Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chamea

0 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Blogszerkesztők! (Részben az érintett beazonosíthatóságának elkerülése, részben a probléma általános volta miatt kérem, név nélkül tegyék közzé alábbi félig-meddig nyílt levelemet.) Vegyük komolyan…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   .Sziasztok! Semmi sem jellemzőbb erre az országra, mint ahogyan a…..
Chamea 2016.01.01 12:56:44
@Tomasz_a_gozmozdony: Ő pedagógus, minimum 8 diplomája van, egyem az értelmiségi hátsófelét. Neki mindenhez joga van, még igazolatlanul hiányozni meg csak így légből kapott betelefonálós manőverekbe fogni is. Kétkezi másodálláshoz, ahhoz nincs joga tanárként, sőt, azt tilos is nekik, mert tiltja a vallásuk. 2015.10.30., Jóban-rosszban adása: körülbelül így érnek rá ezek a "pedagógusok". Érdekes, vannak iskolák OKJ-s tanfolyamokkal, ahol a pedagógusok nem a diákok után nyomoznak és szórakoznak, hanem tanítanak és megbecsült tanárok, de ott nem is hallani, hogy "jajj, ekkor meg akkor nem kaptam meg a béremet és most mi lesz?". Az államilag finanszírozott iskolákban meg nemhogy nem vállalnak másodállást, hanem idegbeteget eljátszva örülnek, hogy egy pár diáknak ki tudnak osztani egy rahedli egyest meg óra elején kapásból beírja magában nagyot röhögve a hiányzókat -> a helyett, hogy azzal foglalkozna nap közben is, hogy hova megy el maszekolni, csak hát a tucatnyi diplomát nem azért szerette meg és ő már egy Isten. Így járt.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Tisztelt Munkahelyi Terror!   Rövid, ám annál viharosabb munkahelyi…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Tisztelt Munkahelyi terror blog!    Egy kis segítségre lenne…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Hölgyem/Uram!   3 éve dolgozom személy - és vagyonőrként,…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! A segítségüket szeretném  kérni. (…..
Chamea 2015.03.25 12:39:02
@dr. Hörömpő Töhötöm: Jaaaa, ha valós szakembert keresnek és úgy akarnak neki 300 ezret fizetni havonta, hogy közben állambácsi elvesz 180-at(ebben vastagon benne van a 25%-os ÁFA, amit a boltokban kell kifizetni+benzin/tömegközlekedés/autópálya matrica ára is, ami szintén állami finanszírozásból megy), akkor ne csodálkozzon a munkaadó, hogy 120 ezer nettóért ez senki sem fogja elvállalni és inkább kimennek külföldre az emberek. Kénytelen az ember FEKETÉN betanítani embereket és szakképzettség nélkül foglalkoztatni, mert ebben az országban jelenleg a szakképzetlen/8 általánossal/valamilyen szakmunkával/stb. szegénységben élő emberek és Bukarest egy szerves része van, a többi(mert megtehette) már rég valahol külföldön dolgozik.

@monddazigazatmar: Orosz tolmácsot már nehezen találsz itt, mert drága a nyelvtanfolyam, a többi része a kommentnek az előzőnek adott válasz

@tzi: Speciális munkaerőt, aki 3-4 millióért végzett egyetemet már alig találsz ebben az országban, mert már rég külföldön vannak. A többit meg leírtam annak, akinek a legelőször válaszoltam, válasz erre is.
Chamea 2015.03.25 12:44:29
@monddazigazatmar: "olyan a világban nincs, hogy az egyik melóhelyről betegség miatt távol vagy, a másik helyen meg munkába állsz" - de ez SPECIÁLIS ország, itt van! Ugyanúgy, ahogy a segélyezési és oktatási rendszernek sincs párja. Az orvosi papírok meg általában 1 évig érvényesek, tehát a másik helyre is jók. Ha meg elmegy a munkavállaló, bukta azt a pénzt a munkaadó: olyan a foglalkoztatás, mint a futball: aki több gólt lő, az kapja a pénzt. Azért, mert nehezen talál munkaerőt a munkáltató, azért nem az éppen távozni akaró munkavállalón kell elverni a port, mert nem ő tehet arról, hogy a kicsit is normálisabban élő emberek elmenekülnek ebből az országból, mert az igazságszolgáltatás meg a jogállam jóvoltából duplán is félnek:
1x: A bűnözőktől, akik elől nem tudják megvédeni magukat
1x: "jogszolgáltatástól", mert ha pl. vállalkozik valaki, akkor minimum 2x megbüntetik.
Chamea 2015.03.25 21:04:40
@Faszerkezet: Nem azért mennek ki külföldre, mert nincsenek megbecsülve, hanem azért, mert jóval magasabb a fizetésük ott, mivel nem szednek el tőle jó magas adót és nem kell államköltségen felépített utakért és állam által üzemeltetett tömegközlekedési eszközökön való közlekedésre a nettó fizetésének a huszadát kifizetni a 25%-os ÁFA mellett, ami minden terméken ott van jókora benzinre és cigarettára rakott jövedéki adók mellett. Nem kicsit nagy a különbség külföld és Magyarország között.

Az apróhirdetésekre felrakott hirdetésekbe most ne menjünk bele, mert azok valóságtartalmáról folytatott beszélgetésre(főleg az állásokról szólók, de a többi is, sajnos) még 10 ilyen szerver nem lesz elég, mert az eredmény jó pár oldalnyi hozzászólás lesz.

Nagyon örülök, hogy ilyen sok "értelmes" hozzászólással gazdagítottátok eme posztot, de még mindig nem világos számomra az, hogy gyakorlatilag az állam által okozott összes kárért(nem lehet elmenni kulizni, mert nincs hova, bezártak a gyárak, erre való cégek, segélyeket megkurtították, elvették a képzési támogatásokat, a munkaügyi központok gyakorlatilag semmit sem érnek, a közmunkabér alacsony és még hosszan sorolhatnám) miért szerencsétlen munkavállalón kell elverni a port? Ez olyan, mintha lemennék Zörgeröcsögére és megvernék egy idős asszonyt, mert emelték az árakat az idén: mit tehet szerencsétlen arról, hogy emelkedtek az árak? Nem a munkavállaló a hibás azért, mert nem lehet találni normális munkaerőt, gyakorlatilag minden normális ember kivonult ebből az országból, aki ki tudott járni jó drágán egy normális egyetemet. Nem tudom, hogy mit gondolnak itt egyesek: majd egy havi 37000 forintért dolgozó közmunkás vagy egy havi 22800(jajj, bocsi: most már 18350) forintot kereső munkanélküli ki fog tudni fizetni egy minimum 3 millás egyetemet, hogy SAP-t tanuljon vagy hogy? A munkaügyi központban lévők nem alkalmasak, mert nincs egyetemi diplomájuk? Reklamáljon a munkáltató fentebb!
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot! Üdvözlöm!   Tegnap az Index-et olvasva botlottam bele a Munkahelyi Terror…..
Chamea 2015.02.20 16:08:00
@Petrodon: Bizonyos esetekben(pl. képzettséget nem igénylő munkáknál) tényleg használhatatlan, de ez nem a Profession hibája, hanem a sok törvénykerülő hirdetőé, akik azért hirdetnek, hogy megússzák az EBH büntetést és a hatóságoké, akik nem buktatják le ezeket. Az a baj, hogy ez a statisztikák készítését is elég erősen akadályozza, mert egyértelműen lejönne az mindenki részére, hogy pontosan miből van hiány, mire is van valós igény a munkaerőpiacon, ehelyett a sok szemetet látni, amik a szervereket is lényegesen leterhelik, teljesen feleslegesen.
Chamea 2015.02.23 07:29:01
@midnight coder:
Teljesen felesleges itt vitatkozni a sipákolókkal, mert soha nem fogják tudni felfogni, hogy vége a szocializmusnak, a gyárak bezártak, a többinél az egyszerű munkást automatika váltotta fel és ennek eredményeképpen nincs szükség kétkezi munkásra, csak szakemberekre és értékesítőkre(az utóbbinál szakképzettség nélkül csak a jutalékos ügynöki munka opció, azt meg tudjuk, hova vezet). Az a baj itt, hogy a szülőknek(jó nagy részben ők sipákolnak szerintem) nem derogál elvállalni a 12 órás melót, hogy kifizessék a leszármazott szakképzését és érettségivel meg nem tudják őket szőnyeg alá söpörni, a nyakukon maradnak.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Látom, megy a siránkozás a diploma hiánya és az érettségivel…..
Chamea 2015.01.13 17:11:20
@Szumátriai Patkánymajom: Jutalékos? Neked nem kellene lassan keresni egy normális, nem utolsósorban legális, rendes fizetéses munkahelyet?

