Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Artesan

84 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...ahogy sokan még. Sajnos vannak korlátaink és vannak prioritások életünkben. Felmenőink emlékét akkor őrizzük elevenen, ha megtartjuk, tovább éljük, használjuk hagyatékukat. Házat menteni nem állt módomban még. Ezt nagyon szeretném. ..
Eszterházán az ember akaratlanul is elmerül részletekben. Egy alkalom nem elég. Biztos, hogy sok érdekes és szép apróságot nem vettem észre. ..
Megérkeztek a nem túl kellemes őszi napok. Bent rekedtünk a lakásban. A gyerekek holmijai, játékai mindenütt. A nappali átalakult játszóházzá. Ugye mindenkinek ismerős probléma? Íme egy egyszerű, könnyen, akár textil maradékokból is elkészíthető praktikus tároló, ami…..
Nincs túl sok szabály. Csak tegyük egymásmellé azokat amiket szeretünk és úgy érezzük, hogy jól néz ki! Színes, mintás textilekkel olcsón és gyorsan otthonossá tehetjük házunkat, lakásunkat még akkor is ha kevés bútorunk, lakberendezési tárgyunk van. Heti tippünk: Drága…..
Artesan Carnuntum 2013 2013.09.15 12:30:35
..
Nem szégyen gyűjtögetni, újrahasználni, újrahasznosítani, még akkor sem, ha egy olyan emelkedett, meghitt, csodálatos és szent ünnepről van szó, mint a karácsony! Lakókörnyezetünkben is találunk alapanyagot hasznos, dekoratív tárgyak készítéséhez. Amióta ember az ember ezt…..
Artesan 2012.11.22 21:21:27
@magas les: Igen, sok minden reneszánszát éli. Akárcsak ez a kis hajtogatott és felfújható papír labda is:
poppytalk.blogspot.hu/2012/11/diy-origami-ornament.html
Most biztosan többen fintorognak: az erőltetett iparizációra és a munkások számára épített lakótelepekre asszociálnak. Én egy egyszerű, nyugodt szürke felületet látok, ami igen is szerethető ebben a túlságosan ingergazdag világban! A betonnak számos jó és rossz…..
Idén, eddig nem volt igazi telünk és úgy tűnhet, hogy nincs szükségünk ősi télűző szertartásokra, de a hagyomány az hagyomány és biztonság kedvéért tegyük meg azt, amit kell. Íme, néhány olcsó és egyszerű dekorációs tipp, amelyeket nem csak farsangi bulikon…..
Artesan Sárkány éve 2012.01.18 08:01:00
A kínai naptár, horoszkóp szerint 2012. január 23-án kezdődik a Sárkány éve. Mire számíthatunk ebben az évben a MOKKA Alkotóműhely foglalkozásain? "A MOKKA Alkotóműhely 2012-ben is útjára indítja tematikus művészeti foglalkozássorozatát MESEBELI LÉNYEK, kalandozások a…..
Tudtad, hogy az ókori rómaiak már ismerték a betont, a síküveg készítésének a titkát, megoldották a szennyvízelvezetést, használtak vízöblítéses WC – t, padló és falfűtést, elvezették az esővizet a tetőkről és összegyűjtötték? A legtöbb, kényelmünket szolgáló…..
1. lépés – Az inspiráció Mi történik, ha az egyszerű rongybabát és a kispárnát ötvözzük? Természetesen már kitalálták. Zseniálisak! 2. lépés – Keresd a legegyszerűbb megoldást! Biztos vagyok benne, hogy szinte minden háztartásban vannak olyan kinőtt, kinyúlt,…..
Új év, új tervek. Ha ház és lakásfelújítás esetleg építkezés is szerepel terveitek között és szeretnétek egy kicsit rusztikusabb, iparibb jelleget becsempészni otthonotokba, ne vakoltassatok be minden falat! A téglafal jól mutat modern anyagokkal kombinálva, modern terekben…..
Nem tudom, hogy csak kis hazánkban van e így, hogy ennyire összemosódtak a dolgok. Úgy tűnt, hogy az elmúlt évek során a média igyekezett tisztázni a dolgokat. (Amivel kapcsolatban vegyes érzéseim voltak – bele kell e keverni a rációt ebbe a dologba?) Mégis itt járt a finn…..
