Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bhgycsnd

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem az erkölcstan/hit-és erkölcstan lesz az egyetlen új tantárgy, amit az 1., 5.,  és 9. évfolyamon bevezetnek szeptembertől. "A Nemzeti Alaptanterv (NAT) Testnevelés és sport műveltségterület szakmai anyagában szerepel a relaxáció – erősítette meg az FN24-nek az…..
A napokban [egészen pontosan 5-én] jelent meg a Sigur Rós filmje, a Heima, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó Hvarf/Heim c. két lemezes album. Többen is kérdezték, hogy a filmet Magyarországon hol lehet majd beszerezni, szóval megpróbáltam utána nézni, de erröl semmilyen infóval…..
Bezony-bezony. Közeleg karácsony. Bár még csak november eleje van, de beköszöntött karácsonyelő. Ezt abból lehet tudni, hogy a reklámok - különösen ezek két fajtája - elkezdenek az ünnepre koncentrálni. A kettő közül az egyik az áruhiteleket reklámozza. Én erre azt mondom,…..
Az izlandi autókölcsönzök széles kínálattal várják a szervezett programokkal szemben a teljes szabadságot preferáló látogatókat. Az ár 2-3000 ISK/naptól akár 50.000-ig is terjedhet. [1 ISK = 3 HUF] A közhidelemmel ellentétben nem szükséges 4x4 jármüvet bérelni, ha a legföbb…..
bhgycsnd 2007.11.04 16:54:00
Izlandon messze a foci a legnépszerübb és a kézilabda a legeredményesebb sportág, mindezek ellenére a Formula Offroad [és részben a Glímur nevü viking birkózás] az egyetlen, ami Izlandon született meg, és onnan terjedt szét a világba. Skandinávia szerte extrém népszerüségnek…..
Az elözö bejegyzésben a témát ott hagytuk abba, hogy az utazó kiválasztja, hogy milyen légitársasággal akar Izlandra repulni és megveszi a jegyet. Izland nemzetközi reptere - noha Reyjkavík néven fut - a fövárostól 50 kilométerre van, Keflavík mellett. [A képen sárga csillaggal…..
Meg sem próbálom felvenni a versenyt azokkal a hozzáértö kritikusokkal, akik elöttem írtak magyar nyelven a Sigur Rós-ról. A bejegyzésem céljakizárólag az, hogy az egyik kedvenc együttesem zenéjét megismertessem veletek. Az angol wikipedia szócikk részletesen leírja a banda…..
A 2007-es Eurovíziós dalfesztivál izlandi indulójának klippje. Sokak bánatára a döntöig nem jutott el. Hogy ott lett volna a helye, majd ti eldöntitek. Véleményeteket várjuk a kommentekhez...
Az utóbbi napokban egyéb elfoglaltság miatt állt a blog, a következökben megint kicsit több idöt tudunk erre fordítani. Növérem adta az ötletet, hogy gyüjtsünk össze néhány hasznos információt azok számára is, akik saját szervezésben jönnének el Izlandot megnézni. Mivel…..