Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zorglub

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan nagyon rég az egyik poszt kommentjei között jött elő a közterület önkényes kisajátítása parkolási célra. Zsuzsanna sztorijában ugyan rendszám nem volt felfestve a hely elé és semmi sem utalt rá, hogy valaki azt már jól kinézte magának, de a csöppet sem udvarias…..
zorglub 2009.04.19 13:45:09
Ahogy többen is jeleztétek, az adott történet már szerepelt korábban (és eltűnt, amit nem értek), ezért most helyette egy másik levél következik. Mea Culpa... Jó napot! Ismerősöm (aki X cégnél dolgozik menedzserként már jónéhány éve stabilan) került abba a helyzetbe,…..
zorglub 2009.04.19 11:29:19
Van ez a több milliárd dolláros, mozgó reklámfelület, amit ugyebár száguldó cirkusznak hívnak azok, akik hálóőrt mondanak kapus helyett. A forma-1. Most vasárnap például csak azért nem állt le a közvetítés, mert ugye vannak az aláírt szponzori szerződések, és ha már nem a…..
Elfogadhatatlannak mondta ki pénteki állásfoglalásában Jóri András adatvédelmi biztos, hogy a rendőrség hónapokig ül a lefoglalt számítógépeken, így az érintettek az ügy által nem érintett személyes információikhoz sem juthatnak hozzá. A hír hatására érzelmek - úgymint…..
zorglub 2009.04.03 22:30:01
@Schulteisz, az ikrek: "Ha a magánvéleményem érdekel valakit, nagyon utálom a zsidókat, és a cigányokat!Büszke vagyok rá, hogy rasszista vagyok, ha a tárgyilagosság annak nevezhető!"

A neved az Az ellopott futár című Rejtő Jenő regényből származik, Az író 1905. március 29-én született Budapesten harmadik gyermekként egy zsidó családba Reich Jenő néven.

Kispajtás, rajtad röhög a fél világ :)))))))))))))))))))))))))))))))).
HamPLÓ Szép régi világ: a posta 2009.02.11 19:30:00
Megint szerencsém volt ajánlott küldemény átadása végett sorban állni negyven percet (de lehet, hogy negyvenöt volt). Eredetileg már tegnap este el akartam menni a hivatalosított papírárúért a nagy szürke házba, de láttam, hogy nem lehet beférni (kilóg a sor a sorbanállós…..
 Nem gondoltam volna, hogy ebből egyszer poszt lesz, de a Sportklub riporterein az utóbbi időben annyiszor húztam fel magam, hogy az már talán megér egy bejegyzést. Először is előrevetítem, hogy borzasztó hálás vagyok a csatornának azért, hogy műsorára vette az Olasz Kupát,…..
 „Fáj az istent roncsokban látni” – hosszú ideje már ez az érzés kerülget, amikor az MDF soros ügyeiről hallok. A párt mai vezetői persze nem istenek, legfeljebb napkeltés bölcsek, akikért nem kár: nincs az a politikai csapás, amit többé-kevésbé meg ne…..
zorglub 2008.12.21 23:59:08
"Az antali örökség--amelyre hivatkoznak az nem is volt, csak valakik beszéltek róla, hogy valaki mondta hogy látta, " - jessz

"Az Antalli örökség pedig már akkor elveszett, amikor Boross főpincér úr lett az utódja." - Antali örökség soha nem volt, hacsak nem az a gőg és önteltség, amely egész politikai pályafutását jellemezte.

"Azért Antalléknak volt egy nagy baklövése." - egy? folyamatosan, számtalan: hogyan sikerült a mélybe taszítania az MDF-et röpke 3,5 év alatt. Hóbagoly mafiózó (nézzetek vagyoni érdekeltségei után) Boros lett ennek a pökhendi embernek a méltó utódja.


"Szerintem Antall személye az örökség, ő, meg Csurka volt az a 2 ember aki programot tudott felmutatni" - a gyűlölet, a demagőg programját igen. Karcsú Tapsival egy kvalitásúak voltak, csak Antal volt magasabb pozícióban. Csurka sokkal inkább Antal szellemiségének utódja.

"Az MDF szerintem mindig is kétes társaság volt, az egy Antall Józsefet talán kivéve. " - Ugyanmár, ez egy ugyanolyan eposz, minthogy Petőfi elmondta a Nemzeti dal-t március 15-én a Nemzeti Múzeumnál.

