Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HúszTíz

0 bejegyzést írt és 555 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A színésznő nem veszített a szépségéből, mi úgy látjuk. Ő lett a Dolce&Gabbana kozmetikumok arca, hisz nagy barátja a tervezőknek már időtlen idők óta. Május 12-étől lesznek az üzletekben a termékek, de Monicának a rúzshoz készült fotója már kikerült a…..
HúszTíz 2012.02.20 09:12:53
Újonnan előkerült bizonyítékok támaszthatják alá, hogy Adolf Hitlernek született egy fia egy francia nőtől – hivatkozik a Discovery News a LePoint-ben megjelent írásra. Az állítólagos fiú, egy bizonyos Jean-Marie Loret, 1981-ben megjelent önéletrajzában, „Az apja…..
 Jennifer Aniston nem az a vetkőzős fajta. Amennyiben mégis ledobná a textilt, akkor azt nagyon szolidan, de annál dögösebben tenné, vagy tette. Legutóbbi GQ címlapja is biztosan emlékezetes maradt a magazin férfi olvasóinak - merthogy, egy szál piros-kék-fehér csíkos…..
HúszTíz 2012.02.17 07:09:02
@Ronald: Igazad van.

Múltkor az Újpest Központ metrómegállójánál található SMACH-ban vásároltam és a pénztáros csaj valami olyan bitang jól nézett ki, hogy egy pillanatra azért ledöbbentem. Szóval vannak ilyenek is =)

Mondjuk ki mondta, hogy a pénztáros nők nem lehetnek szépek :-DD
Gréczyblog Kuncze, Martonyi 2012.02.16 06:36:00
Vártam egy napot, hogy Selmeczi Gabriella, netán Szíjjártó Péter kirohan egy közleményben, amelyben bejelenti, hogy Orbán Viktor nem hibás 2300 komáromi munkahely elvesztéséért - de nem történt semmi. Sehol egy hazaárulózás, nem is értem. Alszanak ezek? Sebaj, a hallgatás -…..
A Megasztár a Tv2 egyetlen igazán sikeres terméke, már ha elfogadjuk azt, hogy a Tények bármilyen sikeres is, valójában nem hírműsor. Csak egy vándorcirkusz kopott előadása nap, nap után ugyanazzal a fakó bundájú kétfejű kecskével, ugyanazzal a szakállas nővel, és ugyanazokkal…..
Miután nem volt ritka a -20 fokos hideg sem, így a folyók elkezdtek befagyni. A Tisza helyenként teljesen befagyott és a Dunán is megindult a jégzajlás. A fotósok a zimankó ellenére is csapatostul, állványokkal vonultak a folyókhoz az úszó jégtáblákat fotózni. A jégzajlás…..
Két új névvel tűnt fel újra Bácsfi Diána, a Medgyessy-korszak spirituálhungarista Molnár F. Árpádja.Az MTV Négy szellem című műsorában Puzsér Róberttel vitatkozott a világvégéről, mint Avatara Satyavati mítoszkutató. Kiderült, hogy a szanszkrit eredetű egyetemi…..
HúszTíz 2012.02.13 17:00:12
Ha feldobjuk reform, köztársaság, lárifári, ha leesik "karakteres pasi", "konfliktusos csávó" de "nem szűzlány" - ki az? Gyurcsány Ferenc a mai eszével se mondana le 2006 őszén, a pártok körüli gyanús pénzügyek miatt tiszta a lelkiismerete,…..
Tudjuk, hogy a Barátok közt csak egy fikciós sorozat, sőt, bizonyos tekintetben a Hacktion mögött a második legjobb újkori scifi-sorozat, és azzal is tisztában vagyunk, hogy a futószalagon gyártott forgatókönyvekben a felfújt gumibabákra hajazó szereplők szájába adott sorokat…..
Bár a Való Világ5-ben már csak hat játékos van versenyben, a Bors értesülései szerint a nyertesnek járó új lakás már biztosan nem lesz kész a fináléra. A bulvárlap értesülései szerint a lakópark egyelőre egy csupasz betonépület, amiben még szigetelés sincs, és láthatóan…..
Megjöttek a februári képek, frissítsétek a januárit! Jöhetnek a márciusi képek, a beküldéssel kapcsolatos infók a poszt végén. balp letöltés: 4:3, 16:9   egylaki letöltés: 4:3, 16:9   fiathmiklos letöltés: 4:3, 16:9   geegee letöltés: 4:3, 16:9   Kontiki…..
comment:com DTK lenyomta a TV2-t 2012.01.14 10:30:00
Hip-hip hurrá, íme a tuti bizonyíték arra, hogy a vámpírmozik ideje lejárt, a csütörtöki DTK show (itt nézhető meg), benne Geszti Péterrel, Osvárt Andreával és a freestyle foci magyar világbajnokával megalázó vereséget mért a TV2-n futó Vámpír Brooklynban című Eddie…..
HúszTíz 2012.01.14 18:16:31
@katácska!: Szerintem tökre hasonlít az arcuk; na persze a hajuk is ugyanaz. De akkor is - nekem olyanok, mint valami testvérpár.
"Olyan volt mint a Counter Strike-ban, hirtelen körbevettek, és nem tudtam hol védekezzek." Kövesdi Andrást tegnap az Andrássy úti tüntetés mellett a Nagymező utcában szélsőjobboldali tüntetők körbevették és csoportosan nekiestek, ütlegelték. "Földre kerültem. A…..
HúszTíz 2012.01.04 10:42:07
Ez aztán a koherens tömeg! Bár kicsit off, de azért mégis ide írom: szerintem bár rengetegen vannak az Orbán-kormány ellen, de a tüntetők politikai sokszínűsége mégis annyira különböző, hogy az ilyen ideológiai ellentétek miatt sosem fognak tudni együtt tüntetni valamely ügy érdekében. Ez elsősorban azon balos politikusok miatt van, akik aznap is ott voltak; én elhiszem, hogy úgy érzik, kötelességük megjelenni egy ilyen helyen, hogy jelenlétükkel is képviseljék a pártjukat, de ezzel szemben az igazság az, hogy pont ők azok, akik miatt az átlag ember ellenérzéssel viseltetik egy ilyen megmozduláson. Például én hiába vagyok Orbán rendszere & talpnyalói ellen, de mégis felfordul a gyomron az ilyen Nyakó/Szanyi/Szekeres-féle hulladékoktól, az SZDSZ-ről már ne is beszéljünk. Szóval a legjobb lehetőség az lenne, ha legközelebb lesz egy ilyen megmozdulás, hogy politikus ne is legyen ott egyáltalán - persze különböző médiumokban hívják fel a támogatóik figyelmét, hogy menjenek el a tüntetésre, de ők maguk ne legyenek ott. Így lehetne sikerre vinni az ügyet, de addig amíg az előző rendszerben már leszerepelt politikusok ott vannak, szerintem ez sikertelen lesz.