@Diorella Queen: De vannak, akik másoknak jótékonykodnak. Azért élnek meg ezek a jutalékos ügynöki munkás cégek. 189000 forint? Inkább napi 16 órás robotolással(kéretlen ajánlatozásokkal) 18900 forint, nem? El lett írva a @Szumátriai Patkánymajom: kommentjébe, eggyel több nullát írt.

@akapitalizmusbaromsag: Én például nem azt írogatom, hogy ész nélkül tanuljon ilyen nulla kaparásos 40 ezer forintos tanfolyamon szakmát, hanem normális szakmát tegyen le.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Férjem közvetlen főnökasszonya egy nagy, városi tulajdonban…..
Chamea 2014.12.31 21:33:13
@Szumátriai Patkánymajom:
"Miért kell hülyíteni az embert, hogy esélye van arra a munkahelyre,ami úgyse lesz az övé, és behívni 25 fordulóra?
Ha úgyse ő kapja a munkát...miért kell hazudozni neki??? " - mert a legkisebb része az, ahol feltételezik, hogy a jelölt elfelejtette bemutatni a szakképzettséget igazoló iratokat és behívják, hátha akkor személyesen pótolja, mert majd eszébe jut, egyébként végzettséget igényel, a picit nagyobb része az valóban a sógor, koma, stb., de azoknak a szerves részét meg sem hirdetik és f@szbúkra sem pakolják fel, mert csak személyesen terjed, mert azon nem lehet visszakeresni a dolgot, a legnagyobb része pedig ilyen offshore cég, aminek úgy kell tennie, mint ha működne(szerintem nem kell leírni, hogy miért kellenek az álláshirdetések és az interjú is egyéb tevékenységük mellett) -> ezeknél megy be az ember a HR irodába csak és utána "elfelejtik" visszahívni -> ezeknél SENKI sem kapja meg a munkát, de ezt nem igazán lehet ellenőrizni. Mindenki foggal-körömmel kapaszkodik a saját pozíciójába, ráadásul "összehaverkodnak" a főnökök a alkalmazottakkal a legtöbb helyen és mivel jó bizalom épül ki közöttük, nem igen van fluktuáció a munkahelyeken(1-1 alkalmazott már több, mint 20 éve dolgozik 1 helyen) és nyilván nem üresedik meg a pozíció, plusz ember felvétele meg nincs a létszámstop miatt. Egy ismerős, aki a városgondozási cégnél dolgozik, írta, hogy kétkezi munkásból már csak 1 van ott és újakat(akinek nincs se fűkaszára, se elektromos gépekre, etc. szakvizsgája) már nem vesznek fel oda sem, de még azzal sem(mindenkit már csak közmunkára vesznek fel, új embert ott még nem is látott az utóbbi 2 évben). Mindenképp kell valamilyen papír, mert papír nélkül már SEHOVA nem vesznek fel, állítólag maximum 37 K HUF-ra 6 órába közmunkára, ha regisztráltatja magát a munkaügyi központban és kap valamilyen ellátást az önkormányzattól -> egyébként esélytelen! Még a legalja munkához is kell papír, mivel az esetek 99,99%-ban a szemétszedést, fahordást, etc. a közmunkások végzik - állítólag.

Irodai munkát így külsősként kevésbé keressetek, mert gondolom te sem ültetnél oda egy utcáról jött embert a géped elé, amin bizalmas céges adatok vannak és az eszközök több millió forintot érnek ott, ráadásul a papírokat is ott tartod. Oda valóban közeli embert keresnek, aminek többek között ez az egyik oka, a másik meg az, hogy mindenki "csusziba" akar dolgokat és a NAV is előszeretettel fizet szolgáltatásokra és megy el állásinterjúkra is többek között:
www.baranyamegyei-hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=busojarason-vagy-zumba-oran-is-felbukkanhat-az-adoellenor
Úgyhogy a jelenlegi szituációt nem csak a rejtett "báránybőrbe bújt farkaskánt" konkurenciaembereknek, csalóknak, sikkasztóknak, tolvajoknak a jelentkezése illetve a hatóságok tehetetlensége borzolja, hanem az adóhatóság burkolt vizsgálatainak is köszönhetitek a jelenséget - > ami sok helyen is gondot okoz egyébként, mert ki fogja irtani a tömeges apró eladásokat is.
Chamea 2015.01.11 16:38:25
@monddazigazatmar: Akkor minden munkáltató börtönbe mehetne, mert 10000 átlagból minimum 9995-öt ki kell törölni(átlagban 4-el többet, mert 1 ember pozíciója üresedik meg). Nem fognak azért több embert felvenni, mert több a befutott önéletrajz -> ki fogja azt a rengeteg munkást kifizetni és legfőképpen miből? Kevés az álláslehetőség: hetente maximum 20 állás üresedhet meg Budapesten és van a fővárosban és környékén több százezer munkanélküli. Normális szakképzettséggel(tanulás közben lehet csak normálisan ismerősi hálót kiépíteni(természetesen akkor, ha az ember normális helyre jár be és nem oda, ahol könnyen kifizeti a legszegényebb is az oktatást és jó párjuk kilométerről bűzlik, mert azokkal nem fog menni!)) és tapasztalattal lehet könnyíteni az elhelyezkedésen(magyarul megnyitni a munkapiac kapuit).
Elhelyezkedés lehetőségének nem publikus táblázata(ami pár belső oldalon prímán meg van osztva, de bemásolom, csak a legfontosabbakat):
Jelmagyarázat:
Jelölt rendelkezik
8: 8 Általános
É: Érettségi
S: OKJ
D: Diploma

A munkában elvárt minimum:
N: Munka nem igényel semmilyen szakképzettséget(pl. 8 általános vagy az sem)
A: Alacsony végzettséget igénylő munka
O: Normál végzettséget igénylő munka(Amire igény van vagy csak azzal lehet betölteni a pozíciót, pl. élelmiszer eladó)
F: Felsőfokú végzettséget igénylő munka
Lehetőségek táblázata:
|N|A|O|F
8|X|-|-|-
É|X|X|-|-
O|X|X|X|-
D|X|X|X|X

Fejlettebb országban a munkákra jelentkezők átlagos megoszlása végzettség szerint:
|N|A|O|F
8|X|-|-|-
É|-|X|-|-
O|-|-|X|-
D|-|-|-|X

Ebből látszik, hogy egy diplomás ott nem jelentkezik egy érettségizettnek való(mondhatni alja) munkára, de most jöjjön Magyarország és az óriási probléma(amit nem értenek meg a 40 éven felüliek sem és ezért van nagy baj a gondolkodásukkal):
|N|A|O|F
8|X|P|P|P
É|X|X|P|P
O|X|X|X|P
D|X|X|X|X
Jelmagyarázat:
P: probléma(ami abból fakad, hogy sokan jelentkeznek oda is, ahová nem felelnek meg, viszont ez ellentétes oldalról is igaz)

