Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brain drain

0 bejegyzést írt és 310 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Zavar a térben 2011.05.02 06:04:59
Szupernóvaként robbant annak idején, villanása elvakította konkurenseit, de hol tart ma a Renault egyterűje? És mi legyen a családosokkal? Vélemények az azonos című írásunkról...
brain drain 2011.05.02 17:35:22
@Virago_1000: Te kis butus, a francia Renault gyárban mondta nekem a francia munkás, majd később pár közember, és egy egyetemi oktató, hogy tudják, hogy nem tudnak autót gyártani... A franciák is tudják magukról, hogy szar autókat csinálnak, nem csak az autószerelők. Ha autószerelőnél francia autót, akkor tudd, hogy nem azért veszi mert olyan szuper jó lenne, hanem azért mert a kiszuperált jól felszerelt francia autóknak nincs értéke és kényelmesek. Ettől függetlenül lehet francia autót venni, csak azért nem kéne butaságokat írni. Olaszok dettó, de azért ott van egy rész ami igencsak szerethető, és dizájnban is ők a legjobbak. Mellékesen az összes francia autó amelyik kinéz valahogy azt nem franciák tervezték, hanem olaszok, vagy olasz stúdiók, vagy magyarok :D

Szerintem ez egy aránylag jó kocsi a családosoknak, de a középkonzolra feltett óráknál még senki nem talált ki nagyobb baromságot, amióta a világ világ.
Kedden éjjel a munkatársaimtól kaptam a hírt: Gyöngyöspatán áll a bál, tömegverekedés tört ki, súlyos sérültek vannak. Nem mondhatnám, hogy meglepődtem. Hetek, sőt, hónapok óta számítottunk valami hasonlóra. Nem lehet, hogy a magukat polgárőrnek nevező csoportok következmény nélkül szekálják,…..
brain drain 2011.04.29 23:35:14
@beeble: De tudod mi volt erre a szlovák (állami) válasz? Hát azt sem tették zsebre.
brain drain 2011.04.30 02:04:35
@alien: Ez baromság, mi vagyunk a legkevésbé rasszisták Európában, ha éltél volna Európában tudnád :D. Ki megy ki, milyen tőke?! Ne viccelj már. A tőke oda megy, ahol olcsó a munkaerő és nagyjából szavatolható a minimális minőségi ingadozásokkal gyártható jószág. Nagyon szubjektíven próbálsz meg objektív lenni :). Amúgy a korábban írtakban igazad van. Azért szerintem a romák húzzák a rövidebbet.
Miután végre nyomdába került az ígért két pofonból az első, a milicistakérdés le is van tudva, így most megint arról lesz szó hetekig, hogy náci gárdát alakítani sem szép dolog, de talán ha a cigányok abbahagynák a cigánykodást, akkor eleve nem lennének gárdisták se. Ezt…..
brain drain 2011.04.30 01:04:46
@l.x.: hát ez baromi frappáns volt, de legalább te jól szórakozol magadon - gondolom :D
@Tóta W. Árpád:
Tőlem azt kacatozol, amit akarsz, nekem nem fáj. Én sem mondom, hogy anyád kurva, mert az hogyan is jönne ki, meg az nem stílus, hanem alpári taplóság... Nem vagyok én olyan bunkó suttyó :) Vannak olyan dolgok, személyek, fogalmak, amikbe az ember nem szokott belerúgni, mert van stílusa.
@Fufo: Hogyne, te lehetsz az udvari bolond, de jó pénzé', már ha helyesen le tudod írni a nevedet a szerződésen :)
brain drain 2011.04.30 01:36:11
@l.x.: Bartom, semmilyen ellenérvet nem tudsz hozni a királyság ellen, igaz mellette sem. :) Azt mondom, a prolinak semmi nem jó, igaz minden rossz, de legalább megvan a bruttó 80-an, amit el lehet baszni.
@Fufo:
OV Nem király ő, csak egy egyszerű parasztgyerek, aki felköltözött a nagy Bp-re, hogy bizonyítson, még jó hogy tele van kisebbségi komplexusokkal, ezért kompenzál :), de jelenleg a legkisebb rossz, ami persze még mindig távol van a jótól. Egyet tudok érteni a Sztálin című filmben elhangzottakkal, idézek a filmből: "Oroszországnak szüksége volt Sztálinra". Hogy ebből a mondatból mit szűrsz le, az a te dolgod - szerintem nem fogod érteni a mögöttes tartalmat, de ez csak egy halvány megérzés. Ficora is szüksége volt Szlovákiának, meg kell nézni mekkorát ugrott az ország, méghozzá helyből. A problémakör természetesen csak igen csekély módon hasonul a honi dolgokhoz, és az is csak a tekintélyuralmi rész illetőleg, és az is csak 0,0000001-ben. Persze a szlovákoknak sosem volt ekkora államadósságuk, ami gátat vet a fejlődésnek, de ugye az meg örökletes. Orbán is hozott anyagból dolgozik.
brain drain 2011.04.30 01:38:43
@pimpalini: Sosem fogja megérteni, hogy miért tud jó lenni egy "prezidenciális jogkörű" királyság. De ez legyen a legnagyobb problémánk, hogy nem vagyunk királyság.
Őrület! Hölgyeim és uraim, ez egyre csodálatosabb lesz. Kérem, olvassák el, de ne puskázzanak, ne nézzék meg az aláírást, csak próbálják kitalálni, mely szervezet nevéhez fűződik az alábbi eszement kiáltvány. A kiáltványt ebben az esetben szó szerint kell érteni, annyi…..
brain drain 2011.04.28 21:19:40
@ziza.ziz: Gondolom ezt csak viccből írtad, vagy provokációs célzattal. :)
brain drain 2011.04.29 19:10:45
@Aabroncs: Hát ez komoly, köszi. Én bringás???, aki évente 50.000km+ vezetek kocsival :D hahaha. Én.... aki még a sarki vegyesboltba is kocsival megy, mert idmád vezetni. :) Ezt azért szépen benézted. NE ÁLTALÁNOSÍTS. Az más kérdés, hogy imádok a városban biciklizni (mert nekem jár, itt nőttem fel, ha nem tetszik el lehet húzni a picsába vidékre :-) és biciklivel kirándulni, erdőt mászni.

