Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hertay Ákos

36 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Látok egy piaci rést, egyelőre csak megnézném, hogy működik-e? Pár hétig futtatom, ha mégsem lesz rá érdeklődés, akkor elengedem. Ez pedig a bárhonnan-bárhova, közvetlen úton közlekedő, valós időben követhető, expressz motoros futár. Az "expressz"-t azt értsd nyugodtan szó szerint :)   Nincs…..
Előre is elnézést kérek, az alábbi post abszolút nem kapcsolódik a blog témájához, de ezért az egy szösszenetért nem fogok indítani egy újat. Viszont mindenképp szeretném kiírni magamból, hogy az Uber miért lőtt öngólt magának, mindezt anélkül, hogy az adózás részéről egy betűnyit is…..
Néhányan tudják rólam, hogy Keszthelyen élek és szeretek főzni. Azt viszont még kevesebben, hogy 2013-ban hirtelen felindulásból el is végeztem egy OKJ-s szakács tanfolyamot, hogy meglegyen a belépőm a profi konyhákra, és ott csiszolgathassam a tudásom. a kép a 2014-es Gourmet Fesztiválon készült,…..
Így lehet kimaxolni és emlékezetes gasztroélménnyé tenni ezt a két fogást. A titok természetesen a jó alapanyag és az odafigyelés. A Keszthelyi Palettában voltunk.  Ez a poszt valójában egy korábbi folytatása - a Paletta nyitásakor megígértük, hogy a konkrét fogásokat is leteszteljük. Az állandó…..
Hertay Ákos 2016.08.06 23:45:04
@tantum verde 3: Mondod ezt úgy, hogy nem kóstoltad. Gratulálok
Hertay Ákos 2016.08.06 23:51:24
@Before: El kell hogy keserítselek, tényleg ebből készül. Nagy gurigában érkezik, mi vágjuk fel. És tényleg jó, ha nem tudom mit egyek vacsira, annak többnyire rántott sajt leazna vége. (beugrós szakács vagyok, amikor időm engedi). A fleder pedig kicsit rágósabb, de ízesebb, mint a szűz. A comb izomata is több részből áll, ez nem az a kemény combhús, amiből anyu a pörköltet főzi otthon.
Hertay Ákos 2016.08.08 06:48:21
@Before: Én a rántott sajtról beszéltem, hogy nem bolti. A többit a Sajtaletta hidegtálon adjuk ki kóstolóba, nem rántjuk :) Nem kell a hentesig elmenned, elég ha megkérdezed a Google -t : www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20140625-a-feher-diszno-agyonveri-a-luxus-rantotthusokat.html
Amikor első körben személyesen kimegyek egy ügyfélhez beszélgetni, gyakran érzem azt, hogy a problémákra és az ezekre válaszul kitalált folyamatokra úgy tekintenek, mintha azok csak őket érintenék. Van egy jó hírem: az azonos iparágban dolgozó versenytársak többnyire ugyanazokkal a problémákkal…..
világevő Macaron-teszt Párizsban 2011.06.30 01:30:00
A rengeteg bevásárolt macaront sikerült mind elfogyasztani, ennek alapján pedig egy - saját - sorrendet felállítani, íme a nem túl tudományos, viszont annál inkább finom párizsi Világevő macaron-teszt végeredménye.1. Laduréewww.laduree.frEgyszerű ízek, de azok egytől-egyig…..
Korábban már kiveséztük, hogy 2016, január 1-től jelentős változás jön a számlázásra képes programok életében, hogy ehhez mit kell tenni, és a NAV-nak előállított export milyen sorokat tartalmaz. Ez az új adatformátum magával hoz egy másik jelentős változást is: az…..
Hertay Ákos 2015.12.28 16:42:33
@szegezdi: Köszi az infót!
Közeledik az év vége, nagyon sok cég szeretne új ügyviteli rendszerrel kezdeni a következő évet. Sokaknak kényszer is, hiszen 2016. január 1-től csak olyan szoftver használható számlázásra, ami rendelkezik "Adóhatósági ellenőrzés adatszolgáltatás" funkcióval. Mivel már…..
Vészesen közeledik 2016. január 1., ami után kizárólag olyan programmal állíthatunk elő számlákat, ami rendelkezik a 23/2014. (VI.30.) NGM rendeletben definiált "Adóhatósági ellenőrzés adatszolgáltatás" funkcióval.A funkció lefejlesztését a szoftvergyártók csak év végére…..
Nemrég olvastam egy horrorba illő szituációt egy könyvelői fórumon. Röviden: a vállalkozó odaadta a könyvelési anyagot a könyvelőjének. Majd szembesült azzal, hogy hozzávágtak egy tetemes, több százezres bírságot, mivel nem mentek be a bevallások, többek közt a mérleg sem.…..
Hertay Ákos 2015.10.19 06:40:29
@asdf: a számla (tartalmának) ügyviteli rendszerben rögzítése és a szkennelt dokumentum iktatása két külön dolog. A munkafolyamaton sokat lehet gyorsítani azzal, hogy a beszkennelt állományt eleve cégnév_számlaszám.pdf módon mented le, a default mentési hely, és az ügyviteli rendszerben a tallózási mappa is ugyanaz. Így már tényleg csak néhány plusz kattintás -- a rögzítéshez képest. A szkennelés elsősorban azoknál a cégeknél szokott bemászni a képbe, ahol nem a csak számla, hanem egyéb dokumentáció is csatlakozik az ügyhöz, pl. vámhatározat. Ott kifejezetten jó, hogy papírhalmok túrása nélkül is visszakövethető az ügy.