A kialakult fenti táblázat miatt megváltozott a betölthető pozíciókra a minimális követelmény is, ami a következőképpen néz ki Magyarországon:
|N|A|O|F
8|-|-|-|X
É|-|-|-|X
O|-|-|X|V
D|-|-|-|X
Jelmagyarázat:
V: Változó
Mivelhogy rengeteg a neve sincsen szakmával rendelkező diplomás "szép" hazánkban és ők is jelentkeznek a fentebb lévő táblázat alapján alacsonyabb szakképzettséget igénylő munkákra is, ezért a munkáltatók és a HR-esek is feljebb tolták a minimális elvárási szintet(mert úgyis van diplomás és őt jobb munkaerőnek tartják), tehát egy érettségizett és 8 általános által betölthető munkára leginkább diplomást várnak(de diplomával nem lehet betölteni olyan állásokat, amik kifejezetten területspecifikus OKJ-t igényelnek(pl. munkagépkezelő, úszómester, ápoló, stb., de oda mások sem felelnek meg, csal ők!)) -> ezt linkeltem be a korábbi hozzászólásomba is és ezért írom, hogy SZÜKSÉGES szakképzettséget vagy diplomát szerezni, mert máshogy nem megy és ezért hozta be a jogalkotó a rokontartás közös szabályait is, hogy a szülőnek KÖTELESSÉGE minimum az első szakmáig a tandíjat fizetni és a 18 éven felüli leszármazottját NORMÁLISAN eltartani, ellenkező esetben ő kiszorul a munkapiacról. Remélem érthető volt, hogy bizonyos társadalmi rétegek MIÉRT NEM KAPNAK normális munkát. Ha valaki a táblázatok alapján sem érti a Magyarországon lévő kaotikus helyzetet, azzal nincs mit kínlódni a továbbiakban, mert szerintem elég egyértelmű!
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Egyik ismerősöm két és fél évvel ezelőtt hallott egy otthon…..
Chamea 2015.01.08 21:07:48
@nyíregyházi betti: Ilyenkor lesznek is problémák. Alapszabály otthoni munkára:
Rohadt erős nyelvtudás+rohadt drága és jó minőségű szakképzettség -> rohadt sok(kifulladásig) meló === Magyarország
szakmai+tapasztalatot igazoló papírok nélkül -> rohadt sok(kifulladásig) meló === külföld
szakmai papírok nélkül -> rohadt kevés munka === álomország
Senki sem fog azért senkinek sem fizetni, ha nem dolgozik. A pilótajátékokkal(reflinkes) illetve jutalékos ügynöki hülyeségek sem igazán jöhetnek szóba, mivel nem fizetnek vagy olyan megbízást kap kötbéres szerződés terhe mellett a veréb, amit nem lehet elvégezni a Magyar fogyasztói társadalom sajátosságai miatt(Nem veszik meg a drága terméket, mert mindenki átmegy a másik boltba 5 forint különbségért), közben 24 sikeres üzletet kell felmutatni.

Konklúzió: az összes ilyen "kétkezi munka" ígéret úgy, ahogy van, átvágás, mert ha létezne, akkor megszűnne a munkanélküliség és nem lenne ennyi munkanélküli, hogy gyakorlatilag be sem lehet menni a munkaügyi központba 11-kor és nem fagyoskodnának a közmunkások sem az utcán, nem mennének buszok, villamosok, stb. Mennyit ígértek amúgy? Minimálbér 3x-osát, mert nem jelentik be a posztert(ahogy általában ez lenni szokott) vagy hogy? Le kellene szállni a való életbe és minimum közmunkát kellett volna vállalni, mert az is jobb, mint szépen csendben éhen pusztulni.

"Annyi lenne a kérdésem, tudnék valamit tenni?" - semmit, csak maximum gondolkozni és "otthoni munka átverés" címszó alatt googleban keresni, a gyk is tele van egy raklapnyi kérdéssel, benne a válasszal!
"Gondolok itt arra, hogy több száz emailem van, bizonyíték arra, hogy mit ígértek, pl. júliustól fizetést, mert ők maguk írták, hogy nekik ciki, amiért ennyiszer hiába vártam rájuk." - nyugodtan kinevezheted magad a bizonyíték levelek archívum kezelőjének, bár azért nem fog fizetni senki. Borítékolható, hogy a posztból nem derül ki, hogy, de ÁTVERTEK!

"Nagyon sok energiát elvitt tőlem a rájuk várás, nem beszélve arról, hogy a gyerekek itták meg a levét." - szomorú, hogy valaki ilyen kamukra vár, mikor 2000-ben sem nagyon létezett ilyen kaliberű munka(még bejárással sem igazán, nemhogy otthon). E helyett a Mekiben WC pucolás illetve eladói munkakör széles palettája vagy árufeltöltések tömkelege, feltéve, ha akad egy akár bölcsészkaros diploma minimum. Ha az sincs, akkor marad a közmunka éhbérért!
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Azért én kíváncsi lennék a másik oldal verziójára is - még…..
Chamea 2014.12.21 10:44:44
@Szakyster: "Az fel sem merül, hogy simán van olyan, aki jobb nála. " - erre kellene a BETANÍTÁS, hogy egy egyszerű Excelt megtanuljon valaki. Azok, akik ezt nem tudják, mert pl. nincs internetjük, azok menjenek el betörni vagy spammeljenek a világhálón, lopjanak, csaljanak, etc.? Fel kellene azt fogni, hogy PÉNZBŐL lehet csak megélni, a boltból PÉNZBŐL tudunk bármit elhozni, a járművek is csak fizetve visznek el valakit valahová, stb. Tele van az embereknek a hubelemanca azzal, hogy felmegy a világhálóra és a magukat eltartani nem tudó HR nélkülözött emberek csalásai és spamjei(gyakorlatilag már semmilyen internetes szolgáltatást nem lehet NORMÁLISAN használni ezek miatt, vásárolni akarok egy terméket egy apróról és az idő jelentős része azzal megy el, hogy egy csaló "hülyít") ömlenek a pofájába, nem lehet semmit sem valahol otthagyni(sokszor még odarögzítve sem!), mert pillanatok alatt ellopják, egy lány egyedül nem mehet az utcára, mert egy ilyen megerőszakolja és kirabolja, még sorolhatnám naphosszat. TÖRVÉNY kellene a foglalkoztatásra is és bele kellene tenni a BTK-ba a kamu interjút. Érdekes: NAV részére saját pénztárgépet ki tudtak alakítani és forgalomba is hozni, akkor ezt az állapotot miért nem tudják végre rendezni? Jó lenne, ha pl. a "munkaerőpiacon esélytelen" érettségizettek és bölcsészkarosok jó része nem pl. PTC-s vagy más pilótajátékos illetve lehúzó ßar SPAM hirdetéseket dobálnának fel naphosszat és küldözgetnének rózsaszín csekkeket a badarságokkal teleszórt mellékletek mellett úgy, hogy minden 3. hónapban mennek a tőlük 30-40-50 kilóméterre levő munkaügyi központba(persze azt is saját költségre) ellátás nélkül, TB-s csekkeket saját maga fizetve vagy kimennének pl. kerékpárt/telefont/notebookot lopni és önbíráskodók támadnának rájuk hanem egy munkahelyen dolgoznának havi bérért! Jó lenne, ha valaki leírná, hogy MIÉRT nem szabadulhatunk meg ezen állítólagosan munkára nem alkalmas emberektől és miért kell még mindig a szórakozóhelyeken is küzdeni a sok k*rvával és markecolóval illetve öregezővel? Ők miért nem dolgozhatnak végre valahára? Nekik nem kell fizetni a boltokban, hogy kaját tudjanak venni? A jó pár üres állás meg ott van. JOGSZABÁLY kellene erre végre valahára, hogy nyugtunk legyen az előbb felsorolt emberektől!
Chamea 2014.12.21 16:01:24
@Szakyster:
1: "És mégvalami: egy cég nem szociális intézmény, nem azért vesznek fel bárkit is, hogy jó legyen neki, hanem hogy elvégezzen bizonyos munkát." - ÚÚÚÚÚR IIIISTEEEEN! Az, hogy valakit foglalkoztatnak, hogy azért bért kapjon, az szociális nyújtás Magyarországon? Ha valakit elküldenek/felvesznek dolgozni, akkor az egyenlő a szociális támogatás nyújtásával, amit mára javában eltöröltek, csak valami kis morzsa van(ledolgozott napok száma/10 a folyósított napok száma, az összeg pedig a munkaerő piaci járulékalap 60%-a illetve 22800 forintos "apanázs")??? Jééézusom, HOL VAGYOK????? Húúúú, na ezt olvasnák a nagyszerű németek az anti-spammer oldalon(különösen sj és NetBit), hát úgy kiakadnának, mint a sezlonrúgó(Szerintem Sütő kapásból maga ellen is fordulna!). Azzal szociális támogatást adnak, ha felvesznek dolgozni. Ez még viccnek is átkosul rossz volt. Annak idején kötelező volt dolgozni, ma meg rászorultsági ellátás az, ha foglalkoztatnak! Magyarul: ha nem megyek el munkanélkülire, akkor munkát adnak szociális ellátásként! HUHH! Ezt ki kell hevernem valahogy, ami nem lesz túl rövid és egyszerű!