Hadd kérdezzek: milyen alapon, milyen jogon kategorizálsz be te bárkit is; milyen jogon és milyen alapon alkotsz véleményt olyan emberekről, akiket nem is ismersz? Jaaa, gondolom annak jogán, hogy te - mint mondtad - ország világ előtt belekiáltod a világba ("arccal, névvel", meeerugye' te olyan fasza gyerek vagy :), hogy..., no de ismerjük már a gondolatmenetedet: "majmok, köcsögök, simalábú buzik stb. stb."

Tudod barátom, ugyanazok az emberek ülnek a bringán is, akik 5 perccel korábban még a kocsiban ültek, vagy békávéztak, esetleg gyalogoltak (tudod, akiket te tiszteletben tartasz). Szóval a gyalogost tiszteled és véded, de a bringán ülő emberek nagyrésze rohadjon meg. Aha, hümmmhümmmhümm értem, nincs ebben egy kis ellentmondás?

Egyébként az a probléma, hogy a hőbörgéseddel semmit nem tudsz megoldani. Engem épp úgy zavarnak az intoleráns biciklisek, mint téged (Jó, azért annyira nem, mert nem vagyok beteg, egyszerűen leszarom, szebb annál az élet, minthogy minden faszságon felhúzzam magamat, persze ha veszélyezteti a családom életét valaki, de tényleg veszélyeztet, akkor ölni tudnék, de az más. Te viszont más vagy, mert te mindenért ölni tudnál, de szerintem hangember vagy, amelyik kutya ugat az nem harap :), és az intoleráns autósok is zavarnak (olyanok, mint te, akik önjelölt rendőrösdit játszanak, veszélyeztetik poénból és nevelési célzatból az emberek életét) és az intoleráns gyalogosok, akik bármikor bárhova képesek lelépni körülnézés nélkül, még takarásból is, csak mert nekik jár.

Csak az a különbség köztünk, hogy én nem rendszabályozom meg az emberiséget, meg nem veszélyeztetem az életüket poénból. Te ráadásul még kipécézted magadnak a bicikliseket, akik között pont annyi hülye suttyó és normális van, mint az autósok között.

Sajnos te is hozzáteszel a nagy magyar valósághoz, pedig én úgy látom, hogy azért az utóbbi 20 évben, mintha normalizálódott volna a közlekedési morál, ami még mindig a béka segge van, legalábbis Nyugat-Európához képest.

