Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OlcsoJanos

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv! Korábbi munkahelyem áldatlan viszonyait szeretném bemutatni Nektek. Egy - akkor jól futó - internetes hírportálhoz kerültem újságírónak. Első munkahely volt, örültem, hogy egyáltalán elhelyezkedhettem, nem törődtem a "formaságokkal". Munkaszerződést ugyan…..
OlcsoJanos 2011.01.03 10:33:10
@movhu:

Ez azert igy eleg naiv: egy rendes fizetes ketszerest kellene befizetni a nagy semmire.
Mondjuk er a munkad egy cegnek havi egymillio forintot.
Szeretnel csak 300-at kapni belole?
Hulyenek is megeri! Fizess evi hatmilliot volgyhidra meg ezusthajora, hogy mikor evek mulva kilepsz, es gond van az utolso fizuval (300.000 kemeny forint), akkor mehess pereskedni a sohivatalba, a vitatott osszeg jelentos reszet ugyvedekre kolteni.

Ezt csak az allamigazgatas teheti meg (a 2/3 penz egyik zsebebol megy a masikba), meg a mulit, de az emiatt naponta kiszamolja, megeri-e attenni a munkahelyedet Szlovakiaba.

Mindenki mas minimalberre van bejelentve (tb, szolgalati ido kipipalva). Ha csak az elso fizetese harmadat beteszi a bankba, mar ugyanott van.
biztonságos? Az Akasztány Vallás 2010.12.07 10:36:00
Elgondolkodtak már azon, hogy miért díszíti minden Akasztány hívő otthonának falait egy-egy akasztófa, a rajta lógó kiontott belű, levágott fülű férfival, Frázusszal?Íme az Akasztány hit és háromezer éves Akasztány vallás. Az Akasztány hívők istene Jemerre mindenhol jelen…..
OlcsoJanos 2010.12.08 09:20:32
Akasztany nagyon jo szo, meg mindig rohogok rajta :-)
A cikk tobbi resze felesleges korites.

Valaki kerdezte fentebb, miert karacsonykor jon ki a frusztracio azokbol, akik nem egyhazasak, es van egy elmeletem:
Nem azt tartom vizvalasztonak, hogy valaki hivo, vallasos-e, mert az maganugy.
Akinek egy rossz szava is van arra, hogy Kovacs Emoke milyen nevu kepzeletbeli szakallas bacsival beszeli meg a dolgokat, vagy hogy a sajat viselkedesi normait melyik okori nyelvemlek olvasgatasa kozben alakitotta ki, az egy intolerans fasz, es nincs helye rendes tarsasagban.

A szervezett egyhazakkal van baj, es az allando viral marketingjukkel:
"Honnan tudod hogy valaki egyhazas? Megmondja."

Nade mi a surlodas karacsonykor: Ev kozben tudunk normalisan egymas mellett elni. Akit nem erdekel vagy zavar az ilyesmi, az nem megy be a templomba, zsinagogaba, mecsetbe, scientologiai kozpontba, csodalatos gyogyitos showmusorra. Annyi udvariassag meg mindenkibe szorul, hogy hetkoznapi szituacikban nem traktalja a kivulallokat.

Ilyenkor viszont ordenare modon nyomulnak az egyhazasak, lepten nyomon jo pofat kell vagni a baromsagaikhoz.
Minden koncerten, jatszohazban, vasarban, forraltborosbodenal kell legyen valaki, aki a hallgatosag udvariassagaval visszaelve tolja a suket dumat. A beavatottaknak lehet, hogy ez szimpatikus, vagy megerositi a kozosseget vagy mittudomen. Kivulallonak viszont az okori irodalmi toredek felreforditasanak, ezoterikus handabandanak, es az osszes tobbi egyhaz tagjai elleni gyulolkodesnek es szitasnak hangzik.

Hu de belejottem, van meg egy elmeletem:
Azert esik rosszul az egyhazasaknak, mikor "ateistak" poenkodnak az egyhazukon, mert arulasnak, hatbaszurasnak erzik:
Ok a mas egyhazakat tekintik a valodi, elsodlegesen elpusztitando ellensegnek (benne szokott lenni a szent irasaiban, csak nem szeretik bevallani). Aki semlegesseget kialtva probalja kivonni magat a harcbol, annak az o ertekrendjuk szerint nincs joga beleszolni.
(lasd fentebb a sok "miert nem irsz ugyanilyet a <masik egyhaz vallasa, akiket gyulolunk> -okrol?" )
OlcsoJanos 2010.12.08 09:58:57
Kedves @Muad\\\'Dib:

Elnezest kerek, ha ugy irtam, hogy rosszul esik. A fentebb mar kifejtett frusztraciora mutogathatnek, de az nem mentseg.
Pont arra probalok ravilagitani, hogy mi kivulallok nem nagyon teszunk erdemi kulonbseget az egyes egyhazak es szervezett vallasok kozott.
Muveltsegi szinttol fuggoen ismerjuk oket, mint szubkulturakat, es a tortenelem sotetebb szazadainak hatalmi tenyezoit.

