Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sas882

67 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretném azzal kezdeni, hogy nem vagyok sem MSZP-s, sem Fideszes, sem Jobbikos, sem liberális, sem konzervatív, nem vagyok zsidó és nem vagyok náci. Egy átlag magyar polgár vagyok, aki teszi a dolgát, megtett mindent, amit a haza kívánt, fizeti az adót, nem szegi meg a törvényeket, adakozik,…..
Portugália - Spanyolország 0-0 (0-0) büntetőkkel 2-4 Vártam ezt a meccset, bár ismert a véleményem a portugálokról, ellenben a franciák ellen a spanyolok nálam úgy elásták magukat, hogy bíztam a portugál középpályában, talán nem fullad unalomba a meccs. Respect ez az UEFA új…..
Nagyon vártam ezt a meccset, ez volt az egyetlen kétesélyes, az előző három, azért előre megjósolható volt, sem a görög, sem a cseh, de még a francia csapatnak sem volt esélye, esetleg papíron. Az első félidő közepéig talán az angolok is a pályán voltak, legalábbis vezettek…..
Spanyolország  - Franciaország  2-0 (1-0) Nehéz erről a meccsről bármi jót is irni, kiestek a franciák, így van ez jól, továbbment az a csapat, amelyik több gólt rúgott. Kicsit bővebben, nagyon szar meccs volt, semmi izgalom, a spanyolok passzolgattak, túlkombináltak…..
Németország  - Görögország  4-2 (1-0) Szánalom, ez a legjobb szó, ami eszembe jutott a meccsről, harmatgyenge görög csapat, akik teljesen deffenzíven álltak ki, olyan mélyen védekezve, magukra húzva az ellenfelet, aminek semmi értelme sincs. Mikor jut el oda a focivilág, hogy…..
IDDQD Heti retro: North & South 2012.06.22 14:01:00
A játékipar mindig is szívesen nyúlt sikeres képregényekhez (már Atari 2600-ra is volt egy Spiderman), és ezek a feldolgozások általában Japánból és Amerikából érkeztek. E két ország mellett azonban van még egy harmadik, ahol igen régi hagyományai vannak mind a…..
Csehország - Portugália 0-1 (0-0) A csehek továbbjutása - főleg az első meccsük után  - nekem meglepetés volt, a portugáloké nem, jól játszottak, mindhárom csoportmeccsen. Az első félidőben még állták a sarat az A csoport győztesei, néha egy egy támadást is tudtak vezetni,…..
Itt már nem lehetett nagyon taktikázni, egyeseknek csak a győzelem volt a jó, voltak akik már ki is estek.   A csoport Görögország  - Oroszország  1-0  (1-0) Az első igazi meglepetés, a görögök kiütötték az oroszokat, az első félidő utolsó perceiben Karagunisz rúgot egy…..
Közel fél éve - 5 hónap és egy kicsi - nem írtam, természetesen lett volna téma, hiszen a guild - Faith - szép sikereket ért el, ahogy ezt  Bandee által szerkesztet honlapon is jól látható. Bejegyzés mégsem történt, nagyon örültünk az eddigi legutolsó raid - Dragon Soul -…..
A nyár foci eseménye a Lengyel/Ukrán Európa Bajnokság, lement az első kör, nézzük meg mire jutottak az indulók.   A csoport Lengyelország - Görögország  1-1 (1-0) Szerencsére a nyitómérkőzés feeling csak a második félidőre volt jellemző, az elsőt meghajtották a…..
Európa egyik legfigyelemreméltóbb teljesítménye a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben következett be: amikor amatőr és hivatásos gyűlölködők e jelenségről beszélnek, szinte kivétel nélkül, múlt időben mondják: a németek elkövették a holokausztot. Európa a…..
Sas882 2012.05.23 10:43:12
@dr. mesterseges szinezek:
ofc
de most 2012 van, s nem azok a '30as évek.
Most vízionálni hasonló eseményeket, ahhoz nagyon ütős cucc kell.
Nyilvánvalóan egyszerűbb dolog állandóan rettegni, hogy jönnek a nyilasok, meg az SS, mint a jelenkor problémáira válasz adni, csak éppen ez vezet oda, hogy sokan eltolodnak a szélsőségek felé, mert az official politikai erőktől nem kapnak semmilyen válasz/megoldást a valós problémáikra.

