Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzska81

77 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisfiunkkal az élet Halihó! 2015.05.07 11:55:27
Kegyetlen hónapokon vagyunk túl, és még nincs vége, ezért nem jelentkeztem. Az utolsó hírem ugye az volt, hogy jön a kistesó. :) Nos, megerősíthetem, tényleg jön, kislány lesz, itt mocorog ezerrel a pocakomban (nagyon aktív baba), és bármikor kibújhat. A kombinált tesztünk…..
Fogalmam sincs, miért nem írtam hónapok. Pedig itt az irodában nagyon ráérek, túlságosan is. Nettó 9 órában unatkozom, rettenetes (na jó, napi 2 órát talán aktív munkával töltök, de a többi...!)... Valamennyit tudok haladni a Gazdagmami tanfolyammal, de sajnos a tanfolyami…..
Kisfiunkkal az élet Szertartások 2014.07.16 15:14:31
Megvolt a nyaralás, legalábbis a fiúknak. Én hazajöttem vonattal, ők meg ott maradtak Csákváron, és nagyon jól érezték magukat! Kite-oztak a csákberényi domboknál, filmet néztek, lustákodtak, cukrászdába jártak, lovastanyán jártak, stb. Én is elvoltam, de azért hiányoztak.…..
.. és vele együtt a nyári szünet az oviban. 4 hét lesz, és elég hülyén jön ki a nyaralás, augusztus 15-23-ig. Aug. 18-19-én nincs még ovi, 20. ugye munkaszüneti nap, 21-től már van ovi, szóval kemény kettő napot sikerült a nyaralással nyernünk. A többit majd valahogy…..
Kisfiunkkal az élet Hm... 2014.06.24 14:16:27
.. vajon ki volt az az 5 látogató, aki június 3-án 93 oldalletöltést produkált a blogon?  :o ..
Végre túl vagyunk a csavarok és fémek kivételén! Ha minden oké, akkor fél év múlva kell visszamennünk egy röntgenre. Nagy kő esett le a szívemről... Soha többé nem szeretném töredékét sem átélni annak, amit az elmúlt bő egy évben éltem át. :( Bálint jól van, és ez a…..
Aneszteziológusnál voltunk a közelgő műtét miatt, Bálint idegesen ül az ülemben, karjait a nyakam köré fonva. Egyszer csak rámnéz és azt mondja: Az Isten szerelmére, hogy nekem milyen szép anyukám van! :D ..
Kisfiunkkal az élet Folytatás:) 2014.04.15 15:00:55
Az előző bejegyzést bő egy hete írtam, és elfelejtettem élesíteni, szóval vázlat maradt. Úgyhogy most időben fura lesz egy kicsit a sztori. Azóta már szerencsére jobb a helyzet kaka-fronton. Járunk gyerekpszichológushoz, aki először csak gyurmázott és beszélgetett vele,…..
Nehéz időszakon vagyunk túl, és nem tudom, meddig tart még. :( Bálintnak háromszor egymás után volt mandulagyulladása, állandóan visszaesett. Nagyon csúnya volt neki, sokszor volt lázas is szegénykém. Valószínűleg az első gyulladást nem kezeltük ki rendesen, meg hát az ovi is…..
Bálintnak nagyon csúnya mandulagyulladása volt, három álló napig lázas volt. Első nap még állítólag nem látta a doktornő, hogy ronda a mandulája, nem írt fel semmit, Gáborral volt itthon. MÁsnap itthon maradtam vele én, akkor is egész nap lázas volt, visszavittem délután a…..
Kisfiunkkal az élet Új év 2014.01.27 16:28:01
Meg voltam róla győződve, hogy írtam karácsony után pár nappal. Ezek szerint nem... JÓ volt, eltelt, mit mondjak róla? Bálint megint rengeteg ajándékot kapott, és szerencsére játszik is velük, nem porosodnak a polcon. Meglátogattunk mindenkit, akit csak tudtunk, szilveszterkor pedig…..
Bálint szemén hetek óta árpák vannak. Sőt, igazából július óta nem telt el úgy hónap, hogy ne jött volna ki valamelyik szemén külső vagy belső árpa. Most a jobb szemén alul, belül van egy kifakadt, meg a felső szemhéján kívül egy nagyobb. Elég ronda, és az istennek nem…..
Két hónapja nem írtam, el sem hiszem, hogy ilyen trehány vagyok. Pedig történnek dolgok, na nem rendkívüli, de azért nem unatkozunk. Nemrég töltötte be a 4. szülinapját Bálint, egyszerűen hihetetlen, hogy már ekkora. Olyan, mintha még csak nemrég született volna. Nagyon…..
Kisfiunkkal az élet Az óvoda 2013.10.09 16:16:16
Bálint imádja az ovit! És ez nagyon jó érzéssel tölt el. Látszik, hogy a bölcsi már tényleg nem az ő világa volt, unatkozott, hiába voltak minden nap célzott foglalkozások, kevés volt neki. A pszichológus is megmondta, hogy "magasabb szinten" van, mint a többi gyerek,…..
Bálint már két hete ovis, erről majd írok még, amint több időm lesz (pl. halálra unom magam - ami ugye sosem fordul elő ... :) ).  Tegnap mentem érte az oviba, a második mondata ez volt: Anya, tudod, hogy hívják a jóllakott elefántot? TELEFÁNT! :) (Az óvónénitől hallotta,…..
Ma tölti Bálint az utolsó napját a bölcsiben (holnap nem megy, mert ma anyóéknál alszik - ő találta ki még kedden). Sajnáljuk nagyon, hogy véget ért ez az időszak, a baleset ellenére is nagyon szerettük a bölcsit, és Bálint is nagyon jól érezte magát. 2011. december óta jár…..
Kisfiunkkal az élet A lábadozás 2013.08.06 14:28:31
A műtét után, otthon, az ágyban fekve nagyon lassan teltek a napok. Kb. 5 hétig csak felüdnie és ülnie volt szabad Bálintnak. Mondanom sem kell, rekordmennyiségű mesefilmet végignéztünk vele. :) Nagy kedvence lett a Verdák, Matuka kalandjai, és a Wall-E. Neki még lesz szerepe a…..
Kisfiunkkal az élet A baleset 2013.06.27 10:54:09
2013. május 7. A legfélelmetesebb és legnehezebb nap eddig az életünkben. Biztos hallottatok róla, ha nem, akkor elmondom: a bölcsődében, udvaron alvás közben, a gyerekekre omlott a vakolat. A vakolat leginkább 10-20 kilós betontömböket jelent, mozaikcsempével együtt. 6 gyereket…..
Kisfiunkkal az élet Influenza... 2013.03.07 15:46:11
Elkaptuk az influenzát, először Bálint, aztán persze én. Soha életemben ilyen rosszul még nem voltam. Meg kellett kérnem Gábort, hogy maradjon velünk otthon legalább egy napig, mert majd' összeestem a fáradtságtól és a láztól; egész nap csak aludtam volna. És amikor otthon volt,…..
Kisfiunkkal az élet Hó, hó, hó 2013.01.23 13:27:24
Régen írtam már, de látom, nem is nagyon érdekel senkit a blog... :( Na mindegy. Magamnak írom akkor, úgyis rossz a memóriám. Mit meséljek? Megvolt a bölcsis szülinapozás, nagyon cuki sünis marcipán volt rajta (négy cukrászdát jártam végig, mire találtam...), kaptunk…..
Bálint hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt egy hónapban. Nem tudom, mit csináltak vele az új csoportban, de jót tett neki. :) Imád mondókázni, énekelni, tornázni, angolozni, rajzolni, festeni, motorozni, kirándulni, rohangálni. Teljesen kinyílt, sőt, néha rá is kell…..
Kisfiunkkal az élet Esküvő után 2012.10.10 13:34:36
A sok szervezés és idegeskedés alatt nagyon vártam már, hogy szeptember 23. legyen, azaz túl legyünk az esküvő napján. :) Még 21.-én is halálra aggódtuk magunkat, mivel a kozmetikusom cserben hagyott, az ültetőkártyáinkat pedig elcseszte a nyomda, nem is kicsit. De így utólag…..
A bölcsiben újabb átszervezés történt, így a februári költözködés után most megint új csoportba kerülünk. Annyi különbséggel, hogy most már a gondozónők is újak lesznek... Történt ugyanis, hogy a bölcsiből viszonylag sok gyerek elment szeptemberben oviba. És  egy helyi…..
Zsuzska81 2012.10.10 13:01:02
Hát, nem törted le a lelkesedésemet, sőt. Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak mi állunk "rosszul". Mármint az "előírásokhoz" meg a többi gyerekhez képest.
Ugyanis már kezd nagyon idegesíteni ez a pelus-dolog, de nem akarom erőltetni sem. Viszont hétfőn a bölcsiben megint nem szólt, hogy kakás, és ki tudja, meddig volt kakás pelusban (hogy megvédjem a gondozókat: nem mindig lehet érezni...), és iszonyatosan kicsípte a fenekét... Ennek ellenére nem szól, pedig mindig, amikor kenem a sebét, sír, és megígéri, hogy szólni fog, ha bekakált...

