Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Píter

0 bejegyzést írt és 396 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alább egy befuccsolt szülinapi meglepetés története, amihez a levélíró szemében a fogyasztóvédelmi hatóság befuccsolása is társult - némileg igazságtalanul. De nem ő az első, akinek nem világos, milyen esetekben érdemes a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordulni,…..
Rekordhosszú levelezés, amiben gyönyörűen lehet követni a problémát árnyaló tények finom adagolását mindkét részről. Külön szeretnénk kiemelni még a szinte hihetetlenül kulturált hangnemet, amiben a szóváltás zajlott, pedig a megoldásig el sem jutottak a felek. A fogyasztóvédők véleményét várjuk, de…..
G nem érti, mitől lett 6 repülőjegyének ára 54 ezer forinttal drágább egy másik időpontra átfoglalva, amikor igazából olcsóbbnak kellett volna lenniük. Ha az online járatmódosítás fejenként és járatonként 5700 forint x 6 odavissza, igazából még drágább is lehetett volna a…..
Zoli egy sima hóközi bankszámlakivonatot szeretett volna szerezni a HSBC-től, de ez több személyes és telefonos megkeresés után sem sikerült. Igaz, közben egyszer jóváírtak neki 30 fontot a sok felesleges telefonálás és mászkálás miatt, de utána ugyanúgy nem kapott kivonatot,…..
Pitykét karácsonyra meglepte a CIB, amikor 4 év után jutott eszükbe, hogy behajtsák az egy napig egyetlen utaláshoz használt számlája fantomtartozását. A bankfiókban csak fél évig visszamenőleg látták az adatokat, odáig nem jutottak el, hogyan keletkezett a számla. Az sem zavarta…..
Píter 2014.03.18 15:07:23
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Tudom miről beszélsz. :D
Exemnek anno nyitottam alszámlát kártyával mindennel, szakítás után kártya és alszámla megszüntet. Az alszámla kb. 5. éve ott figyel a netbankba belépve! Hiába hívtam fel őket többször, mentem be a bankba rájuk borítani az asztalt mindig hebegés-habogás; ígérgetés, hogy meg fog szűnni - el fog tűnni az a tetves alszámla, de csak nem megy nekik a dolog. Díjnyertes egy rendszer az övék az biztos!
Nem sok olyan TAR-évad volt, aminek a fináléjéra úgy értem el, hogy csak azért néztem meg, mert ha letoltam az egész évadot, akkor miért pont a végét hagyjam ki, de ez a legutóbb sajna ilyen volt. Az utolsó duplarészre készülő négy duó közül egy sem volt, akiknek…..
Martin nem teljesen érti, hogy ha hibátlan a jobb lábon leválló sarkú Diesel-cipője, akkor a másik felén miért nem jön le a gumi? Körülbelül 2-3 hónapja tértem be a Westendben lévő Office Shoes üzletbe, hogy vegyek magamnak egy kényelmes átmeneti cipőt. Egy fehér Diesel…..
Miközben mi a napi 40-100 MB adatroaminggal nyomorgunk, a britek végtelen megabájtokat eregethetnek feltöltőkártyával is: Csak olvasom a magyar szolgáltatók által kitalált átveréseket akciókat és nagyon jókat mosolygok rajtuk. Igazából egy ideje érlelődik bennem a gondolat,…..
Bár állítólag az EU miatt 2006 novembere óta az utasnak kötelező lenne műanyagzacskóba csomagolni a parfümöket, Frank csak március óta találkozott a rendkívül idegesítő jelenséggel Ferihegyen. Zacskót ugyanis nem biztosítanak, ezért azt az újságosnál lehet venni 100…..
Píter 2013.04.05 12:15:11
,, Több éve szinte heti rendszerességgel utazok Európa szerte. Meglehetősen kiterjedt tapasztalatom van a repterekkel kapcsolatban." - lehet a posztoló összekeverte az álmait a valósággal?

Évek óta mindenhol van ez a zacskós mizéria. (!)

