Regisztráció Blogot indítok
Adatok
star70

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan követni is nehéz, éppen hol milyen intézkedéseket hoznak a koronavírus miatt. Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök péntek este jelentette be, hogy az iskolákban digitális oktatással folytatják hétfőtől (és még sok minden mást is), az amerikai elnök kihirdette a szükségállapotot és az…..
star70 2020.03.15 08:44:01
@illango pillango: mert normalis sebessegü internet sincs...ha van is az is nevleges a valosagban sokkal lassabb(sajnos)az ararol nem is beszelve..
Azt mondják, a nemzetközi statisztika szerint minden tíz határátkelőből négy hazaköltözik. Nos, a mai poszt szerzője, Péter szinte biztosan nem lesz közöttük, hiszen, mint írja, nem is nagyon érti, miért döntenek egyesek a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te…..
star70 2020.03.11 08:21:52
@Auralianus: mi köze a nyelvtudasnak a valasztashoz?tehat ha mar valaki magasabb iskolai vegzettsege van nem szavaz Orbanra,Gyurcsanyra?Masfajta kormanyok????
star70 2020.03.11 21:03:41
@Auralianus: hatöööö nem tudom ,nyilvan en vagyok kicsit öreg de tovabbra sem latom az összefüggest(illetve de,csak magambol es a szüleimböl indulok ki) tök mindegy ki mit mond es csinal fent minket sosem befolyasolt az eletünkben...nem vartunk es kaptunk semmit sem,magunk teremtettünk elö amit lehetett.A 80as evekben is tanulhattam nyelvet de semmi különös celja nem volt csak mert tetszett(a szüleim nem voltak tudatosak ebben)megis megalltam a helyemet mindenhol.Nincs összefügfes(szamomra) a magasabb kepzettsg es mas jobb(?) kormanyok valasztasa között...
Folytatódik a németországi határátkelésről szóló sorozat, melyben legutóbb kis történelmi visszatekintést próbáltam adni a Ruhr-vidék és a bevándorlás kapcsolatáról. Elérkezvén a jelenbe ma arról adnék képet, mi a mostani helyzet, mik a trendek és hogyan próbálják meg kezelni a szituációt az…..
star70 2020.02.23 16:01:23
@Mohojojo: nem baj helyetted majd kerik es meg is kapjak a nemetek..sokan vannak akik egesz eletükben szocialis segelyen elnek..ezert kell jo sok bevandorlo(aki dolgozik persze ) hogy ezeket eltartsad..a többiekröl nem is beszelve...
Ma kivételesen két rövid történet következik. Ami összeköti őket, hogy mindkettő két országban játszódik, Magyarországon és Németországban és kórházi élményeket hasonlít össze. Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
star70 2020.01.26 09:30:36
@irdesmond: es azt is tegyük hozza hogy viszonylag keves mbernek van privat biztositasa,mert kb min. 4000€ netto alatt szoba sem allnak veled,tehat nem LEHETsz privat biztositott...nincs penzed? varj 2 honapot akut panasszal(!!!!!) koponya MR-re..ha privat vagy akkor is varnod kell csak talan kicsit kevesebbet...2x voltam masfel even belül ugyan annak a korhaznak a sürgössegi osztalyan,eg es föld volt a különbseg az orvosok apolok tekinteteben...romlik a szinvonal itt is sajnos
star70 2020.02.18 15:17:32
@Herr Géza: köszönöm hogy meg mindig azt hiszed rolam hogy teljesen hülye vagyok....tölünk 70kmre Stuttgartban sem volt idöpont KOPONYA mr-re...sehol.hidd el engem nem lehet kerazni es tudok nemetül.A ferjemnek vall mr-re 2 heten belül volt idöpontt...köszi nem kötök meg egy vagyonert plusz biztositast mert hamarabb akkor sem lesz idöpont,a többi meg benne van a mar meglevöben..most hogy atolvastam mire ervenyes... egyebkent ha neg akarok valamit gyorsan megnezetni inkabb hazamegyek es fizetek minthogy itt könyörögek hogy ellasanak a penzemert... azt meg hozzatenbem hogy az ortoped orvos azonnal beutalt a korhazba hogy ott megcsinaljak a kopinya mrt-t de en nem tudtam befeküdni akkor(mivel fel kellett volna hogy vegyenek) tehat a jo szandek megvolt abban az orvosban hogy kiderüljön mi a bajom..igy aztan vartam 2 honapot.Nehogy azt hidd hogy csak velem törtent ez a ket honap ,a rendelöben sorra panaszkodtak hogy nincs idöpont....egyebkent nyilvan van ennek oka de hat könnyü okoskodni,majd legközelebb teged hivlak ha azonali mrre lesz szükseg
