Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kicsiszaki (törölt)

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Jehova Isten boldog népe” mosolytalan zombi-tömegként vonul haza az egyik legnagyobb rendezvényükről A békés flashmobra heten mentünk ki vasárnap, a 40 fokos melegben. Szórólapokat osztogattunk és három óriási jehovatanui.blog.hu transzparenst helyeztünk el a környéken, így…..
kicsiszaki (törölt) 2013.08.04 11:50:04
@Kihajolni veszélyes!:
Gratulálok az önképedhez! De azért ez a pipálgatás Jézus feladata, talán jobb lenne ha megvárnád, hogy Ő ítélje meg hogy hova jár pipa és hova nem. Bocsánat, nyilván nem ismerjük egymást de ez mintha öntelten hangzana egy kissé és látszólag azt a célt szolgálja, hogy az egód felsőbbrendűnek érezze magát mindenki másnál aki itt bátorkodott legalább egyszer elgondolkozni mielőtt a felkínált információt magába fogadta volna.
Rengeteg aktív Jehova tanuját az egoizmus mozgat, különbnek érzik magukat... És ezen a ponton tudod mi jut eszembe?
„Némely elbizakodott embernek, aki igaznak tartotta magát, a többieket pedig lenézte, ezt a példázatot mondta: Két ember ment fel a templomba imádkozni: az egyik farizeus, a másik vámszedő. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember: rabló, gonosz, parázna, vagy mint ez a vámszedő is. Böjtölök kétszer egy héten, tizedet adok mindenből, amit szerzek. A vámszedő pedig távol állva, még szemét sem akarta az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: Isten, légy irgalmas nekem, bűnösnek. Mondom nektek, ez megigazulva ment haza, nem úgy, mint amaz. Mert mindenki, aki felmagasztalja magát, megaláztatik, aki pedig megalázza magát, felmagasztaltatik.” (Lk 18,9-14).
Nos ajánlom a figyelmedbe a gondolataid átértékelését, ugyanis minden jel arra mutat hogy az öntelt farizeus hibájába estél!
 
kicsiszaki (törölt) 2013.08.04 21:18:05
@Kihajolni veszélyes!:
Más szemszögből tekintettünk mindketten a te listádra! Egy pipával és egy mondattal elintézted, hogy te tiszta szívű vagy. Én erre írtam, hogy gratula az önképedhez. Te egész másra koncentráltál, viszont nekem meg ez tűnt fel. Számomra egyfajta öndicséretnek tűnt, ezenkívül pedig nem tűnik túl alázatosnak a fogalmazásmódod sem. Amikor ezt írod h "veletek még nehezebb". Te már le tudsz minket a selejtbe, ellenben magadat elég léleksimogatóan értékeled. Tudod az embert úgy teremtette Isten hogy a saját hátát nem látja, azt csak más tudja meg mondani neki hogy néz ki. Ugyanez érvényes a személyiségünkre is. Bizonyos dolgokat mások tudnak megítélni velünk kapcsolatban, abból ahogy viselkedünk.
Én itt be fejezem, nincs értelme mélyebb vitákba bocsátkozni. Látom hogy itt azért szeret mindenki egy kis ironiát esetleg gúnyt netán lekezekő hangnemet bele vinni a mondanivalója. Én is rajta kaptam magam és szerintem ez a téma több alázatot érdemelne mindenki részéről. Nyilván erős érzelmek munkálkodnak minden vélemény mögött, de abból, hogy megmondjuk a frankót és megpróbáljuk lealázni a másik felet nem származik semmi jó!
"Tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű és megnyugvást találtok lelketeknek." A vitatkozás pedig ennek az ellenkezőjéhez vezet....