Én ,,csak" 8-10 alkalommal repülök évente, de szerintem vaknak kell ahhoz lenni, hogy valaki ne tudjon erről a szabályról. Ha nem a saját bőrén, akkor az előtte-utána lévő utasok ,,kárán" - akiktől elveszik a 100ml-nél nagyobb dolgokat vagy küldik őket zacskóért - láthatta/megtanulhatta volna. Illetve ha csak egyszer vette volna a fáradtságot - a heti rendszerű utazásai során- a security checkre való várakozás közben az lcd kijelzőkre pillantott volna, ott is orrvérzésig ismétlik a szabályokról készült kisfilmet.

Ami Budapest Airportot illeti az tényleg röhej, hogy nincsen a security előtt, közben és után zacskó automata, mint mindent kultúrált európai reptéren - igen csak balkáni, hogy az újságárushoz kell rohangálni. (Gondolom BUD alkalmazott pajtásához tartoznak az újságosok - kell ez a kis mellékes nekik...)

A 100Ft-on viszont ne akadjon fenn, máshol 1 eurót, 1 fontot, illetve ezeknek megfelelő helyi valutát is képesek elkérni 1-2 zacskóért.

A reptéri ellenőrzást végző személyzet (tisztelet a kivételnek) ritka bunkó legtöbbször, mintha ők tennének szívességet, hogy méltóztatnak átvizsgálni minket - máshol nem szoktam ezt tapasztalni.
Píter 2013.04.05 12:27:06
@nandika68: Azt hiszem eddig 2 reptéren tapasztaltam ott, hogy fizetős. Az egyik a manchesteri volt, a másikra nem emlékszem. Talán bristoli vagy valamelyik londoni.
Alig egy hónapja, hogy hírt adtunk a Feketelista álláskeresőknek csoport megalakulásáról, máris újabb eseményről számolhatunk be velük kapcsolatban. Tegnap este érkezett hozzánk egy email, amelyben arról tájékoztat bennünket a feketelistások csapata, hogy emelik a tétet és a…..
Píter 2013.02.25 00:40:32
@droid_: Merem remélni, hogy olyan keretek között működik, mint pl az indexen megjelent Charles Molnar University fake honlapja, amire a rendőrség széttárt karokkal válaszolt. Plusz ne feledkezzünk meg a kurucinfóról és hasonlókról sem... Ezek szerint, ha mindenféle külföldi cégeken/külföldi szervereken keresztül üzemeltetsz ,,jogsértő weboldalakat", akkor ,,szabad a rablás", mert a kutyát nem érdekli itthonról. Nagyon gáz, hogy itt az MH blogon soha nincsenek cégnevek, mert az ügyvédjeikkel rögtön pattognak az aljadék cégek. Remélem ennek ezennel vége. Hajrá listazz.com!
Messidor még a Malév-csőd idején vásárolt 3 szuperakciós repülőjegyet a Wizzairtől 8400 forintért. Pár héten belül kiderült, hogy nem létező járatra foglaltak, de máshova is mehetnek ugyanannyiért. Így csak most, indulás előtt, a beszállókártya kinyomtatásakor derült ki,…..
Píter 2012.10.05 20:39:38
@KopaszMercis: Ebben tévedsz. Vehetsz fix ülőhelyet. Ha a foglalás során nem is, check in során fel kell/fogja ajánlani a rendszer, hogy 10€/£ áron vehetsz ,,nagylábteres'' ülőhelyet, melyek ára tartalmazza az ,,elsőbbségi beszállást'' is.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Píter 2012.09.16 19:28:49
@lutria: Nem hinném, az utalásokból számomra egyértelmű, hogy a P......s-ről van szó. A NAV hol van ilyenkor, meg úgy általában?
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
Píter 2012.09.16 16:01:04
@tildy:): Ha jól tudom, te is külföldön élsz. Te számítasz ilyen levélre ezektől a mocskoktól?
2 verziót tudok elképzelni: A, aki ideiglenes/végleges külföldön tartózkodást jelentette be az okmányirodában, annak nem küldenek levelet; B, küldenek, viszont a mentességi indokok között rohadtul nem szerepel ideiglenes/végleges külföldön tartózkodás, mint ahogy fent az látható, ezért szerintük vissza kellene küldened - amit akkor nyilvánvalóan tíz-százezrek nem fognak megtenni alapból. Én a B-re tippelnék, de ne legyen igazam.
Szia!    Létszíves jelentesd meg a blogodon ezt a leírást. Lehet, hogy egy kicsit hosszú, de ha nem gond, akkor menjen az egész. (Ha úgy gondolod, hogy megjeleníthető)  A cikk egyébként a posta vezetőségének szól, de nem reagáltak semmire, így küldöm a botrányos…..
A leértékelt készülékeket forgalmazó T-Boy Művek Bt. szervize képes volt azt mondani, hogy porosodás miatt jelentek meg sötét foltok Regina LCD tévéjén, ami sajnos nem javítható vagy cserélhető: Nomen est omen...A név végzet. Bölcs latin mondás, amire gondolhattam volna…..
Píter 2012.09.06 19:38:19
@Xezs: Remélem ezt csak viccnek szántad, bankkártyás fizetés esetén nem szabad kerekíteniük (elvileg). De azt hiszem volt már hiszti poszt homáron, hogy kerekített a penny vagy valamelyik másik és a poszter bukott 1 forintot...
Píter 2012.09.06 19:59:57
@Xezs: Tényleg így van, de írtó baromságnak tartom, hogy ezt megtehetik. Ennyi erővel az összes szolgáltató megtehetné ezt, tehát pl gáz-, víz- villany- vagy éppen telefonszámlánál is lehetne alkalmazni ezt a teljesen értelmetlen dolgot, hogy kerekítsünk, mert csak.

