Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boross Bence

37 bejegyzést írt és 801 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Krekó Péter szerint illiberális hibrid rezsimben élünk, de nincs diktatúra, mert "a rendszer nem teljesen autoriter, amiben a népakaratnak már ne lenne szerepe, a választások továbbra is nagyon fontos részét képezik a rendszernek. (...) Egyenetlen az autoriter logika, de kevés az olyan elem, ami…..
Sokadik hírként számol be a média a legutóbbi parlamenti választáson még az ország legerősebb ellenzéki pártjának számító Jobbik elnökválasztásáról. Egyetlen jelölt volt. Kicsit olyan ez, mintha igazán senkit sem érdekelne a hír, mintha nem Jakab Pétert, hanem Gipsz Jakabot választották volna meg…..
Boross Bence 2020.01.27 11:45:53
@a nagy hohohorgász: Lehet, hogy az a helyzet, amit írsz. Az Orbán-fóbiások egyre gyarapodó tábora aszerint szavaz, hogy ki utálja jobban Orbánt. Ebben a versenyben eddig a DK volt a nyerő, és úgy tűnik, Jakab is ide akar beszállni. Vagyis azzal számolhat, hogy nem kell komoly ideológia, mert ezt a tarka, ideológiailag nem elkötelezett csoportot egyre nagyobbra duzzasztja Orbán politikája, és neki csak arra kell vigyáznia, hogy keményebb legyen Gyurcsánynál az Orbán-ellenességben.

Kétségtelenül ez is egy taktika, nem mondom, hogy nem működhet. Akkor működhet, ha külső okok miatt Orbán leamortizálja magát, és persze Gyurcsány sem dob be hirtelen valamilyen új trükköt.

Én az ország érdekében a szerves politikai fejlődésben hiszek, Jakab helyében a munkásabb utat választanám, azt, amibe Vona belebukott, mert türelmetlen volt és sokat hibázott. Igaz, Jakabnak sincs sok ideje, két év hamar elszáll, de ő még fiatal. Neki is jobb lenne, ha nem égne ki gyorsan, hanem a következő ciklusban nyugodtan fel tudna építeni egy jobboldali néppártot.
Boross Bence 2020.01.27 12:34:13
@a nagy hohohorgász: Egyébként arra lennék még kíváncsi, hogy Jakab párton belüli ellenfeleinek mik a céljaik. Épkézláb politikai elképzelésük nekik sincs, mert ha lenne, akkor azt meg tudták volna fogalmazni és lenne hozzá jelöltjük is. Ha a kivárásra játszanak, akkor csak egy tönkrement párt felett vehetik majd át az irányítást 2022-ben. Ha pedig csak melegedőnek használják a pártot, és jó időben átlépnek majd egy másik hajóba, akkor már most sincs helyük a Jobbikban, ki kell őket hajítani.
Mint az a címből is adódik a bejegyzés célja alapvetően az EP választási eredmények megértése, valamint a válasz megtalálása arra vonatkozóan, hogy mi lesz a magyar politika egyik szebb napokat is látott, meghatározó politikai pártjával, az MSZP-vel.Először is próbáljuk meg értelmezni a választási…..
Ágikák és politikusok Igen, a 2019-es EP-választás magyarországi győztese a rejtőzködő, a Demokratikus Koalícióra szavazó polgár, méghozzá kettős értelemben is.Egyfelől azért, mert máris az ellenzéki oldal vezető erejévé emelte a DK-t, másfelől pedig azért, mert gyakorlatilag előzmény nélkül,…..
Eljön végre ez is, a hétvégén véleményt mondhat megint a nép pártjáról és kormányáról. Az EP-választás győztesét tudjuk, agyonnyeri magát a Fidesz. Egyszerre abszurd, félelmetes és nevetséges, hogy a rendszerváltás óta eltelt időszak legkártékonyabb, leghazugabb tolvajbandájának győzelmét semmi se…..
A minap Demeter Szilárd kormányszemély -- korábban az Előretolt Helyőrség nevű fiatalosan hetyke újságnak talán főszerkesztője, manapság a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője -- azt nyilatkozta Kásler HR- és kultuszminiszterrel szinkronban, hogy "kulturális erőközponttá" tenné az intézményét, amire…..
Ilyen ez a régivágású kereszténydemokrácia: se nem keresztény, se nem demokrácia. ..