Jó lenne már nem a mai "utódok" által propagált Antali nagyság helyett ennek a törpének a tényleges tehetségtelenségét feleleveníteni, mert az emberek, akik nem a hatalom mágkus imádatában élték meg azt a korszakot, gyűlölettel élték meg ennek a tehetségtelen gazembernek a megnyilvánulásait. Más országokban egy igazi, eredményes politikus pártja egy antalli tragédia után fölényes győzelmet aratna a következő választáson. Ennek a törpének még erre sem tellett.
Syphone egy meggondolatlan gombnyomás után közel 200 ezer forintot hagyott ott a Spar-ban, amit a bolt azonnal visszautalt, ám az a számlán nem jelent meg. A pénz több, mint egy napig valahol máshol volt. De az alap igazság: blokkot, visszaigazolás mindig megnézni, összeget…..
Félrefordítások Mi a hézag? 2008.09.27 09:31:00
A hétvégi futam némi aktualitást kölcsönöz greggrant beküldésének:Azt hiszem, nem találkoztam még a blogon az utóbbi idők számomra talán legidegesítőbb félrefordításával, ami hosszú időn keresztül folyamatosan ment élő adásban:Az rtlklub forma-1-es közvetítései után…..
Geszti Péter a Gödör Klub egyik oszlopának támaszkodva, révedezve az eget nézi, az agya közben rendíthetetlenül kalapál, hogy a kamerának megfogalmazza, mi a baja ezzel az országgal és a politikusokkal.Geszti a révedezéssel nincs egyedül, Gerendai Károly és Bródy János is…..
zorglub 2008.09.23 00:18:10
Kedves Gerendai!

Volt az elmúlt évtizedben - is - számos olyan alkalom Magyarországon, amelyket más, demokratikusnak tartott országban utcai demonstrációk vagy tiltakozások követtek volna. Nálunk ilyenkor sokszor a politika ráült ezekre az eredetileg civil kezdeményezésekre és lenyomta. A rendőrség - talán csökkenő mértékben - rendszeresen jogellenes eljárásokkal "Szolgál és véd", hosszan lehetne sorolni az országban történt arcpirító eseményeket, amikor a kivételezés a jelenlegi politikai réteg védelmében valósul meg.

Hol vagytok olyankor, "ti drága cimborák"?

Régi, bevált módszer, amikor a politika érdekeit kiszolgáló egyének kettőt hátralépve kijelentik, hogy ők nem a politika részei, ergo egy civil kezdeményezés érdekében járnak el. Ilyenkor nagyot szoktam nevetni. Mint most is.

Mindenkit nem lehet félrevezetni, sokkal érdekesebb azt megvizsgálni, hogy az adott cél elérésében egy adott személynek milyen tevékenysége volt eddig.

Mintha ebben nem lenne olyan fényes a múltatok, csak a duma megy jól, egy olyan rendezvény érdekében, amely olyan jelenségekre próbál rávilágítani, amelyek hosszú évek óta léteznek és valósak, nem ma keletkeztek.

A mostani rendezvény - ha akarjátok, ha nem - a közvélemény jelentős részében a mai politikai réteg kiemelkedő alakjához kötődik.

Magyarországnak nem olyan "civil" kezdeményezésekre rendezvényekre, van szüksége, amelyek felsőszintű pártpolitikai ambíciókat szolgálnak ki - ezek létezése önmagában nem elítélendő, sőt, de az már kevésbé szimpatikus, amikor a 80-as évek végén, egy szűk politikai réteg által, önmaguknak kitalált hatékonytalan (lásd környző országok), vízfejes, belső versenymentes politikai rendszer igényeit és érdekeit szolgálják ki egyesek, úgy álcázzák a kezdeményezőt. Az is legalább annyira szomorú, hogy a jelenlegi politikai réteg kultúrája nem éri el még ilyen esetekben sem a szükséges minimális közös nevezőt. Nem akarom megsérteni a balkáni népeket azzal, hogy hozzájuk viszonyítom az évek óta fennálló háborús viszonyokat, amelyek a mai politikát jellemzik. (Apropó: mikor, hol tetszettek demonstrálni a 20 évvel ezelőtt is elismerten ideiglenesen módosított kommunista alkotmány utódjáért, a tartalmi elemek kidolgozásáért?)

Vajom mikor szóltatok fel a szélsőséges sportszurkolói csoportosulások létezése ellen? A jelenlegi politika ezek létezését nemhogy eltűri, egyenesen támogatja azt.

Közismert, hogy a zavarkeltésekben ezek a csoportok igen aktívan vettek részt. Ettől kezdve nehéz nem találni összefüggést a politika és a zavarkeltés között.

