Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donnerwetter Ernő

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Finnország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Szlovénia, Svájc és Svédország. Ezek azok az országok, szám…..
Donnerwetter Ernő 2014.07.03 11:43:23
@sunabajnok: Nem az emberek zsebében nyílik ki a bicska, hanem a hozzád hasolnó seggfejekében. Morgan Freemannek nagyon igaza van...
Donnerwetter Ernő 2014.07.03 11:50:08
@sunabajnok: hú, de megmondtad. Már megyek is a sarokba sírdogálni. :)
Orbán Viktor nagyon tanulságos beszédet mondott. Érdemes beleolvasni. "Az utóbbi időben a kormány és hívei nem csupán a nemzeti eszme és a keresztény értékrend egyedüli letéteményeseinek tekintik magukat, hanem hovatovább a tiszta múlt kizárólagos letéteményeseinek is. Nem…..
Donnerwetter Ernő 2014.07.03 02:10:51
A "hosszabb részlet a beszédből" linken található Orbán beszédet csak annyiban módosítottam, hogy az MDF-et kicseréltem FIDESZ-re. A többi maradt a régiben.

Meglepően hangzik:

(...) Sajnos meg kell állapítanunk, hogy az a néhány, elismerésre méltó intellektuális kvalitásokkal rendelkező FIDESZ-es, aki magát nemzeti liberálisnak tekinti, politikai erőként nem létezik, s így politikai értelemben nincs is nemzeti liberális szárny az FIDESZ-en belül. Nem is csupán a vezéregyéniség hiánya és az FIDESZ centrumát elfoglaló populisták jelentik akadályát a nemzeti liberálisok megszerveződésének. Sokkal inkább az, hogy képtelenek meghatározni önmagukat.
Igazából tehát - politikai értelemben - csak a nép-nemzeti gondolat maradt érvényes a hármas doktrínából. Ezzel kapcsolatban pedig nem lehetnek kételyeink. A nép-nemzeti gondolat, a populista politika élesen szemben áll a liberalizmussal. A populizmus élő klasszikusai szájában a »liberális« szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet. Őszintébb pillanataikban arról szoktak beszélni, hogy az ő színvonalukra kell fölemelni a népet. Amikor szerényebbek, azt mondják, a népet vissza kell vezetni önmagához. (...)

Bár a FIDESZ-es politikusok között is vannak velünk egyívásúak, akikkel magánemberként talán könnyen szót értenénk, de összességében a FIDESZ egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. (...)

A FIDESZ-kormány kétségbeesett igyekezete, hogy ideológiai gyámkodás alá vonjon mindenkit, nem más, mint annak beismerése, hogy a XX. század végi modern társadalomtól idegen az a gondolatvilág, amellyel kéretlenül boldogítani akarják a nemzetet. Ebből fakad ideges és agresszív türelmetlenségük is.
Ma már világosan látszik, hogy a FIDESZ-kormány a társadalommal szemben keres politikai szövetségest az egyházakban. Szomorúan tapasztaljuk nap mint nap, hogy nem minden egyházi vezető ismeri fel azt a veszélyt, hogy a FIDESZ ölelése halálos lehet az egyházakra.
Az egyházak ugyanis csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet szereplői közül egyeseket ellenségnek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig, ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk azt, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból. (...)

A FIDESZ politikai stratégiájának lassan egyetlen kiszámítható eleme, hogy politikai ellenlábasaik hitelét az ellenfelek és felmenőik vélt vagy költött múltjának úgymond leleplezésével kívánják megrendíteni. A Fidesz számos kísérletet tett arra, hogy az ilyen kérdéseket távol tartsa a politikai vitáktól. Ennek ellenére úgy látszik, éppen az ellenkező irányba tartanak a dolgok.
Az utóbbi időben az FIDESZ-kormány és hívei nem csupán a nemzeti eszme és a keresztény értékrend egyedüli letéteményeseinek tekintik magukat, hanem hovatovább a tiszta múlt kizárólagos letéteményeseinek is. Nem csupán azért szegülünk szembe ezzel a gondolattal, mert a mögöttünk hagyott évtizedek nem írhatók le a makulátlan tisztaság és a sötét gonoszság küzdelmeként. Hanem azért nem fogadjuk el ezt a hamis, primitíven egyszerűsítő beállítást, mert tudjuk, hogy akik az állítólagos tiszta múlt folytatóinak tekintik magukat, legkevésbé sem tartoztak azok közé, akik az első követ vethetnék másokra. Pillantsunk körül! Vajon az elmúlt rendszer vesztesei ül-nek-e a kormánypártok padsoraiban és a miniszteri bársonyszékekben? Éppen ellenkezőleg. Akadémikusok, jól menő ügyvédek, egyetemi tanárok, az átkos szocializmus viszonyai között megerősödött vállalkozók, a pártállam ügyészei, tisztes egzisztenciát teremtett orvosok, állatorvosok, József Attila-díjas írók. (...)

