Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rexfelugyelo

0 bejegyzést írt és 265 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
Rexfelugyelo 2010.08.01 21:41:50
@Micimedwe: de milyet?! :)
Nem örülök, hogy ezt nem Madridban rúgta, de momentán nem nagyon tudok betelni ezzel a góllal:
www.youtube.com/watch?v=4PZd3qCzUM8&feature=player_embedded
Vagy itt:
ecssport.com/freundschaftsspiele/3915-108-schalke-bayern-muenchen-f
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
Uruguay és Németország játszik a világbajnokság harmadik helyéért. A kisdöntőben már nem szoktak variálni a csapatok, kiadják magukból, ami a torna végén még bennük van. Németország az esélyes, de a végig fegyelmezett és elszántan küzdő Uruguay képes lehet a meglepetésre.…..
Rexfelugyelo 2010.07.10 20:04:51
@Rexfelugyelo: ja igen, most látom, mégiscsak lesz kapuscsere is, jön Butt, biztos tizenegyespárbajra készülnek a németek. Vagy arra, hogy Suarez megint kikapja a labdát, és kerestek egy Gyannál biztosabb rúgót.

Kapus rúgott már vébén gólt nem tizenegyes párbajban?
Rexfelugyelo 2010.07.11 00:27:43
@Csöncsön: az megvan, hogy aki a brazilokat a csoportkör után veri, de nem a döntőben, az három eset kivételével (38 Olaszország, 78 Argentína, 82 Olaszország - bár ugye az utsó kettőnél szintén csoportok voltak) nem nyerte meg a vébét? Ellenben többen (54 Magyarország, 74 Hollandia, 90 Argentína, 2006 Franciaország) ezüstérmesek lettek?
Majdnem olyan érdekes statisztika... :)
Ahogy látjátok, a hangolás már elkezdődött és amíg a hajrák és mocskosok legutolsó rejtett poénjai is leesnek, felkonferálnánk minden vébék legrokonszenvesebb felvonását. Az utolsó előtti vébémeccs mindig a túlteljesítők és a csalódottak terepe. Kisdöntőben már nem…..
Rexfelugyelo 2010.07.10 20:01:54
@rizla: emlékszik bárki bármire Messitől ezen a vébén azon kívül, hogy adott egy gólpasszt Teveznek Mexikó ellen annál a bizonyos gólnál?
Nyilván volt egy csomó jó passza, labdaátvétele, de az első meccset leszámítva akár idegen poszton játszott, akár nem, bizony ezen a vébén eltűnt.

Na jó, én is emlékszem egy brutális kapufájára, de ebből CRonaldo rúgott vagy kettőt, aztán mire ment vele? Pont annyira mint Messi.

És apró megjegyzés, egy SerieA csapat a BL-elődöntőben mintha nem egy átlag spanyol csapatot, hanem a Barcat győzte le, oda-visszavágón, nem egy meccsen.

Hogy egyáltalán hogy jutottatok ide a mai bronzmeccs kapcsán, azt nem tudom, de nem is nagyon érdekel... :)
Érdekes módon a nyugati ág elődöntőjében inkább Hollandiára mondanánk először, hogy nem érdemelte meg a bejutást, mint Uruguayra. A dél-amerikaiak nehéz csoportból, nehéz ágon verekedték át magukat, a hollandoknak pedig a brazilokkal szembeni csörte volt az első fajsúlyos…..
Rexfelugyelo 2010.07.07 00:27:41
@CaBeL: Sneijder mije? Tekerése? Ember, te miről beszélsz? Arról a gólról, amikor elvette Kuyt elől a labdát, majd a gurításnál alig erősebb lökete megpattant két uruguay-i védőn? Most akkor ki is látta a gólokat.

Egyébként a spori tényleg azzal befolyásolta alapvetően a meccset, hogy sem van Bommel, sem Boulahruz, sem van Bronckhorst megmozdulásait nem büntette időben lapokkal. Kicsit más lett volna, ha mondjuk már félidőben kilencen vannak a hollandok.

