Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hlynur

89 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyugat-horvátországi Karlovac (Károlyváros) hegymászó egyesületének klubhelyiségébe ismeretlen tettesek törtek be és onnan fémtárgyakat tulajdonítottak el. A hegymászók az internetes honlapjukon a roma kisebbséget sértő, xenofób és gyűlölködő felhívást tettek közzé.…..
hlynur 2012.02.27 19:53:45
@Styxx: Nem ismered a "Ne birkózz a disznóval, mert..." kezdetű mondást? Legalább azokra lennél tekintettel, akik nem egy szétoffolt posztot szeretnének olvasgatni :S
Bemutatta legutóbbi teremtményét az USA hadseregének gyakran dolgozó Boston Dynamics robotgyártó cég. Készítettek egy járni képes prototípust, ami nagyon hasonlít egy emberi lényre. Arra tervezték, hogy lemérjék rajta a vegyi fegyverek hatását a katonák…..
 A tervek szerint haladnak a reaktor építési munkái: ..
A Spaceport America nevű létesítmény területén a Virgin Galactic vállalkozás tulajdonosa hétfőn avatta fel az elkészült hangárt. Richard Branson tervei szerint a jövőben pénzért bárki űrutazásra indulhat.Az ünnepségre meghívott vendégek között volt az a 150 ember, akik már…..
Beszél, lát és vezet sofőr nélkül a jövő autója, amelyet már tesztelnek Berlin utcáin.A Freie Universität kutatói a nyáron többször is kipróbálták a sofőr nélküli járművet, ami fedélzeti számítógép és precíziós műholdas helyzetmeghatározás kombinációjának…..
Az űrkutatás történetének egyik legfontosabb lépését tette meg Barack Obama 2010 januárjában, amikor leállította az amerikai űrprogramot, a Constellationt, majd a NASA átszervezésével többszörösen is új fókuszt adott az űrhajózással kapcsolatos terveknek. Ma a Holdra…..
Rodney Brooks, a robotika egyik úttörője gyakran azzal kezdi előadásait, hogy zsebébe nyúl aprópénzért, kiválaszt egy negyeddollárost, majd megforgatja ujjai közt. A feladat végrehajtásához szinte nem is kell gondolkodnia, ám a mesterséges intelligencia kutatói számára…..
Ha csak a Leeds Egyetem kutatóin múlik, akkor a fogorvosok hamarosan egy új, fájdalom mentes módszerrel vehetik fel a harcot a fogszuvasodás ellen, ami visszafordítja a savak támadása során elszenvedett károsodásokat, újjá varázsolva a fogat, fúrás és tömés nélkül. A…..
Valamennyi szervünk egészséges működéséhez jó vérellátásra, vagyis ép érrendszerre van szükség: egy új tudományos eredmény azt a reményt kelti, hogy a jövőben az elzáródott, életfontosságú erek helyébe új vérereket növeszthetünk.Ma már világszerte a halálozás első…..
Csúcstechnológiás szemészeti módszert vezet be a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája. A látóideghártya sérülése miatt megvakult betegek szubretinális implantátummal nyerhetik vissza részlegesen a látásukat.Németország után idén ősszel hazánkban is elérhetővé válik egy…..
Megfelelő csírasejtek kiválasztásával működőképes új fogakat lehet növeszteni. A módszert még csak egereken próbálták ki.Működőképes fogakat növesztettek egér-őssejtekből a Tokiói Egyetem kutatói Tszudzsi Takasi professzor vezetésével. Az egerek őrlőfogaiból kétféle…..
Már nemcsak a jövőben játszódó filmek kelléktárában lehet megtalálni az automata vezérlésű autókat, ezek ugyanis köztünk járnak. Annyira, hogy nemsokára törvény is lesz rájuk. Elfelejtheti a vezetés nyűgét. Átnézi az…..
London–Sydney három és fél, London–Tokió két és fél óra, London–Isztambul harminc perc: az európai összefogással készülő hiperszónikus gépen legkorábban 2040-ben utazhatunk. Már ha lesz belőle valami.A franciaországi Paris Air Show repülőkiállításon mutatta…..
