Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pócs Gergely

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Illusztráció: Google Earth   A Margit körúton nagy fejlesztéseket terveznek. Jó hír, hogy nem Mammut 3 épül az egykori minisztériumi épület helyére, az viszont sokaknak nem tetszik, hogy egy műemlék* iparcsarnok is áldozatául eshet az átalakításnak. A témát…..
Pócs Gergely 2014.01.24 11:04:50
Bevallom, még életemben nem hallottam a Liget Köztársaság Egyesületről, pedig érdekes társaság lehet, hisz a közgyűlésein Szőcs Géza Bojár Iván Andrásként viselkedik. Csak míg egy arculati tanácsnokot azért fizetnek, hogy vad és eredeti dolgokat mondjon, hogy aztán…..
Rájár a rúd mostanában a régi fővárosi kórházakra. A Klinikáknál műemléképületeket bontanak, hogy a helyükre egy csúf tömböt húzzanak fel, a János Kórház területére pedig egy irodaházat építenek. Legalábbis ez áll egy Blikk birtokába került dokumentumban. Viszont a…..
  Legyen a Városháza és a Károly körút közti placcon egy új tér, Budapest főtere.    Hogy milyen legyen, arról közösségi tervezéssel döntsön nép. Az ötletpályázatra különítsünk el húszmillió forintot. Nagyjából így lehet összefoglalni az LMP tegnap tartott…..
Pócs Gergely 2011.07.29 13:49:42
@metropolis.: Lehet, hogy nem tűnt fel, de egy kibaszottul nagy teret linkeltél be macskakövekkel. Éppen azért van ott élet, mert ott van hol lennie annak az életnek, mert nincs beépítve, és ezért oda tudnak menni az emberek. Brüsszelt többek között azért szeretik, mert ott van ez a tér (ok, nem az épületek hátulja határolja éppen, de nekünk ilyen szabad területünk van, amilyen van), és a környező utcákban gyalogosan lehet özönleni.
A Balatont a 19. század elején kezdték el felfedezni maguknak az írók, költők, tudósok, művészek. A balatoni fürdőkultúra a 19. század második felében már virágzott: Füred, Keszthely, Almádi, Siófok a leglátogatottabb fürdőhelyekké váltak a század végére. A magyar…..
Május 13-án délután már nyilvánvalóvá vált, hogy az első, lelkesedésből összerakott Főzdefeszt eresztékei recsegnek-ropognak és, ha nem teszünk valamit, akkor másnapra elsüllyed az érdeklődők súlya alatt. Az egyik gond az volt, hogy látszott, hogy nem lesz elég a sör. Ekkor…..
Első körben szögezzük le: semmi. Nem vonultak ki kotrógépek, nem vágják a fákat, nem ölik meg a környéken található kiskutyákat és gyerekeket, sőt, nem is fogják. Van ugyan egy koncepció a terület hasznosításáról, de ez még csak ötlet szintjén merült fel, ráadásul köze…..
Pócs Gergely 2011.06.17 16:50:57
@Ambiorix: Jesszus! Annyi kihasználatlan, egyre romló épület van, akár jó helyeken is. Miért kellene zöldterület helyére telepíteni egy borfalut? Vannak dózerolásra váró házak, vannak kihasználatlan épületek, ott van a Mammut mellett az az ocsmány épület, ami már rég megérett a lebontásra, ott a Tüskecsarnok és a környéke, ott van Budafok, és ez csak az, ami most jutott az eszembe. Biztos, hogy rengeteg alkalmas hely van egy borfalu számára, csak persze azokon a helyeken hatalmas szervezőmunkát jelent egy ilyen terv megvalósítása, legalábbis több, mint ami egy zöldfelület kiirtásához már elég.
Szóval elég eltakarítani való rom van a városban, nem kell egy ilyen tervhez beépíteni az erdőt. Így születtek a romkocsmák is, amik mára turisztikai vonzerőt jelentenek Budapestnek, és nyilván meg lehetne valósítani az ilyen épületek hasznosítását sokkal hangulatosabban is. Csak ahhoz több érdeket kellene egyeztetni.
Pócs Gergely 2011.06.17 20:19:31
@ZBR: Úr? Höhö...
Amióta aktívan biciklizem Budapesten (de lélekben örök autós maradok, aki korábban bringás volt), eleve nagyobb lelkesedéssel figyelem azokat a híreket, amik a bicikliseknek szólnak, ráadásul ez a tematika most találkozik a másik szívügyemmel: a főváros képének átszabásával.…..
Biztosan emlékeztek a Budapest lehet a legmenőbb város a térségben című posztra, amiben a SzeBu városfejlesztési koncepcióját karoltuk fel, és továbbítottuk nektek a saját olvasatunkban. Azóta megtörtént az, amit blogokkal kapcsolatban ritkán tapasztalhatunk, és amivel az Egy nap…..
Pócs Gergely 2011.05.05 12:11:54
Azok számára, akik ragaszkodnak ahhoz a véleményükhöz, hogy ez a terv nem veszélyezteti a Tabán zöldfelületét javaslom, hogy nézzék meg a mellékelt térképet itt
urbanista.blog.hu/2011/04/26/atalakitsak_e_a_tabant_borozonegyedde_az_ott_lakok_hevesen_tiltakoznak
és olvassák el a hozzászólásokat is, amikből kiderül, hogy egy ilyen pincerendszer törvényszerűen és tökig eltüntetné az összes fát, a többi növényt pedig egyszerűen letaposnák, mert nem igaz, hogy nem telepítenének ki asztalokat és székeket az összes rendelkezésre álló helyre a kocsmák működtetői. Szép lassan bedeszkáznák, mint a ZP-t vagy köveket raknának le vagy murvát hintenének le, és akkor kiderülne, hogy nem is érdemes már oda járni borozni, mertkocsma van máshol is szerencsére.
A Tabánból a terv különben is turistalátványosságot akar csinálni, ami azt jelenti, hogy a terület nagy részére buszparkoló kell, és ezentúl itt akarják híg gulyáslevessel etetni délben az összes turistát a matyóbabaárusok mellett. Máskülönben nem telne meg az összes ide tervezett kocsma.