Ne nyomd már itt ezt a balkáni dumát. Szerintem sincs szükség CM-re, TASZ-ra, Helsinki Bizottságra meg isten tudja milyen társadalmi szervezetekre, de van aki szerint szükség van rá. És ezért van, mert ezt úgy hívják, hogy demokrácia. Engem (én Bp belvárosában nőttem fel) jobban idegesíthetnének a dugók, mint téged, mert van egy olyan érzésem, hogy te vidékről, vagy a határon túlról költöztél Bp-re és nem bírod feldolgozni, hogy egy nagyvárosban élsz, ahol muszáj valamilyen szinten toleránsnak lennünk egymással szemben (pedig nem vagyok liberális :-), különben mindenki halomra pusztítaná egymást.

Elképesztő gyűlölet és arrogancia dolgozik benned, a te problémáidat ne máson éld ki, légyszíves. Ha meg poénból és vagy provokációból írsz ide, hogy többen klikkeljenek, akkor szégyelld magadat. :)

nyugodj meg, ne legyél paranoid
brain drain 2011.04.29 19:45:37
@Aabroncs: Remélem nem voltam durva, nem akartalak bántani, vagy megsérteni, de azt gondolom el kellene gondolkodnod kicsit a világ dolgain.
Bernáth Milán és a Turbometal srácok küldték el nekünk saját videójukat pár napja. Talán a véleményünkre voltak kíváncsiak vagy tanácsainkat kérték, nem emlékszem pontosan. Nekünk azonban támadt egy ötletünk, amit meg is osztottunk velük: mi lenne, ha saját kritikusainkat…..
Hallottam olyat Fidesz-közeli szürke eminenciástól, hogy miért bántják ezt a Stohlt, amikor olyan rendes magyar ember, úgyhogy a felfüggesztetten sem csodálkoztam volna. Vélemények az azonos című írásunkról...
Szép az autó, jó az autó és szinte új. Mindössze annyi a baja, hogy az árából simán futotta volna S8-asra is. Saját néven. Vélemények az azonos című írásunkról...
brain drain 2011.03.22 14:26:02
@domi0318: Látod, ezért kell német újságokat/online tartalmat (is) olvasni, ott megkapod az ellentmondást nem tűrő, kristálytiszta, profi szakmai minőséget.

Azt viszont nem érted mi az, hogy profi online média üzemeltetése. Valljuk meg ebben a TC csapata azért eléggé ott van. Hiszen minden társadalmi réteg igényét megtalálja. Ez a prolinap, tehát lehet köpködni és ezerrel klikkelgetni :)

Ifj. Lázár és Fásy Zsülikének béke és bódottá :D
brain drain 2011.03.22 14:39:27
@domi0318: Helyesbítek, nem minden igényt fed le a TC, az értelmiségnek (értelmes emberiségnek) sajnos egyáltalán nem szól :(((
A Baleno költségszámításait hadd kezdjem a kedvenc kommentemmel, amit valami használtautós cikkemhez írt be valaki. Aszondja: azért jó a regadó, mert a használtautóknak van ára. Hát van, csesszék meg! Nálunk minden használt kocsi annyival drágább bármely más országhoz képest,…..
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
brain drain 2011.03.17 13:36:10
@tibita: A 20-as, 30-as és a 40-es első éveiben járók között már van egy elég okos, nyugati képzettséggel rendelkező, 2-3 nyelven beszélő, magasan kvalifikált csoportosulás, akik elég gyorsan rendbe fogják rakni ezt az országot. Türelmesnek kell lenni, nálunk nincs sok száz éve arra, hogy kiépüljön egy gondolkodó társadalomra épülő, toleráns, korrekt nemzeti öntudattal rendelkező demokrácia. A létezőnél rosszabb magyar önképet is tűzzel-vassal romboló szuicid prolikat meg le kell szarni nagy ívben, előbb-utóbb úgyis végbemegy esetükben a természetes szelekció :) Csak meg kell nézni a Facebookon a külföldön tanuló erasmusos fiatalokat, mind beszél 3-4 nyelven, mind tudja mi Mo-n a probléma, mégis mindnél ki van téve a magyar zászló, minden ünnepen az aktuális jelképek (de Mo-n is van már egy értékelhető jövőképpel rendelkező fiatal réteg). Tisztelik a parasztokat, a természetet, a városiakat, a melósokat, az értelmiséget és ez jó. És nagy részük hazaáramlik és rendbe rakja a dolgokat. Remélem 1-2 a hivatalokba is bekerül :)
brain drain 2011.03.17 14:19:17
@cso zsi: "20-as, 30-as? Aki vagy az "anyja nyakán" él, vagy magasról leszarja az országot, ha kint szerzett tudást."

