Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xezs

18 bejegyzést írt és 10582 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt ha látom, akkor is nehezen hiszem el, annyira szürreális eseménysorról lesz most szó, amelynek egyébként Az ódis volt szemtanúja és osztja most meg veletek a történetet. De onnantól kezdve, hogy egy szélvédőt ököllel be lehet ütni, már ezen sem kéne csodálkoznom. Azt…..
IDDQD Heti retro: Antiriad 2012.02.09 08:30:00
Metroidvania – ezzel az izzadságszagú szóval jellemzi az angol szaksajtó azt az irányzatot, ami a nyolcvanas évek közepén bontakozott ki, és aminek olyan prominensei voltak, mint a Metroid és a Castlevania. Erre az irányzatra az volt jellemző, hogy a „menj jobbra és ölj meg…..
Ha a Kedves Olvasó furcsának találja eme írásnak a címét, nem lepődök meg. Hiszen - habár vannak hasonlóságok, elvégre mégiscsak rockzenekarokról van szó - sokak számára nagyjából olyan lehet ez a felvetés, mintha az almát akarnánk nem is a körtével, hanem egyenesen a…..
Szűrők • Motorszűrő – kifejezetten a motor védelmét szolgálja. • Mikroszűrő – mikroszálas anyagból készült, hogy megtapadjon rajta minden apró porszemcse. • Hepa H12 – különösen hatékony szűrő, mely bordázott mikroszálas anyagból készül, így…..
  ..
Xezs 2014.11.05 21:20:16
@pavor nocturnus: Nekem ordenáré. Ahogy beszél arról az jut eszembe, hogy fröcsög a nyál a pofájából. Amúgy meg rádió? Ember, 2014 van :)
Xezs 2014.11.05 21:21:15
@doggfather: Jó meglátás, én is elgondolkodtam már ezen. Kicsit olyan Havas Henrik szindróma. Az is különbnek tartotta magát a többi hulladéktól.
Xezs 2015.11.25 12:45:19
@ThePretender: A nemzet hős megmtője! Virágot neki az öltözőbe! Háromszoros hurrá a média felszabadítójának! Ööö, nem.
Terjed az egyelőre csak „PRK-szindrómaként” emlegetett, súlyos feledékenységgel és nyilvánvaló tények letagadásával járó tünetegyüttes. A szakemberek annyit is megállapítottak, hogy a jelenség összefüggésben áll az Európa felé tartó tömeges migrációs hullámmal. A…..
Xezs 2015.11.21 22:08:11
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem a Charlie Hebdo konkrétan egy nagy rakás szar. Korábban rákerestem neten jópár képükre, remélvén, hogy talán az egyiken elmosolyodok, de nem sikerült. Szar, tényleg. De ettől még nálam belefér a szólásszabadság kategóriába, és mivel a törvény szerint is, így alapvetően mindenkinek kuss, és Charlie Hebdo lesz és kész. Ha valakinek nem tetszik, akkor intézze a francia jogrendnek megfelelően. Írjon petíciót, szerezzen aláírásokat, mittudomén mi a törvényes. De nehogy már megsértődjön minden kis faszkalap azon, mert megsértették a képzeletbeli barátját. Ilyen alapon öljük meg a cigányviccek, rendőrviccek, zsidóviccek, tűzoltóviccek, mentősviccek, meg a tököm tudja milyen viccek kiagyalóit és terjesztőit. Ja, ha ki mersz nevetni egy kisgyermekes anyát valami miatt, akkor vágjuk le a fejed. Ugye érezzük, hogy a világ így nem működhet? Szoktatok nézni South Parkot? Abban van egy rész, amikor a karácsonyfáról minden díszt leszednek, mert mindegyik sérti valaki érzéseit. És a végén ott marad a csupasz fa, semmi sincs rajta.
Xezs 2015.11.21 22:11:49
@tiller foch: megint egyet kell értsek veled, ez a muzulmán-náci párhuzam elég jóra sikeredett és elgondolkodtatott
Xezs 2015.11.22 03:01:41
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem is gondoltam, hogy szerinted be kéne tiltani :) Csak neked írtam, mert te hoztad szóba a témát.
Nem tudjuk pontosan, miről alkudozott október 15-én Orbán Viktor Brüsszelben, ám az biztos, hogy a német kancellárral nem jutott dűlőre. Ennek eredményeként másnap be is jelentette a magyar miniszterelnök, hogy kormánya lezárja a magyar-horvát határt, melyen addig egy hónapon…..