És a felelősségvállalás a politika részéről?

Hol voltatok ti demokraták, amikor a magyar rendőrség arcátlan módon nem fogott el olyan személyeket, akik ellen kőrözés volt kiadva és ismert volt a tartózkodási helyük. Helyette jött az a magyarázat, hogy a nyomozás érdekei miatt nem történik meg Magyarországon, 2007-ben hivatalosan köröztt emberek elfogása.

Tudja valaki, hogy a multinacionális cégek mekkora, államilag garantált támogatásban részesülnek a mi adóforintjainkból, amit adókedvezménynek hívnak? Ez nem a multik hibája, de nagyon szívesen látnám azokat a számításokat, amelyek a jelenlegi mértéket gazdaságpolitikailag szükségesnek mutatja be.

Tudjátok, hogy a 0 tolerancia keretében alkotmányellenes eljárások során, az emberi egzisztenciák vizsgálata nélkül hány embertől vonták, adott esetben olyan, nem megbizható eszközzel mért minimális alkoholtartalom miatt be a jogosítványt, amely családokat tettek tönkre. Mert egy szellemileg erősen korlátolt törvényhozói állomány egy kontraszelektált döntéshozói réteggel így szavasztatta meg? A rendőrség pedig - 20 évvel az állítólagos rendszerváltás után! - mindenféle kontroll nélkül "a mi érdekünkben" kitalálta azt a szabályzást, amelyről kiderült, hogy sok szempontból is alkotmányellenes.

Nem kellene, esetleg hasonló, de törvényes 0 tolerancia a politikai réteg hatékonytalan működésével szemben? Mi az egyetem azt tanultuk, hogy a duopólium is a monopólium egy fajtája, márpedig a magyar parlament ténylegesen kétpárti, hála az 5%-os küszöbnek.

Jó lenne felébredni, de addig is jó szekértologatást!
autózz! Te hogyan bírságolnál? 2008.08.31 07:45:00
Sokan, sokszor kritizálták már a magyarországi büntetési rendszer milyenségét, az egyes büntetési tételek nagyságát és úgy egyáltalán az egész gépezet igazságos voltát. Megoszlanak a vélemények. Nem lehet egyszerűen minden fekete vagy fehér. A témával kapcsolatban két…..
Zsarufika Könnyű pénz 2008.08.30 16:29:00
Egy kis pénzért az ember sok mindent megtesz - főleg ha rendőr - de hogy egy forgalomtól elzárt parkolóba járjanak "kaszálni", ez már túlmutat mindenen.Csodálkozunk? Ugyan, erre már csak legyint az ember, és csendben dohog...A 13. kerületi zsaruk kipécézték maguknak a…..
Csodás sztori: borzalmas plázarandi memóriakártya-vásárlással megbolondítva, amelyben a végső fegyvert is be kell dobni: kamutelefonhívás egy jóbaráttól, váratlan és halaszthatatlan programmal lehet csak kimenekülni az üzletházból. Sziasztok, tudom, hogy…..
zorglub 2008.04.16 15:26:07
"én mindig azt feltételezem az emberekről, hogy jobbak, mint amilyennek gondolom őket, ezért megbántani sem akarom"

Ezt most úgy kell érteni, hogy olyanokkal randevúzol, akik rosszabbak az általad elvártnál, és most kvázi elvárod, hogy többlet-teljesítsen?

Talán ez a Te viselkedésedet és hozzáállásodat olyan szinten befolyásolja, amely a másikban elindítja az ellenállást, az érdektelenséget.

Ilyen nyitással nem fogsz őszinte társat találni magadnak. Legfeljebb egy érzéketlen, beprogramozott don juan-t. (Van akit a másik potenciája (pénz, testi adottságok) ilyenkor vakká tesz.)

Szerintem előbb magadban kellene ezt tisztázni, rendezni. Az ilyen kísérletek a saját önértékelésedet is nyomják lefelé.

És ha a másik bármit is áldoz Rád, akkor azt - nem azért mert mások mondják Neked - illene belülről értékelni és visszajelezni felé. (pl.: fogyasztás, hazavitel) Senki nem kényszerített, arra, hogy találkozz vele. Ne tételezd róla, hogy rutinból, kötelességből cselekszik. De főleg ne várd el tőle.