star70 2020.02.20 22:57:51
@Herr Géza: köszönöm szepen.Kivartam a 2 honapot es megcsinaltak a felvetelt.Fogalmuk sincs mitöl van a problemam..Az ortoped orvos ramnezett es megallapitotta hogy ez neurologiai ok,es menjek tovabb.(ugyan irt a korhaznak egy cetlit(nem beutalot) hogy nezzenek meg (konkretan nem tudtam menni csak segitseggel ezert akart tök joindulatuan segiteni ezzel a lehetöseggel hogy a korhazban megneznek)Ö mondta hogy felvesznek,en sem ertettem.Mivel 1 nappal elötte mentö vitt be a fül orr gegeszetre(igen indokoltan,ugyan ezzel a panasszal)ahonnan fel napos kivizsgalas utan hazaküldtek hogy fingjuk sincs mi bajom van(!!!!) köszöntem nem ohajtottan meg egy korhazat latni,ahol nyilvan megkerdeztek volna hogy onnan miert nem küldtek egyenesen a neurologiara egy mrt-re.(ahova bevittek ott nincs mrt) Senki sem erti miert hagytak olyan allapotban egyaltalan kimenni a korhazbol....
Fogalmam sincs miert van itt nalunk es 70kmes körzetben varolista koponya mrt-re,ez van hiaba akarod allitani hogy nem igy van mert ahogy leirtam nem egyedi eset.Talan mivel november vegen törtent,a karacsony miatt nem dolgoztak....nem tudom.
Sokat olvastam azota mi okozhat ilyen tüneteket,es igazabol BARMI
Zsuzsanna és családja egy éve költözött Svájcba, ahol egy nap borzasztó hírt kaptak. Története sokkal több, mint leírás arról, milyen tapasztalatokat szerez egy család a svájci gyermekkórházakban. Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
star70 2020.01.30 07:13:22
@ZooLeka: akkor javaslom olvasd el az elötted hozzaazolot.....ott minden "körülmeny" adott volt ..
Sajat tapasztalat: masfel even belül ugyan annak a korhaznak ugyan azon az osztalyan ket teljesen ellentetes tapasztalatom volt..marpedig csak azert mert eppen masik"müszak" mas dolgozoival talalkoztam.Igen a sors az amit nem te alakitasz ha belatod ha nem...@Csodabogár: en nem
star70 2020.01.30 18:18:59
@ZooLeka: örülök hogy apukad meggyogyult tenyleg.Viszont ha mindenki igy gondolkozna senki sem halna meg...vagy megis?
Oké, hogy a homár is ember, de mégsem illet volna többször felröhögni a lenti sztorin, hiszen valójában egy komoly Vízművek általi szívatásról van szó. A lakásvásárlás után kapott 200 ezres számla önmagában súlyos, a többi szerencsétlenkedésről nem is beszélve, de nagyon szerettük olvasónk stílusát,…..
Határátkelő Az egyetlen kiút 2019.10.31 06:30:00
Egészen különleges poszt a mai, pontosabban egy sorozat első része, amiben végigkövethetjük, ahogyan határátkelő lesz olyasvalakiből, akinek ez soha nem volt a vágya. Viktor története hosszú, de nagyon megéri végigolvasni, sok mindent meg lehet érteni abból, miért dönt valaki végül a határátkelés…..
star70 2019.10.31 21:10:38
@shaktiii: nelem Karacsony es a mögötte allo slepp jobban bacca a csörömet..nagyon rossz iranyba haladunk...de hat ha ihy döntötzek a nepek igy jartak..minket nem erint egyelöre
star70 2019.10.31 22:15:56
star70 2019.11.03 10:53:18
@midnight coder: tökeletes megfogalmazas!!
