Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ferisegitenikell

7 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Párizs környéki békék milliókat kényszerítettek kisebbségi sorba, és milliókat szabadítottak fel ez alól. Bár erről szokás megfeledkezni, Magyarország esetében is utóbbiak voltak többen.   Van azonban Trianonnak a kisebbségek helyenként szörnyű elnyomásán túl…..
2010-ben radikálisan átalakult a magyar politikai pártok palettája. Új erőviszonyok léptek életbe, korábbi evidenciák érvénytelenné váltak. A két acsarkodó, a másikat rendszeresen demonizálni próbáló oldal közötti kiegyensúlyozott és heves versengés, nagyon úgy…..
1979 és a Pink Floyd után 1989 szimbóluma is a fal lett: kár, hogy a Scorpions  legszerencsésebb pillanataiban sem volt Pink Floyd szintű együttes.   Az meg még inkább kár, hogy egy jelentős és legalább ennyire jellemző eseménynek, a Stasi főépület berlini ostromának…..
Ténymegállapítással kezdem: Magyarország nemzetközi sajtóbeli megítélése jelenleg szokatlanul rossz, nyugati hírneve alighanem korszakos mélyponton van. Aki ezzel egyáltalán nem ért egyet és esetleg a szerzőt is szeretné érte elagyabugyálni, az már most kattinthat, mert a…..
A Károlyi-szobor körüli hajcihő újabb állomásaként – miután kedden a Jobbik eljutott saját primitívségének mélypontjára, és kipát nyomott egy magyar főúr fejére – vasárnap délután az Új Spartacus Liga (WTF?) szervezésében lesz Károlyi melletti demonstráció,…..
Rövid bejegyzés lesz ez az előző posztom nyomán kirobbant elkeseredett Trianon-vita apropóján. A demokratikus nyilvánosságról, kevésbé flancosan a TV-ről és a politikáról fog szólni. Nemrég kivették a kábelcsomagunkból a BBC-t. A CNN továbbra is olyan, mint mindig is volt, azaz…..
Ha a FASz nem is szó szerint értendő, 2010-re a magyar politikai paletta mélyen átalakult, a megszokott és régen megunt ellentétek közül sok értelmét vesztette. Ilyen a nemzet kapcsán folytatott szánalmas civakodás, melynek során csak nacionalista fenevadak vagy kozmopolita…..
ferisegitenikell 2010.11.13 12:57:42
@ivrilider: igen, ez fura. a lerágott csont sokaknak jobban ízlik...
ferisegitenikell 2010.11.13 13:52:34
@martonaron: próbálta valaki is igazolni a román oldalon elkövetett szemétségeket? amennyiben igen, kérlek idézzed!
ferisegitenikell 2010.11.13 19:12:37
@manipul: a zsurnalizmust kikérem magamnak! :)

a szlovák nyelvtörvényről volt 1 cikk anno "instant nemzetépítés" címmel a komment.hu-n, íme: www.komment.hu/tartalom/20090702-velemeny-veszelyes-torteneti-visszavagot-jatszik-a-szlovak-nyelvtorveny.html?cmnt_page=1 , na
ennek parafrázisa az instant nemzetmentés
A minap Dugovics kollégával volt találkozóm, arra a kérdésre, hogy hol fussunk össze, azt felelte: egy kajáldába megy az Alkotmány utcába. „Így hívják még?” – tette fel a kérdést. El is döntöttük, névadási pályázatot hirdetünk, hiszen a kor meghaladta az…..
                „Ebben az órában én voltam felelős a német magyar nép sorsáért, így én lettem a német magyar nép legfelsőbb bírája.”   Az előző rész tartalmából: az Alkotmánybíróság…..
ferisegitenikell 2010.10.28 11:40:28
@vattafák: bocs, hogy csak most reagálok. három idézet a vitatott írásból:
"A kétharmados kormánytöbbség lehetőség a magyar demokráciának, nem pedig átok."
"Ezzel, bár ez nem törvényszerű, de kialakulhat egy olyan plurális pártszerkezet, amire ’90-ben esély sem volt."
"A plurális képviseleti demokrácia – ahol a parlamentben és az önkormányzatokban képviselik magukat különböző társadalmi csoportok és érdekek, nem pedig nagy néppártok platformjain – soha nem tűnt ilyen reális lehetőségnek."
"Az LMP az új SZDSZ" - úgy magoltatták velünk ezt a politika új vastörvényeként, mintha a nemzeti együttműködési alaptanterv sikere múlna rajta. Már sikerülne is bebifláznod, amikor rájössz, hogy valami nem stimmel: ha ez igaz, akkor miért nem bírják a liberálisok a…..