Amikor megveszünk, bérlünk egy régi házat, vagy lakást (a régi alatt érts minimum 50 -100 évet) mindenki első gondolata hogy felújít. Leverik az antiknak mondható festést, vakolatot, majd újrapucolják és festik. Felszedik a házzal egy idős, de jó állapotú, tömör fa padlót,…..
Vitathatatlan tény, hogy a legapróbb, legegyszerűbb apróság is lehet a legszebb ajándék, ha szépen tálaljuk, alkalomhoz illően csomagoljuk. Gondoltatok már arra, hogy mennyi pénzt és energiát fordítunk egy ilyen mulandó dologra, mint a csomagolás? Miért ne lehetne a csomagolás is…..
Vannak olyan háztartási eszközeink, használati tárgyaink, amelyeket szokás szerint sufnikban, beépített szekrényekben rejtegetünk. Ilyen a létra is. Mit tegyünk, ha elfogytak a dugihelyek? Lakberendezőként a válaszom: ha nem tudod eldugni, állíts ki, adj neki más funkciót is! A…..
Annyira csak a karácsonyra koncentráltam, hogy majdnem elfelejtkeztem az ünnepek egyik legspirituálisabb kellékéről, a várakozás legszebb szimbólumáról, az adventi koszorúról. Tegnap este belém nyilallt, hogy vasárnap itt az első gyertya gyújtásának ideje és nincs koszorú az…..
Várd velünk a karácsonyt a Facebook oldalunkon is!Egy igazi adventi naptár ajándékokat rejt. Legaktívabb rajongóink között, advent vasárnapjain, gyertyagyújtáskor kisorsolunk egyet, a képeken látható, 3.000 Ft értékű, karácsonyi dekorációs csomagok közül. Ha tetszik a mai…..
Ajánlom minden győri, Győr környéki olvasóm figyelmébe! Kézműves foglalkozásokat tartunk felnőtteknek, a győri Gyermekek Házában.Velem 2011. december 1-én, 16 - 20 óra között találkozhattok. PET palackból készítünk ünnepi csodákat.Jelentkezési határidő: 2011. november…..
Artesan Egy praktikus ajándék 2011.11.21 08:28:00
Jártatok már úgy, hogy boltba indulás előtt hosszú időt vesztegettetek arra, hogy megtaláljátok a megfelelő reklámszatyrot? Vagy otthon felejtettétek és drága pénzért vennetek kellet a boltban? Nekem nagyon sok gondot okozott a szatyrok és zacskók tárolása. Rendszerint a…..
Hóesés. Nem tudom leírni, hogy mit érzek, amikor némán esik a hó. Érezni véltem az illatát már Márton napkor. Ma ismét az volt az érzésem, hogy bármelyik pillanatban eshet. Szeretném, ha fehér karácsonyunk lenne! Kedves, szép és főleg tiszta lenne!No, de csapjunk bele! Szorít…..
Legtöbb ismerősöm, megrendelőm sóvárogva számol be arról, hogy mennyire lenyűgözi őket a külföldi oldalakon, blogokon vagy lakberendezési újságokban skandináv, viktoriánus, György korabeli, counry, retro, vintage, bazar, market style stílusú otthonok (és folytathatnám a…..
Artesan Egy megmentett kanapé 2011.11.16 12:45:00
Az idén elég sok bútorba leheltünk új életet. Édesanyám nagy mestere a fabútorok felújításának. A legtöbbjüket némi javítás után csak festeni kellett. Ez a kanapé is összehangolt közös munka eredménye. Már 2 éve készülök rá, hogy kezdek valamit ezzel a barátoktól…..
Artesan Szívvel lélekkel 2011.11.15 22:05:00
Sokaknak a legkedvesebb ünnepe a karácsony, nekem is. Gyermekkoromban mindig úgy éreztem, hogy a karácsony fényei, illatai, az ünneplőbe öltöztetett házak, otthonok egy mese díszletei. Nem értettem és nem akartam elfogadni, hogy az ünnepek múltával minden dobozokba, a szekrények…..
Artesan Ervin takarója 2011.11.11 08:32:00
Még nyár végén, gyermekkori barátnőmnek fia született, Ervin. Akkoriban kaptam egy szatyor zöld, kék, barna kockás és csíkos, pamut anyagmaradékot (szabászati maradékot, mintakönyveket, jó minőségű új anyagokat). Kézenfekvő volt, hogy Ervin születése alkalmából kap egy…..