Boross Bence 2019.04.19 15:35:43
@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Kár volt megráznod a pofonfát! Tapasztalatból tudom, hogy az óvodások étele pocsék, mert kilopnak belőle mindent a fideszes önkormányzattal megállapodott bűnözők, a menü főleg felnőtteknek való kajákból áll (pl. paradicsomos káposzta), ellenőrzés pedig elvétve van. Az ingyenes tankönyvek is a legvacakabbak, csókos fideszes háziszerzők művei, amiket senki sem rendelne, ha megengednék a szabad tankönyvválasztást.
Boross Bence 2019.04.19 15:47:06
@morph on deer: A hangvételedből úgy látom, téged nem érdekel a külhoni magyarok sorsa, de azért leírom ide, hogy a katolikus és a protestáns felekezetek magyar nemzetmegtartó erővel bírnak Romániában, és az ortodox egyházzal összefonódó román állam sosem fogja támogatni a magyar érdekeltségű egyházi intézmények rendbetételét.
Boross Bence 2019.04.19 16:33:42
@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Igen, én is pontosan erről írtam. A megvezetett embereknek annyi duma elég, hogy valami ingyenes (azaz az adófizetők állják a cechet és közben meglopják őket), a többi már nem érdekes. A gyerekeknek vacak étel és tankönyv jut, de az nem érdekes. Szarul élünk, de nem érdekes. Lényeg, hogy a négerek és az arabok nem jönnek ide asszonyokat erőszakolni.
         Sir Roger Scruton brit filozófus adott egy interjút a New Statesman-nek, ami után szinte azonnal kirúgták a tanácsadói állásából (amiért egy fillért sem kapott). Scruton egész életét kontroverzális szövegek publikálásával töltötte, gyakorlatilag kifocizta magát a brit egyetemi életből. A…..
Ennek a szombati baller bejelentésnek, miszerint összefogtak a budapesti önkormányzati választásokra, két elég komoly baja van. Ez egyik, hogy ez kb. ugyanaz, mint eddig mindig, ami 2010-ben szétment, mert Gyurcsány és a szocik épp nem bírták egymást, újra és újra azt adja elő fő politikai…..
Boross Bence 2019.04.08 11:27:20
@kocsisj: A legszomorúbbnak azt tartom az egészben, hogy most már a Momentum is meghülyült.
Éppen most vált ismerté a melegek jogait védő Háttér Társaság felmérése, amelyik - kevéssé meglepően - azt támasztja alá, hogy az ún. LMBTQI orientácójú (és identtású) fiatalok komoly nehézségekkel néznek szembe az iskolai közösségekben Magyarországon (is). A verbális és kisebb részben fizikai…..
Boross Bence 2019.03.19 22:59:28
@ricardo: Ez remélhetőleg csak egy pongyola megfogalmazás tőled, különben kinyílik a pacifizmus-vita doboza is.
Ilyen kérem szépen egy félbemaradt polgárosodás Kelet-Európában... Régóta zavar, hogy nem vagyunk képesek egyetlen nemzeti ünnepet se tisztességesen megünnepelni. Hogy a méltó megemlékezés elől ne lopják el a show-t középszerű politikusi szónoklatok gagyi aktuálpolitizálásukkal. Hogy ne…..
Boross Bence 2019.03.17 19:38:54
@MAXVAL bircaman közíró: Érdektelen, hogy egy bolgár ember milyen magyar ünnepet bojkottál.
Boross Bence 2019.03.18 07:07:16
@MAXVAL bircaman közíró: Egy bolgárral kevesebb. :(
A Heti dörgés Villám Gézával egy olyan műsor, amire egyrészt nagy szükség van itthon, másrészt meg sokkal nagyobb falat, mint amilyennek látszik. Mert ugye mi a pöcs lenne nehéz abban, hogy ül egy pali egy asztal mögött, és vicceseket mond? Leteszel elé két-három kamerát, a feje mellé betolsz vicces…..
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie…..
Boross Bence 2019.01.14 10:13:41
@cleanwater: Nem fogyatékos, hanem az a munkája, amit itt látsz, pénzt kap érte, és láthatóan jól végzi a munkáját, mert már sikeresen elterelte a szót magára.