Más oldalról viszont sajnos Uruguay-nál ténlyeg látszott, hogy a védelem új felállásban játszott, hogy Forlan már nagyon fáradt volt a második félidőben és kicsit későn jöttek a cserék.
Habár felül a GHÁNA, s alul a víznek árja, azért a víz az URU?! Bocs, de a Pink Floydot ma már láttuk, csak az előzenekar van hátra - az a kérdés, hogy a Body Count, vagy a Rage Against the Machine játszik-e majd. Minden esetre kommenteljetek ide.....
A holland-brazil az a meccs, aminek nemhogy a kimenetelét, de még a játék képét is nehéz megtippelni. Égre-földre esküszik mindenki, hogy nem ő az esélyes, hogy mennyire penge a másik csapat, és persze nem fognak nekiesni. Ez speciel marhára igaz lehet, a hollandok eddig mutatott…..
Rexfelugyelo 2010.07.02 18:10:48
@lószerafin: biztos csak viccelsz, Robbent egyedül Melo rúgta meg keményen, na, ő meg is kapta a pirosat teljes joggal. Ellenben pl. az általad reklamált második Bastos-sárgánál elcsúsztak előtte keresztbe, erre ugrott egy olyat, amilyet Gojko Mitics nem ugrott az Ezüst-tó kincsében. Meg még vagy öt ilyet.
Milyen furcsa az élet! Két hete még az egész világ Maradona nagyképűségén, öntörvényűségén rugózott, azon, hogy kit hagyott otthon, kit vitt el a vb-re, kivel van jóban illetve rosszban a keret tagjai közül. Legyőztek két verhető csapatot és máris arról szólnak a hírek,…..
Nou San Trafford Dail(y) Africa 2010.06.22 11:44:00
Portugál gólfesztivál és helyzetek garmadája az armada csoportjában. A csoportkör második fordulójának utolsó napján a laikusok is elégedetten csettinthettek a gólok és helyzetek számának láttán. Támadó és védekező rekordok kerültek veszélybe illetve dőltek meg, miközben…..
A világbajnokság 10. napja ismét csak Dél-Amerikáról szólt, miközben szép csendesen tovább mélyült a 2006-os győzelem óta folyamatosan kapart olasz gödör és a világbajnokságok történetében először kezdőként léphetett pályára a Négyszögletű Kerek Erdő egy…..
Rexfelugyelo 2010.06.21 14:55:05
@Tika_: megmagyaráznád ezt a "másik kiállítására játszást" hogyan is művelték a brazilok tegnap?
Rexfelugyelo 2010.06.21 18:46:57
@Tika_: nem mintha olyan nagyon fontos volna, de ekkor már túl voltunk Elano és Bastos lemészárlásán. Szerintem ezek után ne mondjuk már azt, hogy a brazilok kezdték a rugdosódást, mert ez nem zöld-sárga szemüvegre vall, hanem feketére, fehér bottal...
Uma cerveja por favor vs. Une biére, s'il vous plait..
Rexfelugyelo 2010.06.21 09:22:25
@imici77: viszont Busquets még nem jött elő. Keita nem nézett ki a két keze között miközben a földön fetrengett, hogy lássa, mikor kell abbahagyni az arénázást? A két talpaló hentest vajon megdorgálja a FIFA? Az Elano ellenit le sem fújta a bíró, senkinek szava nem lehetne, ha ezek után mégis kapna egy két-három meccses eltiltást, a másik meg szintén.

Drogbát nagyon nem szeretem, tegnap nem is játszott jól, de hogy pont a legforróbb pillanatokban maradt pont ő higgadt, azért az csapatkapitányhoz volt méltó.

Az a nagy szerencse, hogy a francia bíró már most, a csoportkörben kiírta magát a kieséses szakasz bírói közül. Ilyen durva hibákkal csak nem engedik tovább vezetni! Gondoljatok bele, ha ez a spori valami élesebb negyeddöntőt fúj ilyen következetlenül és vakon...
Szivárvány vs. égszínkék...
Rexfelugyelo 2010.06.16 20:57:40
@Rexfelugyelo: tessék, az első meg is van.
Rexfelugyelo 2010.06.16 21:38:49
@rizla: Kefír nem volt NB I-es játékos, ellentétben ezzel a sráccal, akinek a nevét nem tudom, de a BVSC-ben játszott még annó. Amikor bajnokesélyes volt a BVSC (Dárdaival, Bükszegivel meg tudomisénmégkivel).
Rexfelugyelo 2010.06.16 21:48:44
@Henry The Navigator: jaja, azaz.
@rizla: tényleg, ő még nem volt? nagy szakértő szintén. :)

