Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Őszinte Őrült

33 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Zelda és Zelda 2011.06.16 15:34:00
Azt a sztorit nyilván mindenki ismeri, hogy Robin Williams óriási gémer, és a saját lányát is a nintendós játékhős után nevezte el Zeldának - az igazán érthetetlen az, hogy a Nintendónak csak most jutott eszébe erre reklámot építeni.   Zelda egyébként nemcsak szexi, de…..
A legjobb úton haladunk, hogy közmunka nagyhatalom legyünk... Tegnap Szíjjártó vadította nagy szavakkal az Este műsorvezetőjét és a nézőket:   "Málta mellett az unióban Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta, ezt nyilvánvalóan emelni kell, először…..
Subba Föld Napja Szandikával 2011.04.22 14:38:00
Adja!  szólj hozzá: A Föld napja Szandikával..
Egymilliós bírságot kaptak, amiért Vásárhelyi Mária előadását egy dominaként fellépő személy szexuális szolgáltatásához hasonlították. Van, akinek addig fontos csak a szólásszabadság, amíg nem róla szólnak szabadon. A Fővárosi Bíróság a minap Vásárhelyi…..
A főváros poros utcái a 19. század közepén szűkében voltak a testet-lelket felüdítő köztéri díszkutaknak. Örömmel fogadták hát a városatyák 1869-ben a Pesti Hazai Első Takarékpénztár igazgatótanácsának felajánlását, mely szerint a köz javára magukra vállalnák…..
Véleményvezér Bajnai is back 2011.04.13 07:37:00
Bajnaiból könnyen lehet még egyszer miniszterelnök. Ahhoz viszont, hogy ez a következő ciklusban történjék, a Fidesz hathatós segítségére lenne szükség. (Fotó: Kovács Tamás/MTI)Bajnai Gordon volt miniszterelnök tegnap felszólalt a Bertelsmann Stiftung budapesti rendezvényén.…..
Őszinte Őrült 2011.04.13 11:51:50
"Időbe telik, mire ezt elfelejtik neki." a magyar választók 90%-ának memóriája nem terjed túl az előző fizetésén/nyugdíján. ne tegyünk úgy mintha egy rendes országban élnénk ahol az emberek többsége megfontolt politikai döntéseket hoz.

"Ahhoz viszont, hogy ez a következő ciklusban történjék, a Fidesz hathatós segítségére lenne szükség. Arra, hogy a kormány az előző időszak politikáját folytatva gyakorlatilag legyalulja a saját támogatottságát." 2002-ben már sikerült megcsinálniuk. most nagyobb a tábor, viszont erősebben hozzá is fogtak a gyaluláshoz, bőven hullik a forgács. de a fidesz nem hiszi hogy akik most rá szavaztak azok ezentúl mindig rájuk fognak, ezért szabják át az alkotmányt meg a választási rendszert a nekik legkedvezőbbre. ez persze azzal fog járni hogy az esetleg megszerzett újabb ciklusuk mögött nem lesz valódi támogatottság, csak okos kalkuláció; bőven elképzelhető hogy olyan körzeteket alakítanak ki ahol kevesebb össz-szavazat mellett több képviselőjük lesz. (mintha az usában is lett volna elnök Bush (?) kevesebb össz-szavazattal).

"Bajnairól az állampolgárok még soha nem szavaztak. Nem igazán láttuk, hogy tudna a tömegekre hatni, választópolgárokat meggyőzni" - amióta Medgyessy Pétert megválasztották szerintem a ki alkalmas? és a ki az akit megválaszthatnak? nem releváns kérdések. ha őt el lehetett adni akkor bárkit (politikus=mosópor), csak marketing (=pénz) kérdése. a magyarországi multik szerintem pult alatt szívesen átnyújtanak egy pénzeskoffert csak hogy ne ez a kormány maradjon. lesz itt még kerítés Tesco-Bajnai gazdaságos házikolbászból.
Volt ez a legutóbbi írásom Andrásról, a hajléktalanról, amiben egy kicsit kiborultam: összesen körülbelül 65 ezren olvastátok a róla szóló öt írást, több ezer Facebook like-ot gyűjtöttek be ezek a posztok azért, hogy minél szélesebb kört érjen el a történet, de semmi.…..
Az antiszemitizmussal, fasiszta hajlamokkal vádolt első Fidesz-kormány szintén nem volt képes kivédeni a vádakat. A valódi feladat pedig nem a vereségek megideologizálása, hanem azok elkerülése lenne. (Fotó: Der Spiegel) Megint kezdődik. Az ENSZ szólás- és…..
Az Egy nap a városban blog rendszeres olvasói kívülről fújják már András történetét, úgyhogy a következő bekezdés csak az újaknak szól, a rutinos olvasóink meg ugorjanak a következőre.  András egy hajléktalan volt a lakásom közelében, aki hiába élt az utcán,…..
Mi a megoldás? Befektetés és tőke kell. Ahhoz meg vagy tíz év lakossági takarékoskodás és puritán életmód, vagy újabb idecsábított multik, vagy nagy állami projektek és további eladósodás. Más út nincs. A KSH tegnap kiadott korrigált statisztikái még az előző napi,…..
Miután többször belerúgtak a rendőrökbe (cafeteria-csökkentés, megbízhatósági vizsgálat, korkedvezményes nyugdíj elvételének belengetése, semmisségi törvény), a kormány valószínűleg érezte, hogy ez már kicsit sok, és akár még veszélyes lehet.Így aztán Pintér…..
 Alighanem csak átmeneti, apró bosszúság az, amit gborz szúrt ki a 4-6-os villamos új megállóinak átnevezésekor, hiszen az átállás nem mehet végre egyik napról a másikra minden fronton. Ám igaz, ami igaz, az egyszerre három néven futó megálló már tényleg kicsit sok a…..
Őszinte Őrült 2011.03.25 11:52:59
OFF

mivel a blogon már volt szó a gyaloghídról gondoltam bedobom ide is ezt:
varosvedo.hu/cikk.bve?id=553 Híd-Gyaloghíd-Duna - urbanisztikai fórum, március 29-én, kedden 15 órakor a MUT székházában