Mint már említettem, az eltelt másfél év legnagyobb vívmánya az, hogy sikerült kialakítani a parlamentáris demokrácia intézményrendszerét. Ebből a szempontból nézve különösen aggasztó, hogy az FIDESZ-kormány működésének egyik fő jellemzője az utóbbi fél évben, hogy minden eszközzel megkísérli háttérbe szorítani a parlamentet, és saját pozícióit megerősíteni a képviselőházzal szemben. Ezért beszélünk arról, hogy az országban felelőtlen kormányzás folyik.
A költségvetési vita bizonyította, hogy a kormány habozás nélkül semmibe veszi a parlamentarizmus legelemibb szokásait, könnyedén túlteszi magát a Ház működésének kétharmados törvényben rendezett szabályain annak érdekében, hogy kibújhassék az ellenzék kritikája, az érdemi vita alól. Itt nem csupán a kormány szándékairól van szó, hanem az FIDESZ-kormányt támogató képviselők segítségnyújtásáról és felelősségéről is. (...)
csox Szaloncukorteszt 2013 2013.12.31 20:11:55
Tudom, hogy késő, de direkt most írok erről. Egyrészt mert utólag még könnyebb okoskodni, másrészt mert idén még a tévében is szerepeltem, és azt mondtam: elő a szilikonos jégkockatartókat, és gyerünk, gyártson mindenki szaloncukrot magának, a saját ízlése…..
Vajon mit tud egy aranyos hawaii srác, hogy napok alatt elkapkodják az összes belépőt a budapesti koncertjére és több olyan videója is van, amit több százmillióan láttak már. A magyar felmenőkkel is rendelkező Bruno Marsot ma már a legnagyobb aktuális popsztárok között emlegetik…..
Hétvégén tették nyilvánossá a DJ Mag szokásos évi top 100-as listáját, ami a szakma legmegosztóbb rangsorának számít. Na, nem azért, mert az elektronikus tánczene rajongói azon vitatkoznak, hogy milyen kevés különbség van az amúgy nagyon technikás és tehetséges lemezlovasok…..
Donnerwetter Ernő 2013.10.24 22:55:15
@平八: Perszehogy jó, de olyan messze van a mostani Sven Vath-tól, mint az FLM Shane 54-től (NEM párhuzam SV és CSE között, mielőtt valaki belekötne, csak a karrierjük eleje rímelt kicsit egymásra). Ez szimpla rohadtkodás, dehát nem Raffer Attila az egyetlen itthon, akinek a Myon & Shane 54 duó meglehetősen komoly sikere szúrja a szemét. Mellesleg fogalmam sincs miért, mert nem nagyon ugrálnak az eredményeikkel itthon, ami igencsak szimpatikus nekem.
Szar ez a lista, szar, de ha rajta lennél, biztos az lenne az első sor a dj biográfiádban. Még a Raffer Attiláéban is... :)
A DJ Mag a héten hozta ki szokásos éves toplistáját, ami az olvasók szavazatai alapján áll össze, és egyetlen magyarként továbbra is Császár Előd duója, a Myon & Shane 54 szerepel rajta. Elődék idén a 79. helyen futottak be, egy helyet javítva tavalyi…..
 ..
Donnerwetter Ernő 2012.04.15 22:34:24
Mákos egy igazi faszkalap (igaz, ami igaz, legalább ebben hű önmagához, mert már a Bonanzában is az volt). Itt persze mindenki hajbókol neki, mondván, hogy "igényes" zene (hahaha), a Mi Viktorunk pedig bevallottan nagy rajongója a "művész úrnak", aki - és most @grufftipunk koma figyelhet nagyon - egy Heti Válaszos interjúja alapján igenis harcos jobboldali (na nem mintha közöm lenne hozzá), aminek szvsz a Kossuth-díja is küszönhető, mert a zenei munkássága egy fityinget sem ért soha.
