Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kárpáthy Zoltán

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Konzervatórium többször is írt már Benedek pápáról, például enciklikáin keresztül bemutatta, miért is tekinthető valóban konzervatív gondolkodónak, a szó politikaelméleti értelmében is. Mi lehet a lemondása hátterében? Mire emlékezünk majd vele kapcsolatban? Tényleg úgy…..
Kárpáthy Zoltán 2013.02.13 17:06:15
@[megmondoember]: szerintem arra gondolt a szerző, hogy II. János Pál pápa hajlott kora és egészségi állapota miatt már korábban felmerült ez a lemondás dolog, mondjuk az ő esetében ez csak sajtóhír szintű dolog maradt. Valószínűleg az alapvető dátumokkal azért a cikkíró is tisztában van...
  Csak azt árulná el valaki, hogy Inkei Bence könyve mitől fontos generációs regény. Ha attól generációs regény, hogy minden második oldalon elhangzik egy régi reklámszöveg, vagy említésre kerül egy mára elfeledett focista neve, akkor ez bizony egy „generációs regény”.…..
Kárpáthy Zoltán 2012.06.22 10:41:49
  Az EB-szezon legfigyelemfelkeltőbb műsorát sikerült összehoznia a Viasat 6 csatornának, persze a focival kapcsolatban. Az egyes meccsek félidejében szinte meztelen lányokat mutogató Büntető című sorozat valószínűleg nem az egyetlen, de a leggyorsabb eredményt hozó módja volt…..
Előadásom három részből állna, ám ebből – idő hiányában – csak két pontra tudok sort keríteni. Először egy esetet ismertetek: 2005-ben, a londoni terrortámadások után, brit muszlim vezetők azzal a javaslattal álltak elő, hogy a 2004-ben hivatalosan bevezetett…..
Kárpáthy Zoltán 2012.04.16 16:41:40
  A kormányzó pártok egy Selmeczi Gabriellának öltöztetett Ágh Péter bevetésével sem lennének képesek olyan erős tartalmak előállítására, mint a maroknyi, ám a köztársaságért mindenre elszánt Demokratikus Koalíció. A Balcsi Talcsi energikus kezdés volt, az avasi…..
Mandiner blog Martin György 80 2012.01.29 08:01:00
  A táncházmozgalomnak (az élő hagyomány megtestesítőjének) több oka is van az ünneplésre: egyrészt idén lesz ötven éves, másrészt tavaly felkerült az UNESCO világörökségi listájára, harmadrészt pedig idén lenne nyolcvan éves Martin György, a híres gyűjtő, kutató…..
  FB Feri avasi haknija 100% minőségi kontenttel járta el az elmúlt napokban a mostanában amúgy sem unatkozó magyar közéleti sajtót. A megtalált kislány és az elcsuklós parlamenti sajtótájékoztató magasságait ostromló miskolci reality a politikai ripacskodás nemzetközi…..
  Ismét túl vagyunk egy újabb nagy tüntetésen meneten, indulhat a matekozás! Egymillióan. Több mint félmillióan. Félmillióan. Közel négyszázezren. Jóval több mint százezren. Százezer. Biztos nem érte el a százezret. Hetven-kilencvenezer. Pár…..
Kárpáthy Zoltán 2012.01.23 22:40:06
@Lorp: Nekem is, kösz
Mandiner blog Mi az igazság? II. 2012.01.21 08:01:00
  Ott fejeztük be az előbbiekben, hogy a múlt történései erős összefüggést mutatnak a jelen érdekeivel és viszonyaival. Az összekötő láncszem pedig a történelem felkentje: a történész. Ő az aki poros levéltárak homályában bolyongva keresi számunkra a tényeket, melyek…..
Kárpáthy Zoltán 2012.01.21 12:44:16
@már foglalt: mire gondolsz? Hogy hamisítja a Fidesz történelmet? Releváns példákat kérnék, nem a magyar pártpolitika történetét, ha lehet
„Ha Cohn-Bendit Európa, akkor én nem vagyok európai.”  (MG)Akarok a békéért menetelni szombat délután? Nem hiszem. Legfeljebb a békénhagyásért. Tiltakozni akarok. De nem a kormány voluntarista és átgondolatlan lépései ellen. Azok ellen már tiltakoztunk eleget, és…..
