Regisztráció Blogot indítok
Adatok
W84IQ

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak addig valaki magyarázza el nekem, hogy miért tilos 40 fokban fürdeni. Nem a tavon bárhol, hanem a wakeboard pálya elkerített, stéggel védett részén. Sokszor szoktuk sportolni a tó drótkötélpályáján, mert közel van, mert szeretjük, mert kulturált körülmények között…..
Miközben Tibby Kirgizisztán egyhavi GDP-jét költi el épp az E28-ra, folyamatosan azzal oltogat, számoljam már ki, mennyit költöttem az E32-re az elmúlt két évben, és ebből hány kilométert sikerült megtenni. Szívemen viselem lelki békéjét, és ha az nyugtatja meg, hogy van nála…..
Azt reméltem, hogy az Avensisünk szerelős posztjai nem fogják a Belsőségről kiszorítani Csikós szarjait, mert hát egy Toyota nem romlik el. Ami persze nem igaz, hiszen kopik, és ami kopik, az egyszer elfogy. Ennek ellenére nem panaszkodnék túlzottan. Tán emlékeznek még páran a…..
W84IQ 2012.06.11 08:40:43
@Lookie: már az AutoBild-en is fikázzák a VW 1.4TSI motorjait, mert nevetséges kilométer-teljesítmény után elszakadnak a vezérmű láncok. Érdemes lesz rá odafigyelni.

www.autobild.de/artikel/vw-1.4-tsi-probleme-mit-steuerketten-2892135.html
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
W84IQ 2012.03.14 12:17:30
Adó jogszabályaink nagyon nagy hányada hasonló módon keletkezett. Volt egy kiskapu (amit sokszor direkt hagytak nyitva a törvény alkotói), és az emberek elkezdték idővel nagy tömegben kihasználni. Jött a másik jogalkotó, és ész nélkül "csalónak" nézett mindenkit. Hozott egy szabályt ami mindenkinek szar. Lásd pl. "üzleti vendéglátás" esete, hogy csak egyet mondjak.

Jelen helyzetben nem a védhetetlen és behajthatatlan adók utáni szaladgálás (bár, nekem nem fáj, ha pár drága szlovák autót feltartóztatnak,ideje van, teje van alapon), de az adókat egyszerűen át kell csoportosítani.

Mire gondolok? Egyszerű:
NINCS regisztrációs adó. Nincs súly/lóerő/miegyéb adó.
Van viszont egy úthasználati díj, amit mindenkinek (a határon belőpő ÖSSZES járműnek is) meg kell venni, és ezt az úthasználati díjat két szinten vezetném be.
a, az autó kihajt a magánterületről, tehát használja az utakat: havi díj, rendszám alapú regiszter. Rendőr/kamera egyből kiszúrja a túrpisságot. Külföldiek vehetnek heti vagy akár 1 napos tranzit matricát is. Ki már nem mehetnek bünti nélkül, ha lejárt. Magyarok vehetnek évest is, vagy három hónaposat kedvezményesen.
Az autópályák használatához matrica kell (mint ma).

Mi a külömbség?

Az egyszerű autós szemszögéből nézve nem sok: ő kb. ugyanannyit, esetleg kicsit kevesebbet fizet, mint eddig, csak más jogcímen.

A külföldiek is fizetnek az úthasználatért, ami szerintem nem baj.