Sziasztok! Szeretném megosztani én is a magam történet veletek Jehova Tanúival kapcsolatos tapasztalataimról. Nincs szó drámai eseményekről vagy összetett konfliktusokról, valójában nem is voltam Jehova Tanúja, csak tanulmányoztam velük egy ideig. Azonban úgy érzem, hogy olyan…..
kicsiszaki (törölt) 2012.11.10 13:26:01
Az emberben kialakul a hibátlanságra törekvés képe, amelyet mintegy erőltetve kényszeresen próbál elérni, főleg hogy bizonyítson mások előtt. Hogy megfeleljen az elvárásoknak. A gond az ezzel az egésszel, hogy gyakorlatilag a világ működési elvével szemben áll, hiszen a hibáink a "bűnök" a fejlődésünkhöz, jobbáválásunkhoz vezetnek, és egy átlag ember előbb-utóbb tanul belőlük főleg egy kis spirituális törekvéssel. Ugyanakkor a képmutatásnak köszönhetően az az illuzió merül fel az emberben, hogy a többiek szinte tökéletesek és úgy érzi mintha egyedül ő lógna ki a sorból, amely újjabb lelkiismereti problémákhoz vezet.
Megfigyeltem önmagamon ezeknek a hatásoknak a működését és rengeteg dologban gátolnak meg. Ahelyett hogy a dolgok jó oldalát vizsgálnám, igen sokszor küszködöm az apró hibákkal amiknek gyakorlatilag semmi jelentőségük , pusztán egy maximalista ideológia beidegződései miatt merül fel a gondolatuk bennem. De gondoljunk csak bele, hogy a hibáink, hányszor vezettek ahhoz, hogy utána javuljunk akár egy tevékenységben akár emberileg? Most mérem fel csak igazán, hogy mennyire elvetemült ez az ideológia, az emberi psziché adottságait tekintve. A fejlődési folyamatunkat egy bűntudatorientált megfelelésikényszerrel próbálja előremozdítani, ezzel tejjesen az ellentétét érve el. Nyugodtan fel kell vállalnunk a hibáinkat, az élet nem egy napból áll azaz egy folyamat és időre van szükségünk, hogy fejlődjünk lelkileg. Persze ebbe a gondolatba se tudunk kapaszkodni, ha "jobban sürget az idő mint gondolnánk”.
Mindazok akik nap mint nap szemben találjátok magatokat a nehézségekkel amiket belétek tápláltak valamikor, gondoljatok arra, hogy ez egy iskola volt az életetekben, és próbáljátok megkeresni hogy lehet limonádét csinálni a citromból, azaz pozitivvá változtatni a negatívumot.
Mint tudjátok, a legnagyobb dolog a szeretet és a szeretet mindent elfedez és nem rója fel a rosszat. Igen, Isten úgy viszonyul hozzánk, ahogy az 1Korinthus 13. részben taláható. Ha elolvassátok rájöhettek, hogy nincs okunk aggódni, vagy rettegni, mert Isten szeretete megoldás minden problémánkra, csak viszonoznunk kell azt. Jézus szerint a legfontosabb, hogy szeressük Istent teljes szívünkből és felebarátainkat mint önmagunkat. Ellenben ha állandóan azzal vagyunk elfoglalva, hogy úgy cselekedjünk, hogy bekerüljünk az Új világba, akkor csak önmagunkkal foglalkozunk, a szeretet pedig akkor fejti ki hatását ha adjuk. El kell felejteni a dogmatikát, a tantételeket és a szeretetből kelll kiindulni és később joban összeáll a kép.
addict Mocskos kezek mindenütt 2010.12.13 15:00:00
A gondos anyukák idejekorán a gyerekbe verik a kézmosás fontosságát. Van aki ezt túlzásba is viszi, egy volt kollégám például nem tudott anélkül kocsiba ülni, és kormányt ragadni, hogy előtte megmosta volna a kezét. Egy kilincs, egy nyilvános telefon vagy egy metró kapaszkodó…..
Mindennek és mindenkinek van ára. Hogy neked nincs? De van! Nem hiszed? Akkor járj utána a HowMutch nevű, szerintem zseniális és villámgyorsan terjedő oldalon, amit egy egészen egyszerű ötletre húztak fel. Oda kattintva vicces kérdéseket találsz, amelyek mindegyike arra vonatkozik,…..