Húúúú, ekkora eget rengető baromságot apám... Nagyon beszűkült lehet a tudatállapotod, ha csak ezt tudod mindabból leszűrni, amit mondtam. Tudod mi az, hogy ösztöndíj? Tudod, hogy, aki kint van, az többnyire kint is tölti a gyakorlatát, egy fiatal számára súlyos pénzért: 400-800€/hó? Tudod ki az a Gróf Klebelsberg Kunó?

@a-kis-herceg: jaa, egggyett kel hógy érccsek. Ja. :D
brain drain 2011.03.17 17:45:20
@cso zsi: Többet is tudok, de ugye nem gondolod barátom, hogy egy ilyen szitokfórumra bemásolom a profiljukat?! Egyébként is, én mutassak neked?! Google, Facebook két jó barát.
Belsőség Gyulavitéz, a puhapöcs 2011.03.15 07:50:00
Sportautó-szakírónk erősen gondolkozik rajta, hogy emblematikus sportkocsiját eladja. Elképzelhető, hogy Swift lesz az Integrából. Vélemények az azonos című írásunkról...
brain drain 2011.03.17 00:08:03
@ommm: "a kutya mindig olyan, amilyennek neveled"

Természetesen, mondjuk úgy 50%-ban... :D

Csak tudod, nem mindegy, hogy ki neveli és az se, hogy milyen a fajtája (mármint a kutyáé :D).
brain drain 2011.03.17 00:14:22
@nick2005: Nyugi, ommm megmondta a tutit, a kutya olyan, amilyennek neveled, kivéve amikor nem, de az ugye az elenyésző százalék, csak nehogy az ember legyen benne abban az elenyésző pár százalékban. Aki kicsit is kihívja maga ellen a sorsot, az hazárdjátékot űz.
Belsőség Passat light 2011.03.07 06:29:59
Volkswagenes dilemma: Golffal Dunát lehet rekeszteni, ráadásul kicsi is a családnak, a Passat viszont drága, mi legyen? Mi más: Jetta! Vélemények az azonos című írásunkról...
brain drain 2011.03.08 22:58:00
@KuKori: Ezt úgy hívják, hogy minimalizmus. Van, aki szerint ez 1000szer szebb, mint a csicsa, és van, aki szerint fordítva. Ízlések és pofonok. Nekem a 90-es évekbeli Honda Civic és a mai Mitsubishi Lancer éppen ezért tetszik, meg egy-két Alfa (az nem minimalista, de van benne az is)
Tudom, tudom, másfél hónap telt el az utolsó Dezső-jelentés óta. Ez a karosszériarestaurálás már csak ilyen. Eddig öles léptekkel lehetett haladni, jobbra-balra estek kifele az A oszlop-aljak, szakadtak ki a padlólemezek, hullott az alvázvédő, csendben kotyogott a csapszeg-zenekar.…..
brain drain 2011.03.06 22:51:34
@pickapu: :)
brain drain 2011.03.07 00:46:24
@Dennis01: Bocs, most láttam, h írtál. Szóval pickapu tök jól leírta, csak annyit kiegészítésül, hogy ez a lovak "népbetegsége" (sokszor bele is döglenek és iszonyat ingerületek tudnak lenni tőle, dührohamot kapnak, veszélyessé válhatnak) és bizonyos formái az embert és a kutyát is érinti. Lovaknál - többek között - az a kezelési módja, hogy a doki benyúl könyékig a ló seggébe és könnyít szegény állaton.
mek.niif.hu/00000/00060/html/059/pc005907.html
brain drain 2011.03.07 00:49:28
@Dennis01: szuper ez a kisautó :)
Az öreg autó ciki, megbízhatatlan és állandóan szervizbe kell vinni. Ezt gondolják, akiknek még nem kellett hatvanezer kilométer után kettős tömegű lendkereket cserélni az új autójukon. És akik még nem bírták kiszámolni az értékvesztést. Vélemények az azonos című…..
brain drain 2011.03.05 06:39:58
@conmorientes: Erősnek érzed magadat, amikor másokat leszarozol, vagy csak szerelmes vagy a saját betűidbe? Szerinted milyen arcokat rúgdosátál meg virtuálisan? Pattanásos hülyegyerekeket? :D
brain drain 2011.03.05 23:05:47
@conmorientes: Na ezen is egy jót röhögtem, komolyan mondom, ne hagyd abba :D Én bizonyítsak neked?! Hát ahhoz nagyok kevés vagy öregem, te hozzád mérhető hasonlattal: mint fosban a szar.

