Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wazelin

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Folytatjuk az elkezdett beszélgetést Jasenszky Nándorral, a Terrorelhárítási Központ néhány hónapja kinevezett kommunikációs illetékesével (hivatalosan: a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya vezetőjével). Az első rész eddig úgy 17 ezer kattintást kapott, szóval nem tévedtem, amikor azt jósoltam,…..
wazelin 2018.01.06 09:33:36
@tiboru: Kicsit megkésett a válaszom :)
A fizetést úgy értettem, hogy szerintem kellene egy rendszernek lennie a rendőrség-titkosszolgálatok-ügyészség-bíróságok között, és a négy szerv közötti arányokat fent kellene tartani.

Ez az, ami az én ismeretem szerint teljesen szétcsúszott, és ennek része a TEK-esek magas fizetése, de lehet azt is mondani, hogy az ügyészek és a bírók keresnek keveset :)
Biztos könnyelműség már szuperlatívuszokkal dobálózni, de kevés jobb sorozat létezhet manapság a Netflixen, HBO-n, Amazonon túli univerzumban, mint az angolul The Bureau címen megtalálható Le Bureau des Légendes. Ha pedig leszűkítjük a halmazt a kémtörténetekre/politikai thrillerekre, akkor végképp…..
Női 100 pillangó, előfutam olyan versenyzőkkel, akik a klasszikus olimpiai eszményt testesítik meg, nem fognak nyerni semmit, csak a részvételért jöttek, meg hogy a hazájukat képviseljék. Köztük egy 18 éves szír menekült lány, Yusra Mardini, aki elmenekült Damaszkuszból, majd Törökországból átúszott…..
Ideológiai irányultság, történelmi ismeretek és politikai szimpátiák függvényében a Szovjetunió megszűnését tulajdonították már Ronald Reagannek, Mihail Gorbacsovnak és a szabadkőműves világösszeesküvésnek egyaránt (hogy a gyíkemberekről és a Moszadról most ne is beszéljünk). Noha a kísértés óriási,…..
  Mostani posztunk az egyik izraeli elit alakulatban szolgálókról emlékezik meg. Ellenőrzött szülők, szigorú kiválasztási procedúra, akár egy évnél is tovább tartó kiképzés, harci bevetések sora, és a saját temető. Következzenek a sajtófotókról jól ismert egység tagjai: az Oketz-ben szolgáló…..
Évekig bosszankodtunk azon, hogy milyen drága és bonyolult a repülőtereken internetet csiholni, hogy legalább a leveleit ellenőrizhesse az utas, erre most kitört az ingyenes wififorradalom. Hirtelen szinte mindenki díjmentessé tette a wifi használatát, persze a többség csak egy…..
Chandler a ládában, negyedik évad, 8. rész Chandler először és utoljára elszereti Joey baránőjét, Kathyt, aki ezt akkora sértésnek veszi, hogy el akar költözni. Miután Chander azt mondja, hogy bármit megtenne, hogy kiengesztelje, Joey bezárja egy nagy ládába. Közben folyik a…..
Régi igény az emberek részéről a megszerzett javak megvédése lopás, rablás, vagy tűzvész ellen. Erre elsősorban az élőerős őrzés és a mechanikus védelem alkalmas; így a biztonsági őr, a tűzfigyelő, illetve a jó erős vasrács és a megerősített láda alkalmazása már…..
Mostanában az ellenzéki pártok a különféle stadionépítéseken való felháborodással kampányolnak. Ez egyébként egy érdekes dolog, mert hát ugye a stadionokban sportolnak, a sport hasznos dolog. Mégis, a pártok elég erős érvrendszert tudnak felsorakoztatni amellett, hogy itt…..
Egy pompás horvátországi nyaralás(sorozat) derekán tartok éppen, értelemszerűen nem is terveztem, hogy blogolok. De emellett nem lehet elmenni szó nélkül: a Microsoft tényleg megveszi a Nokia készülékgyártását. Pont, ahogy korábban írtam (a linkbeszúrást nem támogatja a…..
Ma reggel óta tény, hogy a Nokia kivásárolja a Nokia Siemens Networksből a Siemenst, összesen mintegy 1,7 milliárd euróért. Érdekes fejlemény, biztos voltak, akik így számoltak, de nem ez volt az alapforgatókönyv. A piaci reakció is ennek megfelelő volt, 10 százalékot nem szoktak…..
wazelin 2013.07.02 00:03:11
@Dr. Justice: Ez így van, de a butatelefonok sosem fognak teljesen kiveszni, ha még inkább uralni tudja azt a piacot, az nem egy rossz alap.
