Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smikee

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Emlékezetkiesés ellen 2015.04.24 10:45:13
Ezt a családi háznyi területre zsúfolt kiállítást írnám fel minden feledékenynek öööö a hogyishíjják azt a gyógyszert, mmmmm… Ja megvan, Cavinton. Szóval, ezt írnám fel Cavinton helyett. Nagyon durva emlék-villanásaim voltak, pedig már jártam néhány retro témájú…..
A harmincharmadik emeleten szürcsölöm a frissen főzött zöld teát. Szól a Tankcsapda, hirtelen ez került a kezem ügyébe, hogy felpörgessen. Felismerések éjszakája ez: nemrég tapasztaltam meg, milyen az, amikor gombnyomásra meleg vízsugár veszi célba a csupasz seggemet, rájöttem,…..
smikee 2014.03.01 14:06:54
@Pierr Kardán: hmmmm turbós common rail Zippo :D

az utakkal kapcsolatban azon gondolkodom, hogy ha ritkábban kell felújítani őket Tokióban, akkor a sok sok év alatt kellően simára kophat az aszfalt, nem?

érdekes párhuzam taxi vonalon: NYC: nagy batár CROWN Vic, Tokió: nagy batár CROWN :) :)
Az Ecserin vettem kilencezerért, róla szól a poszt. Akkor a Mobil boltban egy vagyonba került a 40 km/h-t tudó S51N újonnan, de kinn, az M5-ös tövénél levő Nagykőrösi úti zűrzavarban is 15 ezerért mérték őket használtan, egy Simsonnak nem volt akkoriban értékvesztése.…..
Belsőség Heti merítés 2014.01.26 10:13:36
Svéd MTZ autókarosszériával Semmi meglepetés nem ért, pontosan azt kaptam az autótól amit vártam. A motor ősapja traktormotorként kezdte, és ez is hihetetlen kort ér meg ha az ember vigyáz rá. 1300 very special Az akksi a jobb súlyelosztás és a biztonság kedvéért a…..
smikee 2014.01.26 11:58:21
@Hurri Kán: eredetileg, de később volt abból 3.2-es is, nem? A Golf r32-est is az thajtotta, sőt még azt hiszem a TT-be is betették, sőt a Cayenne alap is azt kapta.
Az új-zélandi kormány közlekedésbiztonsági kisfilmje olyan, mint egy horrorfilm, amiben egy ponton reménykedsz, hogy elkerülhető a vég. De a pont nem ott van, ahol gondoljuk. Akkor már késő. Elképesztő, hogy hogyan vezetnek az emberek. Kétféleképpen osztályozom a dolgot…..
smikee 2014.01.13 00:50:05
@Scaleo:
a buszon egy a jó: ha csatt is van, nem enyém a felelősség, csak aztán ússzam meg végtagtörés stb nélkül. Csak szar érzés amikor te mint utas látod, hogy na ez necces lesz...

hát ja, bár az az érzésem néha nem is lehet másképp vezetni ezeket a buszokat.. a Volvók rángatnak, nemtom hogy azért mert drive by wire a gázpedál, vagy kis fordulaton nincs nyomaték amíg a turbó nem tölt, mindegy, lényeg hogy bináris: padlógáz, nagy fék. Ja és valamelyik nap nem volt rugózás elöl, nem volt levegő a légrugóban (hatvaniksz milliós buszról beszélek). Úgy pattogott mint egy árokásó gép.

az a baj, hogy túl sokszor kapni ki a közlekedésben a negatív példát, lassan már annyira, hogy a pozitívnak alig tudunk örülni, mert elszokunk tőle, pedig szerencsére az is van azért bőven.

egy kérdés: ha megy előtted egy kivilágítatlan kocsi (este), kötelességed rávillogni, hogy jelezd neki? Arra tippelek, hogy nem, hát nem is nagyon szoktak, ahogy elfigyelem..

