Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trócsányi Péter (törölt)

95 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! A 3 év internetes kísérletezésünk után harmadjára is elkészült a videó, mely az azt megelőző évben kísérletezéssel töltött időt a vicces oldaláról igyekszik megmutatni. ..
Sziasztok! A villanyóra egy forgó korong segítségével méri a fogyasztott villamos teljesítményt: a forgási sebesség függ a teljesítménytől. No meg attól, hogy van-e a közelben egy erős mágnes, a videóból kiderül miért. (A videó nem azzal foglalkozik, hogy hogyan állítsuk…..
Sziasztok! Többször is beharangozott videó, lássuk csak.   A kísérlet értelmezéséhez még egy képlet is szükséges: p=ρgh. A nyomás a folyadék egy pontjában p, ez a folyadékban mindenhol ugyanakkora sűrűség, ρ, a gravitációs gyorsulás, g, és a pont felett…..
Sziasztok! Miközben a többiek a következő évadra készítik az anyagot, én a múlt heti, a bakiparádés és a kimaradt kísérletes anyagból próbálom előásni magam. Most teljesen felszínre kerül az első darab, mert nagyon az év elején, amikor készült, már majdnem meg is jelent,…..
Garázs Ivóvizelet 2013.12.01 09:31:24
Sziasztok! A minap töröltem a bejegyzést arról, hogy mennyire nem tudjuk, mi történik az ISON-üstökössel perihelion után, illetve, hogy egy videó, ami előző hétre készült volna, nem készült el akkorra. Eddig nem találtam megbízható információt arra vonatkozóan, hogy mi maradt…..
Garázs Világvége helyett 2013.11.05 21:31:43
Sziasztok! Nem lett vége a világnak, de még csak a kísérleteknek sem, hanem... ...élő bemutató következik, rövid időn belül nem is egy, amelyre szinte készen is állunk. Mint mindig, most is lesz pár sosem látott kísérlet, melyről igyekszünk videót készíteni, és ezt is meg…..
Garázs Számmisztika 2013.07.31 10:19:06
Sziasztok! Véletlen egybeesés vajon, hogy a kísérletek sorozatában az 50. videó szinte ugyanakkor jelenik meg, amikor Facebook-lájkjaink száma eléri a 100-at? Mert az a bizonyos videó itt is van:   Most pedig hívjuk segítségül a munkatételt, és kezdjük a boncolgatást. A…..
Garázs Gőzerővel 2013.06.04 21:51:39
Sziasztok! Olyan hőtani kísérletek következnek, melyekhez annyira nem kell folyékony nitrogén, hogy azzal sem lennének látványosabbak, mint izével, öö... nézzétek meg a videót.   Persze most is igaz az, ami mindig: ha van felvételetek arról, hogy hogy fest ez folyékony…..
Garázs Nyomás! 2013.05.19 18:25:57
Sziasztok! Mivel könnyebb a blog kinézetén meg a csoport időbeosztásán alakítani egy erőltetett ideológiát követve, mint nagy műgonddal nehézkesen összehozni egy jóindulattal tűrhetőnek mondható videót, inkább az előbbivel foglalkozunk, és csak elvétve jelenik meg új…..
Garázs Egyél áramforrást! 2013.04.15 19:26:04
Sziasztok! A Garázs az elmúlt napokban megújulóban volt, és remélhetőleg ennek az lett az eredménye, hogy jobb lett, mint volt. Ezt döntsétek el ti, de csak azután, hogy megtanultok rendesen áramforrást enni enni a mai videónkból! Eb, aki az elemét meg nem eszi!   A telep…..
Garázs Így locsolkodj! 2013.03.31 18:58:41
Sziasztok! Hosszú idő után az első videó, ami megjelenik, és egy ehhez méltó ünnepi adás... mivel a március 15. már elmúlt, mást ünnepel. Nem azt, hogy hosszú idő után az első videó, ami megjelenik.   Az ünnepi hangulatba nem akartuk belecsempészni hosszabb…..
... az időjárási viszonyok miatt.* Az ebből adódó kellemetlenségekért elnézést kérünk. Új időpont: 2013. 13. 25. hétfő 14:30. Gyertek minél többen, nem fogjátok megbánni! *Ezt a döntést akkor hoztuk, amikor még rossz idő volt. Remélhetőleg jobb idő lesz hétfőn, abban az…..