Nem éri meg szlovák autóval járni, mert ugyanazokat a terheket kell befizetni magyar, szlovák, burmai és hottentotta rendszámmal közlekedve is. Az adó elől rövid időre ki lehet bújni, de rendszámfelismerő kamerák telepítése viszonylag olcsó muri, és nyugodtan be lehet szedni a 800Ks bírságot a mulasztóktól.
Négy vágyott családi autó a ringben, amelyek áruk miatt inkább csak céges flottákban tűnnek fel manapság. Veri a japán a németet? És a koreai hol jön a képbe? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
...hanem ami 1:50 és 2:10 között a háttérben fordul. (videó: motorauthority.com) Mert az bizony az i8, amely piszok jól néz ki. Persze a tanulmányautóhoz képest megváltozott, nem is keveset, de BMW-nek lambó-gullwing hibridajtó még nem állt ilyen jól. Kérjük. ..
Belsőség Nesze, Mondeó! 2011.09.02 07:00:00
Ez nem egy Aston Martin? Ja, vagy azt már eladták! Mivel a rengeteg program mellett volt hat-hét órányi üresjárat, elugrottunk a közeli műszaki múzeumba, a helyi sajtós Petra szervezett nekünk egy fullextrás Transitot, amihez hasonlót ritkán látni. Nagy élmény volt. Mai…..
Mindenki látott már tahón parkoló idiótát, aki egy kispolszkira szabott helyre akar beállni a nagyfelnis Cadillac Escalade-del, mert lusta húsz métert sétálni. Természetesen nem sikerül,  ezért a vége általában az, hogy az összes autó mozgását akadályozva lekúrja az…..
Velem együtt. Tegnap a HTC Magyarorszák Facebook oldalán bejelentették, hogy a Desire nem kap hivatalos Gingerbread frissítést. Nem bizony. HTC MagyarországA HTC mérnökcsapata az elmúlt hónapokban keményen dolgozott azon, hogy a Gingerbread frissítés felkerüljön a HTC Desire…..
Becsüljük azokat az elvetemült motorosokat, akik kontinenseket szelnek át, hogy két keréken fedezzék fel a világot. Ma egy japán srácról szereztünk tudomást, aki Suzuki Djebellel indult el. Átvágott Szibérián, Ukrajnán, míg boldogan megérkezett Magyarországra. Lelkesedése nem…..
Tudom, darázsfészekbe nyúlok ezzel a témával, de a nyári szezon egyik aktualitása megérdemel ennyit. Itt a jó idő, végre süt a nap, a depresszió elűzésének egyik legjobb módja a motorozás.Nem kell csodálkozni, elismerem, hogy így van. Régebben én is motoroztam, tudom miről…..
W84IQ 2010.06.21 12:29:28
@TSiga: Tehát már azzal is szabályt szegtél, hogy nem volt fent a világításod az alagútban. Továbbá egy irígy macsó vagy, aki jól megmutatja majd. Sajnállak.
Ennél nagyobb fejünk csak egy dézsában lehetneA C3 alapára 150 ezer forint. Hát igen, ez nem az elég húzós kategória: ez már rablás. Elszaladt a ló a Schuberth-tel? Még az is lehet: válság ide vagy oda, a megrendelést követően majdnem két hónapot kellett várnom, mire…..
Kiderül, lehet-e mindenkinek repülő autója a Galaktika áprilisi számából, aminek fő témája a repülés jövője. A Galaktika magazin áprilisi számában folytatódik Lucius Shepard amerikai kultszerző Hugo-, Nebula- és World Fantasy-díjra egyaránt jelölt kisregénye, a…..
A május elsején nyíló sanghaji világkiállítás a világ legfényűzőbb eseménye lesz, már ha a fényűzés definíciója az, hogy nagyon drágán hozunk létre nagyon látványos dolgokat, amelyeknek azonban kevés értelmük van. Nem a kishitűség szól belőlünk, de józan ésszel…..
W84IQ 2010.04.06 01:17:18
@Nuuk: Fűrésztelepre gondoltál? Mert nekem az jutott eszembe. Meg az, hogy, ugye biztosan nem fog senkit agyonnyomni egy leeső gerenda?

PS: a gömböc bizonyára tényleg nagy szellemi teljesítmény. Viszont, ha akkora haszna van, miért nem tudunk még egyetlen praktikus alkalmazásáról sem?