És te honnan vagy ilyen kurva okos? Min uralkodsz, hogy ennyire ember vagy? A veszett lőtéri kutyáidon, azon az egy-két beosztott tescos árufeltöltőn, esetleg pár peremkerületi suttyó autónepperen a villamosmegálló melletti dróttal elkerített területen, a mindennapi bogyóidon, a kisiparos adóbevallásaidon, a fénymásológépeiden, vagy a németből alkatrészekben begányolt "0km-es" szoláriumaidon, a több kiló TV paprikádon a sarkon, vagy min, öreg, mi az amire ekkora arcod van? :D Miért gondolod, hogy te bárkit is leoszthatsz, amikor kiáll a kapa a szádból? Még a mindig szót is mindígnek írod stb. és még volt jó pár elementáris hibád. Öreg, hiányoznak az alapok, még ezt sem látod? Hiába dobálózol össze-vissza az idegenszavakkal, ettől még nem lesz egy ELTE-s közgázos. A szálka-gerenda öreg, ez itt a probléma. Azt se tudod mivel kapcsolatban, csak vagdalkozol, mint egy őrült. Nem baj, ahogy látom kultúrpesszimista barátunk már szépen leoltott egy másik blogban - én mondtam, hogy nem lesz mindenki olyan toleráns veled, mint én :D
brain drain 2011.03.06 15:36:55
Nem szívesen ugyan, de a fair play szellemének megfelelően közzétesszük mostan azt a videóüzenetet, amiben Puzsér Róbert válaszol az internetnek, így globál, mindenki megkapja a magáéért, még a c:c is bőven. NemFilmszakértő Róbert volt a főszereplője annak a Mokka-szegmensnek,…..
brain drain 2011.02.27 02:00:51
@dianekeaton: Puzsér nagyon kicsit figura ahhoz, hogy megosztó legyen. Személy szerint azt gondolom se íze se bűze, a kisfilmben is csak a 3. perc 22. másodpercében kezdett valamiről is beszélni, a lényeg pedig jó ha 10 másodpercig tartott. Tudod a valóban stílusos emberek nem próbálnak műveltebbnek tűnni, mint amik, mert ha megpróbálnának, akkor modorosak lennének és röhejesek. Ha valaki mindig nagyot akar mondani, jól megmondani zazőszintét, akkor annak mindig az lesz a vége, hogy az értelmiség kineveti, a paraszt/proli meg nem érti és azért utálkozik vele. Nem vetted észre (Puzsér se), hogy ezért gondolod róla, hogy megosztó? Pedig nem az. Egyszerűen annyit látsz, hogy van az értelmiségi, amelyik tudomást sem vesz Puzsérról, mert nem az a súlycsoport, a paraszt meg utálja, és van egy rajongói köre, amelyik megint csak önmaga paródiája. Szerintem ha visszavenne egy kicsit az arcából, meg a lendületből, akkor nem lenne annyira gázos. De ez így egy kicsit izzadságszagú.
brain drain 2011.02.27 12:27:39
@dianekeaton: "Ha nem tette volna meg, nem került volna az értelmiségi, haladó gondolkodású, és felettébb kritikus subba-célközönség kereszttüzébe ;)" LOL ez ült, na látod, lehet ezt humorral is csinálni, ez a követendő út mindenki számára, ezt hiányoltam :)
A szakemberek általános véleménye a K-Jetronic befecskendezős, régi autókról – bontóban a helyük! Pedig nem olyan komplikáltak ám, a javításuk sem lehetetlen. Két jó példa – lássuk őket. Vélemények az azonos című írásunkról...
brain drain 2011.02.27 01:40:27
@whale: Tökéletesen egyetértek, ez Németországban mindenhol így van, ha nincs munka, vagy nincs kész, vagy nem jól csinálták meg, vagy nem csinálták meg, akkor nem kell fizetni. Sőt, van, hogy akkor se, ha megvan a munka, de mondjuk nem kellett hozzá alkatrész. Magyarországon még megy a cigánykodás, remélem nem sokáig.