Arról nem is beszélve, hogy én sem vagyok jótékonysági intézmény, hogy ezek az emberek az ÉN IDŐMET és az ÉN PÉNZEMET pocsékolják és RONGÁLJÁK AZ IDEGRENDSZEREMET is, mert egyeseknek nem fűlik a foga ahhoz, hogy foglalkoztassa őket, mikor alkalmasak lennének a munkára! Írd már meg nekem, hogy mi kötelez az utánuk való szemét takarítására, hogy kismillió forintos lakatot vegyek a kerékpáromra és ragasszam le a tulajdonaimat még az udvaron is, hogy aprón KÖTELES legyek VELÜK foglalkozni(és itt nem csak én, hanem sok tucat ember nevében írhatnék, akik szintén szenvednek ezek miatt), szórakozó helyekre való belépés előtt magoljak be egy 500000 oldalas rendőrségi bűnügyi leírást és járjak el gyakorlatra is, hogy a tolvajokat, markecolókat, prostikat, etc. már ott ki tudjam szűrni(hogy véletlenül se érjen engem kár!!!), ha párkapcsolatot szeretnék, stb.? Az normális, hogy tartósan munkanélküliek ezek az emberek, mert diszkriminálják őket? Nem hiszem!

2: "A kötelező foglalkoztatottság meg egy vicc, a közmunka szépen mutatja, hogy mennyire öntökönlövés." - ahham, ebben 2 dolog hibázik: A: Mióta kötelező a közmunka? 2: Nem azt írtam, hogy kötelező legyen, hanem legyen lehetősége. Az is brutális, hogy ott vannak az érettségizett emberek tartós munkanélküliséggel. Azokról is eshetne szó, akik szakmai tapasztalat hiánya miatt esnek ki a kiválasztásból.

@Hajszás Láncos: "a munkanélküliség és hajléktalanság problémáját a kapitalizmusban szándékosan nem kezelik" - nem is azt kellene kezelni, hanem a foglalkoztatási rendszert: aki akar, az el tudjon menni a versenyszférába normálisan(ezen van a hangsúly, nem pedig valami ptp illetve ptc pilótajátékba, illetve MLM-be, ami szintén átvágás) dolgozni.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Címzett!   Az interneten találtam a blogot, és úgy gondoltam leírom…..
Chamea 2014.12.01 08:25:21
@monddazigazatmar: Annyira jók az ilyen hozzászólások. Akkor szemezgessünk:
"Akkor esetleg nézzen körül nagyobb településen?" - Tömören az alábbi olvasmányt javasolom(amit persze senki sem térít: sem előre, sem utólag, így minden jövedelem nélkül kéne állnia a poszternek): www.volanbusz.hu/hu/utazasi-informaciok/jegyvasarlas/dijszabas/dijszabas
Mindez 2x, mert nem alszik ott, ahova megy és 7x az előző, ha egy hétre számolunk.

"Esetleg menjen ki aztán kapáljon?" - Igen? És mégis hova adja el, amit megtermelt? Vagy csak zöldséget egyen? Répával fizessen a villamos műveknek, a gázosnak, a vizesnek vagy hogy? Arról nem is beszélve, hogy sokak szerint a közmunka kívánságműsor alapján megy úgy, hogy beköhögi az ember, hogy "ide-oda-amoda akarok menni" és akkor majd az illető oda is fog menni? Egy nagy frászt! Oda megy, ahova a munkaügyi központ kiközvetítette(mivel alapból nem az önkormányzat közvetíti ki, ő csak foglalkoztatási kontrollt végez).

"Esetleg vállaljon távmunkát?" - Ez a legnagyobb marhaság, amit itt olvasni lehet! Mégis HOOOOL??? Ami van hirdetve, mindegyik átverés. Ha vállalkozói úton csinálja, akkor miből fizeti az egyéni vállalkozói kiváltását, a minimálbér után a járulékokat, iparűzési adót, mi egyebet? Leszedi a pénzt a szomszéd fájáról, mint az almát vagy körtét? Nah, hogyan? Mivel támogatás évek óta nincs egy munkanélküli számára, ami pénzt meg némi láb térdig való lejárása után adnak, az arra sem elég, hogy öngyilkosságához megvegye a hozzávalókat, nemhogy ahhoz, hogy egy hónapban el tudja tartani magát, végkiváltképp arra nem, hogy vállalkozást indítson. 22800 forintból vállalkozós távmunka(mivel másra nem igen lehet gondolni, mert távmunka alapértelmezetten NINCS(Jóóó, az ilyen MLM===ÁTVERÉS; PILÓTAJÁTÉK===ÁTVERÉS, BTK;HYIP(Magas hozamú befektetési programok===PILÓTAJÁTÉK===ÁTVERÉS és még 66353489567483467 darab ehhez hasonló "távmunkát nyilván nem számolom bele")).
"és mindennek meg kéne változnia csak a posztolónak nem" - azért a rendszer is durva, hogy nincsenek normális, VALÓS munkahelyek, az tény, de azért a poszter is együttműködhetne a munkaadójával!

Külföldi munkát meg hagyjuk, mert oda kell magabiztos nyelvtudás, másfél hónapig nincs fizu, ez miatt legalább 500K HUF kezdőtőke is és nem úgy van ott sem, hogy lepattanok arról a járműről, amivel odaérkeztem és azonnal van, ráadásul a közlekedés sem olyan olcsó innen Magyarországról, hogy az ember csak úgy ugráljon a semmibe. Ráadásul rengeteg a csaló is. Ha ezek a korlátok nem lennének, a rendes dolgozó emberek úgy itt hagynák az Orbán kormányt, mint a huzat!

Beleérzek teljesen a poszter bánatában, mert sokan vannak mások így. Akinek nincs semmilyen végzettsége és elszámoló papírjai máshonnan(ezeket kérik be mindenhol), akkor gyakorlatilag teljesen kilátástalan a helyzete! Nem tudom, hogy mire fel van ennyi tanácsadó itt. Kívánom neki, hogy csődöljön be a cége vagy mondjanak fel neki a drágalátos munkahelyén úgy, hogy pillanatnyilag a szerencséjéből származó ismerősei ne tudjanak neki munkát adni - majd akkor fogom a legnagyobb beleadással írni, hogy "Menjen el egy bevásárlóközpontba és próbálja meg!" meg "Nem hiszem el, hogy semmilyen lehetőség nincs" meg "nem kellene a seggedet vakarni, mert van itt munka, csak keresni kell" és társai!
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Nem is tudom.... Én mikor kikerültem az iskolából, mint egy félőrült…..
Chamea 2014.10.29 09:38:43
Boltvezető végzettség? Innen nem is kellene továbbmenni, mert azzal nem csoda, hogy nincs munka. Azért nem, mert az a cégekre kivetett külön adóteher az alkalmazott után, amit a cégvezetőnek kell kiperkálni, mivel kötelezővé tették, hogy minden szakmát igénylő munkakörhöz szükséges végzettség, ráadásul ezt a cégvezetőnek kötelező a pozícióba átkerüléskor egy összegben kifizetni, miután az alkalmazottat beiskoláztatta. Összefoglalva: ez a szakma csak akkor játszik, hogyha valakit kineveztek boltvezetőnek. Ugyanígy értelmetlen szakma az államilag finanszírozott irodavezetői, a főnővéri, stb. szakma. Vannak egyáltalán semmit sem érő szakmák, mint villanyszerelő karbantartó, egészségügyi operátor, gazdasági informatikus OKJ mindegyik, ezekkel egyáltalán nem lehet a gazdasági struktúra megváltozása miatt munkát találni.

