Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Politikai Ateista

1352 bejegyzést írt és 481 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az MSNBC stúdióbeszélgetésének témája az emberevő Donald Trump volt, amikor az egyik műsorvezető, Mika Brzezinski (igen, annak a bizonyos Brzezinskinek a lánya), azt nyögte be, hogy: "(Trump) megpróbálja aláásni a médiát és megpróbál előállni a saját tényeivel. És miközben a munkanélküliség és a…..
Szeretnék visszautalni erre a bejegyzésre, ami nem is volt egy igazi bejegyzés inkább csak egy könyvajánló. Chomsky propagandamodelljében szerepel az értékes és értéktelen áldozatok koncepciója. Lényegében egyszerű dologról van a szó, a sajtó a politikailag értékes áldozatokra ráirányítja a…..
Az aleppói tűzszünetet meghosszabbították, annak érdekében, hogy Aleppó lázadók által megszállt keleti negyedeit elhagyhassák a polgári lakosok. Egyelőre nem sok a jelentkező. Az Euronews szerint azért, mert félnek a letartóztatástól: Az Aleppoban ragadt helyiek szerint nagyon sok veszélyt…..
Moszul felszabadításának tétje, hogy ki ellenőrizze a térségben folyó bányászatot, s hogy majdan Oroszország ellen fordulnak-e a dzsihadista fegyveresek. Eddig minden ugyanúgy történik, mint a szíriai Aleppónál. Az iraki miniszterelnök bejelentette, hogy megkezdték a Moszul felszabadítására…..
Politikai Ateista 2016.10.18 09:23:15
És mennyire igazad van:
www.youtube.com/watch?v=0bRv5LKRRGU

Mondjuk a videó szerint a célpont nem Aleppó, hanem Deir Ezzor és Palmira.
A Wikileaks által a közelmúltban nyilvánosságra hozott e-mailek szerint az Egyesült Államok kormánya tisztában volt vele, hogy az Iszlám Államot a szaúdiak és Katar is támogatja. Ez John Podesta, aki akkoriban Obama tanácsadója volt, és Hillary Clinton kiszivárgott levelezéséből derült ki. Csak…..
Amikor végre használható angol nyelvtudásra tettem szert, egy új világ nyílt meg előttem. Tudom, nagy szavak. Angol nyelvű könyveket kezdtem olvasni, és felfedeztem Noam Chomsky műveit. Zseniálisnak tartottam őket, de nem voltak egyszerű olvasmányok. Magyarul viszont néhány beszéd és…..
A portfolion megjelent egy cikk amely szerint a Deutsche bank nem tudja elkerülni a csődöt. A múltkor azt írtam, hogy a DB-helyzet sokkal rosszabb mint a Lehman. Miközben a Lehman egy viszonylag kis befektetési bank volt, a DB németország legnagyobb pénzintézete, és rendszerszinten is…..
A New York Times lehozta Donald Trump 1995-ös adóbevallását, és szenzációt csinált. A csúnya gonosz Trump közel 2 évtizeden keresztül nem fizetett adót. Legalábbis erre következtetnek.   Abban az évben ugyanis hatalmas, 916 millió dolláros (mai árfolyamon is 251 milliárd forintos, bár akkor ez…..
Miközben az előző bejegyzést írtam pénteken, a Deutsche Bank részvényeinek értéke hirtelen emelkedni kezdett. Minden megoldódott?   Az részvényár növekedés oka, egy a Twitteren terjedő információ volt, amely szerint sikerült megyegyezni az amerikaiakkal egy jóval alacsonyabb bírságban. A…..
Néhány napja a Deutsche Bank főnök azt mondta, hogy náluk minden rendben. Semmi ok az aggodalomra.     Merkel is megszólalt az ügyben. Ez azért jelent valamit. Az állami mentőcsomagot lehetőségét kizárta. Tagadják, hogy a színfalak mögött a Deutsche állami megmentésének a tervei készülnek. Az…..
A múlt héten tartották az USA elnökválasztási kampányának keretében a Főparancsnokok fórumát, ahol Trump és Hillary Clinton válaszoltak a műsorvezető és a közönség kérdésire. Az amerikai birodalom magyar szócsöveinek sajtómunkásai a fórum lényegét Trump egyetlen…..
Calais 2.0 ?   Forrás: The Burning Platform..
