Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akrampampuli

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az ország pszichológiai állapota fokozódik, minden évben egyre ütősebb backdoor üzeneteket gyűjtenek kedves olvasónik. Csaba iszonyatos hajrával az év utolsó napjain lőtte a Kanizsa Plázában ezt a szolgálati közleményt, ami játékosan százforintos pénzbírsággal…..
akrampampuli 2011.01.04 23:41:08
@Xezs: Azt is írtam, hogy az Alleban is hasonlóa helyzet, az pedig Bp.-n van.

De saját tapasztalatom, Miskolc, Győr, Sopron, Debrecen, Nyíregyháza, plazaiban a hasonló Dekor, hobbi, ajándék boltokban eddig én(ÉN) eddig csak az Asia Centeres árukat árultak soxszoros haszonkulccsal. Én nem a vidéki embereket, inkább a kereskedőket jellemeztem(jelzem ebben az ajándék, hobby, dekor) kategóriában.
Vannak vidéken jó üzletek, csak nem a plázákban. El sem tudom képzeli, hogy egy vidéki kézműves,hogy tudná kitermelni a bérleti díjat.

Budapesten is a legtöbb helyen gagyit árulnak, de találsz minőségit, mert itt van kereslet, és itt ki tudja fizetni(termelni) a több-százezres üzlet bérleti díját.
A plázák amúgy is a tömeg és gagyi cuccok fellelőhelye várostól függetlenül, annyi különbséggel, hogy itt(Bp) akadnak elvétve minőségi(nem tömeg,és nem csak a termékek árát tekintve prémium)üzletek is.

Én szkeptikus vagyok az Asia - centeres piákkal(skót whisky - madi in china??), nem tudom honnan jön, mi van benne, én nem mernék attól berúgni, és parfümöt sem vennék ott.
Árait tekintve az AsiaC-ben ici picit magasabb az ár a józsefvárosi piacnál, viszont abszolút kulturált, európai szerű, utóbbitól jobb választás.

Azt meg tudom, hogy az említett plázák üzletei(ajándék,hobby,dekor) az árukészletük e kettő helyről szerzik. Ez a valóság! Nyomatják drágán a gagyit és a hamisítványt eredeti árán tolják a vevőknek.
János bizonyára az "előfizetés nélküli", "ingyenes" adatcsomag tarifáival böngészgetett telefonján, máskülönben hogyan jött volna össze neki egy ilyen számla? Érdekesség, hogy semmilyen értesítést nem kapott menet közben, hogy héló, megyünk lassan…..
akrampampuli 2010.12.20 01:01:41
@hagyma: "kiemelni a fogyaszto zsebet negativan erinto dolgokat
pirossal"???? Minden vásárlás negatívan érinti a fogyasztó zsebét.
Látom a várost, a Billboardokat, az akciós újságokat mind piros. Ez kb. annyira kib@.... nagy marhaság mint a 12,16,18-as karika a tv-ken, idegesítő, ronda, értelme nincs.

Kiemelni a fogyasztó fejét pirossal ha nem tud olvasni, mondjuk ez megoldás lehet a fodrászoknak.

Azért pisztolyt nem tartottak a fejéhez, hogy netezzen mobilon világba, és volt lehetősége a csomag választásra, hogy miért nem tett így a posztoló nem tudhatjuk.
akrampampuli 2010.12.30 12:17:08
@judit74bp: Örülök az egyetértésednek! lájkollak
István megdöbbenve vette észre, hogy karácsonyra vett dominókártyás telefonszámának előző tulajdonosának minden személyes adatát elolvashatta a weben:Tisztelt Telekom! Vásároltunk egy vadonatúj dominós telefont aminek a személyes regisztrációs oldalán egy régi felhasználó…..
akrampampuli 2010.12.30 10:20:24
@eccerüvagyok: bár az te eseted nem ismerem, de ha büntetőeljárás indul és nyomoznak vki után még szép, hogy nem hívják fel. Bár értem én a problémád, ahhoz, hogy megpattanjon az illető a felelőségre vonás alól ahhoz idő kell:)

Azért kíváncsi lennék arra, hogy a posztoló, hogy hol és milyen üzletben vette a teló csomagot. Az egyik hyperben előttem két nagyon raj srác kb. 20 pre paid csomagot -at vett, a műszaki pultnál, volt náluk pár személyi, az eladó előttem kapott egy 5 ezrest zsebbe. A Szóval kis gsm-s gagyi boltokban is árulnak mástól átvett "vadi új" teló csomagokat amiket a vásárláskor regisztráltak valaki neve alatt(ehhez ki se kell bontani a csomagolást).
Jól kicsinálja az Eletromos Művek azokat a családokat, amelyek átalánydíjas részszámlákkal fizetnek az áramért. Ez annyit tesz, hogy az aktuális havi fogyasztástól függetlenül egy évig havonta ugyanakkora összeget kell befizetniük, majd egy év elteltével, márciusban, megnézik…..
akrampampuli 2010.12.20 16:56:02
@soroslo: most volt egy gázos alvállalkozó nálunk, ő spéci főgázos pda-val nyomta az adatfelvételt, fényképet.
akrampampuli 2010.12.20 17:06:44
@soroslo: nem csak szociálisan hátrányos helyzeűek kérhetik csak nekik van ingyen a csere.

