Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biedermeier

67 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Az időről Olykor - talán évtizedekkel később, mint az események - vágyunk arra, hogy megoszthassuk akkori érzéseinket valakivel. Belső időnk ekkora forogja magát olyan mélységekig, hogy az abban rejlő kavicsok között a drágakőfény ragyogású különös köveket…..
Ma nagyon sokat gondolkodtam ezen... Mert, ha internetezünk, visszacsatolást várunk... Cserébe aztán vissza is csapódunk... Általában a gravitáció miatt a Föld nevű bolygóra, de lehetne a Marsra is akár. Találkoztam valóban altruista emberekkel itt, az internet világában is, csak…..
Szóval, mostanában nem vagyok valami jól. Sajnos, szó szerint értendő. Az ABPM leletem alapján 90/70 és 219/179 között ugrál a vérnyomásom 77 sikeres mérés szerint... Basszus! Az utóbbi értéket reggel kilenckor rögzítette a kütyü, de még nyolckor 110/70-nél tartottam...…..
    Valahogyan így kezdődik a dal. És lényegében mindegy is, hogy hány esztendősen ér utol bennünket az érzés, mindig lesznek kérdéseink és kételyeink önmagunkkal szemben éppen úgy, mint a másik emberrel kapcsolatosan.Fiatalabb korban könnyebb. Minden sokkal…..
    Előszó helyett „Tota mulier in uterno" – A nő mindenestüli anyaméh(Régi mondás) És akkor elhatároztam, hogy szingli leszek. Ha az embert az apja, a férje, majd az újabb és újabb szerelme is ilyen piszkosul átveri, akkor mit várjon a többi férfitól?Nem…..
- Találkozzunk! - írja a Férfi.- Még ne! -válaszolja a Nő.- Ha gondolod, bevásárolok helyetted! - küldi emailben a Férfi.- Köszönöm, inkább ne! - üti a betűket gyors egymás utániságban a Nő.- Főzök is, habár... - válaszolja a Férfi.- Most műtöttek meg, pihenésre vágyom,…..
Bihary Emőkének "Isten egy borzalmasan fontos és meghatározó... absztrakció, amit nem engedhetünk el, mert kiesünk az űrbe." (Szőke Sándor) 1. Az emberi természetről "Nádszál az ember, semmi több, a természet leggyengébbike... egyetlen kis pára, egyetlen…..
Anyai nagymamámat már, mint Pálfi Mikó Antalné Takács Juliannát ismertem meg. Vagyis, erősen túlzok, ha azt mondom, hogy volt valami közünk egymáshoz, mert a hatvannyolcadik életévét is betöltötte, mire megszülettem. Nem sok emlékem van róla, s azok sem egységesek, sokkal…..
Allegória Lapja 2013.06.25 16:50:56
Egy alvó ember körben érzi maga körül a mindenséget, az áraknak a fonalát, az esztendők és a világok rendjét. Mikor felébred, ösztönösen seregszemlét tart felettük, s egyszerre leolvassa róluk, mily pontot foglal el a földön, s mennyi idő folyt le ébredéséig; de a fonalak…..
Allegória Lapja Döntéseinkről 2013.06.24 21:55:28
Néha nem szabad csak azért  kitolni valahova beláthatatlan messzeségbe életünknek egy nagyon fontos, valós döntését, mert félünk kimondani a megváltoztathatatlant. Attól az a döntés még ott él bennünk, akár jó szívvel zárjuk le a mondatunkat egyetlen ponttal, akár…..
    mert más az idődimenzió, mások a szereplők, s ekkor olyan nehéz belátni, hogy mégis ma van, amikor kezdenünk kell valamit magunkkal és a másikkal, de az ifjúság madara messze röpül már, s ilyenkor döbbenünk rá csak igazán, hogy nincs az a felhő vagy…..
    s ilyenkor, ha egy őszinte baráti szó, mondat vagy gondolat bölcsessége és tisztessége megérint, a Mennyek Országában érzem magam.Mert miért is kellene kiigazodnunk személyes létünk minden egyes útelágazásánál, hiszen vannak olyanok, akik régen ismerik azt a…..
