Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tarzi

30 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre jobban úgy érzem, hogy szükségem van erre a sétára. Szinte mindenben meglátom a lehetőséget, inspirációt és motivációt, amit a túrára tudok majd fordítani. Remélem, túratársaim nem bánják, de egy fantáziátlan nevet is adtam kis vállalkozásunknak; PROJEKT-174-ként…..
Alig pár napja írtam arról, hogy nyári terveim szerint hazasétálok Zalaszántótól 174 kilométerre fekvő Szekszárdra – mert úgy gondolom, hogy az jó lesz nekem. Azóta egy picit mintha elkezdtek volna pörögni az események, közeli-távoli ismerősöktől kapok biztató üzeneteket,…..
 Rendhagyó módon kicsit eltérő hangvitelű bejegyzés-sorozat következik az elkövetkezendő néhány alkalommal. A történet ott kezdődik, hogy a június végi egyhetes programom eltolódott, én meg az előre fixált szabadságomból úgy döntöttem, hogy megpróbálom kihozni a…..
2013. január 19., szombat: végre eljött ez a nap is. Hogy miért is mondom ezt? Mert ezzel a túrával indul  számomra az új év, a szilveszter utáni 2-3 hetes vegetációt felváltja valami új, friss érzés, megint érzem, hogy élek. Immáron hatodik alkalommal jelenti számomra a…..
   3. nap: Éger-völgyi körsétaElérkezett a hosszú hétvége utolsó napja: október 23. kedd. Egy jóbarátom hívta fel a figyelmemet, hogy lesz egy túra a Mecsekben, és bár kedvesének a délutáni busszal el kell indulnia, azért egy korai rajttal a legrövidebb távon ők…..
 2. nap: Séta Sötibe a túrapajtikkalOktóber 22-e, hétfő, a hosszúhétvégén a második kiránduló nap. Néhány kedves barátomat értesítettem kör-emailben, hogy ha van kedvük, csatlakozzanak, egy könnyed sétára, a már bejáratott útvonalon, a Szekszárdi-dombság talán egyik…..
1. nap: Szálkai-tó őszbe borulvaAz elmúlt hosszú hétvégén egyszerűen muszáj volt kihasználni a jó idő adta lehetőségeket. Szóval kapva kaptam az alkalmon, hogy minél több időt a szabadban tölthessek. Most azonban nem csak az erdő, a természet iránti szeretet motivált. Nem…..
Egy igazan érdekes, úgynevezett kreatív emléktúrán sikerült részt vennem augusztus 26-án. Kelet-Mecseki Barangolások névvel jelzett túra érdekessége az volt, hogy a térkép másolaton csak kulcsosházak voltak bejelölve, és egy javasolt útvonal. Ám ezt nem kellett…..
Combat Gear Blog DDPM boonie hat 2012.04.29 08:00:00
A szabásukat tekintve két féle boonie hat létezik a brit hadseregben. Az egyik rövidebb karimával készül, míg a másik, ami a képen is látható, hosszabbal.   A sivatagi boonie a gyakorló ruha anyagából készült, nem rip-stopos kivitelben. Két oldalt szellőző lyukak…..
Néhány kedves barátommal május 26-án este útra keltünk. Nem mentünk messzire, és a jól bevált módszert követtük: irány a Haramia-forrás, lobogjon a tűz, hogy gyorsan legyen pislákoló parázs, amin mindenki megsütögetheti a maga kis elemózsiáját. Szám szerint kilencen…..
Combat Gear Blog Camelbak Omega 2012.03.26 08:00:00
A Camelbak Omegába olyan funkciók kerültek be, amik ellensúlyozzák a sima Molle II-es változat spártaiságát. Ezt részben sikerült elérniük, mivel valóban könnyebb vizet tölteni bele és tartályt cserélni benne, de továbbra sem lehet rendesen rögzíteni a málhafelszerelésre.…..
Több mint két és fél évvel ezelőtt felmerült bennem, hogy kéne valami világító eszköz, amivel nem csak vakoskodom a sötétben, hanem azért rendelkezik némi fényerővel. Elsősorban, airsoftozásra (fegyverlámpának), kirándulásra, táborozásra kívántam használni. Külön…..
Tarzi: komPOST Előzetes Hírek 2012.02.15 16:46:00
Egy ideje nem jelentkeztem poszttal, de nem felejtettem el kedves olvasóimat! Ámbátor egy kis türelmet kell kérjek, ugyanis nem rég kezdtem el dolgozni új munkahelyemen. A közeljövőben előreláthatólag az alábbi posztok kerülnek terítékre: - Romisen RL-B7 "taktikai" lámpa…..
Az előző részben muszáj volt néhány szót szólnom a Szent László Hadosztályról, hogy egy felületes képet kapjatok az alakulatról. A következő néhány bekezdésben szeretném, ha megismernétek Heidecker János bácsit, a Szent László hadosztály hiradó zászlóaljának rádiós…..
Egy meglepően jó könyv a táborozásról. A közelmúltban jelent meg Bear Grylls: A vadon törvényei című könyve magyarul. Akik az utolsó szóig végigolvasták a Túlélés törvényeiről szóló cikkemet, már ismerik Bear Grylls showműsoros munkásságával kapcsolatos összetett…..
Tarzi 2012.01.16 10:16:00
@wmiki:
Erre szerintem megvannak a megfelelő fórumok, ahol lehet tájékozódni.