@atpijkamo:
Jelez az óra ha alacsony az egyenleged.

@hagyma: de év végén nem is sírsz azon, hogy kiszámláznak 120.000 Ft, + nincs kamat, behajtás, visszakötési díj a legrosszabb esetben sem.
akrampampuli 2010.12.20 17:46:15
@soroslo: valószínű azért kértek annyit, mert nekik nem érdekük a váltás. Sőt! Az, hogy fogyasztók sokkal jobban be tudnák osztani a kw-okat, kevesebb fogyasztást eredményezne.
A tartozást így vagy úgy beszedik, sőt még jól is járnak. A kamat, az unokaöcs behajtó cége, vagy a cimbi ügyvédi iroda + jól megfeji az ügyfelet.

Hogy ha előre fizetsz miért lenne olcsóbb? Igaz ez nem rossz ötlet:).
Kati eléggé meglepődött, amikor 3 héttel az idei éves elszámolás után levelet kapott az ÉMÁSZ-tól, amiben visszamenőlegesen 110 ezer forint tartozást szeretnének rajta behajtani karácsonyig. Tudjuk, mi jár annak, akinek visszamenőlegesen jár? A kurva anyja, az.Előzmény: 10 éve…..
akrampampuli 2010.12.20 10:28:41
@Borenbukk: azért ha valaki irreálisan kis számlát kap vagy nem kap számlát hónapokig nem tűnik fel neki, hogy valami nem stimmel? És itt nem a posztolóra gondolok.
akrampampuli 2010.12.20 11:48:17
@fingerbangs: mondjuk megnézed az óraállást a számlán és az órán.
akrampampuli 2010.12.20 12:11:36
@fingerbangs: az gáz! Ahogy fentebb már írták az óra bevizsgáltatása elég procedúrás, és ahogy hallom mint az áramszolgáltatónál elég gyakori a megmágnesezték kifogás, és még bünti is lehet.
apropó óracserét kérhetsz, hivatkozz arra hogy gázszagot érzel, vagy zajos az óra.
Sziasztok! Amíg mások karácsonyra 13. havi bért, bónuszt stb kapnak addig minket meg kiraktak az utcára.Egy elektronikai cégnél dolgoztam Nagykőrösön. A cégnek vannak saját úgynevezett céges dolgozói és vállalkozós dolgozói akik csak kölcsönzött munkaerők. Én is ilyen…..
akrampampuli 2010.12.20 11:37:23
@bájgúnár: bizony, bizony.

A multiknak meg azért éri meg, mert költségként, nem bérkiadásként jelenik meg a könyvelésükben a kiadás, így visszaigényelhetik az áfát a közvetítő számlájából.
akrampampuli 2010.12.20 11:45:27
@Bambano: nem feltétlen mind a 300 embernek kelt ugyanazon a napon a szerződése, sőt van fluktuáció is. Ebből nem derül ki számomra, hogy határozatlan vagy határozott volt a szerződés.

Rossz a rendszer, nem az áfa visszaigényléssel kellene a cégeket motiválni, és ezáltal élősködő munkaközvetítőket életben tartani, hanem a közvetlen foglalkoztatást. Mindenki jobban járna, lojálisabb munkaerő a cégeknek, a munkavállalóknak meg valamival biztosabb munkahely.
akrampampuli 2010.12.20 11:51:23
@Tibike15: az szerintem is botrány, hogy segélyekből és mindenféle támogatásokból simán össze lehet hozni egy minimálbért, egy kis fekete munka(alkalmanként) és hawaii dizsi napszemüveg.
Hosszú, erőltetett menet ért véget tegnap este a Megasztár fináléjával, hét hónapig tartott a szerényen csak legendaként aposztrofált tehetségkutató. Szombatonként, az X-faktor ellen kezdte, majd pánikszerű menekülés után pénteken folytatta, ahol már simán hozta az elvárt…..
akrampampuli 2010.12.18 18:26:51
@ágota: Másképp szocializálódik/ott a romániai magyarság, az ukrajnai magyarság, a felvidék, a délvidék, az 56-os kivándorlók gyerekei, határon belül pedig a kádárrendszer hagyott nyomot minden család, egyén gondolkodásában. Mindenki az örökölt, szerzett, választott, kényszerített nemzet erkölcsei, értékei szerint nőtt fel, ezért nem vagyunk, nem lehetünk mind ugyanolyan magyarok hisz értékeink különböznek. A nemzet fogalma egyszerűsítve pedig az azonos értékeken alapuló közösség, és ehhez nem kell egy nyelvet beszélni.
Mind másképp látjuk értjük a dolgokat, mások az értékek. Ha ők az igaz magyarok akkor én más nemzethez tartozom, csak véletlen ugyanúgy írják.
akrampampuli 2010.12.18 18:30:48
@akrampampuli: és hívják
akrampampuli 2010.12.18 20:50:53
@döröBé: sajn, olyan nincs, hogy: mikor - hogy. Barátaim közt is akad aki, kéthoni a szülők miatt. Igazság szerint ő egy nemzeti identitásproblémával küzdő hontalan. szerintem nem lehet két hazád.

