Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amikeruletunk

454 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amíg Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a hagyományoknak megfelelően emlékezett meg az aradi vértanúkról, az MSZP-sek külön megemlékezést tartottak. Kevesen tudják, hogy a tizenhárom aradi vértanú között két örmény származású mártírja (Kiss Ernő és Lázár…..
Tizenegy szelektív hulladékgyűjtő szigetet kerítenek be az önkormányzat kérésére a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai, hogy illetéktelenek ne tudják kiszedni azokból a szemetet. A szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékén tapasztalható gondok eléggé…..
A nyári hónapok során számtalan olyan változások érték kerületünket, amelyet gyakran hajlamosak vagyunk nem észrevenni, de azért mindennapjainkat megkönnyítik. Alig 3 hónapja adták át az energetikai korszerűsítésen átesett Darus Általános Iskolát, most pedig a Kandó Iskola…..
Sikerült eltűntetni a csúf falfirkákat a Vándor Sándor utcai patika épületéről. A munkát a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. központi ügyfélszolgálata szervezte meg, ezzel is hozzájárulva az egész kerületet érintő grafiti-probléma kezeléséhez. Galgóczy Zoltán…..
Az elmúlt hónapok során a budapestiek megtapasztalhatták, hogy a magyar vidék ízei, termékei meghódították a fővárost a termelői piacok reneszánszának köszönhetően. Egyre több ilyen típusú elárusítóhely nyílik a városban, amelynek következtében a vidék és a város…..
A Kastélydombi Általános Iskolában rendezték meg a kerületi tanévnyitó ünnepséget.A Kastélydombi Általános Iskolában rendezték meg a kerületi tanévnyitó ünnepséget. A fennállása 30. évfordulóját ünneplő intézmény számára meglepetéssel készült az önkormányzat. Az…..
A Mi Kerületünk Török áfium 2012.09.03 11:56:11
Ismét tele a világsajtó Magyarországgal. Ezúttal az örmény katonatársa brutális meggyilkolása miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt azeri tiszt, Ramil Safarov kiadatása tartja lázban a médiát. Nem ok nélkül, hiszen Azerbajdzsán írásban vállalt kötelezettségét…..
Ideje: szeptember 8. (szombat) Helyszín: Bókay-kert (Szélmalom utca 33.) Múzeumpedagógiai programok, beszélgetések, dedikálások, helytörténeti kiadványok, kiállítás...
Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata 2012. év szeptemberében új programokkal bővíti a kerület sportéletét átölelő „A sport a mi szívügyünk!” sportstratégiát.A koncepció sportegyesületekre és sportvállalkozásokra vonatkozó részleteivel…..
Ez év nyarán a kerületi szocialisták által működtetett Lőrinci Magazin ismét bebizonyította nem először és valószínűleg nem is utoljára, hogy tudatosan a valós tényeket elferdítve félretájékoztatja a lakosságot. Ugyanis a vízszámla alapú szippantás díjról, amely ez év…..
A kormány, más közlekedési tárgyú kormányrendeletekkel egyidejűleg, módosította, pontosította a KRESZ egyes rendelkezéseit azzal a céllal, hogy az előírások elsősorban ne a szankcionálásra adjanak alapot, hanem a közlekedés biztonságát javítsák az érthető és betartható…..
A szülök a gyermeknevelés során számtalan problémával találják szembe magukat. Az egyik ilyen probléma, hogy a gyermek számára hogyan tanítható meg a pénz értéke, a pénzzel való bánás, illetve mikortól és mennyi zsebpénzt célszerű adni. Gyermekpszichológusok…..
Minden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy…..
Az államalapítás tiszteletére tartottak koszorúzást augusztus 20-án Pestszentimrén civilek és a hivatal képviselői.  Az államalapítás tiszteletére tartottak koszorúzást civilek és a hivatal képviselői augusztus 20-án Pestszentimrén, a Patika téri Országzászlónál. ..
Idén először a Sportkastélynál rendezték meg a Szent István Napi utcabált, amely a várakozásokat is felülmúló sikerrel zárult. A kora délutáni órák mérsékelt érdeklődése után az ötórai kenyéráldáson már kerülgetni lehetett az embereket. Az ide látogatók…..
Ebben a címben két gyanús kifejezés is van, az egyik a Szent, a másik a nemzet. Hiába, államunk esetében ez a két fogalom összetartozik. Az ezeréves szentség nélkül nincs nemzet. Ha Szent Istvánra gondolok, legelőször is az okosság, az egyik Istentől eredő erény jut az eszembe,…..
Valóságos tort ül az MSZP, mert úgy vélik, hogy kudarcba fulladt a kormány által meghirdetett nemzeti konzultáció. Igaz, ma még nem lehet tudni a végeredményt, hiszen augusztus 20-ig lehet postára adni a borítékokat a tizenhat, főként munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdésre…..
A közúthálózat állapotának kedvezőtlen alakulását mutatja, hogy 2006 és 2011 között 10 százalékkal nőtt az úthibák miatti sebességkorlátozás alá eső útszakaszok hossza, a felújítási ciklusidő 10 év helyett 35 év körül alakult, továbbá az is, hogy évente átlagosan…..
A fülöpházi önkormányzati bolt augusztus 4-i átadását követően újabb üzlettel bővült a Magyar Tanyasi Termék Nonprofit KFT üzletköre. Augusztus 15-től kezdődően a főváros XVIII. kerületében található Tanyasi Áruk Boltjában is a Magyar Tanyasi Termék Nonprofit KFT által…..
Az államalapításra és az államalapító Szent Istvánra emlékeznek rendeznek koszorúzást augusztus 20-án Pestszentimrén. Az államalapításra és az államalapító Szent Istvánra emlékeznek rendez koszorúzást az önkormányzat augusztus 20-án Pestszentimrén, a Patika téri…..
Már kerületünkben is egyre több helyen elterjedt módszer, az amerikai filmekből ismert lehetőség használata, hogy a családi házak tulajdonosai kapujuk elé pakolják nem használt vagy megunt használati tárgyaikat, ruháikat amelyeket az arra járók számára igyekeznek…..
Augusztus 19-én, vasárnap, új helyszínen, a Sportkastély parkolójában, ismét megrendezzük immáron 6. alkalommal a Szent István Napi Utcabált! Program: 15 órától a színpadon játszik a Dél Budapesti Barátok együttes (rock ) 16.30…..
Egy jogszabályváltozás eredményeként a jogosultak körének kibővítése által ősztől ezres nagyságrendben kívánja felvásárolni a devizahitellel megterhelt ingatlanokat a nemrég megalakult és felállt Nemzeti Eszközkezelő. Ez a intézkedés óriási lehetőség azon kerületi…..
Az elmúlt hetekben a Cséry-telepen megkezdődött munkálatok hatására számtalan találgatás kapott szárnyra a környékbeli lakók körében. Többek között arról lehetet hallani, hogy bevásárlóközpont vagy éppen új úthálózat épül a környéken. Azonban erről szó sincs,…..
A kerületünkben élő öttusázó, Marosi Ádám szombaton hatalmas sikert elérve bronzérmet nyert a londoni olimpián. Marosi Ádám egész nap kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és miután hibátlanul lovagolt az 5. helyről indulhatott a futásból és lövészetből álló…..