Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bélszájú

4 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
50 éve mutatták be a legendás The Beatles talán legnépszerűbb filmjét, a Nehéz nap éjszakáját. Az évforduló alkalmából elkészült a film digitálisan felújított változata, amelyhez a teljes zenei anyagot is újrakeverték. A film több európai nagyváros után, október 30-án idehaza is a mozikba kerül…..
bélszájú 2014.09.02 00:38:40
@freddyD: 1. a film nem igazán a Beatles miatt maradandó, tehát valójában az alibi merch termék volta ellenére kultfilm. 2. A Beatles mindig is egy szarkasztikus, hűvös brit humorral operáló, befelé zárt csoport volt (már konkrétan a négy tag közötti interakciókra értem), szóval nem világos, miért kéne szimpatikus, közvetlen embereknek tűnniük a vásznon -> ráadásul, ha ez csak egy spicegirls színvonalú merch product, akkor ez ("unszimpatikus, felgma fickók") az ábrázolásmód pont hogy egyedi hangot megütve megy szembe azzal, amivel vádolod (vö. Elvis-mozik). Kontextusában kéne nézni a filmet. Ezt veheted oltásnak, már ha te oltásnak veszed, ha rámutatnak, hogy nincs igazad.
A magyar filmművészet egyetlen rendszer, egyetlen kormány regnálása alatt sem élvezhette azt a támogatást és figyelmet, amit megérdemelt volna. Ezzel együtt mind a rendszerváltás előtti, mind az azt követő időszak képes volt zivataros körülmények között is tehetséges…..
bélszájú 2014.03.04 10:56:03
A Stanley Kubrick életműből legnagyobb büszkeségemre szinte minden filmet láttam, ez a Gyilkossággal együtt immáron 9 munkát takar. A korai korszakától eltekintve a Lolita és a Barry Lyndon várat még magára, most pedig végre megnéztem azt a filmet, amivel bekerült az élvonalba,…..
..
bélszájú 2013.05.11 11:46:43
Geekblog Feledés 2013.04.10 13:48:01
(spoilermentes) A Feledés (Oblivion) az a manapság ritka, sőt, elkeserítően ritka amerikai sci-fi, ami veszi magának a fáradságot egy épkézláb történet összetákolására, és nem csak effektekkel, és vágtázó tempóval hány elénk egy kis néznivalót a popcornfogyasztás mellé.…..
Geekblog Django elszabadul 2013.01.07 09:40:00
„Is that a nigger on a horse?”Persze, Fred Williamson már akkor cowboykalapban lődözte a lovagló fekete fejvadász koncepcióját a bamba értetlenkedés és a primitív vérszomj kombinációjával díjazó fehéreket, amikor Jamie Foxx még olvasni tanult, úgyhogy a főleg spagettiwestern…..
bélszájú 2013.01.07 18:50:52
@doggfather: jogos, csak a Kill Bill 3-at komolyan ne vegye
Az EU megelégelte, hogy Közép-Kelet Európa a nyugati technológia farvizén végez jó ideje kutyaúszást, ezért egy szélessávú projektet indított be, melynek keretében Prága, Bukarest, valamint Szeged 2006 folyamán elnyerte az ELI-re (Extreme Light Infrastructure) történő…..
Geekblog Prometheus 2012.06.06 22:54:00
A Prometheus körül akkora hype alakult ki, ami talán még a stúdiók néhány idei másik nagy dobása, a Bosszúállók és a Sötét lovag: Felemelkedés körüli cirkuszt is megfejelte. És a rendező személyéhez, illetve az általa életre keltett Alien franchise új irányba vivésének,…..
bélszájú 2012.06.10 10:02:05
@Rusznyák Csaba: én az alien database-ről szedtem, de mintha a hivatalos regényben is ez a dátum szerepelne
bélszájú 2012.06.10 10:10:30
database.aliensonline.hu/

bár eléggé rontja az idővonaluk hitelét, hogy az AvP-t is kanonnak veszik...
Geekblog Drive - Gázt! 2011.09.09 15:50:00
Mikor feltűnik a vattacukorszín felirat, már gyanítom, hogy retrófilm következik, ám csalódok.  Mert ugyan ez retrófilm a javából - beköszön a Bullitt, a Gengszterek sofőrje, A kaszkadőr, urambocsá’  a full Besson-iskola (Nikita, Leon, A profi, A szállító) - de ez…..
  A választ még mindig keresem. Természetesen nem a teológiai hátterében, félre ne értse senki, jelen videómban sem elemeztem magát A vallást. Nem az én reszortom. Az, azonban, hogy egy ilyen veszettül átlagos filmet sikerült gyártani egy kétségtelenül figyelemfelkeltő…..
Geekblog X-Men: Az elsők 2011.06.02 00:40:00
Üzenem mindenkinek, aki azzal mentegeti a csapnivaló Transformerseket, Álomháborúkat és társaikat, hogy „de hát ez csak egy látványfilm, nem kell tőle fasza akcióknál többet várni”: az X-Men prequel cáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy egy hollywoodi nyári…..
 Március nyolcadikán, a nemzetközi Zoltán- és Nőnapon a Szegedi Tudományegyetem hallgatói megdöbbenve pislogtak az egyetemi tanulmányi rendszer pénzügyi részét olvasgatva. Láthatták, hogy március tizedikén jönnek a tanulmányi ösztöndíjak, és azt is látták, mennyi jut…..
    Tényleg elképesztő, mit meg nem engednek maguknak a magyar rádiók! A fenti címet a Tankcsapda Agyarország című dalából kölcsönöztem, jól leírja, hogy fiataljaink micsoda fertőt kénytelenek hallgatni nap mint nap. A Tilos elleni NMHH-fellépés csak az első lépése…..
Kimondták az einstandot. A kétharmados dominanciát már muszáj éreztetni a média berkein belül is, még szép, hogy gyakorlatilag kigazolják az ORTT-t és narancsfákkal ültetik tele. Ironikus, hogy többek (ÉS, Népszava) között a Magyar Narancs tiltakozott üres címlappal a frissen…..
  Ha manapság azt mondja valaki, otthon akar szülni, csoda, hogy nem kövezik meg boszorkánynak kikiáltva. Merthogy lepaktált az ördöggel, Geréb Ágnessel – ez a modern közvélekedés sterilizált köpenyben. Bár Geréb Ágnest eltiltották szakmai tevékenységének…..
  A Mal Zrt. vezérigazgatóját, Bakonyi Zoltánt a rendőrség javaslatára letartóztatták. A cég sorsa és irányítása ezentúl az állam reszortja. A Fidesz kétharmados többségét bevetve megszavazta a Mal Zrt. államosítását eredményező alkotmánymódosítást, gyakorlatilag…..