Regisztráció Blogot indítok
Adatok
feminism

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Morvai Krisztina jogászként látogatott az igazságtalanság családi világába. Amit feltárt és megértett, azt 1998-ban Terror a Családban című alapvető emberi jogi kézikönyvében hozta nyilvánosságra. Először jelent meg magyar nyelven olyan összefoglaló szakmunka, amely…..
"Történeteik minden értelemben "belül" játszódnak, a személyes létszféra, a ház, az otthon és a lélek határain belül. Egy-két kivéte1től eltekintve az írásokban tökéletesen kettéválik a személyes és a politikai, a belső történések és a külső politikai események…..
"A valóság-fantázia egymásba olvadása úgy törli el a közöttük feszülő ellentéteket, miként Lesznai hímzéseiben olvad egybe a háttér és az előtér. Ezen eltolt helyű én új, dichotómiáktól mentes értelmezői helyről érthető meg, narrációról, fokalizációról vagy…..
"Az utolsó, ami megmaradt az együttlétekből, a finom, vasárnapi ebéd, havonta egyszer-kétszer. Amióta eltemették a férjeiket, egymásnak főznek, a gyerekeiknek meg az unokáknak. Vali asztala mindig szépen terített. A tizenkét személyes ezüst evőeszközkészletből hatot…..
"Szokatlan csend telepedett a városra, mintha fehér éjszaka szállt volna le. Nem zizegtek falevelek, nem csiripeltek madarak, semmi, semmi. Jéggé fagyott kezében ronggyá gyűrte a zsebkendőt, úgy érezte, gyomrában kemény, fekete gombóc nőtt, amivel nincs mit tenni, most már ott…..
A szegénység egyszerre hiány és kirekesztettség. Megszüntetendő állapot, mégis ősidők óta velünk él. Nem akarjuk tűrni, mégis tűrjük. Talán éppen ez az oka annak, hogy az Európai Bizottság a 2010-es esztendőt a szegénység és a kirekesztés elleni küzdelem évének…..
Mindnekit várnak február 6-án, szombaton este hét órakor a Micve Klubban (I. Frankel Leó u. 49. I. emelet.) tartott Nő a teljesség felé című beszélgetésre, melyen Lévai Katalinnal Bóta Gábor beszélget a Hírnév című könyv kapcsán a női öntudatról, a belső világok és…..
"A Hírnév története Dóráról, egy fiatal, felvilágosult, a mai Budapesten élő szociológus nőről és küzdelmeiről szól, aki társadalomkutató intézete megszűnte után egy, az útját egyengető férfi segítségével nőként bekerül a média hatalommal átszőtt világába,…..
Irodalmi Centrifuga Április 27-én kedden este héttőla MERLIN kávézójábanA skandináv krimi társadalmi küldetéseStieg Larsson: Millenium trilógiaBevezetés a gender-jövőbe A három kötet kapcsán (A tetovált lány; A lány, aki a tűzzel játszik; A kártyavár összedől)…..
A magyar nyelvhasználat és a hatalom, a nyelvhasználat és az ideológia magyarországi összefüggéseit feminista szempontból vizsgáló konferenciasorozatot hatodik alkalommal rendezi meg a Társadalmi Nem Kutatócsoport, a TNT Szegeden, a Tudományegyetem Bölcsészkarán október 1-én és…..
Valóság és fikció keveredik elegánsan Lévai Katalin legújabb regényében, a Hazugok és Szeretőkben, amely az írónő európai uniós éveit, képviselőként megélt történeteit ágyazza izgalmas keretbe.Részlet az Alexandra kiadó ajánlásából:"Lévai Katalin…..