Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adatvédelem

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
L. még mindig nem hiszi el, ami pár perce történt vele: magukat a K&H telemarketingeseinek kiadó emberek olyan trükköt akartak játszani vele, hogy a "biztonságos azonosítás" végett adjon meg személyes adatokat telefonon. L. nem dőlt be, de kiderült, hogy az illető…..
Kevés undorítóbb van a telefonos marketingzaklatásnál. Talán csak a sertés beleiben élősködő bélgiliszta, amit a Duna-parti horgászok csodacsalinak tartanak márnára, cupáknak neveznek, és facsipesszel megcsippentve tűznek a horogra, annyira fertőző. No és az a…..
István megdöbbenve vette észre, hogy karácsonyra vett dominókártyás telefonszámának előző tulajdonosának minden személyes adatát elolvashatta a weben:Tisztelt Telekom! Vásároltunk egy vadonatúj dominós telefont aminek a személyes regisztrációs oldalán egy régi felhasználó…..
Te megbízol a Facebook-ban? Rá mered bízni a levelezésed? Vagy az jobb helyen vagy a Google-nél? Na, kb. ez volt az első reakció arra, hogy a Facebook "feltalálta" a Google wave-et, és a "véletlenül milliárdos" Zuckerberg bejelentette a Facebook legújabb…..
Végül egyik tipp sem jött be, a Facebook tegnap este nem beszélt a Skype funkcióinak integrációjáról, de nem is dizájnkérdésekről volt szó. Se nem puszta biznisz, se nem merő szépészet, valahol a kettő között, de mindenesetre nagyon érdekes változások jönnek, és a felszínen…..
Várható volt, hogy Mark Zuckerberg ma jelenti be a Facebook új, "modern üzenetkezelő rendszerét", a Facebook Messages-t. Váltig állítja, hogy nem email-szolgáltatásról van szó - inkább a formátum megújulásáról. Régi kedvencünk új köntösben.   Mi a különbség…..
Rengeteg félreértés és sok esetben alaptalan félelem jellemzi az adatvédelem kérdéskörét a közösségi oldalak tekintetében. Mai hír, hogy a Facebookon futó Farmville játék felhasználóinak az adatai is "illetéktelen" kezekbe kerülnek.Fontos tisztázni, hogy mi számít…..
A Google bánja tettét és erősíti az adatvédelmetA tavasszal kirobbant, nagy port kavart adatgyűjtési botrányt most egy adatvédelmi kontrollt szigorító intézkedéscsomaggal próbálja jóvá tenni a Google. A hivatalos blogbejegyzés szerint adatvédelmi igazgatót neveztek ki, képzik a…..
Sziasztok!   Segítsetek ha tudtok, mert nem vagyok benne biztos, hogy a cég ahol dolgozom szabályosan, és törvényesen jár el. A cég ahol dolgozom rendszeresen, ellenőrzi az öltőző szekrényeket a dolgozó jelenléte nélkül.   A lakatott, levágják, ha nincs náluk a…..
adatvédelem 2010.10.20 21:27:21
@nyíregyházi betti: Szia! A www.ppos.hu weboldalon a munkahelyi adatvédelem témájában található egy előadás anyaga. Összefoglalja a vonatkozó jogi szabályozást a kiválsztástól a vagyonvédelemig, érdemes elolvasni ppos.hu/jogszabalyok_linkek/
Ezer epizódos Telebubbies maraton egyhuzamban való megnézésével leamortizált agyvelő kellene ahhoz, hogy egy sokadik "jaj, hiszen ez csak technikai hiba miatti véletlen, hogy egyenest a reklámcéghez kerültek a személyes adatok" kijelentést valaki komolyan és őszintén el is…..
adatvédelem 2010.10.20 17:58:18
@Csizmazia István [Rambo]: Szia!

Megdöbbentő az ábra, ennyire kézzelfoghatóan még nem is láttam. Sajnos nem állhat minden felhasználó mellett egy adatvédelmi szakértő
adatvédelem 2010.10.20 20:22:02
@Csizmazia István [Rambo]: Az adatvédelem és a privát szféra ilyen szintű semmibe vétele pedig elkeserítő, ugyanakkor remélhetőleg ttovább erősíti a felhasználók "öntudatát"
adatvédelem 2010.10.20 07:21:48
@aDoayen@HWSW: Egyetértek. A fő probléma az átadott adatok alapján felépített profil, ami olyan következtetést is tartalmazhat, amiről még a felhasználónak sem volt tudomása. A kialakított profil aztán a direktmarketingtől kezdve, bármire használható. www.adatvedelmiszakerto.hu/2010/09/kozossegi-oldalon-kialakitott-profil-felhasznalasa-allasinterjun/
Hiába szigorodik az adatvédelmi szabályozás, ha mi magunk felelőtlenek vagyunk.
A Homár eddig nem figyelte, de a Tescónak lett az 500 forintos kuponos akciója mellett egy másik. Emese gyorsan kioknyomozta, hogy ezzel valami nem kóser. A Clubcard lényege, hogy a minimális pénzvisszafizetési program keretén belül egészen pontos képet kapjon vásárlói…..
Bár nem szabadna, egy rakás cég, sőt állami hivatal és kormányszerv kötelezi az ügyfeleit a személyi igazolványuk lemásoltatására. Pedig az adatvédelmi biztos többször is leszögezte, hogy ez a gyakorlat szabálytalan. Tamás most a Székesfehérvári Kistérségi Szociális…..