Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakmoni

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő receptet kifejezetten zuhanyzáshoz ajánlom. Hogy miért 3 az 1-ben? Mert ez a testradír nemcsak leradírozza az elhalt hámsejteket, hanem tisztítja a bőrt és még hidratál is. Egyszerű elkészíteni, és praktikus használni. 1/2 csésze finom szemcséjű tengeri…..
csakmoni 2010.12.26 09:20:43
@gyopper: Én kicsit drasztikusabbat szoktam: kávézacc, olivaolaj és joghurt, a kádban állva, utána zuhany...
 A shea vaj szuper. Jó szinte mindenre, főleg kiszáradt, töredezett, ekcémás bőrre. Rajtam van mindegyikből :) A kipirosodott orromat is ezzel kenegetem, a felrepedezett sarkamat is. Könyökre, cserpes ajkakra is kitűnő, és még sorolhatnám.Amit itt leírok, az egy alaprecept,…..
csakmoni 2010.12.26 09:14:23
@eeversion: Sziasztok! Én innen vásároltam: sheanatura. Az árak és a minőség is jó, gyorsak és korrektek.Kapható sok minden,hidegen sajtolt olajok, emulgeálók, vajak,illóolajok, E-vitamin stb.
Már régóta kutatok olyan dezodor recept után, ami hasonlóan szuperül hat, mint a szódabikarbóna tartalmúak, de nem jelent veszélyt a fekete pólokra. Most végre megtaláltam! A cink oxid, bár tejfehér színű krém készül belőle, mégis kimosható a ruhából, ellentétben ugye a…..
csakmoni 2010.12.22 12:32:33
@Impetus: Szia! Gyógyszertárban kis protekcióval kapható. Nekem a gyógyszerész ismerősöm azt mondta, csak nagyon kis mennyiségben szabad használni, mert elzárja a pórusokat, és arra hajlamosaknál csúnya gyulladást okozhat ( pattanásokra is lehet használni, de ott is kétesélyes a dolog emiatt)
Lukrécia kencéi Krém dezodor 2010.02.04 15:35:00
Ez a dezodor, ahogy már előbb említettem, nem gátolja az izzadást, csak az izzadságszagot. Azt viszont nagyszerűen csinálja, akár 24 órán keresztül is. Nem ártalmas, sőt, a shea vaj hidratál.hozzávalók:3 ek sheavaj3 ek szódabikarbóna2 ek kukorica keményítő2 ek kakaóvaj2 E…..
csakmoni 2010.10.23 17:02:56
@eeversion: Szia! Én egy hónapja használom a krémdezodort, kicsit egyszerűsítettem az összetevőkön, mert nem volt kakaóvajam és keményítőm (és azonnal meg akartam csinálni), viszont tökéletes lett! Csak sheavajat, kókuszolajat, szódabikarbónát(kb. egyenő arányban) és kevés teafaolajat ,levendulaolajat tettem bele.A kókuszolaj jobban olvad és nem olyan zsíros, mint a sheavaj,az öltözködés előtt használom, így mire a felsőmre kerül sor, be is szívódik. Nem hagy foltot a fekete pólón se, és puha a bőröm. Az enyhe kókuszillat csak hab a tortán. Már a nagggyon trendi kamasz lányom is használja, csak ő narancsillatú, nem "öreges levendula"....A legkisebb gyógyszertári tégelyben tartjuk, a táskában sem folyik ki, minek s görcsölni, hogy olyan legyen, mint a bolti stift???
Az alkoholos recepttel légy óvatos, nagyon szárít!
Lukrécia, szuperek a receptjeid! Én ezeket olvasva kaptam kedvet a kevergetéshez.
csakmoni 2010.10.25 19:03:46
@Lucrezia: A recept olyan lustáknak, mint én (mosogatni sem kell utána): egy kicsi tégelybe tégy egy púpozott kiskanálnyi szilárd kókuszolajat, melegítsd fel pl. hajszárítóval, tegyél hozzá kicsit kevesebb sheavajat, egy fa fogpiszkálóval jól keverd össze. Tegyél bele egy kiskanálnyi szódabikarbónát, 2-3 csepp teafa-olajat és kedved szerint még 2-3-4 csepp illatosító illóolajat. Kevergesd el jól a fogpiszálóval, míg kicsit habosabb lesz. Aztán légy türelemmel pár órát, amíg teljesen kihűl. Kellemes, jól kenhető krémes állaga lesz. Ez kis adag, kb.8-10 napra elegendő. Ha többet szeretnél elkészíteni, tehetsz bele E-vitamint.
Én az allargiám miatt csak levendulát használok, de nagyon jó dezodoráló hatású a fenyő, a rózsafa, a pálmarózsa, a pacsuli és a petitgratin.