Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Politikai Ateista

1229 bejegyzést írt és 442 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Moszul felszabadításának tétje, hogy ki ellenőrizze a térségben folyó bányászatot, s hogy majdan Oroszország ellen fordulnak-e a dzsihadista fegyveresek. Eddig minden ugyanúgy történik, mint a szíriai Aleppónál. Az iraki miniszterelnök bejelentette, hogy megkezdték a Moszul felszabadítására…..
Politikai Ateista 2016.10.18 09:23:15
És mennyire igazad van:
www.youtube.com/watch?v=0bRv5LKRRGU

Mondjuk a videó szerint a célpont nem Aleppó, hanem Deir Ezzor és Palmira.
Amikor végre használható angol nyelvtudásra tettem szert, egy új világ nyílt meg előttem. Tudom, nagy szavak. Angol nyelvű könyveket kezdtem olvasni, és felfedeztem Noam Chomsky műveit. Zseniálisnak tartottam őket, de nem voltak egyszerű olvasmányok. Magyarul viszont néhány beszéd és…..
A New York Times lehozta Donald Trump 1995-ös adóbevallását, és szenzációt csinált. A csúnya gonosz Trump közel 2 évtizeden keresztül nem fizetett adót. Legalábbis erre következtetnek.   Abban az évben ugyanis hatalmas, 916 millió dolláros (mai árfolyamon is 251 milliárd forintos, bár akkor ez…..
Miközben az előző bejegyzést írtam pénteken, a Deutsche Bank részvényeinek értéke hirtelen emelkedni kezdett. Minden megoldódott?   Az részvényár növekedés oka, egy a Twitteren terjedő információ volt, amely szerint sikerült megyegyezni az amerikaiakkal egy jóval alacsonyabb bírságban. A…..
Néhány napja a Deutsche Bank főnök azt mondta, hogy náluk minden rendben. Semmi ok az aggodalomra.     Merkel is megszólalt az ügyben. Ez azért jelent valamit. Az állami mentőcsomagot lehetőségét kizárta. Tagadják, hogy a színfalak mögött a Deutsche állami megmentésének a tervei készülnek. Az…..
A múlt héten tartották az USA elnökválasztási kampányának keretében a Főparancsnokok fórumát, ahol Trump és Hillary Clinton válaszoltak a műsorvezető és a közönség kérdésire. Az amerikai birodalom magyar szócsöveinek sajtómunkásai a fórum lényegét Trump egyetlen kijelentésében vélték…..
Az ugyan nem derül ki, hogy Trump jobb elnök lenne Clintonnál, de az biztos, hogy sokkal jobb író.   Az Amazon adatai szerint Trump "Great Again" című könyve sokkal jobban is fogy, mint a Hillary Clinton nevével fémjelzett "Stronger Together". Ami pedig az olvasók véleményét illeti a…..
A Gallup tegnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásának eredményei szerint, csak a megkérdezettek 32%-a bízik abban, hogy a mainstream média korrekt módon prezentálja a híreket. Az amerikai lakosság ennyire bizalmatlan még soha nem volt a tömegtájékoztatással szemben a mérések kezdete, 1972…..
A népszavazáson, ahol az EU-ukrán társulási egyezményről kellett dönteniük a hollandoknak, fölényesen győztek azok, akik elutasították az egyezmény aláírását. Hivatalos végeredmény csak a jövő héten lesz, a nyafogás, és a rettegés már megkezdődött.                                          …..
Tegnap amikor a Wikileaks és a Panama-iratok szivárogtatóinak konfliktusáról írtam, nem szenteltem komolyabb figyelmet az ICIJ, az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciumával együtt emlegetett OCCRP elnevezésű akármire. Pedig ez sokkal érdekesebb.   #PanamaPapers Putin attack was produced by…..
Ahogy már valószínűleg hallottál róla, az úgynevezett Panama-iratokat a névtelen szivárogtató a Süddeutsche Zeitung német napilap egyik újságírójának jutatta el. A 11.5 millió dokumentum feldolgozásában a Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma (ICIJ) segédkezett. A nyers információtömegből…..