A másik: Nem tudom, hogy sok marha, begyöpösödött, 40 éven felüli ember(köztük a poszter szülei is vastagon) miért nem tudják felfogni végre, hogy NINCS munka alapú társadalom. 1990-ben történt rendszerváltással MEGSZŰNT!!! Nincs, vége! Nincs az, hogy BÁRKINEK munkát ad az állam, hogy meg tudjon élni valamiből! Értjük, drágalátos, igen(bár bocsánat) idióta szülők, más 40 éven felüliek? NINCS! gazdaság alapú társadalom van: FOGYASSZ PÉNZÉRT! FOGYASSZ PÉNZÉRT! FOGYASSZ PÉNZÉRT! Magyarul: minden, ami pénz elköltéssel kapcsolatos. Erre van a rokontartás, hogy apuci kifizesse a sápot(ha úgy tetszik: adót), ami a tandíj, hogy munkát kapjon a leszármazott! Hiába elmúlt 18 éves, ROKONTARTÁS van, ami erre épül. Ezért van a kötelező jogszabály is, hogy mindenkinek KELL képzettség, ellenkező esetben a munkaügy bírságol! Nem elég az érettségi vagy államilag finanszírozott OKJ már! A poszt alapja(magyarul az alap probléma) megint az, hogy a poszter nem tanult ki egy normális szakmát. Munka alapú társadalomban tényleg az volt, hogy valaki mellé odaállítottak egy öregebb szakit és betanította INGYEN. Most az van, hogy képzést KÖTELEZŐ fizetni! Érti mindenki? K Ö T E L E Z Ő!!! Képzés nélkül nem fog menni:
www.szon.hu/egyszeru-erettsegivel-nem-egyszeru/1717884
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok! Gyakorlott dolgozó, interjúzó és interjúztató vagyok, de ami ma…..
Chamea 2014.09.06 00:58:50
@Diorella Queen: "Ezen kívül az egész jogi rendszer amit ebben az országban valaha is alkottak, kizárólag a gazdag réteget illetve az államot szolgálja!" - NEM CSAK! Azért nem ártana belegondolnia @tff: "Én most csak arra utaltam, hogy oké, hogy a kiválasztáskor nincs köze hozzá a munkáltatónak, de akkor később se legyen." és @öreg baka nem rakéta: " Te hogy alkalmaznál egy dolgozót, ha semmit nem tudsz róla, azon kivül, hogy x a szakmája,y a munkatapasztalata? Esetleg referenciát beszerezni?" sem a hozzászólásával, hogyha a kismamákat sehová sem veszik fel a diszkriminációk miatt, akkor miből tartja el a gyerkőcöt, a családot? Egy pályakezdő munkanélküli miből tartja el magát, miből fizeti a saját szemetét, rezsijét, etc.? Éjjel/délelőtt megy rabolni/betörni/csal a portálokon/etc., majd másik napszakokban bevásárol illetve alszik, vagy hogy is van ez? Azért vannak a törvények, mert talán nekik is KÉNE DOLGOZNIUK, nem? Ha mindenki hivatkozik arra, hogy az EBH határozata rossz és nem büntetnék a diszkriminációt, akkor ezek az emberek SEHOL sem tudnának dolgozni => Pénz nélkül vállalkozás, bejelentett munkaviszony nélkül egy fikarcnyi segély sincs, a többiről nem is beszélve. Aztán csodálkozunk, hogy évről-évre kriminális méreteket ölt a kábellopások eseteinek növekedése és az egyre brutálisabb erőszak illetve gyilkosságok száma, illetve az egyre nagyobb bosszúságot és emberek életét megkeserítő lopások száma(pl. eltűnnek csatornafedelek(én nem szoktam ilyeneket írni, de kívánom, hogy valamelyik munkáltató kapjon kettős durrdefektet, mert a diszkriminációk tömkelege miatt nem alkalmazott valamelyik munkanélküli ellopta az éles szerelvény felől a csatornafedelet, hogy vigye a MÉH-be, mert más jövedelme nincs(ha van, akkor is 22800 Ft) például!)). Nem igaz, hogy nem lehet felfogni: a pályakezdőknek, 50 éven felülieknek és egyéb diszkriminálás alatt lévő honfitársunknak is MEG KELL ÉLNIE VALAMIBŐL! Az embernek herótja van attól, hogy egy hiányzó kábel miatt késik a munkából, mert nem tudnak menni a vonatok; csatornafedél hiánya miatt nemhogy kára keletkezik, hanem még ki is törheti a nyakát, nem lehet lassan állásportálokra úgy felmenni, hogy ne vágják át; ha kimegy az utcára, akkor vagy szimplán zsebeléssel, csalással, stb., rosszabb esetben rablással megfosztják az értékeitől;ahogy el van hordva a szemét egy helyről, akkor legkésőbb másnapra óriási szemétdomb van ott és még sorolhatnám! Mindez az idióta diszkriminációk és a feleslegesen elvárt képesítések miatt szenvedjük el, mert egy csomó ember, aki egyébként alkalmas lenne, egyszerűen behívásra sem kerül és tartósan munkanélküli ez a réteg, mert nincs pénze képesítésre, sem vállalkozásra. Mikor szigorítják még keményebben a törvényeket és csinálják meg olyan profin a rendszert, mint ahogy a NAV pénztárgépeit is bekötötték egy internetes rendszerbe?
Chamea 2014.09.06 13:49:22
@monddazigazatmar: Ti beszéltek össze-vissza és azt nem fogjátok fel, hogy a tartósan munkanélküliből lesznek előbb-utóbb tolvajok. Az egy tévhit, hogy csak Gazsi megy el zsebelni meg lopni, mert bárkiből az lesz, ha rászorul, mivel nincs kajára sem pénze, főleg, ha segélyt sem kap(pl. éppen érettségit végzettek, akiket a szüleiknek nincs kedvük eltartani). Olyan emberek csinálnak a tartós munkanélküliségben való elkeseredettségük miatt extra dolgokat, akikről a környezete nem is feltételezte volna.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com Tisztelt munkahely terror   Szeretnék választ kapni arra, hogy ha valakit nem enged…..
Chamea 2014.09.06 02:10:10
Bírom az ilyen posztokat: főképpen azért, mert akkora ökörség, ahogy ott van. Kicsit nyers leszek, sorry.
Akkor nézzük szép sorjában a kérdéseket:
"ha valakit nem enged a körzeti orvos dolgozni közmunkára, akkor is kötelezheti-e a polgármester, hogy dolgozzak?" - igen, kötelezheti(de nem a polgármester, hanem többnyire a humánpolitikai osztályon), miután felülvizsgálta az általuk kijelölt és működtetett üzemorvosi rendelőben az üzemorvos, ahová az illető az önkormányzati megjelenése után kapott egy meghatározott időpontot, mivel nem fogadnak el bármilyen üzemorvosi szakvéleményt ott.

"Sajnos szívbeteg vagyok, az orvosok nem engednek dolgozni" - az orvosok nem nem engedik dolgozni az embereket, hanem kiadnak egy szakvéleményt, hogy meghatározott munkát nem szabad végezni: a többit viszont szabad. Majd az előbb említett üzemorvos majd arra a szakvéleményt kiállítja és az önkormányzat többnyire humánpolitikai osztályán majd beosztanak egy annak alapján megfelelő munkakörre. Természetesen meg lehet beszélni a dolgokat a közfoglalkoztatáson a közfoglalkoztatóval.

"mi a teendő ilyenkor, ha az önkormányzathoz be kell mennem közmunkára annak ellenére, hogy az orvosok nem engednek dolgozni" - még mindig nem dolgozni nem engednek az orvosok, hanem bizonyos munkakörökben munkát végezni. Nagy különbség, mert pl. egy szívbeteg irodában vagy targoncában ülőmunkát nyugodtan végezhet bármilyen következmények nélkül. A teendő az, hogy be kell menni az önkormányzathoz és intézni az ilyenkor szokásos ügyeket, feltéve, ha nem akarod, hogy töröljenek a munkaügyi központ nyilvántartásából úgy unszkve 3 évre és eless a további támogatástól.