ON

végülis mi is elmondtuk már őket sok mindennek, most ők is sok mindent neveken neveznek. btw az Üllőit azért kellett átnevezni nehogy Schmitt Pál arra járjon és véletlenül rosszul leírja. veszélyben még: Lillafüred
A Szabadság tér Budapest legellentmondásosabb tere. Nevével ellentétben van rajta ugyanis egy szovjet hősi emlékmű, plusz a tér egy részére be se lehet menni, mert ott az amcsi nagykövetség. Ami az emlékművet illeti, elég régóta tart a huzavona, mert hogy nemzetközi egyezmények…..
Őszinte Őrült 2011.03.23 20:38:37
a Roosevelt-ből legyen Széchenyi, a Szabadságból Roosevelt, az emlékmű kerüljön át a Moszkva térre, ami nem a mostani Moszkva (mert az lesz az új Szabadság), hanem a Felvonulási, az emlékmű köré pedig idővel odaépítjük az új Szépművészetit. de persze ez még nem a vége, az Elvis Presley téren átfutó út legyen a Rock and Roll út, a Ferenc és a József körutat összevonjuk Ferenc Józseffé, így az egyik neve felszabadul, az lesz a Nemzeti Együttműködés körút. A Kossuth tér új neve Milliók tere, a Vörösmarty-t pedig átnevezzük Narancsmarty-ra. Közben az utolsók cseréljenek helyet az elsőkkel, indítsuk be a piroshó-ágyúkat és a Magyar Gárda holnaptól cigánygyerekeket dobál a háztetőkről. A miniszterelnöki hivatal április elsejétől nekilát a kolbásztöltésnek (egy hozzáértő személy már van közöttük, a többi meg belejön), így év végére elérhetjük hogy a Szemere Bertalan terv keretében vállalt ígéret szerint mindenhol kolbászból lesz a kerítés. Ennek örömére december 25 és 26 jövő évtől az új kolbász ünnepe. Március 15 szintén megújul, ezentúl a határontúli magyarok állampolgárságának nemzeti ünnepe lesz, augusztus 20 pedig a vizitdíj eltörlésének nemzeti emléknapja, 300 forintos tűzijátékkal. Ja igen, további változás még hogy január egytől az államfőt helyesen álamfőnek kell írni, ahogy az álomást is ezentúl másképpen (a nyelvészet köztudottan lemaradásban van az élő nyelv dinamikus változása mögött. A kenyér neve ezentúl cipó, a kiflié minibagett, a zsemle pedig buci. A kék új neve zöld, a piros ezentúl a sárga, a régi (idejétmúlt) zöldet pirosnak, a pirosat kéknek kell majd hívni. A fülkeforradalom nem ismer lehetetlent! Revolucion siempre!

ps aki tudja mi legyen az új Kossuth tér ne fojtsa magába
A kérdés főleg a rendszerváltás óta érdekes: azelőtt a kutya sem látogatott nyugatról keletre, aki mégis, az a Balaton felé vette az irányt, aztán leomlott a vasfüggöny, a német, brit, olasz turisták nem féltek többé attól, hogy a határra érve szovjet katonák kutatják majd…..
Őszinte Őrült 2011.03.18 14:21:27
www.austriatourism.com/xxl/_site/int-de/_area/465219/_subArea/465248/_subArea2/481356/_id/510260/index.html

bécs 2010-ben majdnem 5 millió vendéget fogadott, akik 10,9 millió éjszakát töltöttek el

tehát: Bécs 5 millió vendég, Prága 4,7 millió, Bp 2,5 millió, de ezekben benne vannak a belföldiek is

ezek a korrekt számok, azért van lemaradásunk, de nem Prága 20 millió, Bécs 10 millió és Bp 2,2 millió

legközelebb poszt írás előtt tessék jobban utánanézni; vendégéjszaka meg ugye nem egyenlő vendég
Őszinte Őrült 2011.03.18 15:36:41
@cassio: itthon.hu/szakmai-oldalak/letoltesek/stat-2010-elozetes a Magyar Turizmus Rt. összesítése a KSH adatai alapján, 11. oldal,

2010-ben Budapest vendégforgalma 2,5 millió (400 ezer belföldi) vendég, 5,85 millió (800 ezer belföldi) éjszaka;

az egész országban 7,3 millió (3,9 millió belföldi, 3,4 m külföldi) vendég és 19 millió (9,7 millió belföldi, 9,3 m külföldi) éjszaka

elrettentésképpen Ausztria www.austriatourism.com/media/8998/Entwicklung%20Ank%C3%BCnfte%20N%C3%A4chtigungen%201990%20-%202010.pdf

2010-ben 33,4 millió vendég (11,4 millió belföldi, 22 millió külföldi) töltött 124,8 millió éjszakát (ebből 35 millió belföldi, 89,8 m külföldi)

azért állatira le vagyunk maradva, persze - náluk vannak hegyek, de azért mégis
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
Az USA-nak és Európa vezető országainak még kevesebb erkölcsi alapjuk marad, hogy a demokrácia és a szabadság globális védelmezőjének pózában tetszeleghessenek. (Kép: a Time címlapja, 1957.01.07.) Bár győzelemnek indult, a líbiai példa óriási vereség a Nyugatnak. Éppen…..