Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GKar

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igencsak izgalmas, másfél órás online videóinterjú került fel a Bíborhold csatornára Novák Csanáddal, a magyar sci-fi és fantasy könyvkiadás élő legendájával és feketeöves pionírjával, a hazai szerepjátékos élet Nagy Öregjével – aki jelenleg Új-Zélandon él és visz sikeres vállalkozást egy digitális…..
GKar 2020.08.25 16:19:55
@-Szűcs Gyula-:
Novák Csanád interjúból lesz valami? Mert azért lenne pár rázósabb kérdés is amiről szívesen olvasnék.
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
„...nem lehetetlen, és nem is nehéz uralkodni az embereken, csak érteni kell hozzá.” (Xenophon Anabaszisz) Xenophon írja a fent idézett Anabasziszban: a perzsáknál a gyermekek számára a legfontosabb dolog, amit tanítanak, az az igazság, amit úgy tanulnak, mint a görög gyerekek a…..
GKar 2013.11.14 12:10:35
@bbjnick:

"Tény például, hogy Trianon és a Tanácsuralom után tizennyolc évvel (1938) már elértük az egy főre jutó GDP-ben Ausztriát"

Erről a tényről hol lehet olvasni egyébként? Mert engem például nagyon érdekelne.
Már csak azért is mert a legtöbb helyen max az osztrák gdp/fő 60-70 %-át szokták emlegetni.
(Pláne úgy, hogy 1938-ra már csak becsült adatok vannak az osztrák gdp-re.
Hiszen 1938-1945 között Ausztria nem létezett. Arról nem is beszélve, hogy a 38-as megszállás és náci hatalom átvétel után mennyire rendült meg az osztrák gazdaság az új ideológiai elképzelések bevezetése miatt.)
„Szerintem, amint a háború és a viszály két különböző szó, úgy két külön lényeg is, két különböző tényre vonatkozik. Ez az úgynevezett »saját«-ra, vagy »rokon«-ra, az meg az »idegen«-re és »elütő«-re. Ha saját vérünkkel tusakodunk, e harc neve: viszály, ha…..
A sok logikai meg point'n'click után jöjjön egy kis lövöldözés a hétvégére. A Nuclear Plant sztorija szerint egy atomháború szinte minden életet kiirtott a földön, egyedül mi maradtunk némi túlméretes mutáns élőlény, egy darab növény és egy számítógép társaságában. A…..
  Lényegében megállt a gazdaság. Ugyan a szakértők 1-1,5%-ra teszik az idei és a jövő évi növekedést, de ha a Gyurcsány-éra idején ilyen számok mellett pangó gazdaságról beszéltünk, akkor úgy helyes, ha most sem köntörfalazunk túl sokat. A közgazdászok egy része úgy…..
A Tentacle Wars jó kis real-time stratégia volt a Nano Wars által meghonosított műfajban: bázisainkkal kellett más bázisokat elfoglalni úgy, hogy megfelelően osztottuk meg erőforrásainkat és okosan támadtunk. Külön színt vitt a játékba, hogy a bázisok színes mikrobák voltak, a…..
  Az előző részben az inkvizíció kialakulásáról és a középkori inkvizíció működéséről írtunk. Most jön a spanyol állami és a római inkvizíció. De mindenekelőtt szeretném leszögezni: nem az inkvizíció megítélésének teljes átfordítása a célom, hanem annak…..
GKar 2011.06.21 13:58:47
@bbjnick:

Jó a válás módosult, de ez nem változtat azon a tényen hogy a kereszténység felszámolt maga körül minden rivális vallást, amit az ószövetség ezen részeivel indokoltak.

"Ezért írtam fentebb, hogy tanulmányoznod kellene az üdvtörténetet, akkor megértenéd, hogy a Teremtéstől, a Bűnbeesésen át a Megváltásig Isten és az ember kapcsolata tkp. egy hosszú tanulási folyamat: Isten lépésről lépésre vezeti az bűnbeesett emberiséget az Újszövetségig, a Megváltásig."

Ha te ebben akarsz hinni az a te dolgod. Én a tanulmányozás után arra jutottam,hogy az embereken élősködő csuhások hatalmas húzása ez az egész. Beígérik nekik a halál utáni életet, ha kiszolgálják őket és engedelmes csicskák lesznek.
Az ultraortodox haszid zsidók New York-i lapja, a Brooklynban szerkesztett Der Tzitung (más átírásban: Der Zeitung) című napilap addig kozmetikázta az Oszama-hadműveletet élőben követő Obama-kabinet elhíresült fehér házi fotóját, hogy Hillary Clinton külügyminiszter, valamint az…..
Hiába mondja Orbán Viktor a kereszténydemokratákról, hogy sorsuk a „szövetség vagy felmorzsolódás”, pláne hiába vádolja őket Kövér a siófoki kormányülésen kipattant abortusz vita után kispárti létből fakadó túlérzékenységgel, azért lassan kiderül, hogy…..
Dawkins érvelésében súlyos logikai hibákat és még intuitíve sem meggyőző premisszákat találtunk. Megcáfoltnak tekinthetjük – írja Hankovszky Tamás, a PPKE BTK Filozófia Intézetének adjunktusa a Vigilia folyóirat 2011 februári számában megjelent tanulmányában. Richard…..
GKar 2011.03.26 13:53:32
@Zalai Béla:
"Nyilvánvaló, hogy pl. Zeusznak semmi köze nincs a keresztény Istenképhez; maximum egy harmadrendű angyalka lehetne a "mi" hierarchiánkban a "hatalmát" illetően.)"