Az ember életében (külföldön vagy otthon) óhatatlanul időről időre eljön egy pillanat, amikor számolni kezd és filozofál azon, hogy merre tovább. Az Ausztriában élő Gabenék például azon kezdtek gondolkozni, hogy lenne-e értelme (és ha igen, hogyan) legalább egy időre visszaköltözni Magyarországra...
star70 2019.10.22 21:46:28
@Vrancisco: mondjuk erröl majd beszeljünk ha lesz egy,ket gyerek:-) En ugy vettem ki az irasodbol,hogy meg nincs.Hat itt segitseg nelkül mínusz egy fizetes amig a gyerek olyan 8-9 eves nem lesz,utana mínusz fel fizetes,mert valakinek vigyazni kell ra ugye..nincs napközi ,menza stb.Jo lehet hogy nagyobb varosokban van,de azert nem jellemzö.Otthon azert ez a resze könnyebb barki barmit is allitson:-)Nekünk 9 eves volt amikor kijöttünk es 80 ropi volt havonta hogy maradhatott delutan fel 4ig es kapott valamilyen elörecsomagolt sz@rt ebed cimen.Kizarolag azert jart,hogy szokja a nyelvet,közösseget.
star70 2019.10.22 21:46:30
@Vrancisco: mondjuk erröl majd beszeljünk ha lesz egy,ket gyerek:-) En ugy vettem ki az irasodbol,hogy meg nincs.Hat itt segitseg nelkül mínusz egy fizetes amig a gyerek olyan 8-9 eves nem lesz,utana mínusz fel fizetes,mert valakinek vigyazni kell ra ugye..nincs napközi ,menza stb.Jo lehet hogy nagyobb varosokban van,de azert nem jellemzö.Otthon azert ez a resze könnyebb barki barmit is allitson:-)Nekünk 9 eves volt amikor kijöttünk es 80 ropi volt havonta hogy maradhatott delutan fel 4ig es kapott valamilyen elörecsomagolt sz@rt ebed cimen.Kizarolag azert jart,hogy szokja a nyelvet,közösseget.
A blog rendszeres olvasói talán emlékeznek még Manóra, aki többször írt már Németországból, ahol immár négy éve él. Az elmúlt lassan négy évet pedig mi is végigkövethettük egy-egy írásban. Lássuk, hol tart most az életében!..
star70 2018.04.03 22:23:02
Na. Ugy latom megint összegyültek a mindent tudo megmondoemberek.
A posztolo elöbbi irasaibol is kiderül higy 53 (!!!!!!!ä evesen kezdett egy uj eletet uj orszagban uj szakmaval.Otthon sem ügyeskedett segget vakart hanem fejlesztö pedagoguskent dolgozott(ami a legkemenyebb tanari munka szerintem)
Tehat mindenkeppen becsülendö amit eddig elert.Nem kellene fikazni.
Ami az okj apolonöi kepzest illeti:
@ nyuszigonosz meg meg egy nagyon okos hozzaszolo:regesreg nincs otthon eü szakközepiskola csak okj Iskolarendszerü kepzesben vagy estin.Kurva kemeny 3!!!!!! ev.Ja ha nem iskolarendszerü(magyarul nem nappali dolgozol mellette.Szart vakarsz ha tudod mli az.Ejjel nappal.Mert az elsö 2ev a segedapoloi.Kurva kemeny vizsgaval..anatomia reszletes tudasa vizsgan..ilyenek.Aztan 1 ev apoloi es megint vizsga mellette tanuljal bemetül mert minimum b1el jöhetsz ki.Aztan itt kint b2es vizsga utan honositas.Addig szart vakarsz.Csak ennyire egyszerü a szerintetek par honapos gyorstalpalo.De ha itt mindenki az orvosin vegzett summa cum laude akkor elnezest kerek(nem)
Higgyetek el ha 4 eve van itt pontosan azt latja amit en..hogy ez az orszag egy ocska nagy sz@r.Nyilvan aki 20-30 eve itt el annak masok a körülmenyei talan mar nem is emlekszik neki mennyire nehez volt..pedig az egy teljesen mas Nemetorszag volt mas emberekkel.Es ezt nem csak en mindom hanem sok olyan ismerösöm aki 47 eve disszidalt es minden jolet ellenere is az elköltözesen gondolkodik.
Nem erdekelnek a valaszok fökeg az olyan ertelmetlenek hogy miert vagyok itt.A posztolo is vilagosan leirta.
Mindenki nezzen melyen magaba es gindolkodjon el.
Geza te miert dolgozol Svajcban ha ennyire jo ez az orszag?
Ne valszolj nem erdekel....