A Microsoft és Nokia együttműködésének elején 2011-ben azt írtam, hogy ez volt a Microsoft legolcsóbb akvizíciója, hiszen nem kellett ténylegesen megvennie a Nokiát, „csupán” jókora nagyságú marketing és egyéb támogatás mellett szinte teljesen rákényszerítethette a saját…..
wazelin 2013.06.22 18:49:14
@Dr. Justice: ZTE, Huawei jutott eszembe nekem is, lehet, hogy neked több infód van, de hálózati fronton elég jól megy nekik, attól függetlenül, hogy a mobilgyártásban egyre szélesebb réteget szeretnének elérni.
Teljesen külön divízióként működik, miben befolyásolják egymást? Persze, ha arról lenne szó, hogy kell a pénz a mobilgyártásra, az más kérdés, de ez most épp nem aktuális.
Csak egy kis színes hír a NER három éves történetében: május 17-én Navracsics Tibor miniszter beterjeszett egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, mely szerint a Margitszigetet elveszik a 13. kerülettől, és közvetlenül a Fővárosi Önkormányzat igazgatása alá helyezik. A…..
wazelin 2013.06.12 13:07:33
@pcmci: Az éves adóbevétel elhanyagolható tétel még a 13. kerület költségvetéséhez képest is, nemhogy a fővároséhoz (300+ milliárd).
Hazudtál-e már a családi állapotodról valaha? Hazudtak-e neked ugyanezzel kapcsolatban? Letagadtad-e a házastársadat, a barátodat, barátnődet, vagy éppen hogy költöttél magadnak egy, a valóságnak nem megfelelő hátteret? Miért tetted, ha megtetted? Tudod, miért tették veled? Meg…..
Egy hídfoglalás, egy félhídfoglalás, még egy hídfoglalás. A napok óta tartó hallgatói tiltakozások minden formáját mindaddig biztosító rendőrség a Lánchídról előállított három hallgatót. A reakciók? Milla: ViktatúraA KARD: „Orbán diákokat vitet el? Mi van?…..
wazelin 2012.12.20 12:36:20
@Karcolt lendület: Maximálisan egyetértek. A hallgatói szerződés csak egy tüneti kezelés, az okokkal kell foglalkozni, azokat megszüntetni.
Fiatal magyarok rázzák az utcát. És maguk se tudják, pontosabban, nem tudták eddig, milyen ez a rezgés. A mostani diáktüntetéseket nem kell sem felül-, sem alulbecsülni; viszont mindig, minden körülmények között örvendetes, ha apolitikus rétegek formálni kezdik hangjukat,…..
Előhang        "Hej-atyuska-bátyuska-csasztuska!- sóhajtott fel elégedetten Borisz Iszakovics tengernagy, amikor kiszállt fellobogózott szolgálati Volgájából, és óceáncserzette tekintete végigsuhant a  máris hulló vakolatú betonkockák  minimalista…..
Javíthatatlan dunántúli labancként mindig óvatosan lépek az Alföld síkjára, nekem a táj dombokból, völgyekből álljon, ne pedig egy végeláthatatlan horizontvonalból, ahol a Sátántangó tempójában peregnek napok és életek. Az Alföld álmos mezővárosai sem szoktak különösen…..
A Homeland első évadáról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy akciódús lett volna. Ha jobban megnézzük a nettó 520-540 percet, amit kaptunk az izraeli ötlet (Prisoners of War) alapján készült sorozattól, istenigazából nem nagyon történt benne semmi, mégis olyan feszült…..
Sejthető-e valakiről, hogy félrelép, főleg, ha ezt rendszeresen, mondhatni, életmódszerűen teszi? Persze léteznek olyan emberek, akik még csak nem is titkolják senki elől kifejezetten, hogy a hűség nem az ő asztaluk, de a legtöbb azért ennél diszkrétebb. Sőt, nyilván nem…..
Tovább dagad VV Gigi kebelbotránya! Az exvillalakó szerint lustaság és hízás miatt nőttek meg a mellei, a Blikkben szakértő plasztikai sebészek viszont azt állítják, új szilikonpárnák dudorodnak a póló és a bőr alatt: – A korábbi és a mostani fotót összehasonlítva…..
A magyar egészségügyi rendszer gyakorlatilag emberemlékezet óta válságban van, amit a mindenkori kormányzat reformok sorozatával próbálnak kezelni. Miért van ez így? Először is le kell szögezni, hogy igazán jó egészségügyet nem lehet csinálni, a világon sehol nem elégedettek…..