Azt azért el kell ismernem, hogy a saját rajongói istenként szeretik, és közönségénekeltetésben képes felvenni a versenyt bármely külföldi világsztárral. (csak az a fránya nemzetközi karrier nem sikerült soha, de a Mester egy interjúban egyszer elmesélte, hogy "nem is akarta" olyan nagyon, mert változtatni akartak tökéletesre csiszolt koncepcióján. Az pedig csak ezen kis ország határain belül működik, ezért is akartak valami tisztességeset csinálni belőle azok a fránya német zeneipari mogulok. Nem hagyta, így most persze mártírságként éli meg, hogy a szar zenéje nem mozgatott meg semmit és senkit sem az országhatáron kívül...)
Énekelni még fiatalon sem tudott rendesen, a modoros éneklés csimborasszója a fazon, de ez ízlés kérdése. Bár a szövegei időnként meglepően jók is tudnak lenni (már amikor nem fullad bele a zenei- és szövegírói közhelyekbe a dal), a bibi csak az, hogy az egész fickó egy hatalmas kamu.
Azt hiszem már így is sokkal több időt pazaroltam rá, mint amennyit megérdemel, de valamiért most így jött ki a dolog.
Ja, mielőtt bárki megvádolna, nem irigylem fantasztikus sikereit, felőlem virágozzék minden virág, sok sikert kívánok a szintipopos produkcióhoz. Itt volt az ideje, hogy valami olyasmit csináljon, ami legalább egy kicsit is hiteles, mert a gitár nagyon idétlenül áll a kezében, az általa rocknak nevezett papírkönnyű valamit meg inkább ne csinálja, mert sose ment neki...
Majd jól nem nézem meg a Balaton Soundon, lesz ott program elég. :)
Bizony, ilyen is van Amerikában, sőt. Jennifer Love Hewitt, akit eddig szellemekkel láttunk suttogni, illetve vizes, fehér pólóban nagyokat sikoltani másodosztályú horrorfilmekben, most a Lifetime nevű női adónak forgat egy The Client List (A kuncsaftlista) című sorozatot. Egy olyan…..
Donnerwetter Ernő 2012.04.10 14:39:17
@uarempty: ha neked nem tetszik a plakat, az mar nem az en bajom, orias meretben nekem bejott. Az elso reszt jol meg is nezem a heten... :)
Ákos idén már csak egyetlen koncertet ad: május 14-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be tavaly év végén megjelent A katona imája című albumát. Az előadó az Aréna-koncert után hosszabb szünetet tart, 2011-ben nem lép fel fesztiválokon és nem indul turnéra sem -…..
"A politika részéről nem kaptunk visszajelzéseket a hétfői adással kapcsolatban, se elmarasztalót, de dicsérőt" - idézi a Független Hírügynökség Rényi Ádámot, a 40 milliós játszma című tévéműsor főszerkesztőjét. Korábban mi is megírtuk: a tv2…..
Donnerwetter Ernő 2011.03.22 13:46:26
@reálisan: Azért valljuk be, ez magas labda, és nem sok köze van 'ahoz', hogy valaki melyik oldalon áll. Én speciel egyiken sem, de ezen az álamfönek nevezet marionettbábun mindig jót mulatok.
Subba X Faktor: Malek Miklós 2010.11.13 19:44:00
 Vajon tovább jutott volna ezzel a produkcióval Malek Miklós az X Faktorban? Hogy is mondja Geszti, ez elég langyos! ..
úton vagyunk hazafelé az Amsterdam Dance Event-ről de kaptunk egy hírt amit azonnal posztolni kell, nem várhat holnapig ;) bár a DJ Mag TOP100 győztesét hivatalosan csak szerdán hirdetik ki Londonban a Ministry of Sound-ban rendezett nagy bulin de, ahogy minden évben, az idén is…..
Donnerwetter Ernő 2010.10.24 22:53:20
Ahogy a dolgokat itt elnézem, nem vagyok meglepődve, hogy CSE nem itthon csinálja, amit csinál... :)