és még egy megfigyelés: az útfelújítás KRESZ felülíró tényező, úgy értem, anarchiát szül: gyalogos autós tata kismama kuty macska, megy ki merre lát, azt hogy piros zöld kék barna a lámpa, tökmindegy :D ha egy autós pl próbál figyelni a többire, mindig akad aki ledudálja a trébe. Az embernek a saját épsége is jó jutalom, de azért egy kis kölcsönös hála nem ártana :)
smikee 2014.01.13 18:49:40
@ColT: de így?? padlógáz hatvannal át a városon?
amúgy meg nézd meg napközben a 86-ost.. ott meg olyan álmos a menetrend hogy na, jó ha harminccal pöfög a busz, szépen hajókázunk... lehet, hogy azért, mert számoltak néni dugóval, deakkor is nagy különbésgek vannak, tépünk vagy szöszmörgünk.. néha mintha direkt arra játszana hogy elkapja a pirosat.

A zebráshoz, jobbra kanyarodóshoz: alap, hogy hátranézek, jön-e kocsi.. hiába zebra, elsőbbség.. a szemkontaktus nagyon sok helyzetet könnyít meg
  Azt hiszem felesleges ódákat zengeni a Legóról, hiszen, aki ezt a blogot olvassa, annak szinte biztos, hogy gyerekkorában volt, vagy még mindig van. A mi családunkban velem kezdődött a hagyomány, és az öcsém vitte tovább. Most nagyjából tizenöt kilónyi van itthon, de amíg én…..
A Totalcar készítői aggódva figyelik az országban kialakult drámai közlekedési helyzetet. Kérjük, aki teheti, ne induljon útnak amíg nem érkeznek megnyugtató hírek az utakról. A veszély még nem múlt el, a meteorológiai oldalak szerint továbbra is hóátfúvások nehezítik a…..
smikee 2013.03.16 10:31:04
@butschq: kicsit off, de szerintetek, ahol nincs áram, nem az Eonnak kéne biztosítani aggregátorokat a katasztrófavédelem helyett? Elvégre ő az "áramszolgáltató"..
Belsőség Ez a pornó, gyerekek 2013.01.30 17:57:06
Zakowski magának való ember, de kétségkívül az autósport egyik ikonikus figurája Már nem is tudom, melyik olvasónk küldte nekem privátban de arra jól emlékszem, hogy mit válaszoltam neki: ó, ez a kedvenc autóm! Aztán megnéztem a videót, sekélyes német tudásom morzsái…..
smikee 2013.01.30 19:34:20
BMW Alpinas from Petrolicious on Vimeo. Mindezt Amerikában, a V8-ak és a sörétes puskák földrészén. Mélységesen megértjük ezt az embert, akin látszik, hogy őszintén szereti ezeket a gépeket. Csodás.Via Petrolicious, ami a világ jelenlegi legjobb autós blogja.…..
Emlékeznek még tán, tavaly december végén történt az a bizonyos közúti Illegal drift-akció, amit - fantasztikus érzékkel - pár kevésbé elmés szervező egy körforgalomba szervezett Debrecenben. Majd az egészet rögzítették temérdek videón és büszkén tolták velük tele a…..
smikee 2013.01.19 20:37:56
@Opel P1: hát ja. Cigányok meg Ladások meg minden. Ezek szerint én naponta hozhatnám helyre a fehér ember becsületét mert amit a fehér ember elkövet.. meg a fekete meg sárga meg minden. Egy Lada-rajongó se amiatt pironkodjon hogy egy másik Ladás mit művel. Mint embert kell szégyellni. Nem a kocsi teszi a közösséget, Ladásoknál a Lada, Mantásoknál a Manta, GTIseknél a GTI a közösségi kapocs. Nem pedig a felelőtlen marhaság. Ez kocsifüggetlen. Lehet hogy ez alapján a cikk címéből is jobb lett volna kihagyni a Ladát, de a lényegen ez nem változtat: össze lehet hozni a csapatást más körülmények közt is. Az a baj hogy majdnem minden dolgon két táborra szakadnak az emberek, az egyik hű a másik hő, aztán közben a lényeget már kevesebben látják.
Fontos kérdésem van: ki látott reggel hókotrót a magyar települések fontos tömegközlekedési útvonalain? Nem csak budapestiek játszhatnak. A kommentekben gyűjtsük össze a tapasztalatokat, hátha így hamarabb észbe kapnak a hómunkások. Mobiltelefonnal készült videókat is…..