Nem tudom lesz-e valami Orbán Viktor népszavazási ötletéből, és azt sem, hogy mi volt a szándéka ezzel. Belpolitikai szempontból nem volt rossz az időzítés. Az oktatással és egészségüggyel kapcsolatos elégedetlenség fokozódó megnyilvánulásait, a kopaszgárda felbukkanását gyorsan elhomályosította a…..
Talán azt gondolod, hogy feleslegesen szenzációhajhász, és pánikkeltő a bejegyzés címe, de ha végigolvasod rájössz, hogy még aránylag visszafogott vagyok, mert a folyamat már el is kezdődött. Nem először foglalkozok a dologgal a blogon, nem mondhatod, hogy nem szóltam időben. Azt hiszem két…..
Mely országokban található a legtöbb Iszlám Államot támogató Twitter felhasználó?     Ezt egyenesen a Zerohedge-ről nyúltam...
Condolezza Rice ( az USA külügyminisztere 2005-2009,  nemzetbiztonsági tanácsadó 2001-2005) és Robert M. Gates ( hadügyminiszter 2006-2011, ex CIA) közösen összehánytak egy cikket, amit október 8-án hozott le a Washington Post. Az írás azzal foglalkozott, hogy hogyan tudna az USA visszütni…..
A populáris nézet szerint: A szíriai polgárháború 2011 márciusában kezdődött eleinte kormányellenes demonstrációkkal, a tunéziai események hatására. Az emberek a jelenlegi politikai elit autoritárius hatalomgyakorlása ellen tiltakozva vonultak utcára, de a demonstrálók…..
Nem szűkölködtünk a kemény megjegyzésekben, az erős jóslatokban: érdemes volt a hétfő délutánt Wesley Clark nyugállományú vezérezredesessel, a NATO európai erőinek volt parancsnokával tölteni. A helyszínt az Atlantic Council biztosította, ahol az Ukrajna iránt érdeklődők a…..
A popmédia sokáig csak az orosz propagandisták agyszüleményeként tárgyalta az ukrán önkéntes alakulatok katonái között uralkodó szélsőjobboldali trendeket.   De azóta megtört a jég, a jelenséget általában tagadó, illetve mellőző források is felfedezték a…..
sorok között Obama mérges 2015.03.22 12:59:59
  mert a leghűségesebb európai pincsije csatlakozna a kínai világbank projekthez:   London alapító tag akar lenni a Peking által felállítandó Ázsiai Infrastruktúra Fejlesztési Bankban, amelyet Washingtonban nyílt kihívásnak tekintenek a II. világháború után felállt…..
Február végén olvastam egy cikket, aminek az volt a címe, hogy mit épít Kína a Dél-kínai-tengeren?   Röviden annyi, hogy a kínaiak földet ásnak ki a tengerfenékről, amit azután zátonyok tetejére ömlesztenek, ezáltal csinos kis szigetek jönnek létre.     A…..
Annak idején komolytalannak bélyegeztem az Európai Központi Bank stressz tesztjét, abban az értelemben, hogy ha találnak is gyengeségeket az európai bankrendszerben, azt úgysem fogják az orrunkra kötni. A Heta Asset Resulution AG körüli problémák miatt a közeljövőben egy sokkal…..
  A videót megtekintették Kijevben is. Nem lájkolták. A felvételen szereplő katonákat azonosították. Nem szerelték le őket, viszont a bérük kifizetését felfüggeszteték...
Csalódást fogok okozni, pontos dátumot nem tudok mondani. Senki sem.   A japán pénzügyi összeomlás akkor következik majd be, amikor a funkcionáló pénzügyi rendszer látszatát a Bank of Japan nem tudja tovább fenntartani. Mi válthatja ezt ki? Véleményem szerint egy brutális…..
Korábban felmerült, hogy a szankciók keretein belül Oroszországot akár a SWIFT rendszerből is kizárhatják - ahogy ez korábban Iránnal is megtörtént. Ezzel ugyan csak ráijeszteni akartak Moszkvára, de ott ezt a lehetőséget elég komolyan vették, és megcsinálták a saját házi…..