Amire te gondolsz, arra is van megoldás, van olyan magyar cég, aki tömeges számlafelismeréssel foglalkozik. A számlát a szkennelés után OCR-ezik, a feliratok elhelyezése alapján megkeresik az adatokat (pl. az "Adószám: " mellett az adószámot) az adatokat értelmezik, ellenőrzik (pl. a nettó felismert összegek és a bruttó stimmel-e az ÁFA alapján) és az egészet továbbadják a valamilyen adatformátumban az ügyviteli/vállalatirányítási rendszer felé.

Ennek viszont olyan ára van, hogy napi 40-50 bizonylat alatt nem igazán éri meg, amúgy zseniális cucc. Írjak róla?
Egy vidéki konferencián, amikor a szünetben éppen toltuk az aprósüti-kávé kombót, szóba elegyedtem egy kedves hölggyel. Miután meséltem arról, miért vagyok itt, és mivel foglalkozom, sajnálatát fejezte ki, hogy nem találkoztunk előbb, mert pont most vettek egy…..
Gőzerővel dübörög a NAV átalakítása, a napokban megjelent hírek alapján már a se.. raktárkészletünkbe is benéznének. Adja az ég, hogy ez csak egy köztudatba bedobott meggondolatlan ötletelés legyen, amivel azt próbálták bizonyítani, hogy keményen megdolgoznak a pénzükért…..
Nem lennék most ügyfélszolgálatosok helyében... Tegnap óta többen tapasztalhatják, hogy az eddig hibátlanul működő számlázási/könyvelési rendszerük egyik pillanatról a…..
KKV Ügyvitel Jön a NAWiW? 2015.08.01 08:48:51
Kisebb hisztériát váltott ki tegnap a gazdasági oldalakon és a könyvelős FB csoportokban a hír, miszerint a NAV hamarosan az online pénztárgépek mintájára a számlázóprogramokat is -- szép magyar szóval kifejezve - onlájnosítja. Pedig a hír cseppet sem új, egyáltalán nem volt…..
KKV Ügyvitel Cápamese 2015.07.22 22:28:20
Éppen szügyig gázolok egy migrációban, plusz az ügyfélnél ezen felül három fronton végzünk webáruház-ügyviteli rendszer integrációt: - a weboldal jelenleg is összeszedi 5-8 nagyker 30.000 termékes kínálatát, majd megjeleníti, gyakorlatilag saját magát tartja karban. Nos,…..
Egyszerűen nem jönnek a szavak. Nem is írok semmit. Ez így jó, ahogy van: Mielőtt projektet zárunk, kérlek kezdj el fogalmazni egy minél részletesebb referencialevelet, amit majd alá fogok írni. Nagyon nagyra becsülöm a munkádat, óriási segítség volt már eddig is – és a…..
Korábbi blogpostunkban már foglalkoztunk a kérdéssel, hogy mi történik, ha az ügyfelünk nem fizette ki időben a neki kiállított számláinkat: minden egyes késedelem után 40 EUR tartozása keletkezett. Megbeszéltük azt is, hogy erről a behajtási költségátalányról a…..
Ahogy azt a tender dokumentációról szóló részben olvashattátok, már a tendereztetés elején tájékoztatni kell az ajánlattevőket az elbírálás szempontjairól.  Általában  5 fő szempontot vesznek figyelembe egy tenderajánlat értékelésénél:       1, Szervezeti…..
Tisztelt Főnöknő illetve Főnök Úr! A Derrick és Harry Projektmenedzsment blog különleges távelemzési módszertana segítségével elvégeztük az Ön személyre szabott vezetői elemzését. Az eredmények igen kecsegtetőek: Ön alapvetően remek vezető! Emellett feltártunk néhány…..
A címben szereplő mondat egy baráti sörözés alkalmával hangzott el, miután már az asztaltársaság jó magyar szokás szerint elérkezett addig a szintig, amikor jólesett kicsit mások pénztárcájában kotorászni. A téma feldobója rögtön ékes példával is szolgált: "A Gizi…..
Hertay Ákos 2015.02.09 19:21:08
@pythonozok: ugye nem azért kattintottál, hogy hülyékről olvass? :)
A könyvelő nem pénzügyi segédmunkás, hanem a legfőbb bizalmasod. Tarts be az alábbi tippek közül legalább hármat és figyeld meg:   kettőtök kapcsolata drámaian javulni fog! 1. Legyél precíz, a hibákat minél hamarabb vedd észre A számlázás nem tréfadolog, nem…..
  Megszállott környezetvédők jobb, ha saját lelki nyugalmuk érdekében nem folytatják tovább az olvasást.  Egyre többet hallani a fenntartható fejlődésről, mindenféle szakmával kapcsolatban. Ezt a témát a beszerzés sem kerülheti el. Magyarországon azonban a környezettudatos…..
Az online pénztárgépek bevezetése körüli 2014-es hercehurca miatt még hosszú évekig felsírnak majd álmukban a kiskereskedelemben érdekeltek. A törvényalkotók akkoriban definiáltak egy "online pénztárgép használatára kötelezett" vállalkozói kört, akik közül sokan…..