Nem ismerlek, nehez analogiat mondanom:
Erdekel teged, hogy all a harc a windows es a linux kozott? Nem akarlak nagyon untatni a temaval (mert pont ezt magyarazom: ha erdekelne, lenne lehetoseged utanaolvasni, felesleges az arcodba tolnom), de a linux nehezen terjed az otthoni szamitogepeken.
Pedig szerintunk, linux hivok szerint, a windows ilyen aranyu dominanciaja veszelyes azokra is, akiket nem erdekelnek az operacios rendszerek.
Ha karacsonyra vettel valakinek szamitogepet, es ahoz vettel vagy letoltottel windowst, akkor bizony a gyengebbe rugtal, ami nekem rosszul esik, de nem foglak itt vegzalni emiatt:

Elfogadom, hogy teged nem erdekelnek az operacios rendszerek. Te csak hasznalni akarod a szamitogepet, levelezni, webezni, satobbi. A levelezopartnereid egy resze windows-os, a weboldalak, amiket latogatsz, gyakran habzoszaju linuxosokei. Nem azert tettel ra windowst, hogy belemrugj, vagy allast foglalj a harcban, hanem mert az volt a kezenfekvo.

Fogadd el, hogy en nem akarok reszt venni szervezett egyhazban, oldalt valasztani a harcukban. Csak elni szeretnek a kozossegben. Egy csomoan vasarnaponkent jarnak egyhazba, masok szombaton. Nem azert viccelodom a vasarnaposokon, mert a szombatiak szimpatikusabbak, hanem mert az van szem elott.
OlcsoJanos 2010.12.08 10:07:12
@az igazi Sipi: "majd ha katolikus iskolaban ingyen oktatnak zsido es m uszlim gyerekeke"

@krampam: ez pontosan így történik, faszfej. bárki járhat oda, nem kell letolni a gatyát.

Jarhatni jarhat, de nekem elhiheted, hogy eleg szar :-)

A gyerekek gatyaletolasat viszont ovon aluli felemlegetni ebben a temaban, szerintem te troll vagy.
Olvasom az újságban, hogy a bankrun2010.com azt tervezi, hogy megingatja a jelenlegi vezetést. Itthon, Európában és a világon. Mégpedig úgy, hogy a jelenlegi rendszer egyik alapkövét próbálja meg térdre kényszeríteni egy jól irányzott horogütéssel. S mindezt úgy tudjuk az…..
Tegnapi hírek:1. Egy pécsi munkanélküli szándékosan ellátatlanul hagyta beteg nagymamáját, csak hogy az asszony halála után néhány hónapig felvehesse annak nyugdíját.2. A budapesti kormány szándékosan ellátatlanul hagyja a következő generációkat, csak hogy néhány hónap…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
OlcsoJanos 2010.11.25 13:52:19
@erdandrea:
"A munkaadó fizeti, nem mi."

xkcd.com/386/

:-)
Éljen az állami gondoskodás! Éljen a nagy közös! Éljen a szocialistábbnál is szocialistább jobboldali (muhaha) kormány! De különösen soká éljen Matolcsy György elvtárs, és az ő virágzó gazdasága! Vége van. Mármint a kínzó bizonytalanságnak. A Nemzet Géniusza…..
"Mindenki szabadon eldöntheti, hogy a magánnyugdíjpénztári vagy az állami rendszert választja", de aki nem az államit választja, azt megfingatjuk. - mondta Matolcsy."Mindenki szabadon eldöntheti, mit akar, de aki nem azt akarja, amit mi, azt lelőjük." - gondoltam…..
A tegnapi sztori erősebb volt, de az tegnap volt, a maihoz jobb képet teszek. Küldjetek holnapra is párbeszédeset! A kép innen Sziasztok!  A következő párbeszéd az utolsó pár percben játszódott le a pár között: - este miért utasítottad el a közeledésem? - mert nem volt…..
Volt ugye egy szülinapi képregényes nyereményjátékunk, képregény-forgatókönyveket kellett beküldenetek, ketten játékot is nyerhettek ezekkel. Elkezdjük közölni a jobbakat, aí következő hetekben lesz még több ilyen poszt is. Mivel a lustaság fél egészség, először azokat…..