"Segítségüket szeretném kérni ebben, kihez fordulhatok ezzel a problémával" - az önkormányzat recepciója és onnan útbaigazítás után pl. a korábban említett osztály próbálva? Honnan vársz még segítséget? Máshonnan nem fog jönni olyan megfelelő megoldás, hogy közben a semmire segély(amit a szívem szerint el is törölnék, maradna csak a munka) is jöjjön.

"ez idő alatt nem biztos, hogy a kezelésekre is elengednek, mert minden kedden és pénteken járnom kell" - délutánra is lehet kezelésekre járni, mert a legtöbb járóbeteg ellátáson javában van délután 13:00 utáni szakrendelés is. Ha én is tudom, te is tudod.

"mert hamarosan kezdeni kell az önkormányzatnál" - és az akkora nagy baj. Ha valaki a háztartásban lévő feladatait el tudja látni és be is tud vásárolni, akkor pl. a zsákot is tudja tartani vagy egy kicsit sepregetni, illetve lassan, gyalogosan sétálva pár szemetet felszedni illetve kukát kiüríteni. Meg kell beszélni a foglalkoztatóval munkakezdéskor, hogy ez a helyzet és állandóra beoszt az előbb felsorolt tevékenységekre. Semmi baj nincs itt. Az ilyen kifogások általában akkor szoktak jönni, ha valaki nem szeretne dolgozni. Azt sem kötelező, de akkor segély sincs. Gond egy szál sem.
Chamea 2014.09.06 13:43:33
@nyíregyházi betti: Ez egy demagóg hisztéria, amivel megmagyarázzuk, hogy miért ne is menjen valaki dolgozni, már megbocsáss. Ha eleve olyan beteg lenne, akkor már régen le lenne százalékolva rendesen, mert teljesen alkalmatlan, ha meg valamennyire alkalmas ilyen munkára, akkor jön a segély szóba, mert nem kapja a leszázalékolásra a pénzt. Leszázalékolt embert közmunkára nem hívnak be, olyan nincs, arra gondosan ügyelnek ott a hivatalban. Onnan veszik észre, hogy a mindennapi életben sem tud helytállni, kell vagy családgondozó vagy pedig valamelyik rokon ápolja. Akinek meg arra alig van ereje, hogy elmenjen a templomba vagy az orvoshoz, az alapvetően ellátásra szorul a rokonoktól, erre meg törvényi kötelezettség van:
www.teol.hu/tolna/kozelet/torveny-kotelez-a-tartasra-482599

"A háztartási munkákat gépekkel kisegítve megoldja a maga módján szabadon, sok sok pihenőt beiktatva. " - ott is lehet beiktatni pihenőt. Csak szólnia kell a csoportvezetőnek, hogy szeretne pihenni és pihen. Azért ott sem úgy megy, hogy kapkodni kell, mint az állat. Olyan munkákat adnak, ami javában belefér egy 6 órás műszakban bárkinek. Vannak ott lábfájástól kezdve más problémákkal küzdő emberek dögivel és érdekes, hogy tudnak dolgozni. Az erősebb, egészségesebb kollégák is be tudnak segíteni rendszerint, tehát nem mindent egyedül kell csinálni.

"Reggelente akkor ébred amikor akar, nem kell időre megjelennie sehol.": hát igen, ez a legtöbb segélyen élő és dolgozó ember álma. Sajnos dolgozni azt kell, mert ingyen semmi sincs. Köszönet Orbán Viktornak, hogy állítja végre vissza a munkát mindenkinek a mindennapi életébe, ami a normális lenne.

Azt még mindig tartom, hogy nincs semmi kényszer, semmi terror, semmi büntetőjogi vagy polgári jogi következménye nincs annak, hogy nem megy be az önkormányzathoz. Legfeljebb annyi történik, hogy törli a munkaügyi központ a nyilvántartásból és ment a segély a levesbe(amivel teljes mértékben egyetértek). Tudomásul kellene venni azt, hogy az önkormányzatnál és a munkaügyi központban is együttműködési kötelezettséget írt alá a posztoló, benne azt is, hogy a felajánlott munkát elfogadja, amennyiben nem, akkor törlik a nyilvántartásból. Minek kötött akkor ilyen szerződést a 2 hivatallal?
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Álláskereső vagyok és felháborítónak tartom, hogy a Munkaügyi Központ mennyire tojik az álláskeresők fejére. Miután elvesztettem előző munkahelyemet, természetesen azonnal álláskeresésbe kezdtem és mellette párhuzamosan regisztráltattam magam a…..
Chamea 2014.07.07 07:09:05
A: "Amit nagy kegyesen nekem is felajánlottak, utcaseprés és rendben tartás lett volna a feladat, amelyet kénytelen voltam visszautasítani. Nem azért, mert szégyellném, azok szégyelljék inkább magukat, akik ennyire nevetséges pénzt állapítottak meg a közmunkások számára és éljenek csak meg belőle ők. Tehát nem azért mert szégyen bármiféle munka is, nekem sosem volt az, pedig volt, amikor takarításból kellett megélnem. Hanem azért, mert gerincsérvvel operáltak" - ebből látszik, hogy a panaszos kifogást keres és nem akar menni dolgozni. Ha valóban így van, akkor van egy kötelező üzemorvosi vizsgálat a munka megkezdése előtt és ha bemutatod a papírodat és valóban alkalmatlan vagy, akkor majd felmentést, esetleg másik munkát kapsz!

B: "A Munkaügyi Központ semmire sem jó" - dehogynem, de csak azoknak segítenek, akik rászorulnak. Egy nem rászoruló rokonának nem fognak, főleg azoknak nem, akik a közmunkát is elutasítják.

C: "Így keresek tovább, küldöm az önéletrajzaimat és reménykedek, hogy előbb-utóbb kelleni fogok valahova" - már annál kevésbé, mert ha 1 évnél régebbi álláskereső vagy, akkor jár utánad kedvezmény a munkáltató felé. Most elrontottad az elutasítással, mert 3 évig nem mehetsz vissza.

@Andrassy Gabor: "Az viszont tényleg egy rekord mértékű aljasság, hogy aki nem megy el bokrászni minimálbér alatt (!) azt törlik a nyilvántartásból és nem tekintik többé munkanélkülinek. " - egyáltalán nem aljasság. Ha nem kell semmilyen munka, akkor segély se legyen! Pont! A munkaügy eleve nem is adhat ott munkát, ahol az államnak beleszólása nincs => versenyszféra: mindenhol gyakorlatilag saját maguknak nyitnak vállalkozást az emberek, az állam kezében semmi nincs. Hirdetve pedig szokott lenni: csak el kell kérni a listát a munkaügyis ügyintézőtől. Ott lesz az összes ajánlott munka => és nem küldik a munkanélkülit, mert mennie kell magától, mivel az ő érdeke, hogy állást találjon.
Sziasztok! Kicsit megpróbálom a másik oldalról megközelíteni a kérdést, ebben az esetben, úgy, hogy rendszeresen interjúztatok, középvezetőként egy nagy cégnél. Pontokba szedem, amik eszembe jutottak, amikor olvastam a levelet, és a hozzászólásokat.   1. A HR tényleg…..
Chamea 2014.06.15 23:38:41
@hekhekhekhekkinen:
"Azért, mert ha beleírod, hogy az álláshoz diploma és aktív nyelvtudás szükséges, akkor a beeső CV-k 60%-án a legmagasabb végzetség érettségi.
Ignorálják a feltételeket." Nem pont ezért van ez az arány, hanem azért, mert
1. Sok 40 év feletti szülő nem fizeti a leszármazottja képzését, mert minek, úgysem kell sehova
2. Sok 40 év feletti egyszerűen nem hajlandó eljárni az iskolába, mert még mindig azt hiszik, hogy a tanulás felesleges nyűg és teher, a munkáltatók pofára vesznek fel embereket.