Kárpáthy Zoltán 2012.01.20 12:25:03
@tarackos: Kénytelen lesznek? Hát, elég sokat dolgoztam külföldi újságírókkal tolmácsként, és a helyes válasz: nem. Édes kis naiv elméletek ezek, de a valóságban hosszú, Konrádokkal teletömködött listákkal jönnek.
Bántó címmel közölt vérlázítóan kormány hű blogbejegyzést a Mandiner, cserébe mi közlünk egy vérlázítóan kormányellenest. Lehet, hogy az Európai parlament képviselői nem tudják, mi történik Magyarországon, de az is biztos, bántó, hogy a Mandiner szerzője azt gondolja…..
Kárpáthy Zoltán 2012.01.19 17:18:19
@DominoDay: Ööööö... sötétség délben. Szerinted '56-ban "ennél kevesebb" volt? Az hogy a brit haverod ilyen hülye, sajnos nem meglepő, de, jó esetben te ebben az országban élsz, hallottál arról, hogy 1956-ban itt egy idegen nagyhatalom katonái állomásoztak és embereket akasztottak fel és vertek agyon ítélet nélkül a börtönben? Tovább megyek, a Szovjetúnió megvan? Tudod, azért az nem egy jótékonysági intézmény volt. Továbbá, felmerült benned valaha, hogy az általad felsorolt problémák részben szintén ennek a diktatúrának, illetve Magyarország azóta kialakult kvázi gyarmati függésének is köszönhető? Szerinted a külföldi cégek szeretetből jönnek ide? Pénzt akarnak nekünk adni, nagyon sokat? Nem tudom, hogy a történelem órák milyen nyomot hagytak benned, de ezen a vidéken történelmileg úgy alakult, hogy kb 500 éve változó nagyhatalmak gyarmata (direkt használom ezt a szót) vagyunk. Ez az elképesztő, párját ritkító önutálat, sőt gyűlölet kiválóan megágyaz azoknak a külföldieknek (egyáltalán nem állítom, hogy mindegyik ilyen,) akiknek mi csak 10 millió vásárló vagyunk. Szerinted a te brit haverod beszélne így a saját országáról? Esetleg legközelebb te is megpiszkálhatod, hogy hogy is volt az az indiai gyarmatosítás, ami 100 évre hazavágta az indiai ipart. Persze, Magyarország ennél sokkal, sokkal durvább.
  Rónay Tamásnak és a Népszavának fogalma sincs arról, mit ír az Ige, a vallás alapfogalmaival sincsenek tisztában, és arról sem sikerült semmiféle ismeretet szerezniük, hogy például a pápa hogyan vélekedik a többi egyházról. Példaértékű, ahogy a láttam, aki hallotta…..
Mandiner blog Változás 2012 2011.12.29 15:51:00
  Az ünnepek közötti, hétvégeszerű munkanapokat kihasználva új arculatot és elrendezést kapott a Mandiner. Az átállást ma kezdtük, néhány napig mindenképpen eltart majd, az ezzel járó kuplerájjal együtt. A törvényszerűen előforduló bénázásokért elnézést kérünk,…..
  A Cseh Köztársaság ma elhunyt egykori elnökének beszéde a Stanford Egyetemen   Nemrég érdekes könyvet olvastam egy cseh-amerikai pszichiáter tollából. A szerző nagy részletességgel és megjelenítő erővel ismerteti a módszereket, melyekkel az évek soránolyan…..
Kárpáthy Zoltán 2011.12.19 11:00:50
Mandiner blog Európa, balra át? 2011.12.06 08:01:00
  Nem áll jól az európai baloldal szénája: a minap lemondott az Európai Szocialista Párt elnöki tisztségéről Poul Nyrup Rasmussen. A dán politikus családi és egészségügyi okokra hivatkozott, ám nem lehet eltekinteni attól, hogy egy nappal a spanyol szocialisták…..