smikee 2013.01.14 17:23:36
@Nethooligan: hát ha tényleg nem indult a kotrók fele, akkor azok közül a sofőrök közül ha egyet is az ablakhoz ültetnének, hogy figya, nézzél ki aztán ha esik a hó szólj!!! :)
Ezen túl tipikus, hogy kenegetik a felelősséget. Pár évtized alatt feltűnhetett volna, hogy az időjárás aljas és szarik rá, mikor kéne neki elkezdeni havazni.. :) sztem titeket sem és engem sem nagyon izgat, hogy a főváros vezetése vagy a Kefe vagy az OMSZ tehet róla, hogy most itt megy a tapasztalatcsere. Oké hogy fizikai lehetetlen egy kotrónak egyszerre több helyen lennie de legalább akkor mélyen hallgassanak, ne legyen "felkészültünk a télre" propaganda. Sztem ez rohadtul nem nyugtat meg sem autóst sem senkit...
Tragédia árnyékolta be a Dakar hetedik napját. Reggel a szelekítv szakaszhoz vezető úton a 25 éves francia motoros Thomas Bourgin egy rendőrautóval ütközött, és a helyszínen életét veszítette. Peterhansel és De Rooy megerősítette az első helyét. A motorosoknál a…..
Belsőség Indiai SUV-val ebédre 2013.01.08 17:45:31
Az év első Brekiburger-látogatása mindig ünnepszámba megy. (Oké, Bodega Vágóhíd a büfé valódi neve, a Breki csak egy családias becenév.) Nagyon rákészültünk már, hiszen egy Borzasztó Burger önmagában is ünnep, az év első hamburgerét pedig már tradicionálisan ott…..
Belsőség Pumasétáltatás 2012.12.06 12:18:49
Mióta a Cougar eladósorban van, természetesen mindene működik. Ez már csak így megy, az ember szop, szop és szop az autójával, félévente látja, fizet néhány százezer forintot, döntően úgy félmillió körül, aztán használja a következő általános összeomlásig. Ami nálam…..
A Toyota TRD-útról frissiben megérkezett Csikós éppen csak berohant a szerkesztőségbe, hogy letöltse képeit a megtelt memóriakártyáról és máris indult tovább. Futtában szólt csak oda, hogy aki akar Renault Twizyt próbálni, az menjen vele, mert időben vissza kell vinnie az autót…..
Megírtuk a napokban, hogy új elnöki limuzint készített a dicső múltú, ám kevésbé dicső jelenű Zil-gyár. Mi elsősorban az IFA-sofőrök által bőszen irigyelt benzines teherautókra asszociálunk a név hallatán, de orosz földön legalább ilyen gyakran gondolnak a valamikori…..
Több kommentárt nem is fűznénk hozzá, hiszen mindenki látja, hogy elrontják a körét az aljas BMW-sek, Octáviások és különben is. Nem szabadna így hozzáállni egy pályanaphoz, pláne akkor nem, ha tulajdonképpen szándékosan nem tartotta fel őket senki. Mindenkinek egyformán…..
Szerintem nincs köztünk olyan, akinek még nem kellett fényezést javíttatnia. Ismerjük, hogy megy ez. A legkisebb javításra is napok mehetnek rá, de nem is ez a legnagyobb baj. Egy-egy elem fényezése szakszervizben akár 60-80 000 forintba is kerülhet, speciális esetekben még többe.…..
smikee 2012.09.30 22:29:22
@Kara kán: így van, a Rakéta porszívó tudta ezt, azt hiszem még kis edény is volt hozzá, amibe a festéket lehetett tölteni.
Egy ismerős így akart jacuzzit csinálni a felfújható medencébe. Rakéta végére egy kilyuggatott és ledugaszolt slagot... az fújná a levegőt a vízbe.. szerencsére nem állt neki :D
  Van ugye a Szeretem Budapestet Mozgalomnak ez a Szexi Budapest elképzeléscsomagja, amelyiknek egyik sarkalatos pontja a budai borkultúra feltámasztása, vagy legalábbis megidézése. Ennek egyik eleme, a Vár keleti lejtőjére telepített kis szőlőültetvény már meg is valósult.…..