Zahal:
sokaknak nagyon jól jön ez a zűrzavar, addig is lehet mivel hülyíteni a népet, az nem kerül semmibe.

Az akkori - 1920-1944 - kormányzat kényszerpályán mozgott, egyrészt politikailag ott a revizió, másrészt földrajzilag Németország közelebb volt, mint Anglia, akik egyrész le sem szartak, másrészt az előző háborúban ellenségek voltak, s a békében sem váltak barátainkká.
Nyilvánvalóan utólag lehet okoskodni, 1941 végéig azért nem látszott, hogy a fritzek elbukják a háborút, illetve úgy bukják el, hogy a teljes rendszer bukik, hiszen az I. vh után nem igy volt.
Az is nyilvánvaló, hogy segiteni egy olyan baromságban, mint emberek tömeges kiírtása, kitelepítése az háborús bűn, s egyátalán nem egyhitő körülmény, hogy néhány kőgazdag zsidó havert megmentünk.
Horthy egy igazi balfasz volt, ellenben nem ismerek olyat, az akkori plitikai palettán, aki jobban csinálta volna, akkor és ott, ha tévedek, biztos kijavit valaki.
Sas882 2012.05.23 11:01:27
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):
igazad van, s ki is mondtad a lényeget, hogy idegen sereg a földjére sem lépett.
Valóban bukott a rendszer, de a társadalmi berendezkedés, katonai megszállás nem volt, erre gondoltam, csak rosszul fogalmaztam.
sry

koplikato:
ha lett is volna normális választási rendszer, sokat nem ér, abban a korban és szituációban.
Egy katonai puccs - német oldalszél adott - és ugyanott vagyunk, mint a bukott tengerésszel.
Pénzkérdés Ketyeg a rezsibomba 2012.02.16 09:29:00
Tíz forint jövedelemből már négyet a lakásra költünk.    Gyors ütemben és drasztikusan növekedtek az elmúlt fél évtizedben a lakásfenntartási költségek. Ha folytatódik a tendencia tömegek lakhatása kerülhet veszélybe. A helyzetet jellemzi, hogy míg 2005-ben 32,96 százalék volt a magyar háztartások…..
Sas882 2012.02.16 13:04:23
@Kivlov: igen, bár száz km re, szintén az EU nak nevezett helyen, ez kb. 3 havi jövedelem, itt a probléma.
Segítség! Elfogyott a pénzem! „De csóró lettem nincs kenyerem Elvesztettem a munkahelyem Jaj Istenem most mi lesz velem Hej de betörjek vagy guberáljak Jaj Istenem mit csináljak Mondjátok meg, hogy most mit tegyek Felmegyek a hivatalba Rávágok majd az asztalra Elmondom hogy éhen fogok…..
A 2011 évbe egy új kigészítővel léptem át, ez volt a Cataclysm, ahol Deathwing nevű sárkány szépen átrendezte az óvilágot, szinte minden megváltozott.Guargumi volt az első aki elérte a 85. szintet, utánna követték a többiek, Schwarc, Nimand, Hengerfej, a rogue és a dk a…..
A múltkori, a guildet érintő kicsit szkeptikus hangvételű poszt után, már a cím is elég lenne, ahhoz, hogy mégis sikerült a célt elérni, azaz az aktuális end tartalom utolsó ellenfelét is megölni, erre jön még a guild első hc - heroic - killje, Shannox legyőzése.Minden ok…..
A World of Warcraft legnagyobb nimbuszú része, a mindenkori end game tartalom, ezen belül a raid, ami az adott bossokkal való harcot jelenti, az itt elért sikerek mutatják, hogy egy guild ill. egy játkos hol tart, legalábbis azoknak fontos ez, akiknél a pve tartalom elsőbbséget élvez a…..
Raktár Szervercsere és Firelands 2011.10.13 21:33:00
A blog elég inaktív volt az elmúlt hónapokban, én azért nem, kedvenc játékomban végrehajtottunk egy jelentős változást, átköltöztünk az Arathor szerverre, horda oldal maradt, úgy gondoltuk itt próbáljuk folytatni a történetet.( szavazás döntött az ügyben, Arathor,…..
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
Sas882 2011.10.12 09:58:52
@akiak:
oh kösz, bmw még nem volt, pont este néztem ezt a verdát, akkor felejtős
Sas882 2011.10.12 10:11:24
@mifolyikittgyöngyösön??:
szia
mégis mi a bánat az autó?
tudom, hogy off, de szivesen elolvasnám, hogy neked mi, a szerelmed, szeretőd vagy valami perverz érzés fog el, amikor autót vásárolsz, mire szertnéd még használni azon kivül amire való?
azért mert gond van a toronyban, nem kell a másikat lehülyézni.
gondolom megvetted az álmot chf re, s most szorít a cipő, szép napot.
on
Sas882 2011.10.12 13:32:25
@mifolyikittgyöngyösön??:
off
semmi gond, a magyarázatot köszönöm, az én hiányosságom, hogy erre nem gondoltam, illetve nem tudtam, hogy van ilyen.
a többi -amit én irtam - nem tartozik a tárgyhoz, sry
on
Nézd meg, már megint kik járnak jól: akik amúgy is a legjobban keresők közé tartoznak… persze havi 300-500 bruttóval könnyen lehet ugrálni, nem értem, hogy miért megint ezeknek segítünk. Először odaadunk nekik milliárdokat az alsóbb rétegek pénzéből, most meg itt van a…..
Sas882 2011.09.12 18:45:29
@silent76:
nagyrészével egyetértek, hogy nézet a szomszéd, amikor megvettem a 13 éves autómat, ő meg akkor vette az újjat, s büszkén mutogatta, a minap meg a levegőért kapkod, hogy alig birja fizetni a kocsit.
de ez csak egy dolog, biztos van, aki annyira hülye volt vagy figyelmetlen, hogy nem volt képes felmérni a kockázatát, tényleg sajnálom, hogy igy alakult, az azonban, hogy az adófizetők pénzéből, akár egyetlen ft segitséget is kapjanak, felháboritónak tartom, s gondolom azok is, akiknek nincs ilyen vagy olyan hitelük.
ellenzem, hogy az áltlam befizetett adóból erre költsenek, mert értelmetlen, el lehet bukni a kéglig, s vissza vagy ott lehet maradni, mint bérlő, ennyi.
Az állam nem egy szociális ellátó, s ne is várjunk ilyet tőle.