Xezs 2015.10.31 20:24:44
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Faymann egy ellenszenves faszkalap.
Xezs 2015.11.01 20:37:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne: úgy látszik hogy kétféle határzár van. Van a gonosz náci határzár, mint a mienk, és van a jóságos gondoskodó határzár, mint az övék. Hogy melyikből lesz gonosz náci határzár az csak bemondásra megy, egyszerűen csak rá kell fogni az adott államra hogy gonosz náci és kész. Viccet félretéve, komédia ami zajlik.
És mi van, ha Sanyi épp szabadnapos? Hát ez. (Azokba a még borzongatóbb, rendszer-kiakasztó helyzetekbe bele se merünk gondolni, hogy Sanyit esetleg áthelyezik, vagy horribile dictu kirúgják/felmond.) Bementem a Magyar Telekom Allee üzletébe és megrendeltem az…..
Xezs 2015.10.19 17:09:54
@McZozo: konkrétan annyira nagy különbség hogy ha még ugyanaz a személy csinálná mindkettőt, akkor is nagy lenne

a jailbreakelés nem más mint admin / root jog szerzése a telefonod fölött, magyarul hozzáférsz azokhoz a file-okhoz amikhez eredetileg a telefon nem enged

de a kártyafüggetlenné tétel meg csak annyi hogy mindenféle szolgáltató SIM-jével megy a teló, attól még nem lesz admin jogod rajta
Xezs 2015.10.19 18:44:30
@McZozo: oké de összemostál két teljesen különböző dolgot
Xezs 2015.10.20 00:29:18
@karesz82153: Teljes mértékben egyetértek veled abban, hogy a rootolásra meg a jailbreakre keveseknek van szüksége. Az én véleményem szerint csak egyfajta kivagyiság, "nehogy már úgy legyen" attitűd. DE! És ez egy nagy de. Ős PC-sként teljes mértékben elfogadhatatlannak tartom, hogy megveszek valamit, amin nem én vagyok az admin. Ez olyan mintha lenne egy Windows-od és csak guest jogokat kapnál rajta. Elfogadhatatlan. Ettől függetlenül nem rootolok mert nincs kedvem szarakodni utána vele hogy miért nem megy, én a telefont csak használni akarom. De akkor is felbasz hogy valami köcsög cég úgy dönt hogy én a saját eszközömön csak egy megtűrt user vagyok és kussoljak.
Van, aki szereti a füstölő szagát, van, aki rühelli. Van aki fázós, van aki pólóban tölti  telet is. Van aki elhivatott Orbán Viktor-rajongó, és van aki nem csak ebéd közben nem szeretné nézegetni a képét. Akárhogy is, az biztos, hogy egy igazi vendéglátós…..
Xezs 2015.10.19 21:53:13
@Aureliano Buendía: azért egy békakkálásra betérhetnél, osztán majd kurjantasz te is egyet a Szabad Fődért :)
A prágai székhelyű, nemrég Szegeden második magyarországi telephelyét nyitó használtautó-kereskedő cég, az AAA Autó nem először szerepel nálunk. Ami igazán érdekes a róluk szóló posztokban az az, hogy a panaszos levelek egy kaptafára készülve mind kecsegtető…..
Xezs 2015.10.16 02:01:02
@Black Hole: Sok köcsög van. Én az ilyenek miatt megyek hivatalos márkakereskedésbe szervizeltetni, leszarom hogy a kicsikhez képest kurva drága. Nekem megér annyit hogy ne basszanak át.
Xezs 2015.10.16 11:23:47
@Black Hole: Akkor bocsánat. Akkor mégis hova a picsába vigyem a kocsimat ha minden szerelő ilyen lehúzós majom? Van még mit tanulni munkakultúrából idehaza, az biztos. Egyelőre ahova én járok ott úgy érzem hogy rendben megy minden, aztán lehet egyszer én is megszívom.
Xezs 2015.10.19 17:05:19
Azt szerintem jól megtanulta a magyar, hogy ajándék lónak nem szabad nézni a fogát, pedig ebből mindenféle bonyodalmak származhatnak, mint például Zsuzsa esetében, aki névnapjára kapott egy kenyérsütő tanfolyamon való részvételt, amit addig-addig akart elindítani a frissen…..