Ezt most honnan szedted? A hangok mondták? Csak azért kérdezem mert kíváncsi vagyok hogyan mérik meg a képzeletbeli lényekben a craft-ot. Pláne úgy, hogy a tudomány teljesen mellőzve lesz.

Azért a biblia egyes részeit elég sikeresen cáfolgatja a tudomány. Ami elég szar dolog mert abban csupa megcáfolhatatlan dolog van.
GKar 2011.03.26 17:27:44
@Zalai Béla:

Nem tudom feltűnt esetleg, hogy ezek az információk nem túl hitelesek. Persze ettől sorba lehet állítani az isteneket, de ez alapján csak azt lehet megállapítani, hogy melyik nép szenvedett nagyobb nagyzási mániában.

Igen azokra a gagyi sztoricskákra gondolok, amiknek azért még is van annyi közük a bibliához, hogy abban szerepelnek. Mert ha ilyen kamu pásztormesének tekintjük pl: a világteremtést is meg a végtelen hatalmat is akkor Zeusznak határozottan javulni fog a megítélése.
Mert ha nem egy a semmiben létező ember formájú valami teremtette a világot a leírtak alapján(már pedig úgy néz ki hogy nem) akkor elég érdekes tényként kezelni a biblia többi részét.
  Három kategóriába sorolja majd a tervek szerint 2012 első napján életbe lépő új, sarkalatos egyházi törvény az egyházakat, vallási közösségeket. Százszorosára emelik az egyházalapítás létszámküszöbét, és a regisztráció előtt alaposan megvizsgálják a…..
GKar 2011.03.24 18:57:44
@aeidennis:

"Szerintem sem szabad állami támogatást adni az egyházaknak. Megoldás: vissza kell adni nekik minden földjüket, ingatlanjukat, intézményüket, műkincsüket amit az elvtársak elvettek tőlük 1945 után. Addig valahogy egyik egyház sem szorult állami támogatásra.
"
Amit ugyancsak az államtól kaptak.
Eddig jellemzően azzal vádoltak minket, hogy túlságosan atlantisták vagyunk, kritikátlanul imádjuk a kapitalizmust, szeretjük a neokonokat és hogy neoliberálisok lennénk. Ezzel együtt időnként megkaptuk a fasiszta jelzőt, egyszer egy kommentben pedig lekeresztényszocialistáztak…..
GKar 2011.03.22 09:19:01
@dobray:

"nem tévedtem óriásit, te tévedsz óriásit. A kapitalizmus első nagy elméleti megalapozói a középkori domonkosok. "

Azok a domonkosok akik nem rendelkeznek sem egyéni, sem közösségi vagyontárgyakkal, és koldulással tartják fenn magukat?
Persze lehet hogy ők voltak, biztos nagy vagyon harácsoltak össze azoktól akiket megvádoltak eretnekséggel. Aztán gyarapítani kellet a vagyont, hogy tudjanak fát venni amin elégethetik az embereket.
GKar 2011.03.22 19:14:07
@dobray:
A katolikusoknál a "a bort iszik vizet prédikál" hozzáállás elég gyakori volt. Azt elhiszem, hogy mindent elkövettek a minél nagyobb bevétel reményében, de mástól általában megkövetelték a keresztény értékek betartását. Nem véletlen, hogy a megerősödő polgárság jelentős része elfordult a katolikus hittől.
A katolikus egyháznak nincs más választása a 19. század vége óta. Nem ők határozzák meg (szerencsére) már világunk gondolkodását. Csak alkalmazkodhatnak.
Az, hogy az inkvizíció mennyire volt jó/rossz azt mindeni eldönti magában. Szerintem és az emberiség nagyobb része szerint nem volt jó dolog. Régen üldözték a katolikusok a másként gondolkozó keresztényeket most összeborulnak velük. Akkoriban ez komoly bűn lett volna. Ma is az? Ha nem az akkoriban mért volt az?
Mandiner blog Lepanto 2011.03.19 18:51:00
  1571. május 25-én Rómában a pápa, Spanyolország, Velence, Genova, Toscana, Savoya, Urbino, Parma és a Máltai Lovagrend kihirdette a Szent Liga megalakulását, melynek célja Ciprus, a Szentföld és Észak-Afrika visszafoglalása volt a törököktől. A Liga megállapodott egy 200…..
GKar 2011.03.20 12:33:16
@vizipipa:

"1526 előtt sem voltunk egyedül és bár Moháccsal a magyarok gyakorlatilag kiesetek, mások még tovább vívták a meccset. "

Azok a magyarok meg csak ültek és néztek ki a fejükből 1526-1686 között.
Szekuláris Figyelő Lyukasóra 2011.01.29 23:57:00
Úgy tűnik, lyukasórát kapnak azok a gyerekek, akik nem akarnak hitoktatáson résztvenni, cserében viszont kötelező erkölcstan (már a megfogalmazás is mutatja, melyik századból való az ötlet...) vár rájuk. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár ugyanis Gáncs Péter evangélikus…..
Karácsony Jézus születésének, azaz Isten megtestesülésének, emberré válásának ünnepe a keresztények számára. Széleskörben elterjedt tévhit, hogy a kereszténység elveti az anyagot, ami szerinte gonosz, és csak az önsanyargatást propagálja, elveti a szexet és az evilági…..
Hollywoodban filmet készítenek Dávid és Góliát történetéből. A forgatókönyvet John Payne és Patrick McKay szállította le. A Goliath címre keresztelt film rendezést Scott Derricksonra bízták. Az úriember szállította az adrenalinpumpáló Ördögűzés Emily Rose üdvéért (The…..
Korábban is tudni lehetett, és most ismét terítékre került, hogy az afganisztáni iszlám fundamentalista mozgalmak, a mudzsahedek és a tálibok hatalmuk alapját a nyugati hatalmuknak köszönhetik. Az AFP szerint a titkosítás alól nemrég feloldott brit iratok bizonyítják, hogy a…..
Spoiler: Az Inhale drámában megismerhetünk egy összetartó családot, a férj viszonylag menő ügyvéd, szóval van pénz a háznál. Ami hiányzik egy fontos szerv, amivel megmenthetné haldokló lányát. A transzplantációs listán sok név található, így az egyetlen remény az, ha…..
  „Gyerekek vagytok és Darth Vader-hez imádkoztok” - Interjú a mindennapi.hu-n  ..
GKar 2010.12.15 12:20:46
@Cobra Commander:
Nem küldött senkit az inkákhoz meg az aztékokhoz?
Akkor szerinted ki volt Cortez meg Pizaro meg a többi spanyol szép szál legény. Úgy megtértek az életben maradt őslakosok hogy csak na.
Várhatóan alkotmányos védelmet kap a magzati élet az új alaptörvényben, így aztán megint felmerült a sajtóban az abortusz betiltásának kérdése. Gulyás Gergely, az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottságának egyik fideszes alelnöke a Hírszerzőnek úgy…..
GKar 2010.12.14 16:07:20
Nem hirdetett nem ám. Csak egy vízzel lelocsolt zsidó osztja arról az észt, hogy mindenki szabaduljon meg a vagyonától meg minden földi hívságoktól. Meg ne hajszold a földi javakat. Meg a középkorban se volt kedves az úrnak a jobbágy szegénysége. Nekem akarod osztani az észt hisz még a saját vallásodat se ismered.
Milyen nagyobb érték van? Na fejtsed ki.
Nem vezetett csak küldte őket. Önvédelemből ölni. Az tudod úgy megy, hogy meg kell hogy támadjanak előtte közvetlenül. Javaslom olvasd el a pápai állam történetét, mert ott sincs rá példa hogy hadjáratot vezettek.
Nem irtott ki senkit teljesen igazad van. Csak valamiért eltűntek a más vallások. Biztos ráébredtek, hogy tévedtek és áttértek. Mert ha egy keresztény hadvezér és serege lemészárol egy várost akik éppen nem abban hittek amiben ők. Ráadásul a környék össze csuhása pont azt ordítja, hogy ez isten akarata, akkor nehéz el hinni hogy semmi köze a vallásnak ehhez.
Földi lét nem fontos, a halál utáni lét a fontos. Olvasgasd a bibliát. miket írnak ott ha nem hiszel nekem. Az egyház se mondta, hogy a földi lét csak egy rövid állapot itt csak az dől el, hogy a halál után hová kerül az ember. Így teljesen hasztalan dolgokat nem érdemes felhalmozni csak a létfenntartáshoz minimális dolgokra van szüksége a hiten kívül az embernek.
Beziers?Magdeburg? Szent Bertalan éjszakája ? Na ezek mik voltak? Csak nem a keresztényi emberbaráti szeretet.
GKar 2010.12.15 10:53:11
@evil overlord:
Az egyik tipikus reakció, amit a kernyók adnak ha rámutatnak a vallásuk erkölcsösségére. A megsértődve elvonulás.
Az Index ír arról, hogy a Vasárnapi Hírek megjelentette az alkotmánykoncepciót tartalmazó munkaanyagot a honlapján, itt: www.vasarnapihirek.hu/files/public/cikkepek/9497/File/alkotmanykoncepcio.pdf. Megmaradt benne egy-két embertelen rendelkezés, azaz olyan kitétel, amely valamely…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..