Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atti.atti

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért van annak valamilyen üzenete, mikor egy párton belül töretlen a vezető személye iránti “tisztelet”, és még csak kihívó sem jelentkezik ellene. Ez történik már régóta a Fidesz háza táján. A nemzet pocakos focihuszára, Orbán Viktor ismét pártelnök lett, és ezen…..
Futballsznob Fasiszta Torna Club? 2013.08.26 19:31:18
Először is van egy hipnotikus gifünk az ultrákat szugeráló Kubatovról, aztán konstatáljuk a rideg valóság, hogy Csatáry ügyben mindenki megbukott. Kubatov Gáborral az történt, hogy klubelnöki kötelezettségeinek kényszerű gyakorlása közben a drapéria másik oldalán…..
Vajon honnan érkeztek ezek az emberek? Kik ők? Valóságos alakok lennének és mindez valóban megtörténik vagy egy múló illúzió csupán? Köszönjük ELNÖK ÚR!!!! A maga nemében mesteri szerkesztésű és már-már földöntúli, isteni hangvételt, erőt, nagylelkűséget és…..
A harc, a küzdelem a lételeme. Eltökéltsége közismert. Nem ismer se kegyelmet, se kompromisszumot. A béke, a nyugalom nem az ő világa, a párbajban van otthon, akkor érzi magát elemében, ha ellenfélre lel. A konfrontáció a zsigereiben van, nem ismer sem istent, sem embert, ha valakit…..
Vakkomondor Orbán Viktor 50 éves 2013.05.30 18:09:00
A Vakkomondor stábja néhány szívből jövő jókívánságot rögzített a nevezetes nap előestéjén. Többen dalban köszöntötték a kormányfőt, és akadt, aki rövid összehasonlító elemzésben állapította meg, hogy a miniszterelnököt el tudja fogadni miniszterelnöknek,…..
Majkának állítólag elege lett abból, hogy az RTL 2 főnökei rendszereen cenzúrázták a Heti hetes-haknijaiból azokat a részeket, ahol vitába szállt a többiekkel, és védelmébe vette Orbán Viktort vagy a Fidesz-kormányt, harsogja a mai Blikk. A bulvárlapnak természetesen nem a…..
A kutatások ugyanazt mutatják, igaz, jelentős eltérésekkel: a teljes népességben az Ipsosnál 3, a Tárkinál 6, a Századvégnél 8, a Mediánnál pedig 11 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. A képet árnyalja, a választási kilátásokat módosíthatja, hogy a szocialisták…..
atti.atti 2013.02.01 16:26:01
@Nyekenyóka.: Persze a nép nem Orbán Fan, csak a szavazókorú népesség 20-25%-a, viszont az egy választáson a listás szavazatok 40-45%-a és az a lényeg, hogy a szavazók között hány százalékom van. Pl. 2010-ben 32%-a szavazott oda az össz szavazókorúnak az mégis elég volt a parlamenti helyek 68%-ra.
Magyarul 10-ből 2,5ember fideszes a szavazókorúak között de ez ma parlamenti többséget tud létrehozni... ezért csalóka a saját baráti körünkre vagy a villamoson hallottakra hagyatkozni...
atti.atti 2013.02.01 16:31:30
@Nyekenyóka.: A politika ezért érdekes tudomány, mert ha belegondolsz 10-ből 2,5 az nagyon kevés, azt mondhatni nem is népszerű valami, még a kettesre sem elég mégis azzal egy országot tudsz kormányozni. Ez mindenhol így van nem csak nálunk.
Ezért ez egy összetett és érdekes dolog.
atti.atti 2013.02.01 17:46:29
@szabadmagyarnép: Csak azok akik leakarják váltani a Fideszt ugyanúgy részesei voltak a félresikerült elmúlt 23évnek. Szerintem teljesen mindegy mi fog történni a választásokon, mert ha marad a Fidesz akkor marad, ha leváltják akkor pedig cseberből vederbe, a 23év egyik részesét leváltja majd a 23év másik részese...
Igazából nincs kire szavazni. Azért menjek el, hogy 4évig Orbán helyett, a Mesterházyt vagy Bajnait nézzem aki ugyanezt fogja csinálni aztán megint 4év múlva pedig megint Orbánt vagy neki valamelyik emberét. Amíg nincs egy valóban olyan erő aki nem az elmúlt 23év padlásáról leszedi és újrahasznosítja a politikai szemetet addig teljesen mindegy mi lesz a választások eredménye.
  Fránya dolog ez a hálálkodás, különösen akkor, ha kötelező jellegű. Mert a kézfogás, meg a tábla csoki még csak-csak elmegy Terka néninek a harmadikról, amiért a hétvégén öntözte a virágainkat, de ha pénzről és üzleti érdekekről van szó, akkor már furcsább,…..
atti.atti 2012.12.22 15:04:52
@pocakos focista: A Polgári Magyarországért Alapítványt a költségvetés támogatja, ugyanúgy mint ahogy az MSZP, a Jobbik vagy az LMP pártalapítványai szintén több százmilliós állami támogatást kapnak. Az már teljesen mindegy, hogy ez az ízlésed vagy nem a pártok alapítványai mind a sajátjait fogják kitüntetni, ez a Világon mindenhol így van ebben semmi különös nincs. Nyilván ha én mások oldalon állok akkor gyomorforgató, de a másiknak pedig az én alapítványom által kitüntetettek gyomorforgatóak.
atti.atti 2012.12.22 15:08:36
@pocakos focista: Szerintem ez a kinek pénzén kérdés állnaivitás. Mindenki tudja, hogy az össze pártot támogatják üzletemberek és ezek a pártoktól pedig kapnak ellentételezést ha az adott párt pozícióba jut és ebből van minden pártnak pénze kampányolni, rendezvényeket csinálni. Ebben semmi különbség Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP között. De nem is magyar sajátosság, mert a Világon minden párt ugyanígy csinálja. Még a mi általunk annyira majmolni kívánt fejlettebb nyugati országokban is ugyanez megy.
atti.atti 2012.12.23 23:33:26
@épeszű: Az MSZP kormány alatt pedig Szilvássy György pedig közpénzen csináltatott a testvérének kormányzati jósdát és még sok más hasonló volt.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az nekem képmutató bármelyik oldalról, hogyha a másik ugyanazt csinálja az felháborító de ha én is azzal nincs gond vagy pedig már nem is emlékszem, hogy ugyanezeket csináltam.