Magyarországról Írországon és Anglián keresztül Németországba vezetett Welshibardok élete, aki tíz év alatt fiatal nőből családanya lett. A szigetországi magányt a boldogság váltotta fel egy kis német településen. Lássuk, miért jó ott neki (a képeket köszönöm szépen)! „Tíz ok, amiért szeretek itt…..
star70 2018.01.23 19:27:45
@Welshibardok: minket itt az elejen kb mindenki at akart vagni,kb mindennel,(mivel nem vagyunk tök hülyek ezert hamar kiderült)ami az otthon töltött evtizedek alatt sosem törtent(lehet ez hihetetlen) es nekem akkor ott vege lett a nagy es csodalatos Németországnak.Soha annyit nem küzdöttem eletemben sem hatósággal,sem emberekkel mint itt. En is baratsagos voltam,es nyitott,bar mivel otthon nagyvárosban eltünk azert nagy bratyizos nem.Tehat nem megyek at szomszedolni,mert otthon sem tettem,de ha beszelgetni akartak velem,akkor siman csevegtem bárkivel.Tehat nem a batsagtalan hozzáállásomon mulik.Azt hiszem altalaban ilyenek,lenezöek,ne szépítsük.Van aki jobban,van aki kevesbe,intelligenciatol függ.

Joval idösebb vagyok ,igy nekünk nem cel hogy itt maradjunk eletünk vegeig,igy azt probalom elvezni ami itt jo,es sürün megyek haza,ahol feltöltödöm.En annak tudok örülni,amikor leszall a gep Pesten:-)
star70 2018.01.23 20:34:08
@Welshibardok: na erre mondom ,hogy minden viszonyitas kerdese.Es hogy ki honnan indul.De ezeket a dolgokat otthon is meg tudtad volna teremteni hidd el.Ezert kar külföldre költozni,szerintem.
Van olyan ismerösünk aki vályogházban elt,es az utolso otthoni evben mar a sufnit tüzeltek el,annyira nem volt penzük,de ciigi ,pia megvolt,es a feleseg is valami bena helyen dolgozott fillerekert.Olyan országrészben,ahol nem volt mas munka.Megtehettek volna,hogy elköltöznek Pestre Sopronba barhova ahol van munka,de ök kijöttek Nemetorszagba,es most nekik itt a kanaan.Penzük most sincs felreteve,de az alap megvan..en erre mondom az hogy nekem ez keves sajnos,es ha mindezek mellett a hülyekkel kell küzdenem naponta,azert az elegge elszomorit.Te mindig egy masodlagos leszel itt,ha szakmai munkat akarsz azert nagyon kemenyen kell küzdened,viszont ha csak betanitott munkát szeretnél vegezni,akkor rendben leszel es mindig szeretni fognak:-)

Sok sikert es erezd jól magad itt továbbra is:-)
star70 2018.01.23 22:00:25
@nyuszigonosz: @welshibardok
igen belölem ezt hozta ki Nemetorszag valoban sokkal kiegyensulyozottabb voltam otthon.
Nem vagyok rosszindulatu csak probalom kicsit arnyaltabba tenni a kepet amit az orszagrol festettel.Neked jo ennek örülök de azert valljuk be arrol nem Magyarorszag tehet hogy a diplomaddal eheztel...imadom ezeket a kifogasokat.25 evesen...illetve te megprobaltad ..mit????
Öszinten örülök hogy egy diplomaval kisegitö munkat vegzel erre irtam hogy akkor te vagy a nemet tarsadalom megmentöje,mert az igazi nemetek nem vegzik ezt a munkat max vezetök.
Mivel en többre vagyom ez nem tetszik nekik.A letezö összes helyen megakadalyozzak hogy dolgozzak..a szakmamban.Szerintük a külföldi ,par szakmat kiveve csak erre jo.De nem magyarazom ugy sem erted mert nem voltal ilyen helyzetben.Minden esetre küzdök es tanulok .
Az meg külön vicces ha valakinek esetleg elmondom a velemenywmet azzal jön hogy akkor menj haza..na ez is milyen mar ha elmondom milyen itt az elet masik oldalrol akkor az nem igaz es hazugsag es menjek haza.Nem rossz itt nekem nem csak mas es ha ezt nem latjatok be akkor sajnalom.
Legyel boldog itt csak neha szallj le a földre.