@Rocko-: Nem a cikkel kapcsolatban, de elvben egyetértek a vitapartnereddel. Te viszont fordítva ülsz a lovon, vagy még mindig a rendszerváltás előtti időkben élsz, ha azt hiszed, hogy az eredmény nélküli munkáért fizetség jár :)
brain drain 2011.02.27 12:17:13
@Rocko-: nem egyről beszélünk, ebben neked is igazad van...
@BOSCHtechnikus: persze, nyilván ilyen eset is van, nem lehet, hogy ilyenkor valamilyen plafont kellene alkalmazni? Pl max 3 órás bérplafon? Egy kábelért nem lehet kiszámlázni 10 munkaórát, vagy igen, csak kérdem?
Ebben a B125-ügyben szinte mindenki, aki nem motorozik, félreért mindent. A leggyakoribb megjegyzés, amit hallottam a B125-ös kezdeményezést aláírni nem akarók részéről: nem kell több közveszélyes őrült az utakra. Ezt mondták a barátaim, ezt mondták a feleségem kollégái, ezt…..
Subba Puzsér Róbert 2011.02.19 14:19:00
Csúcs cucc aC:C-n...
brain drain 2011.02.20 13:57:41
@egymilliópicikrisztus: Mi van, te vagy Puzsér kancsója? :D
brain drain 2011.02.20 19:06:12
@egymilliópicikrisztus: lol Fogadjunk, hogy ezt még egyszer nem sikerül így, ebben a formában leírnod :D
brain drain 2011.02.20 21:46:22
@egymilliópicikrisztus: Azért majd egy értelmező kéziszótárat vegyél elő, mielőtt elkezded az embert kóstolgatni. Én azt írtam, hogy a félértelmiséginél nincs rosszabb, nincs veszélyesebb, ergo azzal a társadalmi réteggel, amelyik már bizonyos tudás birtokában van, de megelégszik azzal, amije van. Ők elhiszik magukról, hogy nekik már nincs szükségük a további fejlődésre, a, valós, kiérlelt tudásra - és azt, amijük van, foggal körömmel másokra akarják erőltetni, mint ahogy Puzsér is az ő kis világát, de felsorolhatnám a fél művészvilágot, a kortárssal kezdve. De ha tudnád, hogy mi az összefüggés Hitler és Hitler gyermekkori tanítója között és hogy miért lett Hitler Hitler, akkor már nem írogattál volna nekem. Ez a csoport mindig is veszélyes volt, és sajnos egyre nagyobb méreteket ölt Magyarországon és a világban. Az, hogy neked az jött le mindebből, hogy szerinted én ledegradálom a munkást meg a prolit a félértelmiségivel szemben, az meg már nem engem minősít.
Tőlünk, autósoktól elvárják – és nem egyszer kényszerítenek -, hogy ésszel, takarékosan és minél kevesebbet közlekedjünk, ideje bizonyítania a nép választott képviselőinek.Tessék spórolni, erre jó a Skoda Superb.Mai cikkünk blogposztja...
brain drain 2011.02.16 14:06:20
@Shadowbull: Aki megadóztatja a minimálbért, egyszerűsíti az adózást (ezzel több marad az átlagpolgárnak, átlagbér vagy afeletti bruttó keresetűek esetében), az hol baloldali? A kommunikáció megint egy más kérdés, az megtévesztő. Ehhez nem értesz, maradj a német autóknál :)
brain drain 2011.02.16 15:00:12