Talán lehetne indítványozni a törvényhozóknál, hogy találjanak valami normális megoldást erre a problémára és akkor majd a munkanélküliek jó része nem csak valami "shit" érettségivel/8 általánossal fog majd rendelkezni és akkor nem lesz ekkora az ilyen jelentkezési arány.
Chamea 2014.06.16 14:55:16
@Girhes macska: "Ne hidd, hogy a szülő - ha megteheti - nem invesztál a gyerekébe" - én nem hiszem, hanem TUDOM! Bizonyítékok is vannak rá, ha máshol nem, akkor az életből: Több milliós HITELE mindegyiknek van és az érettségizett szakmázatlan leszármazottjait meg próbálja sikertelenül tuszkolni a munkaerőpiacra, mikor a diplomások alig tudnak elhelyezkedni, mondván, hogyha 40 évvel ezelőtt ő el tudott menni 14 évesen dolgozni úgy, hogy általánosa sem volt meg, akkor most is el tud a leszármazott - NA JAH PERSZE! Akkor jön rá, hogy ez nem így van, amikor a szép nagy hiteltörlesztővel érettségivel+20 év MÁV takarítói gyakorlatával kirakják az éppen aktuális munkahelyéről(ahol vagy 25 éve dolgozik legalább), mert leépítés van és jön rinyálni az internetre, hogy "20000 önéletrajzot elküldtem és nem vesznek fel sehová, jajj istenem, mindenki sajnáljon kockásra, mert nem tudom, hogy mit tegyek!!!". Isten hozta ÖNÖKET a napsütötte Magyarországon!!!
Chamea 2014.06.16 18:03:45
@Girhes macska: "aki hitelt törleszt, az jellemzően nem tud félrerakni, hanem feléli azt a havi keveset, amit kézhez kap és így más hangzása van a dolognak" - óriási tévedésben vagy! Egyáltalán NINCS más hangzása! Sajnálni kellene, hogy senkire és semmire tekintettel fogta és elherdálta a felvett hitelt, mert neki kellett a luxus? Azt a hitelt ő MEGKAPTA! Abból nem telt 300K HUF-os(mondjuk az enyém bőven 200K HUF alatt van) képzésre belőle? Továbbmegyek: ha nem vette volna fel azt a hitelt, akkor simán a fizetéséből ÖNKÉNT is félre lehetett volna tenni és most lenne mihez nyúlnia! Az önzőségtől tovább ne is lépjünk, mert nincs értelme, csak az a baj, hogy TÖRVÉNY van erre! Ugyanúgy, ahogy TÖRVÉNY van arra is, hogy munka helyett nem MLM-es kéretlen levelekkel bombázunk embereket. Törvény van arra is, hogy munka helyett nem JUTALÉKOS ÜGYNÖKI MUNKÁBAN folytatunk KÉRETLEN TELEFONÁLÁSOKAT azért, hogy csökkenjen a szülői teher! És a többi és a többi...
Az állásinterjúnak, ahogy minden eseménynek az álláskeresésben, megvan a maga szabályrendszere.   Állandó feszültséget okoz a jelentkezőkben a mit szabad és mit nem kérdése. Most összeszedtük a   legfontosabb momentumokat, és azt, hogy lehet jól teljesíteni az…..
Chamea 2014.05.08 12:06:11
@Kovács Ferenc 14: Ez pont NEM igaz! Annyi a különbség a rendszeres szociális segély és e között, hogy a családban nem számít a papa, mama és a többi gyerek, hanem a TE családod, viszont a segélynél IGEN! Oda nem kell nyilvántartásba vetetnie magát senkinek, ott a területileg illetékes városházában kell megigényelni és kapja az illető a hatósági bizonyítványt(amivel a NAV-ba kell menni, mivel be kell előtte jelentkezni egyéni TB fizetésre), ha a feltételek fennállnak. De csak a TB-t kapja így, semmi mást(segélyhez már kell a munkaügyi központ) és csak akkor, ha neki nincs párja vagy felesége és a jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 120%-át! Oda nem kell semmilyen más jövedelem vagy vagyonnyilatkozat, csak amit éppen ott az önkormányzatban az illető kitölt. Nekem ezeket az önkormányzatban mondták és intéztem is, tehát speciel pontosan tudom!

A cikkhez: Megint hasonló baromságok kerülnek napvilágra, úgy látom és sorozatosan. Az, hogy fizetni kell szolgáltatásért, hogy a HR felvegyen, mikor jön? Az a nagy helyzet, hogy a sok 40 éven felüli még mindig nem tudja felfogni(másik fórumon SJ+NetBit sem), hogy BEZÁRTAK a gyárak, kétkezi munkásra az égvilágon semmi szükség nincs, a takarítók is géppel dolgoznak, mindenhez kell valamilyen szakvizsga. Ezek nélkül persze, hogy hiába dobálja be az önéletrajzokat a sok bamba, mikor olyan szigorúak a jogszabályok, hogyha kijön egy munkaügyi ellenőrzés, akkor a szakma nem megléte miatt BORSOS HUF-okat kell fizetni bírságként mint a munkaadónak, mint a munkavállalónak egyaránt. Azt meg senki sem várhatja el, hogy a munkaadók képzéseket fizessenek a szakképzetlen vagy tucat illetve használhatatlan szakmával rendelkező munkanélkülieknek, hogy majd boldoguljanak és nem is teszik meg(lásd nővér, orvos és egyéb területeken való szakember hiány). Nem ezt várják el a HR-esek az állásinterjún, ami itt van, ez már csak egy plusz, az alap az, hogy az illetőnek a szakmája meglegyen szakmai gyakorlattal együtt(hogy ne kelljen betanítani)!

Még egyszer leírom: A szakmai problémákkal küzdő emberek elhelyezkedési esélye az elmúlt évtizedben frontálisan beszűkült! Hiába tartja be JobAngel, a cikk megírója és egyéb más hasznosnak vélt irományt bárki, ha szakképesítése nem kicsit hiányos.

De ha valaki nekem nem hisz, akkor íme egy oldal, ahol jól kirajzolódik a munkanélküliség mértéke végzettségenként:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf012.html
Ahogy itt mindenki láthatja, a Szakiskola és szakmunkásképző végzettek között a legnagyobb a munkanélküliség(rájuk van a legkevésbé szükség), ezt követi a Általános iskola 8. osztálya(8 osztály nélküli azért olyan kevés, mivel már kevés ember van 8 osztály nélkül, a programoknak köszönhetően), utána jön az egyéb érettségi és a gimnáziumot végzettek! Így mi a fenét akarnak az emberek? A tartást fizetni nem akaró szülők leszármazottjainak és a tanulni nem akaró 40 éven felüliek döntő többségének 8 általánosa vagy érettségije van(pont, amire a legkevésbé van szükség). Akkor mennyit ér ez az iromány és a HR-esek előtti speciális feszengés(kivéve a normális szakmát tanultak körét persze és olyan dolgokat ír le itt a beküldő, amik alapok)? Egy nagy NULLÁT! Akkor?
Chamea 2014.05.08 14:12:10
@Kovács Ferenc 14: Annak a 22800 Ft-ból tengődő tartós munkanélkülinek vannak ROKONAI is, vagy tévedek? Ők hol a 3,14ába vannak ilyenkor? Le merném fogadni, hogy a legtöbb ilyen embernek az általában távoli HOZZÁTARTOZÓI elég jól élnek és NEM IS AKARNAK semmilyen segítséget sem nyújtani, majd az állam segít: azzal még csak nem is foglalkoznak, hogy az állami segítség ELTŰNT! Semmilyen formában NINCS MÁR! Nem értem, hogy a NAV meg egyéb szervezetek őket miért nem vexálják, mikor van erre egy TÖRVÉNY, úgy hívják: ROKONTARTÁS?

