Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oregbeatsuhanc

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csavarboltban járva nekünk is kellemetlen, ha kérdezősködéssel, körülírással feltartjuk a sort, mert alultájékozottak vagyunk csavarfajtákat illetően. "80 darab M6-os, belső kulcsnyílású, horganyzott, 8.8-as csavart kérek" - nem szabad többnek elhangzania azonosításként. A csavarbolt élőmunka…..
Régi padlásokon, hagyatékot böngészve vagy aukciós oldalakon, tematikus weblapokon találhatunk rá régi célszerszámokra, melyek rendeltetése ismeretlen, hiszen nem érthetünk minden szakmához. Főleg nem a 100 évvel ezelőtti munkafolyamatok szerszámaihoz. Épp ezért ne legyen rossz napja, ha gyenge…..
Kedves Olvasó el tudja képzelni a jelenetet, mikor a Nagy Mű utolsó felvonására kerül sor, midőn át kell fúrni merőlegesen és pontos koordinátákon egy vastag, tömör anyagot. Egyszeri és megismételhetetlen próbálkozás. Ez tesz pontot az i-re, megkoronázva eddigi erőfeszítéseket, befektetett…..
oregbeatsuhanc 2020.04.09 09:19:46
@kkm.furdancs: A régi ipari FA 13 as asztali fúrógép létezett dahlander motoros kivitelben is, azoknál lehett a sebességeket duplázni.
Ami a barkács asztali gépek nagy hiányossága, hogy nincs lehetőség a fúró orsó kotyogas megszüntetésére a hüvely után húzással.
Kaotikus kicsit az egyenes mozgású fűrészlapok megnevezése, befogásuk módszerei is változatosak. Ebben próbálok rendet tenni és bemutatni a gyakran felmerülő problémákat. Tipikus hibalehetőség, majd elhárítása kerül napirendre gépboncolással egybekötve, illetve egy végre…..
oregbeatsuhanc 2019.12.22 02:40:57
@kkm.furdancs:

Az, meg pláne történelem volt a szerviz üzletnek, amikor megmutattam az 1986 augusztusi METRO áruház reklám újságot , amelynek a címlapján reklámozták a DN 228 -as körfűrészt, a DN 10 A sarokcsiszolót és a D 136 RS kézi fúrógépet, amiket többek között megvettem. - : )
oregbeatsuhanc 2019.12.22 10:18:25
@villanyember:
Igen, azt mondják, hogy a kék gépek jobbak voltak, a rezgő csiszolót viszont drapp színnel kaptam, az nem sokáig bírta.

Ha jól emlékszem az Evig kicsit később fekete színben is gyártotta a ezeket a gépeket.