Az ugyan nem derül ki, hogy Trump jobb elnök lenne Clintonnál, de az biztos, hogy sokkal jobb író.   Az Amazon adatai szerint Trump "Great Again" című könyve sokkal jobban is fogy, mint a Hillary Clinton nevével fémjelzett "Stronger Together". Ami pedig az olvasók véleményét illeti a…..
A 444.hu napi rendszerességgel kötelezően lehozott trumpfikázó hírfolyamában találtam tegnap egy izgalmasat cikket. Pontosabban, a cikk nem volt különösebben érdekes - konkrétumokat nélkülöző találgatások - csak az első mondat: Elég sokat kritizálják Hillary Clintont a családi alapítványa miatt,…..
A Gallup tegnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásának eredményei szerint, csak a megkérdezettek 32%-a bízik abban, hogy a mainstream média korrekt módon prezentálja a híreket. Az amerikai lakosság ennyire bizalmatlan még soha nem volt a tömegtájékoztatással szemben a mérések kezdete, 1972…..
Hillary Clinton egészségügyi állapotát komoly érdeklődés övezte az elmúlt hetekben. Az elnökjelölt egészségét megkérdőjelező pletykákat a mainstream média igyekezett konspirációs teóriaként beállítani. Aztán jött a clevelandi köhögőroham élőben, és a new-yorki rosszullét. Majd a zavarbaejtően…..
Dr Drew Pinsky 6 hat évig volt a házigazdája a CNN “Dr. Drew On Call” című műsorának. Az utolsó adás szeptember 22-én lesz látható. A CNN sajtóközleménye valami közös megállapodásos blablabla. Talán nem érdekes, de Dr Drew kirúgásának a híre néhány nappal azután röppent fel, miután a népszerű…..
A múltkor írtam egy bejegyzést, aminek a lényege az volt, hogy könnyen visszafelé sülhet el, ha bizonyos országok szélsőséges csoportok támogatásával próbálják érvényesíteni a külpolitikai céljaikat. Az az írás az amerikai kormány által az oroszok elleni harcában támogatott, és a 90-es elején…..
2015 szeptemberében az ENSZ Kafkát megszégyenítő húzással Szaúd-Arábiát bízta meg az Ember Jogi Tanács egyik bizottságának vezetésével. Ennyi erővel művelődési és közoktatási miniszterré lehetne kinevezni Fekete Pákót.     Az ENSZ mindezt csupán néhány nappal azután lépte meg, hogy Jemenben a…..
Biztosan emlékszel még arra az atyai pofonra, amit Jean Claude Juncker kevert le Orbán Viktornak, miután keményen lediktátorozta. Az eseményt mindenki a saját pártállása szerint értelmezte. Volt aki szerint Juncker egy fasz volt. A másik oldalon viszont tapsoltak, mert a demokratikus EU jóságos…..
Pedig az Index tegnapi címlapját elnézve ott sem éppen rózsás a helyzet....   Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Magyarország jobb hely lenne. Persze tankolni most egyszerűbb.   Franciaország egy szuper-jóléti állam. Ami nagyon jó. De a jóléti állam is csak addig király, amíg a devizahitelre…..
„Olyanok, mint a skorpió, amely nem fog hezitálni azon, hogy megcsípjen-e, amint alkalom adódik rá” - nyilatkozta Bassár el-Aszad szír elnök még 2013 őszén. Az alábbi képen pedig Oszama bin Laden látható az angol Independent hasábjain, 1993-ban.   A cikk címe valami olyasmi, hogy az…..
A népszavazáson, ahol az EU-ukrán társulási egyezményről kellett dönteniük a hollandoknak, fölényesen győztek azok, akik elutasították az egyezmény aláírását. Hivatalos végeredmény csak a jövő héten lesz, a nyafogás, és a rettegés már megkezdődött.                                          …..
Tegnap amikor a Wikileaks és a Panama-iratok szivárogtatóinak konfliktusáról írtam, nem szenteltem komolyabb figyelmet az ICIJ, az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciumával együtt emlegetett OCCRP elnevezésű akármire. Pedig ez sokkal érdekesebb.   #PanamaPapers Putin attack was produced by…..
Ahogy már valószínűleg hallottál róla, az úgynevezett Panama-iratokat a névtelen szivárogtató a Süddeutsche Zeitung német napilap egyik újságírójának jutatta el. A 11.5 millió dokumentum feldolgozásában a Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma (ICIJ) segédkezett. A nyers információtömegből…..