A bejegyzés alapjául szolgáló képeket, egyúttal az ötletet is kénytelenek voltunk ellopni reciklálni a belgraded.com-ról, annyira jó az anyag. Mármint nem az, amit szívunk, hanem ami egy kattintás után az eredeti oldalon megtekinthető. Mindenkit arra buzdítunk tehát, hogy…..
hlynur 2011.06.10 22:49:27
@Styxx:
Akkor csak annyit tudok mondani: hajrá Styxx (és többiek)! :D
Az Intel szakértői egy olyan számítógépes algoritmuson dolgoznak, ami a játékelméletet felhasználva alkotná meg a tökéletes drivert. Jól haladnak, de van még munka. A Vista azért jelentett hatalmas szívást a Microsoftnak és a…..
A Budapest Kongresszusi Központban hétfőn elkezdődött a háromnapos EuroNanoForum, az EU legjelentősebb nanotechnológiai konferenciája. A nyitónapra a sajtó is elmehetett, és megtudhatta, hogy néhány olyan fejlesztésre is csak pár évet kell várni, ami 15-20 éve még sci-finek…..
Miután a Google úttörőként szép csendben kifejlesztette az önvezető autókhoz szükséges technikát, most szép csendben lobbizik azok legális használatáért a közutakon. A keresőmotor-óriás kevesebb, mint egy évvel az emberi beavatkozás nélkül is biztonságosan navigáló…..
Robotok tömkelege várta a látogatókat május 4. és 6. között a Budapesti Kongresszusi Központban a Jövő technológiái - Future & Emerging Technologies - kiállításon, az Európai Bizottság egyik kiemelt rendezvényén. Nyüzsgő forgatag fogadta az embert, amikor belépett a…..
A világon először sikerült amerikai idegsebészeknek elérniük, hogy egy mindkét lábára megbénult férfi a gerince alsó szakaszába ültetett elektródákkal önállóan képes volt felállni, lábait mozgatni és segítséggel lépkedni. Susan Harkema, a 11 fős műtéti stáb vezetője…..
A kaliforniai Edwards légibázison sikerrel végrehajtotta a Boeing Phantom Ray pilóta nélküli lopakodó harci repülőgépe az első repülését – jelentette be az amerikai légierő. A próbarepülés 17 percig tartott, a gép 2300 méteres magasságba emelkedett és 330 km/órás…..
A robotok meglehetősen sok területen használhatók, egyesek szerint azonban továbbra is utópia az intelligens robotok megjelenése, mivel az emberiség jelenleg még nem áll erre készen.Az elmúlt esztendőkben a robotok már meghódították a Mars felszínét, vulkánkráterekbe jutottak…..
A kereskedelmi célú űrutazás piacvezető cége, az amerikai Space Adventures bejelentette legújabb ajánlatát: a Föld körüli utak, illetve a nemzetközi űrállomáson töltött néhány nap után a Hold megkerülésére is lehetőségük nyílik az űrturistáknak. A tervek szerint öt év…..
Emberi vesét hoztak létre őssejtekből brit tudósok, az áttörés eredményeként a transzplantációra váró betegek majdan saját szerveiket növeszthetik – közölte a Daily Telegraph.A mesterséges szerveket laboratóriumban alkották meg emberi magzatvíz és állati magzati sejtek…..
Ne várjunk földönkívüli lényeket majd az első találkozáskor, ha idegen űrhajó száll le bolygónkon - mondják olyan kutatók, akik szerint idővel a gépek fölénk kerekedhetnek. Valószínű, hogy a csillagokhoz sem emberek utaznak, illetve máshonnan sem pusztán biológiai…..
A Holdra szállást megcélzó Constellation program részeként vágtak bele az űrhajó fejlesztésébe, de ezt a programot leállították, és a NASA egyszerű csapatmentő járművé akarta degradálni az Oriont. A gyártó azonban nem változtatott a terveken. 2016-ban űrbe indulhat a modern…..