A fúrógép a maga 500 wattjával tényleg nagyon bírta a hajszát 15 cm - es talpszelemeneket 16 mm es fúróval fúrtam át a lehorgonyzo csavaroknak.
Én is a ház építéshez hoztam be a gépeket, amiben rengeteget segítettek.
A fúrógépet és a rezgő csiszolót később eladtam egy műszaki bizományiban, ahol két kézzel kaptak utánna.
Bosch gépeket vettem helyettük, ( zöldet ) később már bántam, hogy a B & D -hez hűtlen lettem.
oregbeatsuhanc 2020.04.09 08:36:36
@GregDzsi: Szerintem sem ezzel kellene.
Én is csak a mosogató, vékonyabb lécek stb. férőhelyekhez, ívelt felületekhez használtam a 86 óta meglévő gépemet.
Hangszóró káva minőségi kivagashoz jobb egy kör kiszúró.(két oldalról használva a vágó él hossza, és az átszkításkor keletkező sorja csökkentése érdekében.)
10 cm vastag anyagot, ha nincs láncfűrész, akkor inkább körfűrésszel vágok el két oldalról.
Nagyapám bognár szerszámai közt volt kézi lyukfűrész, ami a rókafark fűrészhez volt hasonló, vékonyabb pengével.
Megütköző orvosvélemények az ATV Heti Naplójában Akik március elsején úgy gondolták, hogy mindennapjaikhoz ugyanúgy hozzátartoznak a koronavírusos hírek, mint Sváby Andráshoz Karcsika, az eb, azok megnézték az ATV-én a Heti Naplót.A Karcsika iránt érdeklődők minden vonatkozásban kielégülhettek, a…..
Krisztina nagyon boldog, hogy nem fizetett előre a kanapéért, ami raktáron van, vagyis gyártják, vagyis hamarosan szállítják, vagyis ki tudja mi van vele. A képen szereplő RAKTÁRON, MAX 1 HÉT! felirat megtévesztés szagú, de láttunk már sok ilyet. Krisztina viszont éppen a gyors szállítás miatt…..
oregbeatsuhanc 2020.02.13 12:02:58
@Opportunista mikroba: Teljesen igaza van. Vannak akik még a csináld magad mozgalomban szocializálódnak, nekik ez ma sem probléma.
Van aki meg megcsinaltatja.
Ráadásul sokszor a garancia feltétele is a cég szakemberei által végzett összeszerelés, beüzemelés, stb.
ami sokszor érthető is.
Őszinte tisztelet a szobafestőknek és tökéletességre törekvő civil lakásfelújítóknak, akik a fal egyenetlenségeit glettel töltik fel, a felesleget lecsiszolják, esetleg több menetben ismételve ezt. Közben a szálló por koncentrációja eléri a "ezt nagyon sokszor fel kell majd mosni" értéket. Kis nyári…..
Szokásos program a metrón, a legtöbben a telefonjukat nyomkodják, mások bambulnak maguk elé, néhány ember beszélget a mellette ülővel és még egy-két könyv is akad. Az Ecseri út magasságában egy, a kocsi végében álló negyvenesnek tűnő hölgy meglehetősen nagy hangerővel…..
Egy jó számot feldolgozni egyáltalán nem ciki. Pláne, ha az előadó beleteszi kicsit magát is és ad hozzá, közhelyesen szólva, valami pluszt, az eredmény pedig nem csak hallgatható lesz, hanem olyan, amitől talán vele azonosítják majd később a dalt, nem az eredeti előadóval.…..
Lazarbibi A SANYO története 2016.02.20 23:28:33
Egy SANYO készülék volt a SAMSUNG első televíziója A SANYO 2013-ban nagyjából megszűnt, a SAMSUNG pedig a világ vezető gyártója lett, de kezdjük az elején. 1947-ben megalakul a Sanyo Electric Works. A cég kezdetben dinamólámpákat gyártott kerékpárokra egy használaton kívüli Matsushita üzemben.…..
Lazarbibi AKAI 2016.09.18 16:30:00
Az AKAI cég története még 1929-ben kezdődött Masukichi Akai 1929 júliusában Tokióban megalapította az Akai Electric Company Ltd. nevezetű céget, amely kezdetben rádió építőelemek, foglalatok és egyéb elektromos alkatrészek készítésével foglalkozott. Az üzleti gyorsan bővült a 30-as években.…..
Lazarbibi Fax Rádió 1937-ből 2015.02.01 20:59:18
Szinte teljesen feledésbe merült egy média kísérlet az 1930-as évekből Az újságok legnagyobb ellensége a rádió volt a korai 1930-as években. A hírek gyorsabban eljutottak az éteren keresztül a hallgatóhoz, és ez annyira zavarta a kiadókat, hogy képesek voltak felvásárolni a…..
Hazánkban szinte mindenki tudja azt, hogy az Ikarus nemcsak tízezresével ontotta magából az autóbuszokat, de igen sok olyan fejlesztést és világszabadalmat is köszönhetünk a tíz éve bezárt gyártónak, amelyek gyökeresen változtatták meg a világ buszgyártását. E szomorú évforduló alkalmából…..
oregbeatsuhanc 2016.09.22 10:09:07
@krepsz_zoltan: Egy szép szürkéskék színű Henshellel volt szerencsém utazni hétvégi kirándulásainkon a Szentendre - Esztergom útvonalon. Ez a 60 - as évek eleje - közepén volt.
Ákos extrém súlyos tapasztalatokat szerzett egy üdülési jogokat értékesítő cégnél. Elmondása szerint általában 100-150 ezer forintokra húzzák le a becsalogatott áldozatokat, akik rendszerhaszálnati díjat fizetnek egy nem létező rendszerért, annak reményében, hogy egyszer…..
oregbeatsuhanc 2016.04.08 11:22:02
A GVH több fogyasztóvédelmi eljárás során több 10 millióra bünteti az ilyen cégeket, de ez csak aprópénz a havi átlag 100 millás bevételhez képest. A Club Holiday pl. a Délibáb utcában működött még 2009 ben, azóta onnan, ha nem tévedek a Teréz krt.-ra költöztek.

"Igen, jóhogy, naná, hogy eladjuk az üdülési jogát! Persze! Simán!"

Ez szó szerint így igaz, ezt hazudta nekem is egy műkörmös ribanc a cég nevében. (erről hangfelvétellel rendelkezem!) A 99% -os elégedettség a cég szekértolójának ordas nagy hazugsága, mert ezreket vágtak át, és akik használják az üdülőjogukat egymásnak panaszkodnak a túlzott költségek, és kötöttségek miatt. Az egész buli néhány morális emberi hulladék jó megélhetését szolgálja, olyanokét, akik az anyjukat is eladnák pénzért.
A rendőrség álláspontja szerint amit művelnek megtévesztés, de nem csalás, mert a pénzedért egy eladhatatlan szart kaptál. A szerződéstől ma már 14 napon belül el lehet állni, ha nem adnak tisztességesen kitöltött elállási formanyomtatványt, vagy 14 napon belül pénzt vesznek át, vagy más szabálytalanságot találnak elkövetni, ez 1 év+14 napra hosszabbodik! A szerződést megtévesztésre hivatkozva 1 éven belül bíróságon meg lehet támadni, de ehhez bizonyítékokkal kell rendelkezni! A szerződést nekünk 2 napja sikerült végre a Törvényszéken megsemmisíttetni, és az eredeti állapotot visszaállíttatni. Ez egy hosszadalmas, de nem lehetetlen eljárás volt, ami ráadásul most már precedens értékű, mivel a keresetet a jó erkölcsbe ütközésre alapoztuk. Az igazi megoldás ennek a vállalkozás szabadságával visszaélő, csalásra alapított kártékony vállalkozásformának a betiltása lenne.