Ámbátor sejtem mire utalsz. De még egy "jó kés" meghatározása is annyi kérdést vet fel, hogy egy könyvet meg lehetne tölteni vele. Pl mire kell az a kés? mire fogom használni? mennyit kell kibírjon? Milyen acélból legyen a penge? (Tévedés ne essék, én nem értek hozzá, de ezek pl alap kérdések amik bennem is felmerülnek)

Csak a saját példámat írom le: ha kimegyek a természetben nem ritka hogy nálam is van 2-3 kés, vagy 2 kés + balta / összecsukható fűrész.

pl írhatom én neked, hogy kis-késnek az én igényeimnek megfelel egy kis Bahco, vagy Mora 860, ami 2-3000 forint és nem kerülget a szívérgörcs ha elhagyom, mint pl egy egyedileg gyártatott késnél. De ha neked nem jön be / nem áll kézre / nem tetszik a Mora akkor úgyis mást fogsz venni.

Illetve mivel mások a szokásaink, lehet hogy az ember hamarabb kinyírja, és onnantól kezdve rossz véleményen lesz róla, pedig lehet nem is a kés volt a hibás.

Ezek után lehet hogy azt mondanám vegyél egy Fallkniven F1-et vagy A1-et, esetleg keress meg egy hazai profi késkészítőt, mondanak egy árat, és lehet hogy elmegy a kedved az egésztől, mert hirtelen nem is tudod miért kerül annyiba az adott kés. Szóval sok mindentől függ az adott dolog.
Tarzi 2012.01.16 10:25:43
@wmiki:
És akkor ez még csak a kés témakör, de ott van még a hátizsák kérdése, a ruházat, milyen bakancs, egyéb felszerelési tárgyak, ki mit tesz az a személyes eü csomagjába, ha túrázni mész, milyen kaját vigyen magával az ember, ami nem telíti el, de mégis biztosítja az energiaszükségletet, milyen sátrat vegyünk esetleg, vagy elég egy hammock,az adott területre?
Tarzi 2012.02.02 09:52:10
@wmiki: Küldtem e-mailt, mert azért itt még sem szeretnék másik oldalt reklámozni :)
Egyébként nagyon túlbonyolítani sem kell a dolgot, a lényeg nem a túlspecializáción van.
  Ezzel a cikksorozattal szeretnék emléket állítani Heidecker János bácsinak, aki a II. világháborúban a Szent László Hadosztály híradó őrmestere volt. 11 évvel ezelőtt alkalmam nyílt megismerni és elbeszélgetni, e kedves öregúrral, aki szívesen mondta el történetét, de…..
Múltkor kerestem valamit, amikor egy Honvédséggel kapcsolatos 2000-ben kiírt közbeszerzésre bukkantam. A lista tartalmazza a ruházati cikkek mennyiségét, gyártóját és ami a mi szempontunkból érdekes lehet, az árát is.   A lista nem hosszú, de megkerestem azokat amik már itt…..
Tarzi 2012.01.25 12:57:14
@apravetz:
Köszi a javaslatot. Igen elolvastam, csak gondoltam viszek egy kis hazai színt magammal (csak ebből a megfontolásból akartam egyet próbálni), ha megyek kirándulni, ha elég olcsó, meg nyárra jó szellősnek tűnt :)