Ezek szerint ez a váltott lábbal lépcsőzés sem megbízható infó...
Tegnap már kitaláltam, hogy akárhányszor a bilibe pisil, vagy engedi, hogy pelus helyett egy kicsit kisnadrág legyen rajta, ragasztunk egy matricát egy lapra. Aminek az lett az eredménye, hogy belepisilt, ragasztottunk egy matricát, aztán fél perc múlva megint pisilni akart, hogy megint ragaszthassunk... Utána meg sírt, hogy nem engedem matricázni...

Én is egyébként a gondozónőkben bízom, hogy sikerül leszoktatniuk Bálintot a pelusról, de igazából már majdnem egy éve látja a bölcsiben a többi gyereket, ahogy biliznek, de ő nem akar nagyfiú lenni... :(

Köszi a dicséreteket és a gratulációt! Az altatás úgy sikerült, hogy Bálint aznap szerencsére későn kelt (fél 10-kor), így bírta volna estig, de anyósom este fél 6 körül letette aludni, hogy az éjszakai alvás előtt még aludjon egy kicsit... Aminek persze az lett a következménye, hogy fél 7-ig aludt egy nagyot, és éjjel fél 1-kor alig tudtuk letenni (mi már hulla fáradtak voltunk..).
Mai történetünk szerzője, Flash Gordon nemrég talált munkát magának Bécsben és már küldött is beszámolót az osztrák fővárosból, ahol rengeteg a zöld, jó a tömegközlekedés és még a panelból is kicsit többet tudtak kihozni, mint Magyarországon. Viszont ehetetlen a lángos…..
Régen jártunk már Svájcban, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy megnézzük, milyen is az iskolarendszer Zürich kantonban. Kalauzunk Muzsi, aki természetesen saját tapasztalatból beszél, mint gyakorló szülő. Olvassátok, nem minden tanulság nékül való, utána pedig jöhetnek a…..