@Shadowbull: "Populista mindegyik nagy part", na ez a lényeg, ezért mondtam, amit mondtam, a fidesz nem baloldali párt. "Erős állam, központosítás, nyugdíjrendszer", ha tájékozódsz, akkor látod, hogy Európában nem egy példa van arra, hogy pont a jobboldali pártok retorikája, lásd pl Franciaország. A nyugdíjrendszer átalakításának kifejlete pedig még nem dőlt el, mert ha a pénzt tényleg az államadósság csökkentésére fordítják, akkor ebből még akár jól is kijöhetünk, ha nem, akkor az baj. Mindenesetre ez a párt eddig is többet tett mind pozitív mind negatív értelemben, mint az utóbbi 8 év alatt a másik. Ezt akár fideszes az ember, akár nem el kell ismerni. Márpedig én nem vagyok egyik párt katonája sem. Hívhatod te a jobbot balnak, a balt jobbnak, lényegtelen. Arra a kérdésre azért kérlek válaszolj: szerinted az a baloldali, aki pár év alatt megduplázza az államadósságot, vagy az, aki csökkenti azt? Az baloldali, aki megadóztatja a minimálbért, egyszerűsíti az adórendszert és megvágja a segélyezést? Mi a jobb, ha egy fenntarthatatlan mértékű államadósság és a demográfiai változások, és fenntarthatatlan adózás (és emiatt adókerülés) miatt és az öregedő társadalom miatt 10-20 év múlva a magyar állam bizonyára fizetésképtelen marad, vagy az, hogy ezt minden eszközzel meg akarják akadályozni? Feltevésem természetesen feltételes, mert ha eljátsszák a pénzt, mint ahogy Meggyesi a nyugdíjasokkal kapcsolatban, meg Gyurcsány mással kapcsolatban, akkor ebből még nagyobb baj lehet. Ne gondolkodj ennyire rövidtávon, ha nem jutottunk volna el idáig, akkor nem lennének ilyen problémáink. Nemde?
brain drain 2011.02.16 23:32:45
@Shadowbull: ez igaz
"Azert orulok nagyon a ketharmadnak, mert ezek utan tenyleg nem lehet majd az ellenzekre mutogatni." Ezzel pedig tökéletesen egyetértek.
Hibát-hibára halmoztál Jánosom, pedig látod, én megértelek. Pontosan tudom, miért van szükséged S8-as Audira. De a polgár nem, ezek ilyenek, rá se ránts. Vélemények az azonos című írásunkról...
brain drain 2011.02.14 10:29:26
@MR KESZI: tipikus bruttó 80...
brain drain 2011.02.15 01:19:36
@MR KESZI: Segítség orvost!!! :D Bátorság?, arra ott vannak az embereim, gyorsan dolgoznak és jó százalékkal... Ezt úgy hívják, hogy stílus. Azért az utolsó mondatodat majd próbáld meg megfejteni, mert értelmes ember biztosan nem vette az adást. Persze, tudom, szövegértelmezési nehézségek :D
Tényleg úgy van, ahogy István is írja, hogy először mindenkibe beleverik, hogy indexeljen, ha elindul, sávot vált, kanyarodik, aztán elkezdünk mindenféle indokokkal kifogásokat találni? Nálam a mai napig reflexszerűen működik az irányjelzés, röhögtek már ki, amikor udvaron…..
brain drain 2011.02.05 00:29:16
@Xezs: Gratulálok a hasonlatodhoz, ez aztán lefedi a lényeget... pfff Kár, hogy semmi nem jött át, de mondjuk nem is vártam semmit, ugyanis én nem azért jöttem ide, hogy bárkit is győzködjek, és engem meggyőzzenek, hanem azért, hogy elmondjam a saját élettapasztalataimat, amiből - bár nem vagyok egy idős ember- azért sok van (lásd nagyvilági példák, az ember szociológiája stb., értékrendszerek), és más is profitálhat belőle. De fordítva is igaz, én is azért voltam itt, hogy másoktól tanuljak.
Sajnálom, hogy szerinted egy fórum arra való, hogy az emberek meggyőzzék egymást - ezzel nem tudok mit kezdeni. Ezek szerint te a győzködő embertípus vagy, én sajnos nem, én a gondolkodó embertípus vagyok.

