Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smici74

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jövő hétvégén kilencedik alkalommal lesz Etyeken pincefesztivál. A két napos családi rendezvényen (a honlapon olvasható a számtalan gyermek és feleség vigasztaló program) a szokásosan erős borász felhozatalon a bokréta a Borászok Borásza valamennyi jelöltjének részvétele (de…..
smici74 2011.05.16 23:39:32
@fugu: Nekem 2006 óta van egy excel fájlom, ahol sorrendben vannak az etyeki pincék, ezt szoktam évente frissíteni.

Ha kéred, el tudom küldeni.
Eredetileg csak harangozni akartam, hogy a Riffel után újabb rizlingszerelem szökkent borkereskedésbe (mi több, egy kollégáé). Aztán ahogy a kínálatban próbáltam navigálni, rájöttem, hogy ismeretszerzésben és terjesztésben egyaránt elhanyagoltuk mostanában a német borokat. Az…..
A Művelt Alkoholista Négy párbaj 2010.02.27 12:30:00
Éppen csak barangoltam a neten, próbáltam ledolgozni a kínzó lemaradást - öntudatlanul is vágytam tanulni a gránitot, meg minden - mikor örömmel láttam, sikerült betölteni a piaci űrt: van már 50 euró feletti magyar portugieser, pinceáron. Szívdobogva kerestem saját palackjaimat,…..
A Művelt Alkoholista Tipikus 2008.08.15 08:43:00
Lőrincz György mintha kiment volna a divatból, a kemény mag csak grimaszol, ha a nevét hallja. Persze sose lehessen tudni, simán előfordulhat, hogy a biodinamikus kísérletek nyomán – a biodinamikáról jobb, ha nem mondok semmit – ismét a kiválasztottak kedvencei közé…..
A Művelt Alkoholista Tizenöt év 2008.08.04 06:00:00
Tizenöt év hosszú idő. Tizenöt évvel ezelőtt, 1993-ban érettségiztem, felvételiztem. Gál Tibor pedig saját pincét alapított Egerben. Nagyobbik fia, Tibi, ekkor 8 éves volt. A sors úgy hozta, hogy a 15 éves pince vertikális kóstolóját ez a fiú celebrálta, ami egyben főhajtás…..
Idén sem marad el a Pannon Bormustra levezető rendezvénye, a városligeti Bországgyűlés. Pénteken kezdődik és vasárnap ér véget a mulatság. Miközben ezeket a sorokat írom, épp leszakadt az ég, reméljük hétvégén kegyes lesz az időjárás a borszerető közönséghez. A…..
Tragikus hirtelenséggel meghalt Figula Mihály. Az Alkoholista információi szerint tegnap lett rosszul a borász, megműtötték, de nem tudták megmenteni az életét. A balatoni–balatonfüredi–csopaki minőségi borászkodás újrateremtője ötvenhat évet élt.Figula Mihály…..
Évnyitó kóstolót tartott Budapesten a Monarchia Winery Pók Tamás főborász vezetésével. A borsorban három már forgalomban lévő bor mellett szerepelt három olyan, amit még nem lehet kapni, sőt két olyan hordóminta is, ami valószínűleg csak Egerben, a pincénél lesz…..
A Bock Bisztróban vacsoráltam a minap – évente egyszer-kétszer teszek ilyet, szeretem a konyháját –, és nagyon jólestek a borok megint. Jobban, mint tavaly. Különösen a két szelektált cabernet 2004-ből – a Fekete-hegy franc és a Jammertal sauvignon –, valamint…..
Ahogy az arany ára, nimbusza időről időre változik, az időjárás, a borász munkája sem egyenletes. Mindez azoknál a boroknál jelentkezik, amelyeknél nem technológiai fegyverekkel, kémiai módszerekkel istápolják az erjedt szőlőlevet. Visszatérve az aranyra, akármennyire is…..
(Az előző részek tartalmából: osztrák–magyar kékfrankosbunyó, Zwack-oportó és a Vylyan-syrah, St. Andi-zweigelt és Gergely-bika.)A sok súlyos vöröskudarc után Gróf Buttlernak tehettem föl a mentőkérdést, Alföldi Merlotnak hála, aki volt olyan kedves bonyolult…..
Egy-két ősi tekintélyt kivéve mostanában pikszisbe került kézművesek szereztek értékelhető mennyiségű pontot a Borbarát magazin szavazásán. A birtokok közt Demeter Zoltán zárt az élén 126 említéssel, az év legjobb borának Bukolyi gróf 2005-ös nagy-egedi kadarkáját…..
A mára rendelt kalandozásban három szirénre egy szatír jutott. Az egri SZBKI igazgatójának magánpincéjéből egy olcsó, de csábító, majd ugyanez drágábban és szótagolva, aztán a léglireneszánsz egy simulékony darabja, végül egy kendőzetlen retrográd az írók…..
A Sideways bekaphatja, mondta Bob kolléga, és igaza volt. Más kérdés, a népszerű mozifilm merlot-gyűlölete alighanem abból a körülményből táplálkozik, hogy pár évtizeddel ezelőtt, a vörösbormánia fellángolásakor elárasztották Amerikát a fajtából készült olcsó és…..
Örvendezhetnek a terroirbuzik és a dűlőfaggatók, a mozgékony Kató Andrásnak, akit például a Borbarátból és a Monarchiából ismerünk, és két darab Varga Sándornak – meg nem borból gyűjtött pénzüknek – köszönhetően pillanatokon belül nyitik a Terroir Club…..
A Művelt Alkoholista Őszi sanszom 2006.08.31 10:59:00
Itt van az ősz itt van ujjés szép mint mindig énekemistentudja hogy mi okbóljövök haza a kioszkbóls húzgálom a zörgő avarbanmint kiskocsit az életem(Parti Nagy Lajos: Szódalovaglás) Nasztupílo ószeny, miszerint uletájut lásztocski. A tél dere már megüté fejemet,…..