A dhrbikes-re meg annyi a véleményem, hogy NORMÁLIS munkáltatókkal kell leállni vitatkozni, az előbbi hozzászólóval is le lehet, csak teljesen felesleges. Ezeknek az embereknek NORMÁLIS vállalkozásnál kell munkát találniuk HAVI FIZETÉSÉRT cserébe!
Chamea 2014.05.08 19:06:19
@nyíregyházi betti: Igen, változott. Pontosan az ilyenek miatt vezették be 2012 Január 1-étől a SZÜLŐTARTÁST is, hogy a kedves leszármazott TARTSA EL a szülőjét, ha megszorul és magát normális körülmények között eltartani nem tudja! Lassan ilyen téren kellene tartani egy országos razziát és pénzbehajtásokat kezdeményezni a szakképzéseket nem fizető szülőkkel szemben, akkor megjönne az eszük! ÁLLÁSBA kell menni, nem pl. kéretlen reklámleveleket küldeni, warez oldalakat működtetni pénzért, etc.
Tisztelt Mt!   Győrben dolgozom egy call centerben fél éve. Jelenleg érettségivel rendelkezem, szeretnék tovább tanulni, 22 éves vagyok. Úgy érzem, gondolom, sok igazságtalanság ér a munkahelyemen. FEOR számom 5123, telefonos, (multimédiás) értékesítési ügynök. Részmunka…..
Chamea 2014.04.13 05:42:08
@wkdsogkr: Jah, nem olyan képzésre kell menni, ahol valamilyen kisegítőből odahívnak egy másodállásos nevelőt, aki ott azt sem tudja, hogy mi van(a "diákoktól" informálódik) és 2 óra hosszán keresztül felolvasás van, mindezek mellett azokból az esti tagozatos 6 órákból 2 órát úgy nyűgvelősen megtart, mert neki el kell menni a gyerekekkel állatkertbe helyettesítésre(mert a másik nevelő a másik iskolában szabin van pl.) amikor meg vizsgázás van, akkor onnan indul, hogy az elnök(feltételezem ő is másik nevelő egy ugyancsak valamilyen "kisegítőből") és a nevelő(akinek a vizsgatanárnak kellene lennie) nincs ott, mert épp dolga van, csak az igazgató, feladatlap kiosztása után meg megkérdezi az egyik jelölt, hogy "igazgató bácsi kérem, tudna segíteni? Ez az A betű? Igen, kislányom/kisfiam, aaaaz."(persze ő is jól megfelelttel átmegy, mert az igazgató bácsi kimegy cigizni vizsgaidő alatt( hiszen ő mit csináljon benn egyedül???), neki meg lediktálják a megoldásokat a többiek, betűkkel együtt persze).

"Levizsgázás" megvolt egy ilyen iskolában vagy 6x és akkor jön a poszt, hogy "6 diplomám van és mégsem tudok elhelyezkedni. Brühühühühűűűű!!!".

Kb. ez a nagy helyzet. Gyakorlatilag az összes olcsó kutyulékszak ilyen. Ha valaki villanyszerelőnek készül, akkor el kell menni olyan képesítésre, ami konkrétan villanyszerelőit ad(4 éves főiskolán/egyetemen, NORMÁLIS áron), nem pedig valamilyen kamu felsőfokú 5 hónapos szalmakötöző, könyvtáros rádiós irodai munkás villanyszerelő-karbantartó szakképzésre összesen 40 ezer forintért.
Sziasztok!   Egy rövid történetet szeretnék nektek elmesélni a közelmúltból. Tavaly nyáron diákmelókat vállaltam, nyári pénzkeresés volt a cél. Elmentem az egyik ismert diákszövetkezethez, vittem az iskolalátogatásit, beiratkoztam. Hamar találtak is egy nekem megfelelő…..
Chamea 2014.03.30 13:06:49
@Mojzes Pál: Jajj de bírom az ilyen és ehhez hasonló kommenteket. Menne dolgozni máshová, de HOVÁ??? Nincs munkahely! Sehol! Jaaa, hogy az antispammer oldalon sj, a még okosabb NetBit+Robert szerint van munkahely és munka? Akkor tessék 20 ezerért címlistákat vásárolni és a spamtelenül könyv szerzőjéhez illetve az email címlistákra tessék elszórni, hogy MUNKÁT AKAROK! ADJ! De a tavir címére is nyomhatja mindenki ezerrel, hogy MUNKÁT AKAROK!!! DE MOST AZONNAL! ÁLLÍTÓLAG VAN! AKKOR ADJ MOST RÖGTÖN! felkiáltással! Ha 15000-en elküldjük, akkor talán abbahagyják a marhaságukat!
Tisztelt Munkahelyi terror jog!   A segítségüket szeretném kérni hogy az ügyemben mit tudnék lépni, milyen szervekhez, hivatalokhoz kell menjek és mit tehetnek, tehetek az ügyemben ami pedig is fest.   Az egyik barátom egy németországi munkalehetőséggel keresett meg engem,…..
Chamea 2014.03.15 16:05:37
@enpera: "De, van munka, rengeteg. Csak az emberek nem hajlandóak tanulni, képezni magukat, nyelveket sem tudnak, illetve arra várnak hogy majd helyettük megoldja valaki a problémájukat. Amúgy persze, abban is van igazság amit te mondasz, de abban is amit én.
Munka VAN. Csak lehet nincs rá ember. "

Így van! Nem egyszer voltam csoportos állásinterjún és hallom 40 éven felülitől, hogy van egy 8 általánosa és 20 évet dolgozott az xy gyárban takarítóként vagy ehhez hasonló alacsony munkakörben. Nem csoda, hogy még a Tecsóban sem veszik fel őket. Igen, képeznie kell magát az embernek, mert egy egyszerű munkakörhöz(pl. levélkihordó, takarító, stb. kulimunkákhoz) is szükséges végzettség. Ezt különösképpen a szülők nagy része nem képes egyszerűen felfogni, mert még mindig be vannak szorulva a jó kis kommunista rendszerbe, ahol 1 20 m2-es terembe felvettek 3 takarítót és ahhoz is csak egy jó interjú(csak és kizárólag öltözködés, beszéd stb. és arcra megy minden) kell és szerintük még mindig így van illetve vannak bújtatott álláshelyek, mert állambácsi még mindig munkahelyeket teremt gőzerővel. Amikor meg elveszíti az állását, akkor sír 666 fórumra, hogy "elküldtem 5000 önéletrajzot és még mindig nem hívtak be sehová" illetve ilyen tartalmú cikkek, mint ez is. Jelentem alássan, hogy külföldi országokban sem úgy mennek a dolgok, hogy Magyarországra bejön egy külföldi és felkér egy magyar Csajnaröcsögei lepukkadt embert közvetítőként hajléktalan bankszámlájával+személyi igazolványával, hogy ugyan Magyarországról gyűjtse már össze az összes 8 általánossal illetve valamilyen egyszerű középfokú érettségivel épphogy alig rendelkező, semmihez sem értő egyént, hogy majd visszük ki pl. Németországba irodai/egyéb képzettséget igen is nagyon igénylő munkára(a többi csókossal erősen betelik, annyira, hogy már csókosokat sem éri meg keresni, mert a 20. üresedésre is meg van már az ember)! Akinek meg van végzettsége(egy normális iskolából és ért is hozzá, nem valami büfé szakos középfokú/diploma(ellébecolok és még 0 tudásra is átengednek kettessel, hanem ért is hozzá)), az Magyarországon is dolgozik minimum napi 8 órában nem minimálbérért és spórolt pénzből kifizeti az útját és a nyelvtudásával megszervezi saját maga a jövőjét odakinn.
Chamea 2014.03.15 18:55:12
@Szumátriai Patkánymajom: Azt mond/írd a törvényhozóknak, hogy ökörség. Szerintem is az, de TÖRVÉNY van erre. Ha nincs képzettség, akkor megbüntethetik a munkáltatót és a munkavállalót is, tehát többe kerül a büntetés, mintha kifizetne egy 100e forintos képzést. A legtöbb munkakörnél ez a helyzet. Nincsen más lehetőség, tanfolyamra kell járni! Gondolod egy cégvezető csak úgy dobja ki a pénzét az ablakon?
Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Egy kérdésem lenne önök és az egész magyar társadalom felé! Miért nem kell az ember sehova, ha nyugdíjas? Vagy aki elér egy bizonyos kort, utána már nem is számít embernek? Sajnos nem olyan világot élünk, ahol nem hogy tisztességesen, de…..