@kareszocska: örültem, igaz izlések és pofonok
Ezt megkönnyeztem. Hoppácsak, a beküldő nevét kihagytam a posztból, ejnye. Meg6ónak köszönjük a találatot. ..
akrampampuli 2010.12.18 17:34:00
@Csore60:
"Hej, azok a reégi szép Ki mit tud?-ok, ahol komoly szakmai zsűri volt, és a produkció számított."

Akkor is ugyanaz ment, mint most, csak még politikai befolyás is a kiválasztásban.
Sok tehetség lenne Magyarországon, viszont szánalmas pedagógusaink, és oktatási rendszerünk nem azt támogatja aki tehetséges, a média meg érdektelen a tehetséggondozásban, csak a profit a lényeg.

Ahhoz, hogy minőségi műsorokat gyártsanak, minőségi emberekkel, minőségi zsűrivel kellene dolgozni, de mivel a nagy ker. adók mind német tulajdonban vannak csak 1 számít a nagyobb nyereség, amit a költségek minimalizálásával akarják elérni.
Varánusz A Szíjon túl 2010.12.18 08:00:00
Tegnap este döntősorozatának utolsó állomásához érkezett a Megasztár 5. Az a sorozat, aminek először kellett szembenéznie a népszerűségi versenyben egy külföldről vett, és onnan minden elemében ki és lemásolt szériával, az X Faktorral. Rá is fért a formátumra egy…..
akrampampuli 2010.12.18 14:49:49
@pamut: "A szavazást így vagy úgy, de nyilván manipulálták. Melindánál is, most is. Akár maga a tv2 is küldött szavazatokat, oszt kész. Az nyert, aki a tv2 számára a továbbiakban is a legjobban felhasználható."

Milyen szavazást?? azt csak néphülyítés, előre írt forgatókönyv alapján készülnek az ilyen műsorok, a grafikusok előre gyártják a grafikonokat.

A való világról olvastam, miszerint egy valaki csak két számról kapott tömérdek szavazatot, ezért aztán beküldtek még valakit, ez csak egy gyenge (de működő) pr fogás volt, mert olyannyira alacsony a nézettség, és kellett a pr megjelenés, hisz reklámokkal sem tudtak figyelmet kelteni a pancser retek klubbosok.
Talán az ország legszemtelenebb, legbeszólósabb üzletvezetőjét jelentett föl Edit a Sparnál. Emberünk olyat mondott, ami még a Homár levelesládájában sem mindennapos. Kellemes teázgatás alant: Szeretnék önökkel megosztani egy kis szösszenetet arról, hogy a balatonlellei…..
A kereskedelemben, csakúgy, mint oviban és általánosban, ami ragad az tapad. Gondolta olvasónk, VV, aztán nagyobbat csalódott, mint a fideszes alkotmánybíró. VV Iphone 4-est szeretett volna, amit a T - díjcsomagtól függően - 29900 forinttól ajánlott. Olvasónk ki is választotta az…..
akrampampuli 2010.11.15 19:22:21
@ben2: "Hidd el, hogy az USA-ban azért kapná meg gondolkodás nélkül a telefont ennyiért a t. vásárló, mert ott 1 dollár különbségért is hajlandóak bíróságra menni az emberek."

Az USA -ban!! Mit tudsz az USA-ról amit az ertélklubon látsz, meg amit a neten olvasol, vagy egy ismerősöd ismerősének ismerőse mesélte???

Kiábrándító leszek: nem az amit ott látsz, olvasol.

Én simán feltételezném a posztolóról, hogy szándékosan meghackelte a webshopot.
Be is perelnél!Simán!
Csak 1 embernél sz@rt be a rendszer???

Álmodik a magyar a piacgazdaságról, úgy hogy azt sem tudja mi az.
akrampampuli 2010.11.15 20:41:46
@igazságos: Igen ott az @T&T a piacvezető, így minden területen ő diktál. Mondjuk ez hülyén hangzik. Inkább úgy fogalmaznék kihasználja a fogyasztók árrugalmasságát. :) Én sem tennék másképp, de szerintem senki sem. Gondoljunk csak bele mekkora bukó lenne a prémiumból, csak a menedzsmentnek!

Igen a piacgazdaság Qrvár@ nem = szociális érzékenység
akrampampuli 2010.11.15 21:46:28
@Kulics: :) Miért akarnék én bárkinek rosszat???

A te anekdotádra reagáltam, és ha elolvasod még1X többesszámban írtam tehát nem konkrétan neked!

Véleményem továbbra isaz, hogy akik az ilyen vagyonszerzést példaértékűnek tartják, számomra továbbra is csak erkölcstelen hiénák.

A rosszindulat pedig a te anekdotádban van, a lelkiismereted miatt meg ne engem kérj számon!

Amúgy sem kívántam semmi rosszat, csak azt hogy képzelje az ellenkező oldalra magát az is aki ezt olyan jó businessnek találja.

Látom te beleképzelted magad rendesen. :)