Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Son of UDT

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2012.06.10 09:00:00
A csiga meg a háza Megbízhatósága nézőpont kérdése, komoly gondok nem jellemzőek, de kisebb-nagyobb problémák gyakorlatilag bármikor előjöhetnek. Mindenkinek, mindenhova, mindörökre! Hiába ugyanis az ultrakirály, dupla-lengőkaros első felfüggesztés, hátul merevhíd van, meg…..
Son of UDT 2012.06.10 17:46:08
@Rocko-: Ismétlem, nem érdekel, mennyit megy a gép. Ha autópályán valaki személyautóval 80-90-nel megy, miközben mehetne értelmes sebességgel is, és erre még büszke is, vagy épp ezt a magatartást védi, az darálja be a jogosítványát.
Son of UDT 2012.06.10 18:21:40
@Minibull:
@Rocko-:

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 26. § (5):
Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza.

Magyarán tartsd az átlagsebességet, vagy ha az nagyobb, mint a maximum, akkor a maximumot.

Ja, még mielőtt...
Igen, átlagsebességet, mert ha 50 autós úgy gondolja, hogy adott körülmények között simán lehet menni 120-szal, ha a megengedett 130, akkor ne legyen már 1, akinek jó a 80 is. Főleg, ha simán tudná tartani a 120-at.

Egyszerűen ne. Veszélyesebb annál, mint aki 150-nel előzi a sort.
Son of UDT 2012.06.10 20:26:24
@Persze...: szabad, sőt állni is lehet, de csak akkor, ha mindenki annyival megy, vagy épp áll.