Ja, és ha már nácik: a tömegben mellettem egy MSZP.s nyugdíjas (fehér MSZP baseballsapka volt rajta, rajta a szegfűvel) teli torokból ordította, hogy: cigány törpe, fasiszta törpe!!" Gondoltam, inkább nem magyarázom el neki, hogy ez paradoxon. Szóval visszatetszést keltő alakok mindenhol voltak a tömegben, arrébb is mentem. Mondjuk ő legalább nem vert meg engem, BÁÁÁR ha elkezdem neki szidni mondjuk a Gyurcsányt, akkor lehet...
 Az MTVA sajtóközleménye elismeri, hogy szakmai hibát vétettek, amikor nem mutatták az Operaház előtt tüntető tömeget az élő bejelentkezésben, de azt mondják csak azért, mert késésben voltak. Biztos nem találtak parkolóhelyet, utána meg keresni az aprót, meg nem működik…..
Subba Hokibajnok 2011.12.27 16:11:00
És ímeee, végre megvan a faszverés igazi bajnoka, Sato (impresszív, 10 órás idővel)!!!Ragyogó pillanatok: az épp használatban lévő műpinára rátámadó kiscicc, valamint a barátnő beröhögése moncsicsi egyik gyors elsülésénél. ..
HúszTíz 2011.12.28 09:55:59
Hosszú kínlódás után véget ért a Tv2 idei évre szánt nagy durranása, az Összeesküvők, amiben egy rakás, elsőre ránézésre igencsak egyformának tűnő nő, pár faszi és az anyjuk költözött össze abban a villában, amiben Benkő Dániel is az igaz szerelmet kereste, de…..
Cool List 2011 35. Karsay Dorottya 2011.12.06 15:00:00
Még hogy a politikai aktivizmus nem lehet kúl? Jó reggelt kívánunk, hol élnek, kedves kommentelők, Medgyessy Péter miniszterelnökségének idején? Vagy talán nem tetszenek olyan bátornak lenni, mint Dorottya, aki az év legkúlabb slágerében egyenesen a középső ujját mutatta fel az…..
HúszTíz 2011.12.06 19:16:44
Közép-Európa első egyházi finanszírozású bevásárlóközpontját 1913-ban kezdték el építeni Budapesten. Az üzletházra elkülönített milliókat a reformátusok végül is a Trianon elől a fővárosba menekülő magyarok megsegítésére használták fel. Ilyen lenne a Kálvin Center napjainkban (Grafika:…..
VV Seherezádé és Nobel-díj-várományos nőtársa, VV Veronika megnyert egy főzőversenyt vagy mi a fenét a műsorban, és ahelyett, hogy teszem azt kivitték volna őket egy fasza étterembe, ami esetleg stílszerű is lett volna, azt kapták ajándékba, hogy lefotózta őket az egyik…..
HúszTíz 2011.11.29 14:48:42
Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója négy olyan 2020-ig megvalósuló fejlesztésről beszélt a Heti Válasz mai konferenciáján, melyeket itt jelentett be először, s melyekre már rábólintottak Fellegiék is a Nemzeti fejlesztési Minisztériumban. Gyorsan idesorolom őket, a…..
A Kálvin tér nyugati oldalán állt 1945-ig a Pintér-bérpalota és a Geist-ház (Grafika: Falanszter.blog.hu) A Kálvin tér a századfordulón Budapest egyik legszebb placca volt. Térfalait anno két építész ízlése formálta. A napokban átadásra kerülő felújított köztér sivárabb, ízléstelenebb és rondább…..
HúszTíz 2011.11.29 14:10:43
Üdvözletem mindenkinek!

