Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyugdíjkárosultak

56 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Némi szünet után közszolgálati hirdetmény:2011. január 20-án reggel 8-tól délután 5 óráig Megyünk maradni címmel zenés pikniket szervez három magánszemély a  Budapest Fővárosi Kormányhivatal, Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság ügyfélszolgálatának bejárata előtt…..
  Téli szünetre mentünk. Ünnepek után újult erővel támadunk. A kép forrása: megishogykepzeled.blog.hu/..
Tegnap este elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella indítványát a parlament 261 igen, 51 nem szavazattal és 43…..
Nagy Anna kormányszóvivő tegnap, december 16-án ismertette a kormány határozatát a magán-nyugdíjpénztárakból való kilépés szabályairól. Eszerint 2011 január 31-ig kell nyilatkozni a magánnyugdíjpénztárak elhagyásáról, illetve a maradás szándékáról, az átlépő,…..
Ma nincs időm hosszabb posztra, ezért egy brüsszeli képeskönyvel kedveskedek olvasóinknak. Az apropó, hogy Orbán Viktor, úgyis mint az Európai Unió januártól soros elnöke, ma üzent azoknak, akik az uniótól várják a megváltást nyugdíj-ügyben: "Kár Brüsszelbe…..
Az ING Investment Management magyarországi és romániai vezérigazgatója szerint a magán-nyugdíjpénztári átutalások felfüggesztése elvárható áldozat". Neked, kedves ING! Te még akarsz üzletelni ezzel a kormánnyal akár bankként, akár biztosítóként. Nekem viszont…..
Nyugdíjkárosultak 2010.12.16 18:19:37
@srit: kérdezz bátran, hátha tudok segíteni. Hozzá kell tennem, hogy bár majdnem mindent elolvastam a témában, nem vagyok én sem szakértő, csak egy károsult.
 A Magyar Állam, ki más? Van egy olyan vonulata a nyugdíj-megtakarítások állami lenyúlásának, amivel talán külön is érdemes lenne a jogászoknak foglalkoznia: ez az államkötvények speciális esete.Miről is van szó? Az államkötvény az állam által kibocsátott,…..
Miután tegnaptól véglegessé vált, hogy vagy az eddigi nyugdíj-megtakarításaimról  vagy a munkáltatóm által a jövőben utánam továbbra is fizetendő állami nyugdíjról kell önként lemondanom, előre bejelentetem, hogy a közvetlen felelősöket családom nevében…..
Lehet, hogy egyszerűen arról van szó, hogy tavasszal, amikor Orbán Viktor  Mac-et használt, akkor még vidám volt, és meg akarta védeni a magánnyugdíj-pénztárakat, de amióta a kincstári PC-t kell használnia, depressziós lett, és ezért inkább elveszi a pénzünket?..
Appleblog Google Docs az iPaden 2010.12.12 10:56:00
Fut már a programcsomag desktop verziója is az iPaden, ami netkapcsolat nélkül is használható, mostantól tehát akkor sem kell abbahagynunk a gépelést, ha egy atomkatasztrófa folytán hamuvá lesz az összes vezetéknélküli hálózat, és egy összeroskadt ház pincéjében…..
 Tegnap arrról írtunk, hogy Rogán Matolcsyékat leiskolázó kommunikációját csak Orbán Viktoré lesz képes túlszárnyalni. És tényleg. Ma bemutatták a miniszterelnök nyugdíjasoknak írott levelét.  Orbán elképesztő pofátlansággal kifinomult profizmussal próbálja…..
Nyugdíjkárosultak 2010.12.12 11:39:04
@guderian: Olvasd végig a blogot! Forrásnak elsősorban a Parlamentnek benyújtott törtvénytervezeteket, a kormánypárti politikusok nyilatkozatait és a komolyan vehető gazdasági lapok és elemzők véleményét tekintjük. Voltunk már Fidesz-bérencnek is kikiáltva, amikor elküldtük a búsba azt a 8 ballib közgazdászt, akik felelőtlenül hülyeséget beszéltek:
nyugdijkarosultak.blog.hu/2010/12/03/menni_vagy_maradni_kire_hallgassunk_nem_tudjuk_de_megmondjuk_kire_ne
Kedvenc politikusom, Szíjjártó Péter szerint a múlt szombati szakszervezeti demonstráció szervezői a nyugdíjakat eltőzsdézőket képviselték. "Sajnáljuk, hogy ezzel a hiteltelen akcióval sikerült megvezetniük néhány száz magyar munkavállalót" - fogalmazott a…..
A harmadik negyedévben 125 milliárd forint hozamot produkáltak a magánnyugdíj-pénztárak, így az idén összesen 241 milliárd forintnál is több hozamot értek el a "nyugdíjtőzsdén" a tagok - írja a mai Világgazdaság a PSZÁF friss jelentésére hivatkozva. A legszebb az…..
Nyugdíjkárosultak 2010.12.09 21:28:05
@Új elnököt akar a KDNP tagság Semjén helyett !: Éppen fordítva: a nyugdíjpénztári tagok hiteleztek a magyar államnak. Ez most visszakerül az államhoz, akinek elég lesz kettétépnie a kötvényeket, máris csökken az államadósság.