Brit cuccok maradnak, szeretem használni, immár 5 éve elégedett user vagyok :D Majd ha felvet a lóvé biztos próbálok mást is, de kis pénzből úgy gondolom az a top ami kihozható esetleg egy hobbikirándulónak :)
Végre elérkezett 2012. január 21-e, már nagyon vártam ezt a napot, hiszen ezzel az eseménnyel indul számomra minden év. Ez az első szervezett túra, amin részt veszek, immáron 5 éve minden januárban, családdal, rokonokkal, barátokkal. Sajnos azt kell, hogy mondjam, a sorszám…..
Ez a poszt egy katonáról szól, egy mesterlövészről. Jelenleg ő az Egyesült Államok történelmének legtöbb halálos lövést leadott mesterlövésze. 255 igazolt találat, ebből 160-at a Pentagon is hivatalosan elismer. Chris Kyle a Navy SEAL egykori, most már visszavonult tagja. A…..
Kicsit megkésve ugyan, de azért megosztanám veletek. Az alábbi linken megtalálhatjátok letölthető PDF formátumban az Egyesült Államok Hadseregének a Year in Pictures naptárját. Fogadjátok sok szeretettel! Irány a legközelebbi fénymásolással, nyomtatással foglalkozó üzlet, ha…..
  Ahogy egy korábbi villámposztban ígértem, szólok néhány szót a bakancsomról. Nem vagyok ugyan profi túrázó, de szeretek kirándulni, airsoftozni; így hamar felmerült az igényem egy normális bakancs iránt. Korábban Bundeswehr bakancsot használtam, de hát az nem kifejezetten az…..
Ebben a posztban szeretném nektek bemutatni az angol hadsereg által használt általános kamáslit/lábszárvédőt. A cikkben szereplő példány nem mai darab, 1996-os, ám teljesen új állapotban került hozzám, valószínűleg egy raktár alján pihent eddig. Illetve most már…..
Tarzi: komPOST Egy nap rock 2012.01.02 19:21:00
Sokáig gondolkodtam azon, hogy mi is legyen az idei első posztom. Aztán gyorsan válaszra is találtam, mikor kedvesem megmutatott egy számomra nagyon érdekes videót. Egy dokumentumfilm fog következni. 1981. augusztus 22-én, a Hajógyári-szigeten tartott rockfesztiválról készítette…..
Tarzi 2012.01.05 10:30:17
@Ritke: Köszi szépen, tényleg tök érdekes, nem is nagyon tudtam eddig az Ifiparkról. Vagyis láttam már kívülről, de sosem tudtam hogy az micsoda :) Köszi, tényleg tök érdekes volt, megérne egy posztot :)
Tarzi 2012.01.10 15:45:52
@Ritke:
Remélem felújítják, tuti hangulatos lenne, bár lehet hogy az árakkal kicsit elszállnának, sajnos ma ez nagyon jellemző. De azért bízok benne, hogy összejön :)
  A múltkori cikknél már szerepeltek a rohamlövészek, de akkor a HVG fotósa kísérte el őket, egy rövid egy napos gyakorlat, „air assault”, során. Az ott készült képek mellett kiderült, hogy a hír tv stábja a tanfolyamot az elejétől a végéig megörökítette,…..
  Felkerült végre youtube-ra a rohamlövész tanfolyamot bemutató videó. Érdemes végignézni, eddig nem nagyon nyerhettünk ilyen mértékű betekintést hazai kiképzésbe. Remélem ti is annyira érdekesnek találjátok, mint amennyire számomra az. Igazi kemény kiképzést kapnak a…..