Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mdavid89

183 bejegyzést írt és 742 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindjárt nem tűnik annyira távolinak 1911, ha színes mozgóképen nézegethetsz utcán sétáló, villamoson álló vagy autóban ülő embereket mai szemnek is ismerős helyeken. Mondjuk a Brooklyn híd vagy a Flatiron előtt, amiken alig fogott az idő. Színesben látni a kora huszadik századot mindig…..
E poszt megjelenésének percében van a második holdutazás, az Apollo-12 ötvenedik évfordulója. Ennek apropóján az alábbi néhány képen az emberes Apollo-küldetések legemlékezetesebb vagy (a szerintem) legérdekesebb, pillanatait láthatjátok.   1967. január 27.: A katasztrófával végződött Apollo-1…..
A két évvel korábbi, általunk már körberajongott éjszakai landolás nem az utolsó New York-i leszállós videó volt a High Pressure Aviation Films-től. A pilótafülke-pornó műfaj méltán népszerű szereplői megint egy 777-est kameráztak be; itt most nappal lehet megnézni, milyen egy leszállás Long Island…..
Martin Scorsese véleménycikket közölt a The New York Timesban. Ezt fordítottuk le (majdnem) szó szerint. Kapcsolódó podcastunk: Scorsese vs Marvel  Az Empire magazin kikérte a véleményem a Marvel-filmekről. Válaszoltam. Azt feleltem, hogy megpróbáltam végignézni néhányat, de nem nekem valóak, és…..
Bár egy kevés színes fotó New York-ról is fennmaradt a huszadik század első évtizedeiből, a legtöbb nem fekete-fehér képet az utólagos színezéseknek köszönhetjük. Ez a lenti gyűjtés is ilyenekből áll össze; ezt végiglapozva talán megsejtheted, milyen lehetett az élet a ma is álló téglaépületek és…..
Maximálisan értem én, ha elszakad a cérna. Csak nem szeretem. Hadházy Ákos a mai politikusi garnitúra egyik legtiszteletreméltóbb tagja, szélmalomharca a narancsos korrupció felderítéséért megsüvegelendő, kis túlzással egyedül többet tett azért, hogy kiderüljenek a rendszer sötét ügyei, mint az…..
1998 szeptemberében indult el a Metro, az az ingyenes közéleti napilap, amelyet jellemzően közlekedési csomópontoknál, forgalmas busz-, villamos-, troli- és metrómegállókban lehetett kézhez kapni reggelente. A magyar Metro egy nemzetközi, svéd székhelyű cégcsoport lokalizált változataként indult el,…..
Matt Weber - aki taxisofőrként kezdte pályafutását az éjszakában - és az ukrán származású Miron Tsovnir fotóit láthatjátok a Big Apple, azaz New York egykori sötét oldaláról. A fotósok - akiket munkájuk során többször megvertek, letartóztattak és rájuk is lőttek - a nyolcvanas évek világvárosi…..
Ilyen se volt még, de most van miért: terméket ajánlunk, méghozzá háztájit. A bloghoz családi ágon köthetőek ezek a kézzel festett fakorongok, New York-fanoknak tökéletes karácsonyfadíszek.     Adélnak eddig nem sok látszata volt a blogon, pedig köze az volt hozzá. Anno az ő ötlete volt, hogy egy…..
Szevasztok! Van az a pénz! 2019.04.23 18:42:00
UPDATE! 2020.03.23 - Frissített post link.   UPDATE! 2019. szeptember 9-től az Index címlapján régi-új nevén Blogketrec, tőle jobbra Blog.hu Címlap néven működik, ami korábban i2 volt. A névváltáson kívül minden maradt a régiben! Az i2 Blog.hu kézzel készült címlapjára rengeteg friss…..
Van egy egészen különleges város, ahol sikeresen nemet mondtak a multiknak, és a nagy közértláncok helyett inkább a helyi termelők szerveztek maguknak szupermarketet. És ráadásul milyen jót!..
Donald Trump gyakori média-megjelenései, nagyon vegyesen megítélt döntései és vitatható bel- illetve külpolitikája ráirányítják a figyelmet az eddigi amerikai elnökök értékelésére is. Trump rövidlátó, sőt korlátoltan ostoba klimapolitikája (melynek "megkoronázása" volt 2017-ben az USA kiléptetése a…..