Magyarul nekem az a bicskanyitogató, hogy olyanok szidják és akarják leváltani az Orbán kormányt akik ugyanezt csinálják és csinálták, Bajnai se különb nekem és nem fogok szavazni olyanra aki középre hazudja magát de ugyanúgy részese volt az elmúlt 23évnek és ugyanazokat csinálta. Amit ma a balliberális ellenzék mond az akkor lehetne hiteles ha olyan ember mondaná aki nem volt köztisztségben az elmúlt 23évben.
Szóval nekem hagyjuk a többi párt állfelháborodását miközben ők ugyanazokat csinálták.
Eddig csak rossz viccnek tűnt a nemzeti italboltok hálózata, de úgy tűnik, valósággá válhat - sajtóértesülések szerint a trafiktörvény után előkészületben van a szeszes italok koncessziós árusításának tervezete. A Népszava szerint az elképzelés az,…..
atti.atti 2012.11.20 15:40:07
@Mad Mind: Abban ráció van, hogy nehezíted a hozzájutást egészségtelen dolgokhoz, mert például a cigarettából befolyó jövedéki adó az kisebb mint az egészségügy bizonyíthatóan a cigarettára visszavezethető kezeléseinek költsége.

Egyébként szerintem ez ellenőrizhetőség szempontjából még jó is lehet, mivel a hatóság tudja, hogy pontosan hol és hány helyen árulnak cigarettát és alkoholt ezért könnyebb azt ellenőrizni, jövedéki termék lévén ez nem gond. Plusz az ellenőrizhetőség az segít, hogy a fiatalkorúak nehezebben juthassanak hozzá ezekhez a termékekhez.