Egyébiránt azon gondolkodom, volt-e már ilyen gyenge csapata házigazdának vébén, de szerintem nem. Mondjuk nem is vártam mást.
Hát ezt k@X$a jól kitalálták. :D A PUMA, aki ezt a VB-t úgy meglovagolja, mint kezdő Whoo lány a műbikát, most éppen azt találta ki, hogy megragadja a foci huligánok romantikáját és csináltat velük egy kampányt. Ebben megméretteti különböző országok fanatikusait és…..
Szelekció vs. Svejc...
Rexfelugyelo 2010.06.16 17:53:43
@Dr Jozef Vengloš: a válasz 42. De mi a kérdés?
Rexfelugyelo 2010.06.16 18:04:37
@Dr Jozef Vengloš: öö, igen is meg nem is. De ahogy a könyv is mondja, "Ne ess pánikba!" :)
Tegnap délután kettős jubileumhoz érkeztünk. A Portugália-Elefántcsontpart meccs előtt hangzott el tizedszer, hogy "ez már tényleg jó meccs lesz". Aztán tizedszer csalódtunk. Sokan igen nagyot, mások kisebbet. Északi szomszédaink a koradélutáni találkozón segítettek…..
Rexfelugyelo 2010.06.16 13:45:10
@HosCincer: én még annyit hozzátennék Elano góljához, hogy ha itt ekézzük az első gól miatt a kapust, akkor ne feledkezzünk meg a második brazil gólnál arról a hátvédről, aki beleléphetett volna a passzba, de nem tette, majd a lövésbe is bedobhatta volna magát, szintén nem tette. Szerintem ő agyobbat hibázott, mint a kapus.
Mondjuk én kiritikus vagyok a kapusokkal szemben, szerintem julio Cesartól is elvárható lett volna, hogy ne csak elvetődjön, hanem megpróbáljon a bal kezével is minél többet tenni a hárításért. Pont oda lőtte a koreai gyerek.
Hat csapat mutatkozott be szombaton. Kettőben csalódtunk: Nigéria és Görögország főleg hozzáállásuk miatt váltott ki belőlünk szúrós tekinteteket. A másik négy azt hozta, amit mindig is vártunk tőle: Dél-Korea gyors volt és pontatlan, Argentína hozta a kötelezőt, USA…..
Rexfelugyelo 2010.06.13 15:26:14
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: csak próbáltam finoman jelezni, hogy egyedül te vallod meggyőződéssel, hogy bármi köze lenne a labda újszerűségének a szlovén gólhoz. Minden más hozzászóló pontosan tudja, hogy az algériai kapus szem és kézkoordinációja gyengébb az ezen az szintnél elvártnál, így ha az algériaiak is a labdára fogják a gólt, pont olyan nevetségesek, mint Gerrard.
Rexfelugyelo 2010.06.13 15:36:49
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem, egyáltalán nem jött furán a labda.
Viszont tudod mit, legyen az, hogy Ghána ellen Szantkovics elenged egy olyan igazán rendes löketet 30-ról, és akkor majd lehet arról beszélni, hogy mit tud az új labda. Mert eddig csak két orbitális kapushibát láttunk, két 16-ról rápöttyintett lövésből, ami bármilyen labdával magyarázhatatlan.

Jöhet a következő meccs, remélhetőleg látunk némi futballt, mert ez a meccs, hát ez katasztrófa volt minden nem szlovén nézónek...
Noha sokan az esti meccset várták nagyobb érdeklődéssel, gyorsan kiderült, hogy nem feltétlenül az a két csapat hiányozna a csoport radikális átstruktúrálása esetén. És az is kiderült, hogy az ázsiai játékvezetők meglepően jól felkészültek, valamint, hogy Rejtő Jenő…..
Tizenkilencedszer szólal meg a világ legnagyobb sporteseményét elindító sípszó ma délután négykor. Az eddigi 18-ról már bőven kibeszéltük magunkat, elemeztük a csoportokat, összeállítottunk néhány válogatást az eddigi világbajnokság legnagyobbjairól, mindezt egy okból:…..
Rexfelugyelo 2010.06.11 16:52:01
@Kaputykin: kis kiegészítés, nem a csatár és a kapu közé kell két ellenfél, hanem a csatár vonala és az alapvonal közé. De mellékszál, les volt mindenhogyan.
Rexfelugyelo 2010.06.11 16:58:23
@rokamoka33: meg nem esküdnék rá, de vagy az Amerikai História X-ben, vagy a Szökésben szerepelt.
Pedig csak annyi, hogy kopasz, szakállas, kreol.
Mindenesetre a tippelős játék 9-es pontjára, mint üstökösként berobbanó játékos pont jó lesz. Nem mint kapus, hanem mint filmsztár.
Rexfelugyelo 2010.06.11 17:00:26
@horas: sose gondoltam volna, de úgy látszik, kelleni fog egy szabálymagyarázó poszt, ez klasszikus iskolapélda volt arra a lesre, ahol kiderül, ki érti a lest, és ki az, aki fogalmatlan, de rettentő magabiztos... :)
Felesküdtünk Maradona kisnadrágján, hogy rendesen felkészítjük a társaságot a vébére, ezt egy igen patent sorozattal alapoztuk meg, aztán csoportanalízisekkel súlyosbítottuk, most pedig rátesszük a marcipáncsillagot a tortára. Nem halogatjuk tovább, közléskényszerünkből…..
Rexfelugyelo 2010.06.10 22:55:39
1. Maicon (gólkirály Bendtner, méghozzá úgy, hogy a dánok a csoportból sem mennek tovább)