Ha viszont valakinek az jelent örömöt, hogy "autópályán 80-90 km/h-s tempóban le lehet vinni 6-7 literes fogyasztásra", arról valamennyire jogosan feltételezi az ember, hogy ezt önszántából is műveli. Többek között már csak azért is, mert ez (jó és általános esetben) nem életszerű, ennek nem szoktak örülni az emberek.
2011. május elején indult el legmerészebb közép-kelet európai próbálkozás az internetes tartalmak fizetőssé tételével kapcsolatban. Ekkor indult el ugyanis a szlovákiai Piano rendszer, kilenc oldallal: Sme, Hospodárske Noviny, Pravda, Šport (napilapok), .týždeň (hetilap), PC Revue…..
Chuck Norris manapság az internetezők egyik kedvelt célpontja. Vicces "tényei" ellepték a világhálót (www.chucknorrisfacts.com). Magyarországon is igen népszerű még az M0-ás híd névválasztására kiírt szavazáson is vezetett egy ideig. Íme, egy válogatás infografika!..
„Bírósági végzés nem kötött, simán odamehettem volna bármikor, felpofozom és eljövök a gyerekkel” – Levélírónkat ködös magyarázatokkal dobta ki a barátnője, de legalább a közös gyereküket láthatja néha. Ha akarja. Mivel nem házasok, a férfi csak…..
Azt mondják, hogy a tévés személyiségekhez kapcsolt álmaink eleve bukásra vannak ítélve, mert túl sokan csapják nekik a szelet, nekünk meg elérhetetlenek. Most viszont egy kellemes ellenpéldát kaptunk. Az első randihoz néha egy autogramos fotón keresztül vezet az út.…..
Eladó a világ jelenlegi legdrágább penthouse lakása, amely nem máshol, mint Miami déli részén a 40 emeletes Setai toronyház tetején található. A szingapúri GHM Hotels tulajdonában lévő épület a magántulajdonban lévő lakások mellett még egy 5 csillagos hotelnek is otthont ad.…..
Van, akinek a házasság szent dolog. Az ifjú férj egy átbulizott hétvégét tölt csinos lányok között, a családja nélkül. Nagyon sok a gyönyörű és vonzó lány körülötte. De nem történik semmi. Levélírónk alig 30, és a helyzet miatt máris kiégettnek érzi magát. Egy…..
Bérlő: i-Office Bérlő profilja: coworking Irodaház: Banktech Center Kiadó irodák Alkalmazottak száma: 10 Méret:…..
Son of UDT 2011.12.06 13:15:26
@gorondy: Igen ám, de ennyi erővel vesz mobilinternet előfizetést az ember, és ott dolgozik, ahol éppen akar. Úgy aztán tényleg nincs 4 fal közé szorulva. Ha szép az idő, akkor irány egy park, ha nem, akkor kávéház. 1 kávé árából el lehet baszni ott pár órát, aztán irány tovább. Sokkal olcsóbban jössz ki, mint egyhavi bérlet díj.
Napi MaszturbáláSokk Lógás 2011.11.30 14:43:30
 ...mert mi is készülünk a karácsonyra, idén még jobban, mint eddig valaha...Éppen ezért feltétlenül díszbe kellett borítanom a lakást, amit eddig soha, de soha nem csináltam. Max. ajtódísz és egy gyertya valahol a polcon, ám ebben az évben Gyerek (na és a magam) kedvéért…..
„Kerülni kezdtem és ezt észrevette. Ő közben elkezdett randizni egy másik sráccal. Még csak 1 találkozójuk volt” - sanyarú a szárazbarátok sorsa. Mai levélírónk beleszeret az addig csak barátként funkcionáló lányba. Sőt, még a randiját is végigdrukkolja egy…..
„Mélben megint azt írja, hogy aranyos vagyok, és már majdnem visszaírtam neki, hogyha még egyszer ezt írja, vagy mondja, lehet, hogy kiugrok az ablakon” – ha a nő csellel hívatja meg magát egy italra, már az is rossz jel, és ha csak ígérget, akkor végképp nincs okod…..
„Azt akarja, hogy tegyem le a cigit, mert ő X év múlva talán gyereket akar. Talán. És én addig ne dohányozzak, ne igyak meg egy pohár sört este” – ha a pasi moziba akar menni, akkor úgyis odamegy, legfeljebb beadja a barátnőjének, hogy ő is akarja. Ha a lány a…..
„Megalázva érzi magát? Miért, mit kellett volna csinálnom, hagyni tovább a kis játékukat? Vidéken ilyesmiért vasvilla jár mindkét félnek” – néha egy meglesett SMS csúnyán lebuktathatja életed párját. Levélírónk rajtakapta a feleségét a haverjával. Azt javasolja a barátnak, hogy ne kerüljön többet a…..
Son of UDT 2011.11.08 08:00:02
Son of UDT 2011.11.08 09:17:05
@pannika53: Mi történt az 5. év után, ha szabad tudni?
A P+R parkolók létesítésére mindenki a budapesti közlekedés javításának eszközeként tekint. Ezt az első hallásra evidens alapvetést szeretném megkérdőjelezni költségbecslésemmel és következtetéseimmel. Egy P+R parkolót mindenki értékes budapesti közlekedési…..
Son of UDT 2011.10.26 13:29:05
@vaki78: Minden adófizető évente 2000 forinttal támogatja a vasutat utasonként, ebből pedig rendes parkolási szisztéma is lehetne. Ez eddig oké. Most akkor gondolkodjunk tovább egy lépéssel.

Ha hagyjuk a mávot megrohadni, ahol van, akkor az utasoknak át kell állniuk személyautóra (vagy buszra, ha tudnak, de most ne bonyolítsunk fölöslegesen). Honnan lesz erre pénzük? Egy olyan autó, ami üzembiztos (márkától és fogyasztástól most teljesen függetlenül), tehát nem hagy az út szélén munkába menet, közelebb van az egy millió forinthoz, mint a félhez. Ez egyszeri kiadás: vételár, papírmunka + hibák kijavítása szervizben. És még egy métert sem közlekedtél vele hasznosan, csak azt intézted el, hogy legyen egy autód.

Ennyi pénzből + havi üzemanyagköltségből sok évig lehet vonatozni.