,,Mivel csak a készpénzforgalomra vonatkozik a kerekítés, amikor is tényleges pénzátadás történik. A bankkártyás fizetés természetesen nem tartozik ebbe a körbe. (A kerekítés lehetőségét a törvény nem zárta ki, így bankkártyás fizetés esetén is lehet kerekíteni, ha erről előre tájékoztatták a vevőt.)"

A poszthoz: ne hagyja annyiban, bár ha csak náluk érvényes garancia, tehát márkaszervíz szarik rá, akkor olcsó húsnak...
Már úgy is rég volt egy kis bezzeg Prága: több tízezer résztvevő, minimális rendőri jelenlét és hét letartóztatás verbális erőszak miatt - ez a szombaton megtartott Prague Pride gyorsmérlege. Csehországban szó szerint megéri toleránsnak lenni: éves szinten 120 milliárd…..
Tisztelt Munkahelyi Terror! Következő a probléma röviden: egy barátunk igazgatóhelyettesként dolgozott, míg egy napon behívta az igazgató és az intézménynél megbízott ügyvéd, hogy írja alá a közös megegyezéssel történő szerződésbontását. Barátunk nem tudta mire…..
Annyi év után végre újabb naiv boltos poszt következik! Merthogy léteznek olyanok is, akik elsősorban nem vásárolni mennek be egy üzletbe. Magdolnát egy gyógyszertárban húzták le majdnem 20 ezer forinttal: Én egy patikában dolgozom, vett valamit 1485 Ft-ért 20 ezressel akart…..
Tizenhat és tizenhetedik vendégeim Marek Rykiel (25) és Janek Rygiel (21) Varsóból, Lengyelországból érkeztek. Ők az első pár vendégeim. Marek egy televíziónál dolgozik grafikusként, Janek építészhallgató a varsói egyetemen. Mindketten vegetáriánusok, mint én. A…..
Országunkat messze elkerüli a válság - legalábbis erre utalnak egyes, költségvetési gazdálkodásunkat reprezentáló hírek. A kiadásokból nem látszik, hogy hazánkban csökkenő tendenciát mutat a reálbér és a fogyasztás és százezrek érzik úgy, ebben az országban már nem…..