Garázs Vihar előtti... 2013.03.21 18:07:38
...csend, sziasztok! A holnapi élő bemutatónkra készülünk nagyban azokkal a kísérletekkel, amelyek az élő bemutatóinkon eddig a legnépszerűbbek voltak, illetve olyanokkal, amelyeket még sem élőben, sem halottban videón nem mutattunk még be! Reméljük, sokan eljösztök, biztosan…..
Garázs Kísérlet helyett 2013.03.07 16:10:25
Sziasztok! A márciusi kísérleteinket bizonyára nagyon várjátok már, ennek ellenére mi nem nagyon vagyunk abban a helyzetben, hogy kísérleteket jelentessünk meg. Bezzeg péntekre egy csomó minden más programunk van, Részecskefizikai Diákműhely holnap, élő bemutató két hét…..
Garázs Füstje és lángja 2013.03.02 23:21:00
Sziasztok! Még mielőtt visszatérnénk a kerékvágásunkba, még egy elmaradt videó következik. A megvilágítás sajnos nem ideális, úgyhogy nem láthatjátok olyan szépen a jelenséget, mint otthon, de így legalább tudom mondani, hogy föltétlen próbáljátok ki a…..
Garázs Polárszűrő vs cukoroldat 2013.03.01 23:16:00
Sziasztok! Lehet, hogy sovány magyarázat, meg benneteket nem is érdekel, de elmondom, hogy azért csúszik az alább látható videó, mert az előző előtti hétvégén a Garázs csapatának 75%-a beteg volt, a többi 25% meg Gergő. Úgy állt elő ez a helyzet, hogy rengeteg szervezés és…..
Garázs Szemeket kinyitni! 2013.02.12 22:30:57
Sziasztok! Ugye, hogy ennek a bejegyzésnek a címét olvasva mind egyből arra gondoltok, hogy de jó lenne látni élőben vagy felvételről a 2012DA14 jelű kisbolygót, amint az idén (európai idő szerint) a február 15-éről 16-ra virradó éjjel elhalalad a Föld mellett! Más…..
Sziasztok! Újabb videó, mely mellé lehet írni szöveget bőven. Mert ki ne tudna állást foglalni a mai témával kapcsolatban? A kérdés: hogyan lehet leszokni az ivásról? Most láthatjátok, hogy hogy gondolkodunk erről, írjátok ti is ide a véleményeteket.   Ebből a videóból…..
Sziasztok! Matyi, aki kísérletmaratonjában kivételesen nem elektronikával, hanem hőtannal foglalkozik, folyékony nitrogénes kísérleteit szelídített formában is bemutatja. Hogy ne essetek kétségbe, amikor észreveszitek, hogy hopp nincs épp nálatok folyékony nitrogén, jaj. Ezzel…..
Sziasztok! A Garázs harmadik évadját egy olyan kísérlettel kezdjük, amelynek a kedvéért átrendeztük a Garázs eddig nyilvánosságra hozott anyagát... szóval nagyon fontos ez a kísérlet. Az itt látottak és hallottak jussanak eszetekbe, ha legközelebb a dugaljakba…..
Garázs Kimaradt kísérletek 2012 2013.01.06 11:29:56
Sziasztok! Ha már volt bakiparádé, jöjjenek a kimaradt kísérletek! ..
Sziasztok! Minden rendes évnek azzal kellene végződnie, hogy közösen elgondolkodunk az év vicces részletein, és a Garázs évadját záró bakiparádés és kimaradt kísérletes videókat nézegetjük. Tehát legfőbb ideje, hogy lássunk 2012 bakijaiból néhányat, hál' Istennek nem…..
Sziasztok! Gyors helyzetjelentés. A bakiparádés és kimaradt kísérletes videók nem maradnak el, csak ahogy eddig minden, azok is késnek. Hogy a következő évadban nem legyenek akkora késéseink, a 25-én megjelenő videót, ami az első lesz ebben az évadban, lassan el is kezdjük…..
Sziasztok! Mivel a higany latinul hydrargyrum, a súlyából adódó nyomást hidrargirosztatikai nyomásnak lehet nevezni, ez bárkinek eszébe jut, akinek elég pihent az agya. Nekünk az, ezért ilyeneken gondolkozunk, és az imént elnevezett nyomással kapcsolatos egyszerű kísérleteket…..
Garázs A kukkolás művészete 2012.12.15 23:21:13
Sziasztok! Ugye milyen nehéz úgy kukkolni másokat otthonukban, hogy be van csukva az ablak, amin keresztül nézzük őket? Mostantól nem lesz az! A mai videó tartalma: egy haszons tipp kukkoláshoz, magyarázat hozzá, és félelmetes fénytani fogalmak. ..