Volt ott egy remek kocsma, azt bedózerolták egy tök fölösleges ingatlanberuházás miatt, az a kocsma éppen elég volt annyi embernek, amennyi ott akart italozni. Mi biztosítja, hogy az oda telepített tájegységi blabla kocsmák ne jussanak ugyanerre a sorsra?

A környék különben alkalmas a borturizmus fellendítésére, csak a Várkert bazárt és a meglevő éttermeket és kocsmákat kellene felhasználni a célra, amivel a kecske meg a káposzta is, csak biztos éppen az nem lakik jól, aki ezt az egész baromságot kitalálta.

A terv többi része pedig jó. Rakpartostul, gyaloghidastul, csak attól lehet félni, hogy éppen az maradna el, hiszen azokhoz pénz kell, nem úgy mint néhány bódé kitelepítéséhez.
  Van ugye a Szeretem Budapestet Mozgalomnak ez a Szexi Budapest elképzeléscsomagja, amelyiknek egyik sarkalatos pontja a budai borkultúra feltámasztása, vagy legalábbis megidézése. Ennek egyik eleme, a Vár keleti lejtőjére telepített kis szőlőültetvény már meg is valósult.…..
Pócs Gergely 2011.04.26 09:10:00
@Gerzsonka: Az megvan, hogy ha beépítik a zöldterületeket, csak katasztrófaturisták jönnek majd?
Ott volt a Ráckert. Turistalátványosság volt. Idegenforgalmi szempontból hasznos. Felszántották, beépítetté, hogy majd jönnek oda a turisták. Tudomásom szerint a mai napig nem üzemel a Tabánba épített épületmonstrum.