Az állam jövedéki adó bevétele pedig nem valószínű, hogy csökkenne mivel a cigaretta keresleti függvénye az függőleges.
atti.atti 2012.11.20 15:40:41
@Nyekenyóka.:
Abban ráció van, hogy nehezíted a hozzájutást egészségtelen dolgokhoz, mert például a cigarettából befolyó jövedéki adó az kisebb mint az egészségügy bizonyíthatóan a cigarettára visszavezethető kezeléseinek költsége.

Egyébként szerintem ez ellenőrizhetőség szempontjából még jó is lehet, mivel a hatóság tudja, hogy pontosan hol és hány helyen árulnak cigarettát és alkoholt ezért könnyebb azt ellenőrizni, jövedéki termék lévén ez nem gond. Plusz az ellenőrizhetőség az segít, hogy a fiatalkorúak nehezebben juthassanak hozzá ezekhez a termékekhez.

Az állam jövedéki adó bevétele pedig nem valószínű, hogy csökkenne mivel a cigaretta keresleti függvénye az függőleges.
A babapopsikon lévő piros pöttyök, illetve a pogácsa sorsára jutó államadósság (mindkettő megszikkad - muhaha) közvetlenül nem érdekel. De a pöttyös babapopsi és a pogácsa sajnos nemcsak a verbális környezetszennyezésben merül ki. Ez az elemi hülyeség tükröződik…..
atti.atti 2012.11.18 01:04:33
Egyébként akik most szidják a válságadókat és IMF-et szeretnének azok gondoljanak bele, hogy akkor miből szedi majd be az állam azt a 900milliárdot amely a válságadókból bejön?

Mert ne tévesszük meg egymást azzal, hogy amúgy is átterhelik a válságadókat, egy kis részét igen, de aki az egyetemen tanult mikroökonómiát az tudja, hogy az adóztatást csak nagyon szélsőséges esetekben lehet teljesen átterhelni vagy egyáltalán nem átterhelni a fogyasztóra, ezek csak teljesen függőleges vagy teljesen vízszintes kereslet-kínálati függvény esetében lehetséges.

Illetve gondolom erre a felvetésemre írnak majd, hogy az egykulcsos SZJA megszüntetéséből lehet majd... Ha úgy döntenénk, hogy megszüntetjük az egy kulcsot akkor, hogy a bankok 4,2milliárd helyett 6milliárd dollár tőkét vigyenek ki az országból, akkor abba gondoljunk bele, hogy ez a lakosságnak nagy pluszteher, mert lehet mondani a demagóg szöveget, hogy ezzel csak a gazdagok járnak az egy kulccsal 220ezer bruttó felett járnak jól. Na egy 300ezer bruttót kereső, két gyermeket egyedül nevelő anya, aki még a családi adókedvezményt is kapja, na az nagyon gazdag valaki nem, csak úgy dúskál a pénzben?

Ha megnézzük az LMP és az MSZP adóterveit a több kulcsról amik nem rémhírek, mert bárki által megnézhető helyen hozták ki, na ott ha jól tudom havi 150ezer felett mindenki rosszabbul jár mint az egy kulcsos adóval.

Egyébként azok akik pár ezer forinttal kevesebbet kerestek nem az egy kulcs miatt veszítettek annyit, hanem az adójóváírás kivezetésével.
Amikor Szijjártó Péter augusztusban részt vett az USA Republikánus Pártjának tampai elnökjelölt-állító konvencióján, meglepően határozott elkötelezettséget jelző nyilatkozatokat tett. Kiemelte, hogy a republikánusoknak és a magyar kormánynak az adósság- és a foglalkoztatási…..
atti.atti 2012.11.08 01:30:57
@rockjano: Szerintem valaki inkább ne halmozzon fel hatalmas államadósságot és tartsa kordában az államháztartási hiányt mint, hogy cool személyiség legyen....
atti.atti 2012.11.08 01:34:46
@rockjano: A sok önkéntes és a profi kampány pedig Amerikában mindkét oldalon ott áll....