Mint ismert, Vágó Gábor (LMP) a túlóratörvényt alkalmazó, valamint a NER oligarchák cégei ellen bojkottot hirdetett. Vágó arról beszélt, hogy minden nap csendesen ki lehet állnia az embereknek a számukra fontosnak tartott értékekért, ugyanis az ellenállásnak nem csak a tüntetéseken és a…..
A galériába a teljesség igénye nélkül szerepelnek a mai vidéki napilapok online kiadásainak címlapjai. Egy hír mindegyiken ugyanaz, ugyanott van a címlapon, ugyanaz a szövege, mindene, és egyszerre élesedett. Kellett nekem kérni, ugye...
Ilyen sem volt még, legalábbis én nem emlékszem hasonlóra: az évek óta egyeduralkodó Mokka egy korcsoportban kikapott egy korábban lesajnált kábeltévés műsortól. Nem az MTVA-tól vagy az RTL-től, hanem az atv Start című műsorától. Nem tudom, jelent-e ez valamit a jövőre nézve, azt sem, hogy ez egy…..
Boross Bence 2018.12.15 17:16:38
@RCH: Dirk Gerkens elfelejtette, hogyan kell tévét csinálni.
Reflektor Feljelentem a Ripostot 2018.11.09 12:19:28
„A kormány (és vidéke) most már minden határt átlépett!” Ismerős, mondhatni elhasznált, élét vesztett kijelentés. Hogy azért-e, mert a kormány (és vidéke) tényleg havonta lép át valamilyen határt, vagy mert frusztráltságunkban mindenre ugrunk és talán ezért is hiszik, hogy mindent megtehetnek…..
Boross Bence 2018.11.09 14:48:09
@8CyB4: Miért, te mit csinálnál Plovdiv-alsón egy használhatatlan magyar nyelvtudással? Egész nap ül a számítógép előtt ez a szerencsétlen, terjeszti a butaságait, és elég sokan reagálnak rá. Kell ennél több szórakozás?
Nem sok lehetőségünk maradt objektíven (vagy az igazságról) tájékozódni. Az eldugott vidéki falvakban pedig semmi. A tévé mehet a kukába. Mindezt pedig azért jelenthetjük ki, mert egy szeggel több került a magyar újságírás koporsójába. Igen, a Hír TV visszafideszesítésére gondolok. Ami marad, az…..
Boross Bence 2018.08.03 11:47:06
@olias: Hát igen, Orbánék a kormányon lopott pénzt ellenzékben visszaforgatták a politikába és médiát csináltak belőle, mert bíztak a politikai termékeikben, az MSZP-SZDSZ-közeli cégek viszont nem akarják visszaforgatni egy selejtes politikai termékbe a könnyen szerzett pénzt, inkább offshore számlákon tartják vagy egyszerűen felélik, lásd még: Simon Gábor.
Boross Bence 2018.08.03 11:54:44
@haXXXor: Azért tiszta piacról beszélni a politikai média esetén eléggé képmutató dolog. Kezdve ott, hogy a Médiatanács fideszesekből áll, a Versenyhivatal szintén Fidesz-befolyásolt, az állami hirdetések a nem-tévé szektor hirdetéseinek a 20%-át teszik ki. A nyomtatott sajtóban a Magyar Idők Kft. hirdetési árbevételének a 90%, a Figyelő kiadójának hirdetési bevételeinek 80%-a, de az Origót jegyző New Wave, vagy a Ripost Media bevételeinek 40-45%-a közvetve az államtól származik. A Lokál és a Világgazdaság is 70-90%-ban állami pénzekből él, a Nemzeti Sport 60%-ban.

Lásd: hvg.hu/gazdasag/20171120_A_szabad_sajtonak_ara_van_A_fideszesnek_is_Es_azt_is_on_fizeti
Boross Bence 2018.08.03 19:31:08
@Laciii: Ez igaz, de nem csak a balos, hanem a jobbos propagandáért sem hajlandók piaci alapon fizetni az emberek. Ezért szedi el adó formájában a pénzt a Fidesz a pártmédiája működtetésére és a klientúrája fenntartására.
Most láttam a mellékelt képet a FB-on, hadd fűzzek egy-két megjegyezést a nyilvánvalóan progresszivista karikaturista-grafikus kirajzolódó gondolkodásmódjához, miszerint a hype-olt gyerekmentés és a kegyetlen migránsellenesség nem férnek össze egymással. De, összeférnek.  Sok oka van ennek.…..