Tömegközlekedésre szükség van, szükség lesz. Csak a társaságokban kellene rendet rakni.
„Még egy adalék, ami aggódásra késztet: a facebook-adatlapjának profilképén még az exével pózol… nem tettem szóvá, nem kérdeztem rá” – a fiatalember arról mesél, hogy übercsinos csaja nem nagyon veri vissza a körülötte ugrándozó kis kanok nyáladzva…..
„Ha más mesélné, csak félig hinném el, vagy úgy sem. Sajnos akkor nem tudtam gondolkodni, és nagyon elvertem a pasast„ – igazi mintaférj mai posztolónk, aki apró meglepetésekkel kényezteti asszonyát. Egy szép nap újabb meglepetést készítene elő, de ő lepődik…..
Ötven százalék kedvezményt kaphat a regisztrációs adóból, aki év végéig honosíttatja eddig külföldi rendszámmal, illegálisan használt autóját. Ehhez elvileg elég bemutatni az autó külföldi forgalmiját és rendszámát. A törvény más kikötést nem tartalmaz, mégsem…..
Son of UDT 2011.10.20 19:25:45
@madmanic78:
"Mi az, hogy adócsaló???"

Btk. 310. § (1) Aki az adókötelezettség megállapítása szempontjából jelentős tényre (adatra) vonatkozóan valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy ilyen tényt (adatot) a hatóság elől elhallgat, és ezzel vagy más megtévesztő magatartással az adóbevételt csökkenti, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Parancsolj.
Son of UDT 2011.10.20 19:45:59
@Írországi Utazók: Az benne a csalás, hogy életvitelszerűen (183+ nap) Magyarországon tartózkodik a rendszámmal játszadozó egyén.

A rendszer adta lehetőség pedig az volt, hogy eddig a mélyen tisztelt adóhatóságnak kellett bizonyítania ilyen esetben az életvitelszerűséget, nem az adó alanyának. Szóval ez nem lehetőség, csak kiskapu. A kiskapuk pedig jönnek-mennek. Lesz majd másik.
A sok Trónok harca-casting hír között egy távozóról is szót kell ejtenünk: egy feltörekvő, és ezzel a húzásával is bizonyára jó sajtót kapó ír színésznő, bizonyos Lisa Nolan (extra pont jár azért, ha valaki egyből tudja, ki az az Owen Nolan) otthagyta a forgatást, mert a…..
Mindig a legszörnyűbb rémálom válik valóra, főleg, ha öreg Mercit vesz vagy ad el az ember. Ott ült a sámliján a műhelyben, jó mélyre leszívta a cigit, mint mindig, amikor a gondolatot szó követi majd. Közben a lábával egy automataváltót billegtetett, a nyári vihar előtti…..
„Azt hittem ő lesz a következő, pedig egy csavargó hippi, akinek ha van pénze, máris megy ki hónapokra Amszterdamba” – egy veszekedés kergeti a csajt egy másik férfi karjaiba. A lány azt hiszi, révbe ért és megtalálta az igazit, de egy szép napon rádöbben, hogy…..
Son of UDT 2011.09.02 07:35:35
Azt hiszem nincs olyan ember az országban, aki ne hallott volna az ócsai hiteltelepről, de azért nagyon röviden összefoglalom.Első körben 80, de akár 500 épületet húznának fel, 1000 m2-es telkeken, 40-60-80 m2-es könnyűszerkezetes házakkal. A telek lehetővé teszi az…..
Belsőség Ki mint veti ágyát… 2011.08.13 08:15:00
Megemészteni is nehéz, hogy hazánkban minden negyedik balesetet egy ennyire triviális dolog okozhat: a fáradtság. Mai cikkünk blogposztja...
Kritika ért minket. Jogos kritika. Nem foglalkozunk eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz jutni. A nálunk legtöbbször fellelhető, mindössze 2-3 mondat és néhány kevésbé jó minőségű, az óriási vízjeltől sokszor…..