2. most sem nyer európai csapat Európától távol

3. a vébé legjobb meccse az A2-B1 meccs lesz a 16 között, Argentína-Franciaország, amit már eleve bánni fogok, mert a franciáknak ki kellene esni a csoport meccs után, de drámai körülmények között mehetnek haza az argentínok

4. Uruguay csoportgyőztes lesz és a nyolc közé jut (ami már elég is a nagy meglepetéshez, tekintettel arra, hogy rajtuk kívül csak a szerb-amerikai nyolcaddöntő győztese lesz csak némileg váratlanul a nyolc között)

5. Podolski, a vébé után Bundesliga I-ben sem játszik több meccset, és senki nem fogja sajnálni

6. Nekem hiányzik az orosz csapat illetve Ronaldo. Nem, nem lenne kezdő, de ez lehetett volna az ötödik vébéje, és ahogy 94-ben sem lépett pályára egy percet sem, itt sem kellett volna, mégis világbajnok lehetett volna

7. a 2. pontban már jelzett argentín zakó a tizenhat között

8. kiderül, hogy nagyon csúnyán megvették Blattert és a többi döntéshozót (mint annó a Salt Lake City-i olimpiánál), de már csak a döntő után

9. az amúgy nem ismeretlen Muslera, az uruguay-i kapus, aki az első gólját az angoloktól kapja a negyeddöntőben a hosszabbításban, amivel ki is esnek, de őt viszi az Arsenal/MU

10. Brazília-Franciaország, megérdemelt visszavágás '98-ért

Megjegyzés: én lennék a legszomorúbb, ha a franciák akárcsak a csoportból is továbbjutnának, de a brazilok majd elégtételt vesznek mindenki helyett Domenech csapatán.
A képen látható objektum első ránézésre talán azt az érzetet kelti a szemlélőben, hogy végre elkészült a híres Kocsordi Atombunker oxigénellátó-berendezése, de a segítőtábla jelzi, beköszöntött a forradalom a horgászcsaliárusító-iparban.    A nagy…..
Elérkeztünk az idei világbajnokság utolsó előtti csoportjához, a „G” jelű kvartetthez, ami az egyik legerősebb és legérdekesebb négyesnek ígérkezik. Az egyik legnagyobb favorit Brazília mellett, Portugália, Elefántcsontpart és Észak-Korea található ebben a…..
Rexfelugyelo 2010.05.30 19:57:28
Durva, de nekem tényleg az első csapatok között volt meg annó gombfociban a brazil csapat. Egész konkrétan a '82-es vébécsapat, Socrates-szel, Zicoval, Ederrel, Falcaoval, Juniorral, a kapuban meg Waldir Perezzel. :)

Alapvetően mindig nekik szurkolok, de valahogy most nekem is kevésnek tűnnek. Láttam őket a Konföderációs Kupán - ott a spanyolok töketlensége miatt elmaradt a várt rangadó - fogalmazzunk úgy, nem voltak meggyőzőek.
Ronaldónak pedig akkor is helye van egy 23-as keretben, ha az elmúlt két évben pályára sem lépett volna. Mert az én korosztályom nagy részének (30 körül) nem csak a brazilokat jelenti, de ő a FUTBALLISTA.
De így, hogy teljesen fogalmatlan csókák szerepelnek mint csatárok (ki a tök az a Nilmar???), és a keret is hagy némi kívánni valót maga után, hát, érdekes lesz. Szerintem simán összejöhet a rég várt spanyol-brazil a nyolcaddöntőben.
Egész hihetetlen, hogy pl. Julio Baptista befér ebbe a keretbe, illetve ami még nekem fura kicsit, hogy nincs egy afféle fiatal sztár, aki volt korábban Ronaldo, majd Ronaldinho, Kaka.

A portugálokat volt szerencsém látni a Népstadionban, felejtős egy csapat, még akkor is, ha nem pont a magyarok ellen lehet legjobban lemérni egy csapat erejét. Nagyon drukkoltam a bosnyákoknak, hiába. Tetszene, ha kiesnének a csoportkör után. C.Ronaldo meg legyen a vébé gólkirálya a koreaiaknak vágott 6 góllal ill. az elefántcsontpartiak ellen fejelt két góllal. (Bár ezt a címet már odaígértem Bendternek...)

Elefántcsontpart nyeri a csoportot jobb gólkülönbséggel, de a nyolcadöntőben kiesnek Chile ellen.

Észak-Koreától meg azt várom, ne okozzanak súlyos sérülést a nagy lelkesedéstől fűtve senkinek.

De ne legyen igazam, legyen az a spanyol-brazil minél később, a nyolcaddöntőre elég lesz nekem az Argentína-Uruguay, Anglia-Németország és a Hollandia-Olaszország páros drámai mérkőzésnek! :D