    Az igaz megértés, nem a világ jelenségeinek megértése, hanem az embernek, s rajta keresztül minden emberinek.Önmagunk megértése, megvilágosodás. A többiek megértése bearanyozza megvilágosodott napjainkat.A megértés feltétele: a szeretet, amellyel másokat a…..
  vedd számba teendőid, s próbáld szétválogatni, mi az, ami mindenképpen szükséges, hogy beleférjen napjaidba, s melyek azok a dolgok, amelyek csak sodornak, s Te is olyanná válsz általuk, mint a hatalmas folyamok vize és mélységes medre, már nem érzed határaid, s csak a…..
    Furcsa meglepetések értek a mai napon. Először is segíteni akartam valakinek valami nagyon fontos dolgot elintézni, s a dolog egészen másként sült el. Elég bizarr volt az elintézendő ügy is, ugyanis van X, aki még éppen tanköteles, de immár a sokadik…..
    s egyre messzebb kerül ebben a régóta virágos mezőkre vágyó őszben a tavasz, s a nyár illata, úgy válik az emberben is mindennapos reménnyé a nyár igézete. S nem feltétlenül a nagy túráké, s a nyaralásoké, hanem egyszerűen a napsugaraknak az emberi lélekben is…..
      Ágaink egybecsavarodtak, gyökereink összefogóztak, árnyunkba utasok heveredtek, lombunkból madarak szárnyrakeltek, - magunknak mi már megmaradjunk, másnak, egymásnak annyit adtunk, annyit kinlódtunk és mulattunk, hogy vígak,…..
Amire nem lel szót a nyelv,Mi be nem fér egy ölelésbe;Miről az ajak nem beszélCsókot adva, vagy vágyva, kérve; Mit el nem mond egy mozdulat, Ha kezeddel a búcsút inted; Mit el nem árul mosolyod: Azt mind kimondja egy tekintet!..
    A Sors a lehető legjobb terapeuta, amely csak létezik, és minden esetben sikeres.Nekünk csak annyi választásunk van, hogy eldönthetjük: megismerésből tanulunk inkább, vagy szenvedésből?Hiszen, az evolúció célja minden esetben a Lét egésze, az Egész-ség, és ezt…..
„Nekem az országot kell építenem, kis o-val, az országot - ami a magyar nemzet e világi országa -, és nagy O-val is, az országot, Isten országát, és ez a magasabb rendű célja és értelme annak, amit teszek...”..
„A nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott”. Nos, ez a mondat immáron újra valósággá vált. Nekünk is van nagyméltóságú helytartótanácsunk, amely sápadt is és reszketni is méltóztatik. S így, sápadtan és reszketve oktatja ki immár a…..
Allegória Lapja B.Ú.É.K.! 2012.12.29 22:57:20
Hogy milyen lesz? A béka valagát már elértük, így csakis alatta köthetünk ki, tehát mocsaras. A fél ország adósságban úszik, a másik felét árverezik, de miután ebben a honban a 100 száz százalék az legalább 120, így aztán vannak , akik jól élnek majd... Középosztály…..
Biedermeier 2012.12.30 13:35:40
" A te életeden csak az Úr fordíthat, és ha fordítani akar, akkor már meg is tette, és elrendelte a születésed percében, elkárhozol‑e vagy üdvözülsz. Ami a születésed és a halálod között történik, az nem számít. Az csak egy pillanat. " (Szabó Magda)" Ha…..
Száz szónak is egy a vége: kedves ismerősömnek igaza van, amikor úgy véli, én e pillanatban nem alternatív történelmi regényt, hanem alternatív történelmi regényt írok. Az előző részből már kiderült: nagyon fontosnak tartom ezt a témakört (nehogy véletlenül műfajt…..