Látom, itt megy az adok-kapok; én nem szólnék bele, pusztán csak a véleményemet írnám le.

Budapesten élek, az V. kerületben, nem messze a bazilikától. Én azok közé a budapesti lakosok közé tartozom, akik nem mindig a földet nézve igyekeznek dolgukra, hanem bizony büszkén és néha meglepetten tekintek arra, ami Budapest építészeti öröksége. Ebbe nálam ugyanúgy belefér a "modern" építészet is, mint a régi századfordulós.

Azonban egy valamit nem bírok, és erre maga a Kálvin tér egy tökéletes példa. Mégpedig, ha az építészek, akik valamely területre új épületet terveznek, nem veszik figyelembe az adott terület építészeti arculatát. Például, amikor megálmodták a Kálvin térre ezeket a (szerintem is) okádékokat, akkor azért megkérdeztem volna őket, hogy ezt mégis hogyan gondolták. Például a szálloda a téren egész jó. Persze nekem az az épület is tetszik, ami előtte a helyén állt, de szerintem ott még nem történt olyan súlyos hiba, mint a KC-épületeknél. Azok valami borzalmasak! Tudván, hogyan is nézett ki az előtt a tér, hát valami iszonyat barbárság, amit az építészek megvalósítottak ott. Ezeket valóban simán oda lehetett volna építeni az Árpád hídhoz, mert ott adott esetben senkit nem zavarnak, lévén a terület is jobban "magába tudja fogadni" az ilyen modern csupaüveg-kocka valamiket; na de a Kálvin térre egyáltalán nem illenek. Én egyébként értem, ha egy adott területet modernizálni akarnak, de azért nehogy már erre a Kálvin tér egy jó példa legyen!

Emlékszem még anno mekkora felháborodás volt abból, amikor a Várban található volt HM épületének tetejét akarták hasonló szellemben "modernizálni". Szerencsére nem is lett belőle semmi. Mondjuk ezzel kapcsolatban kíváncsi vagyok őszintén, ha pártunk és kormányunk most különféle terveket dolgozott ki a Várnegyed TELJES felújítására, az vajon a gyakorlatban hogyan fog testet ölteni...

De vissza a témához: külföldön rengeteg példa van arra, hogy egy adott város hogyan gondozza építészeti örökségét, hogyan újítja fel, építi át az épületeit. Ezzel kapcsolatban nemrég olvastam a "Táj-kert" blogon egy Drezdáról szóló cikket, hogy a háború után hogyan építették újjá, újították fel a várost. Tessenek megnézni, és csodálkozni! Vagy ott van például Varsó. A lengyelek a semmiből teremtették újjá az egész belvárost.

Istennek hála, nálunk a háború ilyen szinten nem pusztította el a fővárost, de azért csak úgy negatív szempontból kíváncsi lennék, ha hasonló pusztítás érte volna fővárosunkat, mint Varsót, akkor hogyan építették volna a háború után újjá.

Ceterum censeo: Ha lett volna egy normális, az építészeti örökségünket is figyelembe vevő fővárosi iroda, akkor hasonló erőszak, mint ami a Kálvin térrel történt, nem történhetett volna meg máshol. Sajnos nem így történt. Az utókor pedig most kezd csak ráeszmélni arra, hogy milyen ocsmányságot is művelt a háború utáni időszak a város képével: lásd a Martinelli téri, vagy a Ferenciek tere átépítési terveit és az üveg/kocka borzadályok eltakarítását. Nem vagyok a modern építészet ellensége, de ezek az épületek akkor sem az adott környezetbe valóak.

Amúgy tényleg a poszt írója néhol átlépte a semlegesség határát a jelzőkkel, de talán én magam sem tudtam volna hasonló indulat nélkül írni arról, ami a Kálvin térrel történt...
 Csak eljutottunk idáig. Egy hazaszerető, keresztény és tisztességes magyar állampolgár megtette az első lépést. Névtelenül és arc nélkül följelentést tett ismeretlen személyek (DopeMan & KicsiDope) ellen Himnusz gyalázás miatt a Legfőbb Ügyészségen.  Ezek…..
  Nyáron tele volt a sajtó azzal, hogy elefánttal forgattak egy spanyol reklámfilmet a Kálvin téren. Nos Zina most ráakadt a végeredményre. Szürreálisabb, mint gondolnánk, még az elefánt a legkézzelfoghatóbb rész benne. Itt egy rövid werkfilm is a készítéséről...
HúszTíz 2011.11.22 15:38:21
comment:com A nap képe 2011.11.21 10:00:00
Ez, kérem szépen egy torta. Ki találja ki, mit ábrázol?..