Szerintem egy kicsit olyan ez, mint a hirdetés. Nem igazán éri meg kicsiben csinálni. Inkább ritkábban, de feltűnőbben.
W84IQ 2010.04.06 10:45:39
@Nancsi: Nem vagyok az alapkutatások ellensége, sőt.

Utolsó mondatodban viszont jól összegezted, hogy mi a gond. Nem az a baj, hogy van Gömböc, az a baj, ha CSAK Gömböc van. Amúgy ha jól értem, Ti sem tudtok olyan problémát felsorolni, amelynek megoldásában segítségünkre lehetne, vagy volt a Gömböc. Ettől még óriási szellemi teljesítmény, de kb. akkora gazdasági haszonnal mint egy szerelmes vers...
Belsőség Reggeli összefoglaló 2010.03.05 11:07:00
9:59: A társaság épp most reggelizik a hudiksvalli szállodában, Csikósék eleludtak egy kicsit, de hát ez több mint érthető a tegnapi események fényében. A finn kamionossal történt ütközés után pazar lazacvacsorában volt része a Domsjö Expressz tagjainak, a hudiksvalli magyaroknak és legfőképpen Z.…..
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
W84IQ 2010.03.03 11:41:03
@nananananananana: Nézd, a köztereket nem arra hozták létre, hogy néhány ember befészkelje magát oda, és ott lakjon. A piros lámpáknál perecet, szotyit, kólát nem lehet árulni, mert ugy a mozgó árusítás tilos, de lejmolni minden következmény nélkül lehet.

Én sajnálom ezeket az embereket, de még egy csomó embert sajnálok rajtuk kívül, akiknek szintén nem engedném meg, hogy közparkban lakjanak, és az autók között sétálva zaklassanak minden arra járó embert.

Ezt egyébként ma is tilos. A bérkoldusokat el kell tűntetni a lámpáktól. Ez a rendőrség KÖTELESSÉGEI közé tartozik! Mellesleg azok tartják életben ezt a közérzet és városkép romboló veszélyes szokást, akik adakoznak az ott felvonuló szerencsétleneknek. Ezzel gyakorlatilag oda szoktatják őket, mert megéri baszogatni az embert, miközben vár a lámpára. Ha nem kapnának ott pénzt, akkor nem gyűlnének oda.

Nem ez a megoldás az átfogó szociális problémára!
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
Érdekes sajtóeseményre jutottam el a héten, már a hely sem volt szokványos, nem az étterem-kávéház-cégközpont háromszög, hanem a Lurdy ház garázsa. A téma nem idegen tőlem, megszállottan pucolom a szeretett autóimat, havonta ápolom a bőrbelsőt, brigécioloztam már öreg W123…..
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
W84IQ 2010.01.21 18:51:26
@Umumba: Tessék megérteni a szöveget, mielőtt kritizálni támad kedve.
W84IQ 2010.01.21 18:51:26
@zsolesz1002: Pont ugyanolyan negatív hatása van minden intézményesített vallásnak. Ahogy @kakamatyko is említette, az önálló, kritikus gondolkodást ássa alá a tekintélyevű, abszurd absolutum-ok eröltetésével.

A kérdés felvetésében azért látom, tőled kevésbé áll távol a "néger" kifejezés gyakori használata, mint pl. a szerző től.

Egyébként a vallások közül érdekességként megemlítem, hogy a zsidó vallás talán a leg megengedőbb a kétkedőkkel szemben. Eszembe jutott egy Youtube video amit korábban láttam, amin a srác a Bar-mitvah-ján épp arról beszél (a zsinagógában), hogy mennyire nem hiszi el ezt az egészet. El tudnál képzelni hasonlót, mondjuk egy bérmálkozáson?
(noolmusic.com/my_video/agnostic_bar_mitzvah_speech_-_comedy_video.php)

Egyébként mindegyik felesleges önámítás, és nincs köztük ilyen szempontból rangsor.