  A mút héten találkoztunk a Quart ingyenzene rovatában a Bajdázóval – a háromtagú zenekar számai azóta meghódították a fél szerkesztőséget. Milyen zene? Mondhatnánk, hogy a Bajdázó elektronikus folkot játszik, mondjuk is persze, de ezzel nem sokkal jutunk beljebb.…..
Mandiner blog A gép végre forog 2011.11.30 08:31:00
 Küzdést kívánok, diszharmóniát, Mely új erőt szül, új világot ád,  Hol a lélek magában nagy lehet,  Hová, ki bátor, az velem jöhet.   Bevallom, régen vártam magyar filmet, pláne rajzfilmet úgy, mint Jankovics Marcell Az ember tragédiája-feldolgozását.…..
Kárpáthy Zoltán 2011.11.30 13:21:56
@aszterixagall: HÁT EZ AZ! Köszönöm, ez a mai nap ponéja volt
Kárpáthy Zoltán 2011.11.30 13:23:02
@málnási: ezt kifejtené kicsit bővebben? Álságos, népiesch, vagy mi a baj vele? Mit kellene annak a kölöknek nézni? (semmit, gyaníttom)
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
   Ezért a hadviselésnek törvénye, hogy ha tízszeres (túlerővel rendelkezünk), körül kell zárnunk (az ellenséget); ha ötszörössel, meg kell támadnunk; ha kétszeressel, akkor meg kell osztanunk (erőit); ha ugyanakkora az erőnk, akkor is képesnek kell lennünk csatát…..
Kárpáthy Zoltán 2011.11.25 16:17:54
A komáromi tömegsír   Agent Ungur és Vhailor sorozata   „Szeretnénk innen kérni azokat, akik folyamatosan Csernovát kiáltanak, elsősorban Csehszlovák Kém barátunkat, hogy egy poszt erejéig ugyan szenteljenek figyelmet a csehek és szlovákok által elkövetett…..
  Hajléktalan-ügyben érintettek vagyunk, mivel a házunk egyik befalazott kapualjában él egy idősebb fedél nélküli úr. Azt hogy él, konkrétan onnan lehet tudni, hogy levet ereszt. A lé szarból, húgyból, tablettás borból, barack ízű alkoholos italból és tébécés…..
  Miért nincs normális közéleti párbeszéd Magyarországon? – teszik fel a fellengzős kérdést oly gyakran, felemlegetve még az ország végletes politikai megosztottságát. S mi lenne ezen mérce szerint a normális? A higgadt hangú, mérlegelő-érvelő, a más…..
Kárpáthy Zoltán 2011.11.08 15:18:55
@málnási:
Elmegy az ember a pszichológushoz azzal, hogy többen azt állítják róla, szexfüggő. A pszich. rajzol egy fát;
-Mi ez?
-Pina. (Psz. rajzol egy házat.)
-Hát ez mi?
-Pina. (Psz. rajzol egy autót.)
-És ez mi?
-Pina.
-Hát nézze uram, ön valóban súlyos szexfüggő.
-Én? Dehát maga rajzolgat itt pinákat....
Mandiner blog Nyugatos. Polgári. 2011.11.06 22:55:00
„...progresszív, nyugatos, polgári balközép erőt építünk”(Gyurcsány Ferenc, 2011. november 6.)  A Takács István vezette, eleinte tök ismeretlen Demokrata Párt testében megfogant zsebibaba-állapotból vasárnap végre igazi Új Baloldali Erő formára fejlődött a…..
Kárpáthy Zoltán 2011.11.07 16:48:45
@IGAZ MAGYAR: ejha, ugye vágod, hogy elegánsan bekanyarodtál Landeszmann rabbi emlékezetes kijelentése mellé jóformán evvel a kis szösszenettel? Itt van pl Julianus barát, hogy tovább ne is menjek, hát ugye ő is, mint tudjuk. Vagy, jobbat mondok, Arany János! Gold, persze!