Mdavid89 2019.06.27 11:40:06
@Larry Silverstein: Tök jó lenne, ha neked lenne igazad, és csak egy túlhájpolt kamu lenne a felmelegedés, de vagyok annyira konzervatív, hogy inkább hiszek a világ klímatudósainak mint a netes kommentfalaknak.
Mdavid89 2019.06.27 11:55:12
@Larry Silverstein: Nem tudom, minek, de megpróbálok egzakt dolgokat írni, hátha abba nem kötsz bele.

Pl. a szén-dioxid mértéke a levegőben változik emberiségtől függetlenül is, kábé 180-280 ppm között, most meg 415 ppm és olyan tempóban emelkedik, amilyenben még soha az emberiség történelmében. És akkor ez még csak a CO2, de ott van még egy csomó minden, ami fokozza a felmelegedést. ...és akkor ez még csak a felmelegedés, a környezet másféle pusztításairól nem is beszéltünk.
Mdavid89 2019.06.27 12:59:15
@Larry Silverstein: Bolsevizmus = leninizmus. Hogy lehet 2019-ben bolsevistákkal riogatni? Tök jó, hogy ütköznek a vélemények, de ne koptassunk már el jelzőket, fogalmakat.
A 13 millió dollárért árult két sziget Manhattan közelében található, és az egyiken még egy teljesen önfenntartó ház is áll...
Mdavid89 2019.06.20 21:05:41
@steery: Jelképes a mértéke, de a szigetről hajóval ingázás se segíti a klímát.
1866. Atlanta, Georgia röviddel az amerikai polgárháború vége után. A fűtőház romokban..
Mdavid89 2019.06.17 10:27:20
@molnibalage: Ráadásul egy magyar művész kísérlete volt a búzamező a WTC mellett: 548oranewyorkban.blog.hu/2014/05/22/egy_magyar_no_aki_buzat_termelt_a_world_trade_centert
Johan Renck és Craig Mazin az HBO és a Sky megbízásából egy öt részes, sokkoló dráma-sorozatot készített a 33 évvel ezelőtt, 1986 április 26-án bekövetkezett csernobili atomkatasztrófáról, melynek vetítése június 4-én ért véget. A tragédia Budapesttől 1125 km-re keletre, a ma Ukrajnához (akkoriban a…..
Nem tudjuk, hogy pontosan ki és milyen célból szivárogtatta ki az osztrák szélsőjobb bukását előrejelző videót, pedig ez veti fel a legfontosabb kérdéseket. A Spiegel annyit közölt csak, hogy bár nem egy postaládába dobott anyagról van szó - akár tehát tudhatják is, hogy kitől kapták, viszont a…..
Mdavid89 2019.05.21 10:26:30
@CSOKKI MÁLNA: De most komolyan: a nagy hazafi csávóról kiderül, hogy aprópénzért eladná a hazáját az oroszoknak a hatalomért cserébe, de neked erre is libsizned kell?
Mdavid89 2019.05.21 15:13:57
@MAXVAL bircaman közíró: Muszáj ez a kényszeres ballibezés? Rühellem a Fideszt, mégse gondoltam magamra sose balliberálisként.
Van egy sziget Thaiföldön, ahol még nincs tömegturizmus, ahol a fehér homokos partokon még nem sorakoznak hotelek és ahol egyetlen 7-eleven sincs. Ráadásul eljutni oda sem bonyolult. Ez az év eddig elég izgalmasan alakult: nem elég, hogy október óta Grúziában lakunk, már az első felében sikerült…..
Mdavid89 2019.04.18 12:55:07
Jól hangzik, bár ezekben a hónapokban, azaz szezonon kívül sok helyen ilyen nyugalom van az országban. Mi Ko Phanganon (iranythaifold.net/koh-phangan-latnivalok/#kophangan) voltunk két éve áprilisban és hasonló élményünk volt. 7 eleven van ugyan, de sokkal több helyivel találkoztunk, mint turistával, minden filléres volt és ott is egész sok olyan út és partszakasz volt, ahol hosszú percekig nem jött szembe senki.