A konok tagadás a jogban az a vádlotti magatartás, amikor egy bűncselekmény elkövetője az ellene felsorakoztatott bizonyítékokról nem vesz tudomást, hanem továbbra is ragaszkodik a bizonyítékok által megcáfolt korábbi vallomásához. A konok tagadás akár jó stratégia is lehet…..
  Leminősítette Magyarországot a Moody's. Durván hangzik, igaz? Hogy még egy lapáttal rá is tegyen a félelemkórus, azt is hangsúlyozzák, hogy alig kerültük csak el a bóvli kategóriát. Amikor államkötvényeinkkel már csak gyerekeink játszhatnak, ők is szigorú szigorú…..
Nyugdíjkárosultak 2010.12.08 15:04:30
@KopaszMercis: Nem igazán, mert a csehek előtt álltunk, mi folyamatosan csúsztunk lefelé, miközben ők megkapaszkodtak fent. Az a tény, hogy a szocik is ugyanolyan hülyén reagáltak, mint most a Fidesz, nem menti a helyzetet. Mert függetlenül attól, hogy igaza van-e a minősítőknek, a piac nekik hisz, nem a kormányoknak. Az pedig, hogy visszacsúszhatunk a 96-os bóvliszintre tényleg drámai fejlemény.
Brüsszel áldását adja a kötelező magánpénztárak magyarországi felszámolására - jelentette be tegnap Matolcsy György. Mindezt annak kapcsán mondta a gazdasági miniszter, hogy Brüsszelben megtudta: az EU hamarosan jogszabályt fogad el, amely tiltja a második pillér…..
ProgBlog Kósa a ködben 2010.12.07 11:23:00
"Egy angol fiatalember, aki üldögél a City-beli irodájában, és kólát szürcsölve kinéz az ablakon, és elnézi a ködös angol háztetőket, annak mit fáj az egyébként, hogy ön mondjuk kap-e tizenkettedik havi fizetést vagy sem. Nem számít, mert másból él, nem nézi a magyar…..
Könyörgésünk meghallgatásra talált! Maga Igazságos Orbán Viktor állt ki a nyugdíjtőzsde által 12 éven át átvert, megalázott, megnyomorított magán-nyugdíjpénztári tagokért. Mostantól meg lesznek védve, de tényleg. Egy Mikulás napján kelt politikai nyilatkozatban Orbán…..
Nagy vitát (több mint 500 hozzászólást) váltott ki korábbi bejegyzésünk, amelyben nyolc neves közgazdász politikai nyilatkozatán voltunk kiakadva, akik differenciáltlanul arra szólítottak fel mindenkit, hogy maradjanak a magánpénztárakban. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy…..
Néhány napja nyolc közgazdász  - Bauer Tamás, Békesi László, Bokros Lajos, Csillag István, Mihályi Péter, Petschnig Mária Zita, Simonovits András, Soós Károly Attila - közös nyilatkozatot adott ki, amelyben arra bíztatják a magánnyugdíj-pénztárak tagjait: „Tartsanak…..
Nyugdíjkárosultak 2010.12.03 22:58:09
@parttalan: Miért, szerinted miben nincs igazam?
Nyugdíjkárosultak 2010.12.03 23:08:24
@RÁBA GYÖRGY: Teljesen egyetértünk abban, hogy
a szakértőknek igaza van, amikor arról beszélnek, hogy "nem lehet, hogy egy kormány egy tollvonással elvesz 3 millió embertől egyenként átlag 1 millió forintot." Erre valóban nincs mentség, ez tényleg elkobzás, fenyegetés és aljasság. Erről szól ez a blog, érdemes elolvasni a többi bejegyzést. Ebben a posztban arról írtam, hogy a kormány lánctalpasokkal harcba indult a civil lakosság ellen, és nyolc partizánvezér a biztonságos rejtekhelyéről arra bíztatja a népet, hogy vegyék fel a harcot az igazság nevében. Azt is, akiről tudják, hogy el fog vérezni.
Én tisztelem ezeknek a szakértőknek az eddig munkásságát, ezért vagyok velük kritikus, amikor hülyeséget csinálnak.
Nyugdíjkárosultak 2010.12.03 23:27:30
@Táskás Tóni: Csak az a több százezer vegye fel a harcot, aki nem fog garantáltan rosszul járni. Erre a nyolc emberre tényleg szüksége van Magyarországnak, ezért is haragszom rájuk, hogy egy jól hangzó politikai nyilatkozat kedvéért úgy viselkednek, mint egy fideszes.
A következő részre bukkantam a Matolcsy-féle lopótörvényben:"(3) Amennyiben a kérelmező már részesült magán-nyugdíjpénztári nyugdíjszolgáltatásban, az igénybe vett szolgáltatás összegét köteles a módosítási kérelem benyújtásától számított 60 napon belül a…..
Már nincs szó a közösségből való kizárásról, csak a gazdasági racionalitásra való hivatkozásról és a számokról. Csak éppen utóbbiak hibásak. Szépen lassan kapcsol a kormány is magánnyugdíj-rendszer ügyben. Úgy tűnik felmérték (vagy a közvéleménykutatóik mérték…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..