Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gasztromester

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki még nem próbálta a szakmában, inkább felejtse el, és ne üljön egy fenékkel két lovat, mert nem fenékig tejfel, az biztos. Én stílusában, választékában két teljesen különböző éttermet vezetek, és egyvalamit nagyon megtanultam: az étteremben a tulajnak ott kell…..
Mi, a Spájzban a kis tételben beszerezhető, családi pincészetekben készült kézműves borokra esküszünk. Pont ilyet találtam az egyik beszállítónál, és azonnal döntöttem: nem veszek többé bort nagykereskedésben, mert ott nincsenek igazi „gyöngyszemek”. Az egyediség,…..
Majdnem minden étlapíráskor azon tépelődöm: tegyük bele, ne tegyük? Szívem szerint a vendégekre bíznám, hogy a megelégedésük függvényében annyi jattot adjanak, amennyit gondolnak. De ahogy egyre rosszabb felé tart a világ, egyre kevesebb a vendég, illetve aki jön, gyakran…..
gasztromester 2010.11.27 14:40:10
@nagyhenceg: Ok megfogadom a tanácsod, átmegyek, hátha ott jobb szelek fúnak.
Valahogy úgy alakult, hogy csütörtök esténként beállok a konyhára, és tulajdonosként én is főzök a vendégeknek. Ők örülnek, és közben, be kell vallanom, én is jól érzem magam. Az ok különben elég prózai: 1-1 szakácsom még régebben, a hőskorban annyira már berúgott…..
Vegyünk egy vendéglőt, legyen ez bárhol is, és az alapján számoljunk, hogy itt átlagban 250 000 Ft a napi forgalom (ez havi 7,5 millát jelent) Nem túl magas árréssel és nagyon jó gazdálkodással elérhető egy 200 százalékos árrés. Vagyis az összes szükséges költségre…..
Nálunk, a Spájzban senkit nem zavar a szanaszét heverő játékok látványa az étteremben. A csapat speciális kiképzést kapott gyerekes családok kiszolgálására, és senkit nem zavar, amikor vasárnaponként gyerekekkel közösen zúdulnak be hozzánk családok, baráti társaságok…..
Te is elfogadod a különféle étkezési utalványokat? Naná, mi mást tehetnél? Én is persze, és ugyanazt a görbeutat járom be velük, amit nyilván te is. Az első persze, amit mindenki tud, csak nemigen szereti: ez a törvénytisztelő vonal. Megkeresed a partnereket hozzá, ahogy kell,…..
Régebben ez az étterem John Bull pub volt, ami persze érdekes ötlet egy sváb falu, azaz Budakeszi kellős közepén. Nem is nagyon ment. Aztán megpróbálkoztak még egy vargabetűvel - a közelmúltig jó érzékkel Black Horse-nak hívták - tán borítékolni lehet - így sem értek el…..