A vidékiekre is ugrottál, pedig pusztán jóindulat vezetett, ugyanis nekem úgy tűnik vidéken sokszor sokkal kiegyensúlyozottabbak az emberek, és sok egyszerű ember él vidéken, akik nem bonyolítják túl az életet. Ez a naturalista életfilozófia sokszor pozitívan hat ki a vidéki emberekre, akik ettől még a szó pozitív értelmében egyszerűek. Kár, hogy ebben is a negatívumot láttad, szerintem te is megtámadtatásodnak vélted azt, ami nem ellened szólt.
brain drain 2011.02.05 19:58:16
@Xezs: Na, megint belekaptál valami hülyeségbe és félreértelmezted :) Le se szard amit írok, minek, a végén még megárt. Nem mondasz soha semmi értelmeset, csak fikázol, de ismerem ezt az embertípust, semmi építőjellegű beszéd, csak ctr c ctr v idézőjel, és fikázás - ezen csak nevetni lehet. Rövidre zárom ezt a parttalan dolgot, mert az úgy tűnik az egésznek semmi értelme nem volt.

Igen vannak Bp-en is egyszerű emberek, többségükben volt vidékiek, akik az iparosodással felköltöztek (tudod, Rákosi, Kádár, ipari államot csinálunk a mezőgazdasági országból, bele is buktunk) a forradalom után és azok gyermekei. Többségükben ők teszik ki a munkások kis- és a középpolgári réteg egyszerű gyermekeit (de az újgazdagok között is megtálalhatóak már, és a bankokban is lásd: OTP egyszerű gyermekei), akik igen nehezen, vagy nem tudnak beilleszkedni (azóta sem, amióta felköltöztek), mivel más a neveltetésük, más az életfilozófiájuk, más a világról alkotott képük - tisztelet a kivételnek - és a kicsit is okos embereket okoskodóknak tartják, mint te engem :). És persze ott van az ős bp-i proliréteg, a vén szocik, a kisebbség értelmiségi része, nem a romákra gondoltam :), és a valódi értelmiség. Hagyjuk is, nem veled fogom ezt kitárgyalni, úgysem érted :)
brain drain 2011.02.06 11:58:20
@Aabroncs: több segítséget nem adhatok :)
Belsőség A paraszt mattot ad 2011.02.02 14:00:00
Etele (a grafikusunk volt egészen mostanáig) tanulságos kis fotót lőtt búcsúzóul, itt, az irodánk előtt. Igazából ennyi hely ritkán van errefelé, csakis hétvégén, de ez még önmagában nem ok arra, hogy valaki így parkoljon. Mármint, ahogy a volvós beállt.Ez még hétvégén is…..
brain drain 2011.02.02 20:36:13
@csintapala: nem, én vagyok a te rémálmod
brain drain 2011.02.02 21:49:37
@csintapala: :D XD ;)
brain drain 2011.02.02 22:59:28
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
brain drain 2011.01.31 15:59:51
@mement: :) az van @Goompah: A témában érdemes meghallgatni Dr Juhász Árpi bácsit, hogy az ember mennyire nem tudja befolyásolni a globális felmelegedést. És érdemes olvasgatni a földtörténeti klíma grafikonokat.
brain drain 2011.01.31 17:02:19
@Goompah: Rádióban hallgattam és TV-ben néztem Árpi Bá't, nem tudok linkelni, de tuti lehet valamit találni róla a neten.
brain drain 2011.01.31 17:07:42
@Goompah: na mégis itt van Árpi bá', kicsit okosabb dolgokat közöl, mint itt páran:

www.piacesprofit.hu/magazin_2010_2/klimadilemmak.html

Van egy ilyen előadássorozata azt hiszem: „KATASZTRÓFÁK ÉVTIZEDE?” Dr. Juhász Árpád geológus

www.nlcafe.hu/nlegeszseg/20100310/ki_tehet_valojaban_a_klimavaltozas_ellen/

de youtube-on is fent van egy csomó anyag
Aki életében kettőnél többször járt autószerelő műhelyben, biztosan hallotta már a címben szereplő mondatot. Ez már a múlté, nagyon nem így kell azt. Vélemények az azonos című írásunkról...
brain drain 2011.01.30 19:05:42
@Shadowbull: fordos...
brain drain 2011.01.30 21:40:59
@Dandie: Szaros Pista is kiöltözik Jézus neve napján, mert azt hallotta, hogy attól kulturált lesz. Ettől még nem lesz se stílusa, se más.
brain drain 2011.01.31 13:00:15
@Aabroncs: Ezt írtad: "az öreg passatomban, mikor egyszer eszembe jutott húsz év után kicseréltem (a fékolajat)"

Szerinted ez mit jelent? Szerintem azt, hogy eszedbe jutott 20 év után kicserélni a fékolajat.

Az a troll, aki nem tudja magát helyesen kifejezni, vagy az, aki felhívja rá a figyelmet?
Behalt az akksid, és nem tudod, hogyan kell újat venni elektrokémiai gyorstalpaló nélkül? Olvasd el ezt. Vélemények az azonos című írásunkról...
brain drain 2011.01.26 13:14:53