Fenntartom, hogy a gyenge Romney-nak köszönheti győzelmét mintsem jó kormányzásának...

Nagyon sok bakit követett el Romney, mindenhol mást mondott stb. stb. És még a saját tábora se fogadta el teljesen Ronmney-t...Ennek ellenére volt csak 2% a lemaradása....

A gazdasági programja sokkal jobb, de mint politikus mindent elrontott a kampányban amit csak lehet.

Kíváncsian várom, hogy mit kezd majd Obama a hatalmas államháztartási hiánnyal.
Van ugye politika, és van vallás. A FIDESZ és személy szerint annak vezetője esetében úgy látszik ez a határ kezd teljesen elmosódni. Fontos kijelenteni, hogy tudatosan irányított dologról beszélünk, ezek a dolgok nem csak úgy történnek. Azt szintén érdemes észben tartani, hogy…..
atti.atti 2012.11.03 00:23:30
@Pop40: 21%-on áll a Fidesz a teljes népességen belül ami az aktív pártválasztók 46%-a...
atti.atti 2012.11.03 00:26:45
@Pop40: Akkor nyugodj csak meg Bolgár Gyurival és a zsidó barátaitokkal, hogy milyen frankók vagytok nyertek majd a sok fogatlan nyuggerral....
atti.atti 2012.11.03 00:28:50
@Kúl a Bácsi: Tudod igazából ők vezetik a népszerűségi listákat is és az időköziket is sorra ők nyerik, csak az emberek rettegnek ezért mutatnak mást az eredmények és a számok....
Zászlót bontott az a közös civil szerveződés, amely nem csak az orbáni hatalom leváltását, a jogállamiság visszaállítását, új garanciáinak megteremtését tűzte ki célul, hanem politikai korszakváltást ígér, olyan változást, amelynek eredményeként hazánk újra élhető…..
atti.atti 2012.10.24 09:34:39
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Most azt akarjak bemagyarazni , hogy a millan tobben voltak. Ok az Erzsebet hid pesti pillerjetol alltak a Ferenciek terieg, a kormanyparti megemlekezesen pedig tele volt a Kossuth a ter, az Alkotmany utca es meg a Bajcsin is alltak. Ez magert beszel. Az egyik egy maximum 20ezres, a masik pedig egy tobb szazezres tomeg. A libsik es a fogatlan komcsiknak nem jon be az utcan valo megjelenes be kene latniuk.@Ppix:
Csapataink harcban állnak – valami ilyesmi érzése lehet most annak, aki belülről, a kormányzat közelében éli át mindazt, ami ezekben a hetekben történik. Még senki sem indult el megkeresni a fehér zászlót, úgy tűnik, hogy a fontos pontokon tartható a harcállás, vannak…..
Vannak szimbolikus terek a világban. Ha Moszkva, akkor a Vörös tér, ha London, akkor a Piccadilly, ha pedig New York, akkor a Times Square. Most fantasztikusan érdekes képeken mutatjuk be, utóbbi hogyan fejlődött az elmúlt 100 évben. Ha New York, akkor Times Square – talán a…..
Tisztelt Tamás Gáspár Miklós! Én önt igen-igen tisztelem. Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl…..
Az elmúlt napokban sorra nyilvánitják ki ismeröseim, hogy Bajnai miatt nem vesznek részt a Milla tüntetésén. Én nem vagyok Bajnai Gordon rajongója, számtalan érvet tudok mondani, hogy miért ne legyen miniszterelnök újra belőle, de lehet mondani mellette is. Megértem ugyan azokat,…..
Manapság az Európai Unió rengeteg kritikát kap azért, hogy bajba jutott tagországainak nem nyújt kellően hathatós támogatást. A mi kormánypárti politikusaink is előszeretettel használják lábtörlőnek a csillagos kék zászlót. „Brüsszel nem Moszkva, nem diktálhat nekünk”…..