Xezs 2015.10.19 00:13:04
@Dikusz: Nálunk általánosban volt olyan, hogy mindenki adott egy általa megunt játékot a másiknak. Meg volt mondva hogy nagyjából milyen szintű játék kell, látszólag mindenki megértette. Csak egyvalaki nem: ő valami 3 éveseknek való gumikacsát hozott, vele külön elbeszélgetett a tanár hogy nem erről volt szó :)
"A szakember annyit mondott, hogy a garancia valóban nem érvényes üzembehelyezés nélkül, de úgysem fog elromlani (???), valamint azért rakott fel kéményest annak ellenére, hogy már nem szabadott volna, mert előtte is az volt (???) valamint a többi házban mellettünk is ilyenek vannak…..
Xezs 2015.10.18 18:12:28
@Black Hole: De valahogy úgy volt :) Lövésznek azt vitték akivel mást már nem tudtak kezdeni. Tulajdonképpen ők a golyófogók.
Xezs 2015.10.18 23:54:42
Csak nektek még 2 sztori.

Apám a híradósoknál volt elektromos karbantartó ami azt jelentette hogy ha elbaszódott bármilyen híradástechnikai dolog, őt küldték oda megjavítani. Volt egy olyan eset, mikor a kitelepült megfigyelőpont és a központ között nem működött a vezetékes kapcsolat. Apámat meg egy kopaszt küldtek ki a szállingózó hóba hogy nézzék már meg hogy mi a fene van, biztos leszakadt valahol a vezeték. Apámék ki is mentek a kurva hidegbe, kellett sétálni legalább háromnegyed órát míg odaértek. Közben árgus szemekkel nézték a vezetéket a póznán, de sehol sem volt leszakadva. Visszamentek, jelentették hogy semmit sem találtak. A parancsnok visszazavarta őket mondván, hogy olyan nincs hogy nincs kapcsolat, tessék megtalálni. Kimentek újra szarráfagyni, megint nem találtak semmit se útközben, se a megfigyelőponton. A parancsnok őrjöngött, apámék meg nagyon nem akartak újra kimenni, már így is szétfagytak. Faternak eszébe jutott, hogy a parancsnokságon még nem néztek szét, mert bár nagyon valószínűtlen hogy ott legyen a hiba, meg kéne azt nézni mégiscsak. Fater követi a szemével a kábelt, kígyózik az mindenfele, majd egy ponton eltűnik a radiátor mögött. Kiemeli mögüle, hát a szigetelés teljesen le van róla olvadva köszönhetően a tűzforró radiátornak. Kérdezi a kezelőt hogy ez mégis mi a jó kurva isten? Mondja a kezelő hogy hát főtörzs úr itt ez a kurva sok kábel, állandóan hanyattesünk benne, hát behajítottuk oda a radiátor mögé. Fater nagyon boldog volt. Jól lebaszta őket, majd kicserélte a kábelt, aztán ment minden rendesen.

A másik: amikor a jugók háborúztak, a magyar honvédség árgus szemekkel figyelte a határt. Meghatározott közönként volt 1-1 őr a határon gépfegyverrel, akiknek rendszeres időközönként rádión kellett jelentést tenniük. Na, az egyik helyről nem jött meg a jelentés, hiába hívták direktbe is a csávót. Apámat küldték ki egyedül, hogy nézze meg mi van. Töksötét éjszaka a mezőn, para hogy a jugók átjöttek a határon és mindenre lőnek ami mozog. A határhoz közeledve fater eloltja a zseblámpát is, nehogy odapörköljön neki valaki. Az utolsó párszáz métert már laposkúszásban teszi meg, néha megállva és fülelve, de csak csend van. Halkan szólongatja a srácot, de semmi. Egyszer csak hall valami horkolásfélét. Megtalálja a srácot, meg a gépfegyverét vagy jó 5 méterre ledobva a földre. A srác bűzlik a szesztől. Fater összekaparta a srácot, jelentést tett, küldtek ki másik őrt. Odabent kifaggatták a részeg őrt, hogy mégis honnan szerzett piát. Kiderült hogy egy helyi gazda árulta már legalább 1 hónapja a pálinkát a kopaszoknak. A parancsnokság megfenyette az öreget hogy ha még egyszer páleszt ad el a katonáknak akkor hadbíróság elé állítják.
Állok fél hétkor kómásan az Aldiban a pénztárnál. Az előttem lévő lány áruit nézem a szalagon: egy nagy doboz keksz, zacskó pillecukor, ilyen csoki, olyan nugát... Nézem a csajt, alig múlt 20, még csinoska az arca, de a feneke már rettenetesen nagy. Ugye a pénztárnál is ki…..