Az eredeti cikkhez:
sehol nem trtanak pisztolyt senki fejéhez, hogy ott dolgozzon, ha valakinek jó, hogy egy multinál droid, akkor hagy csinálja, lehet úgy érzi jól magát, ami valószinű, mert különban miért dolgozna ott?:)
Azok, akik olyan helyen melóznak, mint a szerző ( s én), azok itt, ebben a közegben érzik jól magukat, ahol kevesebb az öltönyös droid, inkább melós droidok vannak.
Több ízben jelentettük már, hogy a Rádiótaxi sofőrjei nem annyira szeretik a Budapesten belül 2777 forintért bárhova akciót. Anti kifigyelte, hogy már az operátorok sem küldenek autót, ha kedvezményesen szeretne utazni az ügyfél, minthogy nincs aki ennyiért…..
    Az apropó pedig a következő:     Napra pontosan 7 évvel ezelőtt zárt be végleg.   A Külső Váci úton (a jellegzetes Megyeri csárda mellett) elterülő 30.000m2-es vízi sporttelep és strand 1938. július 10-én nyílt meg UTE-Dunafürdő néven. Az Egyesült Izzó (később Tungsram) legendás…..
Egy éve hallgatjuk a mantrát a Fidesztől a családvédelemről, és a gyermekvállalási kedv ösztönzéséről. Mert fogy a magyar, nem születik elég gyerek, és amúgy is, a család mindenek előtt. A család annyira fontos, hogy belebeszélnének a hétvégéik alakulásába, és akár…..
Sas882 2011.07.23 16:03:46
@Baldrick68:
gondolom nem 500 euro a nettó bér sem.....
Sas882 2011.07.23 16:20:04
@Baldrick68:
ennyi, nincs miről beszélgetni, ez alaphangon is 3x annak amit én irtam, munkakör ugyanaz, árak ugyanaz, csak az én pénzem minden hónap végén elfogy, biztos én csinálom rosszul:)
Február 18.-án tettük közzé azt a felkérést olvasóink felé, hogy ha van rá szabadidejük, akkor töltsék ki Turbucz Dávidnak, a Horthy-mítosz blog szerzőjének a kérdőívét. Azóta megszülettek az eredmények is, lássuk, hogy mi derült ki a nem reprezentatív…..