Szerintem eredetileg ez a sok fröcsögő tehet arról, hogy külföldön próbált szerencsét (be is jött neki, olyan szinten, ahogy egyikőtöknek sem fog egyhamar).
Most lehet azt felhánytorgatni, hogy mit csinált 12 évvel ezelőtt, de ez a történet most véletlenül másról szól, mint arról, hogy megkapta-e a (szerintetek) méltó büntetését, és az bántja a csőrötöket, hogy nem tűnt el a süllyesztőben, mint annyian jósoltá(to)k. Sőt, SOKKAL sikeresebb, mint császárelődkorában valaha is volt. De a tények makacs dolgok, és vitatkozni nehéz velük.

A DJ Magazin évenkénti szavazása igenis komoly dolog (idén már másfélmillió szavazat jött a világ minden pontjáról).
Tetszik, nem tetszik ez egy népszerűségi szavazás, és akire a legtöbb szavazat megy, az az első. Akárki akármit mond Előd (és Márió, mert őt se felejtsük el), nagyon nagy dolgot vitt véghez: egy olyan nemzetközi szcéna húzónevei közé zenélték be magukat, ahová itthoni figura egy jó darabig nem lesz képes.

Én biztos vagyok benne, hogy nem olvassa a fröcsögéseteket, ha pedig esetleg igen, szerintetek érdekli? A nemzetközi turnédátumaikat és azok mennyiségét elnézve aligha... :)

Mondhat bárki bármit, ez a két fickó világszínvonalon teljesít, és ti ennek csak egy szeletét látjátok itthon. A zenéik, a rádió- és tévéműsoruk sokkal több embert érdekel világszerte, mint amennyi ember összesen egy hétvégén bulizni megy itthon (nem csak a klubba járókra gondolok, hanem általában mindenkire).

Nem tisztem védeni őt, és nem is akarom, nagyon jól elvan azzal, amit csinál, és ennek semmi sem fényesebb bizonyítéka, mint a DjMag Top 100-as helyezésük, ahol most már alulról karcolják a felső kategóriát. Ja, és itt olyan dj nem nagyon van, akinek ne lenne saját produkciója, úgyhogy a "lejácca mások zenéjét, nagy dolog, ehhez nem kell tehetség" kezdetű dum semmiképpen nem állja meg a helyét.
Ez már az a szint, amiről itthon csak álmodni szokás, ők meg csont nélkül megugrották. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy lesznek ők még feljebb is azon a listán egy év múlva ilyenkor, ti meg pontosan ugyanazt fogjátok csinálni, mint most, anyázni.

Inkább tessék utánuk csinálni, és utána majd lehet pofázni, hogy mennyit ér vagy nem ér a 62. hely... :)
Donnerwetter Ernő 2010.10.25 14:46:17
@pöcskenőcs: Ha annyira középszerű ez a lista, akkor miért olyan nehéz bekerülni?
Kérdezheted, hogy hol a dj krust meg a többiek, de sajnos úgy tűnik, náluk is eljött a generációváltás, és amit csinálnak, már nem elég feltűnő ahhoz, hogy ott legyenek a listán (más szóval nincs elég rajongójuk a felkerüléshez).
Persze biztos vagyok benne, hogy pontosan annyira érdekli az általad említett arcokat a lista, mint CSE-t a kommentjeitek: semennyire.

Naná, hogy a lista belteljes, hiszen egy nemzetközi szcénát reprezentál az meg egy viszonylag zárt kör. Ám aki rajta van, valamiért nagyon tolja a helyezését, bármi is legyen a pozíciója.
Ha meg annyira hiányolod a kedvenceidet, hát szavazz rájuk, de ha néhányuk zenéje "kevésbé populáris", egy népszerűségi szavazáson nyilván hátránnyal indulnak.

Nagyon becsülöm a Palotait, a Marcellt meg a Yonderboi-t, de valljuk be, nem nagyon tettek le semmit az asztalra az elmúlt néhány évben (bár az utóbbit személy szerint én is rettenetesen jó előadónak tartom, kár hogy 5 évig csinál egy lemezt), így pedig nehéz reflektorfényben maradni.

Summa summárum, lehet fröcsögni, hogy így meg úgy, de a lényegen ez úgysem véltoztat:

Myon & Shane 54 most a világ 62. legnépszerűbb dj-je, és ti, a nagy magyar igazság lovagjai SEMMIT sem tehettek ellene.

Én azért örülök, hogy van világsztárunk, akikre büszke lehetek, és az, hogy ti nem örültök, semmit sem von le a dolog értékéből. Bizony...