Az, hogy nem reagáltál a megkeresésére, elfogadhatatlan. Talán Te is egyetértesz azzal, hogy egy 5-7 szavas sms, vagy MSN elkészítése és elküldése 1-2 perc. Ha valamiért tényleg nem volt lehetőséged válaszolni - bár az MSN fogadás és olvasás képessége nem erre utal - akkor őszintén ki kell engesztelni. Nem nagyon, kicsit, jelezni felé hogy örültél az érdeklődésének és sajnálod, hogy nem lehetett válaszolni. Ő ugyanis számított rád, várta az életjeledet. Tulajdonképpen egy kicsit nem erre (is) vágysz egy kapcsolatban?
zorglub 2008.04.16 15:53:48
"ilyen jó party": ne party-t keress, tisztességtelenül álltál már az elejétől hozzá. Ha Te már az elején tudod, hogy party-t keresel, akkor nem ártana ezt a randevú előtt tisztázni. Talán ő Benned egy társat, partnert, kötődést keresett (és jó sok testi gyakorlatot :))) )

"de mindig mesélt nekem arról, hogy ő mennyire odaadó egy kapcsolatban":
- mi lenne, ha nem a bemondott (adás/)kapás mértéke alapján randevúznál? Erről, komoly társra vágyás esetén sürgősen le kellene szokni. Pontosabban arról, hogy azonnal felállítsd a lécet, aminek az átugrálását a másiktól kötelező feladatként, az első alkalommal elvárod.
- foglalkoztasson inkább az, hogy Te mit fogsz adni neki - nem a fizikai jelenlétedet kellene ezek közé sorolnod. Meg a lehetőséget, hogy a jelenlétedet megtisztelésnek, adásnak kell vennie.
- azt mérd benne, hogy a Te adásodra hogyan reagál, értékeli-e, visszaadja-e: ha igen, akkor ez lehet alapja egy kapcsolatnak. Akkor nyisd nagyobbra a szívedet, és adjál még többet. Egy mosoly, egy érintés és az arra reagálás az elején sokat elárul. Keress olyan témákat, amelyekről szívesen beszélsz vele, próbálj beszélgetni vele. Nem baj, ha egy-egy témában kuka az illető, legyen másik, jó esetben ő is felvet témákat, amelyekről szívesen beszélne Veled. Ha vannak közös pontok, akkor az is lehet egy kapocs. Ezekre meg lehet próbálni közös programot szervezni. Soha ne szégyelld jelezni felé, ha valamit értékelsz benne. Ha már túl vagytok az első, második randin, akkor a következő, egyik fontos elem a konfliktus-kezelés. De ehhez már kell egy fajta bizalmi alap.
Kóka János interjút adott a Napi Online hírportálnak. Elég szórakoztató, mert megtudhatjuk belőle, hogy az Szdsz csak a legjobbat akarta az országnak, ők tudták a tutit mindig, csak azok a rohadék szocik mindig megfúrták nemzetjobbító szándékaikat, és alantas kompromisszumokba…..
Még a biztonsági őrök metróállomások elé ültetése előtt szó volt róla, hogy rendőri jogosítványokat kaphassanak az ellenőrök, vagy legalább segítsenek be nekik a kékruhás kollégák. A szabadnapos zsaru esetét a volánbuszon az alábbiakban olvashatjátok:  "Már…..
Dávid egy érdekes kresz szituációt vázolt fel arról, hogy mi van akkor, ha elsőbbséget kell adnunk azoknak, akik záróvonalon keresztül vágódnak elénk a Hungárián. Vagy ha nem kell. A csatolt képen a Hungária krt. Kacsóh Pongrácz úti felüljáró látható. A kérdésem itt az…..
Arra gondoltam hirtelen, hogy ezentúl kizárólag olyan borokról fogok írni, amelyekben nem tükröződik semmiféle terroir (inni azért iszom ezeket is, még szép), inkább megyek a hiperbe, veszek ezt-azt, amit meglátok, oszt jól érzem magam, a büdös francba az ideológiával, tényleg.A…..
Amikor a menetjegy a kiadás pillanatában lejár. Ugye ez külföldön a legcsücskösebb, bár illik a pénztártól való távozás előtt ellenőrízni a menetjegyet, de ez mégis mindennek a teteje. Bérlevonás és az okozott kár megtérítése a minimum. Egyébként javasolnám a…..
Vannak szabályozások, amikkel nem különösebben szoktam egyetérteni, vagy egyáltalán érteni, hogy miért pont úgy, ahogy. Divat lett a nulltolerancia, valaki rájött, hogy ettől a nyugdíjasok tömege ettől valamiért jobban szereti azt a politikust, aki gyakran használja ezt a…..