  Frédéric Auguste Bartholdi 1876-ban meghívta Jules Bozerian francia szenátort az operába, a saját páholyába. Amikor a szenátor elhúzta a függönyt és belépett a páholyba, megdöbbenten felkiáltott: „Hisz ez itt a Szabadság-szobor élőben!” Az építész mosolyogva válaszolt: „Tudja ki ez a hölgy itt?…..
A Heti dörgés Villám Gézával egy olyan műsor, amire egyrészt nagy szükség van itthon, másrészt meg sokkal nagyobb falat, mint amilyennek látszik. Mert ugye mi a pöcs lenne nehéz abban, hogy ül egy pali egy asztal mögött, és vicceseket mond? Leteszel elé két-három kamerát, a feje mellé betolsz vicces…..
1912. A Titanic egyik áldozatának holttestét veszi fel a CS Mackay-Bennett kábeljavító-hajó egyik csónakja. A hét napig tartó küldetés végére 306 testet emeltek ki az óceánból..
Bakancslista, komfortzóna, kiégés, önmegvalósítás, karrierváltás, 30 éves korodra ezt már el kell érned, óvakodj a negatív emberektől. Mindenféle ál-lelkizős portál tárgyalja ezeket (mondanám, hogy női magazinok, de többnyire férfi áldozatokkal találkozom), néha bele sem gondolva, milyen károkat…..
Az étterem gyorsan alkalmazkodott a NER-hez, és megszüntette az értékelés lehetőségét. ..
Mdavid89 2019.01.08 16:12:37
Indul a szocialisták rendezte főpolgármesteri előválasztási bohózat! És Indul Karácsony Gergely, korábbi MSZP-P-s miniszterelnök-jelölt, zuglói polgármester. Hát izgultunk rendesen, Karácsony Gergely indulását sokáig lebegtették. Fene tudja miért. Kérette magát, vagy esetleg erre is csak hagyta…..
Mdavid89 2019.01.05 21:11:45
@nick papagiorgo: Van abban igazság, amit írsz. Én eléggé tartok tőle, hogy ez a celebből poltikus izé jelenség lesz - szomorú példája ennek Donald Trump elnöksége.

Puzsért viszont nem celebezném le. A csávó tagadhatatlanul - a szó jó értelmében - értelmiségi, még ha sokszor nagyon mellé is lő vagy felszínes infók alapján nyilatkoztat ki. A kétség, amiről írsz, jogos, de ha követed Puzsér témában tett nyilatkozatait, videóit, láthatod, hogy ő is hasonlóan gondolja: nem hiszi magáról, hogy saját tudása alapján képes lenne elvezetni egy várost. Egy polgármesternek nem is ez a feladata. Jól kell szelektálnia a szakértőket maga alá és tudnia kell, kire mit lehet bízni. Ez nem megy mindig Tarlósnak, aki képes volt a közlekedési szakterület korszakos zsenijét félredobni egy piti egócsata miatt.

Részemről hajrá Puzsér, én adnék neki egy esélyt.
Mdavid89 2019.01.05 21:27:52
@Gyorgy007: Szóval mindenkinek arra van az előre, amerre egy ötven százalékos párt mondja? És mindenki fogadja el, hogy a Fidesz marad az örökkévalóságig, ne ugráljon, ne szervezkedjen vagy mégis mire akartál utalni a kommenttel?
Mdavid89 2019.01.05 21:45:43
@Gyorgy007: Ebben egyetértünk.
Anno, amikor az oldalunkra próbáltuk összeszedni Bronx látnivalóit, nem volt könnyű dolgunk. Nem a város legvonzóbb kerülete, de valami jót azért lehet róla mondani: itt működik a város leggazdagabb botanikus kertje bő 120 éve már. És itt tartják a kilencvenes évek óta minden év végén és elején a…..
A korabeli New York látképe elválaszthatatlanul összefonódott a tűzlépcsőkkel. Sokáig a new york-i építészeti szabályzat része volt, hogy minden épületet el kell látni ilyen tűzlépcsőkkel, a tűzkárok elleni védekezésül. Chinatownban, Little Italyben, Hell's Kitchenben, a Sohoban vagy úgy általában…..