Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.Görgen

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár még őrzi piacvezető pozícióját a Nők Lapja, feltehetően a Sanoma is aggódik amiatt, hogy a legrégebbi női magazinos brand két év alatt 30 ezer vásárlót vesztett (269 ezerről 239 ezerre csökkent az eladott példányszáma). Próbálkoznak mindenfélével, hogy visszaszerezzék…..
Dr.Görgen 2010.10.20 20:31:52
@EasyFriend: Hasonló cipő: nekem is elég rendszeresen a kezembe akad, meg a környezetemben is beszélnek róla. Hasonló vélemény: vakok közt (még mindig) félszemű a király. :( Kétes dicsőség.
A fenti kommentekből is kiderül, hogy a lap feloldhatatlan dilemmája a heterogén olvasóréteg. Hogyan felelhetne meg egyszerre az itt blogoló fiatal, nagyvárosi, értelmiségi nőnek és az évtizedek óta előfizető egyszerű, falusi Mari néninek? Van, aki azt írta, csak Schäffer Erzsébet miatt veszi meg, más meg rosszul van "Schäffer nyálas cikkeitől". De ugyanez a helyzet a másik véglettel Fejős Évával is - az itt kommentelők számára az elrettentő példa, a könyveit elkapkodóknak meg a húzónév.
Sajnos, úgy tűnik, a kiadó eldöntötte, hogy egyensúlyozgatás helyett (hogy mindenki kapjon valamit) a "korszerű" olvasót célozzák meg, azaz lebutítják legalább a félbulvár szintre. (Lehet, hogy a hirdetők főleg őket szeretnék elérni?)
Szerintem öngólt lőnek: ezzel az öreghölgyes branddel úgysem hódítják meg a Cosmoból kiöregedőket, viszont lassan teljesen elveszítik az "anakronisztikus" (értsd: emberi történetekről, valódi problémákról akár hosszabban is olvasni-gondolkodni-beszélgetni szerető) olvasónőket/olvasókat. Pedig ebben a piaci szegmensben nem dúl ádáz konkurenciaharc.
Dr.Görgen 2010.10.20 20:51:21
@beavereater: Nyilván csak spekulálunk mindketten: szerintem meg egyelőre még elég sokan vannak az értelmes, vagy legalább emberszabású olvasnivalót keresők. És mint a csökkenő példányszám mutatja, hiába vannak sokkal többen a butalibák, őket úgysem tudják meghódítani, mert más lapok profibban szolgálják ki az igénytelenséget.