Olvasónk az Oázis Computert szidja nagy hévvel, de egyáltalán nincs igaza. Tanácsadóink pontosan leírják, hogy miért járt el teljesen jogszerűen a cég. A szabályozás egyértelmű, úgyhogy érdemes megfontolni, mielőtt áfá-s számlát kérünk a gyereknek rendelt Legóról vagy a nagypapa fúrójáról. Kedves…..
Xezs 2015.10.16 09:10:47
@kajo: Lehet én értek félre valamit, de itt nem arról van szó, hogy kibontom a CD-t és kiderül, hogy maga a nyomás minősége szar és nem szól rendesen, akadozik, stb?
Xezs 2015.10.16 11:19:17
@kajo: Minden egyes szoftver máshogy kezeli a promo fogalmát. Van olyan pl, ami pár napig teljes pompájában funkcionál, hogy lásd, mit tud majd ha megveszed. Pár nap után meg vagy egyáltalán nem működik vagy valami limitált funckionalitásba lép. Jelen esetben nagyon kevés információ áll rendelkezésre ahhoz hogy eldöntsük, a horex által használt program vásárlás után kitakarította-e volna a dzsuvát a registryjéből. Szerintem egyébként nem, de ez csak egy érzés, mellőz minden tényszerűséget.
Kix leveléből süt az elemi felháborodás, amin nem is lehet csodálkozni, tekintve, hogy az egyik legfelháborítóbb kereskedői trükköt vetették be ellene. A posztból szerencsére az is kiderül, hogy a csúnya anyázáson kívül mást is lehet tenni.  Tengermély tiszteletem! Azt…..
Xezs 2015.10.16 09:11:51
@CID: hiányzott a tuskóságom mi? :)
A Városliget-projekt részeként eldózerolásra kerülő Petőfi Csarnokot gerilla zárófesztivállal búcsúztatni akaró szervezőknek nincs szerencséjük. A szórólapjuk szokatlanul masszív nyomot hagy a szélvédőn,  olvasónk, Viktor zenei ízlése pedig minden bizonnyal távol…..
Született is poszt belőle. A probléma kicsit más jellegű, mint az Intersparosnál volt, de összességében sokkal gázabb, mint az volt. Az akciós ár egyedi módszerrel számolása eleve ciki, de az eladók által előadott bohózat a béna fedősztorival és a röpgyűlést követő…..
Idős néninek azt mondani, hogy 3 hónap múlva megvakul, aztán rátukmálni egy 350 000 forintos kütyüt meg egy hitelt mellé .... ilyenkor remélem igazán, hogy működik a karma police. A StandardPS Europe Holding Kft.-re keresve egyébként rendre felbukkan az azóta törölt SPS…..
Xezs 2015.10.16 01:29:47
@melaena: Mér, te nem szoktál odaszólni? Az állampolgári kötelesség az neked smafu?
Xezs 2015.10.16 01:35:33
@bértrollbosszantó_kovi1970: Nem az ő dolguk vizsgálni, hogy ki mire vesz fel hitelt. Jó hogy nem már elvárod hogy megpisiltessék meg megkakiltassák az ügyfelet.
Kedves migránsok, migránsvédők és Facebookon sápítozó wannabe migránsvédők, talán még senkitől nem hallottátok, és én leszek az első, aki a rossz hírt közli veletek: senkinek nincs "joga" a jobb élethez. Együttérzek a menekültekkel. Ezt nem iróniából írom. Szívből…..
Xezs 2015.09.16 22:01:41
@TappancsNyuszi: Szerinted a határsértők nem tudják ezeket a szabályokat? Az embercsempészek kiokosítják őket ne félj. Pont azért dobálják el a papírjaikat, mert telebeszélték a fejüket azzal, hogy ha Németországban akarnak élni, akkor csak és kizárólag Németországban kérjenek menedékjogot. Nagyon jól tudják a határsértők hogy nem a szabályok szerint játszanak, csak önös érdekből szarnak rá. Csak tudnám hogy melyik okos kezdte el nekik osztani az észt arról hogy Németországba kell menni. Valahol csak elkezdődött ez az egész.
Xezs 2015.09.17 01:40:28
@TappancsNyuszi: " gondolom Hitler utóhatása" - pontosan.

"lapozni kéne és a németeknek túl kéne jutni ezen a kollektív bűntudaton" - ez azért nem megy, mert sajnos vannak olyan emberek, akik szándékosan fenntartják ezt a bűntudatot. Még itt, Magyarországon is próbálkoztak, de itt nagyjából leszarják az emberek. A fejlett nyugati világban manapság már azért is elnézést kérsz, ha a betörőnek a lábára esik a kínai vázád, csak nehogy lenácizzanak. Hülye dolog ez de ez van.
Xezs 2015.09.17 10:24:29
@TappancsNyuszi: Nem hát. Csak van aki szándékosan belekeveri, mert manapság a náci kártya egy jolly joker. Bárhol, bármilyen témában kijátszható, és onnantól kezdve, hogy lenáciztad a vitapartneredet, már nyerted a vitát. Bármit csinálhat a másik, nyertél. Aljas szemét dolog.

A "jó" dolog a mostani helyzetben az, hogy elég sok ember tapasztalja a saját bőrén szerte Európában, hogy mennyire nem jó 2 ilyen teljesen különböző kultúrát keverni, ezért az egész EU jobbra tolódik. Persze néhány politikusnak ez nem tetszik, de majd őket is szépen leváltják, ha nem kezdik el ténylegesen a nép akaratát képviselni. Valahogy tényleg működik a demokrácia, és ennek most én nagyon örülök.
Ha nem ismerjük a környezetünket, ha nem is vagyunk kíváncsiak arra, mi, miért történik a világban, akkor összeesküvés-elméleteket gyártunk, hogy leplezzük a tudatlanságunkat, vagy egyszerűen gyűlölködünk, mert így elhárítunk magunktól mindent, ami érthetetlen számunkra. A…..
Xezs 2015.09.07 19:14:53
@arpika23: Én úgy vagyok ezzel, hogy ezekben az országokban egymást váltják a durván szélsőséges és a kevésbé szélsőséges csoportok. Most egy durván szélsőséges került hatalomra, ezért a kevésbé szélsőségesek menekülnek hozzánk. Igen ám de ezek a kevésbé szélsőségesek is milliószor szélsőségesek, mint amilyen szélsőségeket itt Európában tapasztalhatunk. És ez a baj. Hogy sokan jófiúkként tekintenek rájuk, holott ők a kevésbé rosszfiúk. És biztosan nagyon aranyos a 8 éves Ahmedke ahogy édesen mosolyog a Keleti előtt a képekben, de kíváncsi vagyok mennyire tartják majd aranyosnak amikor 6 évvel később pokolgéppel a hasán besétál egy német (vagy egy magyar) bevásárlóközpontba és meghúzza a madzagot.
Xezs 2015.09.08 10:10:39
@fehérfarkas: Valóban nem vagyok se szolidáris, se empatikus. Fáj?
Xezs 2015.09.08 10:13:54
@fehérfarkas: És ahogy arpika23 már megírta neked, te valóban kevered a vendéget a betolakodóval. A vendég kopogtat az ajtódon, a betolakodó meg berúgja azt. Most éppen betolakodókról beszélünk akik berúgták Magyarország képzeletbeli ajtaját, de úgy az összes többi államét. De mint mondtam nem fogok veled vitatkozni, te bele vagy szerelmesedve ezekbe a húgy országokba, így fölösleges.
A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi,…..
Az egyik legkeményebb hír volt mostanában, hogy az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun pontosan hogyan is végeztette kis saját tulajdon nagybátyját. Sortűz? Dehogy. Injekció? Ugyanmár! Akasztás? Amatőrök, legyint az az ifjú uralkodó. Kim Dzsongun ugyanis kutyákkal tépette szét a…..
Xezs 2014.01.12 14:19:59
@álfirkász: Attól hogy te így gondolod, a jelenség (a kínzás) létezett, létezik és létezni fog.
IDDQD A 100 gigabájtos játék 2015.03.13 18:09:14
Azt hiszem, bocsánatot kell kérnem a Dead Rising 3 patchétől, amire tavaly úgy kiakadtam, amiért 13 gigabájtos bírt lenni. A Star Citizennek ugyanis ezt egy teljes nagyságrenddel sikerült überelnie. Jó, ezúttal nem patchről, hanem a teljes játékról (illetve annak klienséről) van…..
Xezs 2015.03.17 21:09:21
@Androsz: Most már pont befejezheted a hisztit. Megértettük, hogy nem akarsz gépet fejleszteni a mai játékok kedvéért, akkor majd nem fejlesztesz és nem játszol az újakkal. Mi meg igen.
Xezs 2015.03.18 18:22:27
@Celtic: Más lett volna ha egyszer leírja, az egy vélemény. De hogy már 20-adjára olvasom ugyanazt és mikor 10-en mondják neki hogy hülyeséget állít és csak mondja az már nálam hiszti. De mindegy, tegyük túl magunkat a témán, nem ér ennyit az egész.
Xezs 2015.04.24 18:34:47
@hgf: +1