Magyarként aligha tudjuk (még sok-sok külföldön töltött év után sem) külső szemlélőként nézni Magyarországot és/vagy Budapestet, hiszen valamilyen emlék mindenkit köt az országhoz. Ezért érdekes kérdés, hogy vajon milyennek látnak minket a külföldiek, éljenek akár mondjuk Budapesten, vagy legyenek…..
star70 2018.01.17 20:59:51
@Határátkelő: a nemetekröl anelkül is meg lehet allapitani hogy tök hülyek ,hogy közöttük elne az ember.De igy hogy sajnos itt elek,meg nap mint nap szembesülök vele.Igen is lehet altalanositani,ugyan ugy ránk magyarokra is mondanak sok rossz negativ dolgot,es az igaz is.
star70 2018.01.18 07:56:05
@Pink Petsch: valoban nem kötelezö de van olyan amikor igy döntesz es nem a penz miatt.Tudod nem mindenki el egyedül vannak csaladok is:-)
A többi hszböl ugy latom te is azon a környeken elsz ahol en.Sok szerencset egy jo allashoz,en nem nagyon merek etterembe ülni itt .Egyszer sikerült egy jot kifogni de azert az nagyon kiveteles eset volt.
star70 2018.01.18 07:56:08
@LepesMez: ezert is irtam hogy jobb ha hazamegy:-) Amugy ha mas bem de az eszebe juthatott volna higy megkerdezi..
Határátkelő Luxusból a pokolba 2015.11.23 06:41:00
Spanyolország, Kanári-szigetek, napsütés, és egy jó munkaajánlat - maga a megvalósult álom, ami gyorsan pokoli tortúrává változott. Nem lehet elég gyakran hangsúlyozni, mennyire fontos megfelelően tájékozódni, mielőtt belevágnánk egy külföldi munkavállalásba. Imola…..
star70 2015.11.23 18:26:01
@TilosazA (UK):
Hehe,éppen a héten akadt ki egy régebben Skóciában élt ismerős,hogy itt Németországban,mi mindent kell(ene) beleírni az önéletrajzba.Én meg azon csodálkoztam hogy az övén még sosem volt fémykép,és személyes adat.
Ja és itt,még alá KELL írni,ez is egy szórási lehetőség,ha nincs rajta,megy a kukába...
Konzervatív kockafejek:D
A mai poszt szerzője, Kalandor szinte napra pontosan négy éve írta meg történetét a blogra. Akkor, 2011-ben még a németországi kaland elején járt, hiszen 57 évesen fél éve dolgozott még csak Németországban. Lássuk, hová jutott az elmúlt években, hogyan látja most akkori…..
star70 2015.11.05 18:05:47
Kedves nagymama!
Nagyon örülök,hogy neked ennyire bejött Németország,de tudnod kell,hogy a valóság nem ez.Még csak nem is hasonlít:-)
Aki elolvassa,és még sosem élt kint,nem dolgozott valódi munkahelyen(mert az,hogy te egyetlen német családot megismertél azt nem nevezném igazi munkahelynek) lehet hogy elhiszi...Persze van ennek az országnak is rengeteg előnye,de hogy a németek pontosak,precizek lenmének..haha.Nagyban meg y a másik átverése(német németet is igen) egymás fúrása,ugyan az mint Magyarország.Nem, tévedtem,ott mindig megkaptam a fizetésem,és egy percet sem akarták hogy ingyen dolgozzak(próbanap cimszóval) Itt sem dolgoztam,mert a harmadik ilyen próbálkozás után elküldtem ahova való a kedves munkaadót.
Lehet hogy neked szerencséd volt,soha nem kellett ügyet intézned,könyörögnöd,ordibálnod,hogy megkapd ami a tiéd,és értsen már csak minimálisan hozzá az az ügyintéző...
Nem,nem vagyok szerencsétlen hülye,akit mindenki átver,de az hogy állandóan megpróbálják,az nagyon fárasztó.
Ezzel nem számoltam amikor ide jöttem,és nem gondolom hogy ez azért van mert külföldi vagyok...nem,ilyenek ,a nagy átlag legalább is.
Tehát nagyon jó kis történetet írtál,de senki ne indiljon el ez alapján mert pofára esik,de nagyon.
Örülök,hogy ilyen csodálatosan éled meg hogy az unokáddal lehetsz,és témyleg ajándék az hogy így élhetsz.
Anyukám is kint van most,de ő simán látja hogy mi történik itt,nap mint nap,tapasztalja a felületes kedvességet,de a mögötte lévő nagy üres semmit....
Sajnálom ha bárkinek is a lelkébe tapostam,de ez már régóta érlelődött bennem,a hozsannázó németországi posztokat olvasva.
Az is lehet,hogy egy másik Németországban élsz:-)
star70 2015.11.06 21:17:48
@Herr Géza: 25évet dolgoztam otthon,tehát kiszámolhatod,hogy szinte csak a rendszerváltás után.Tehát az igazi zavaros időben kezdtem,és mindig be voltam jelentve,és annyit kaptam amennyi a papíron volt.Na erre varrjál gombot:-)
És igen törvény szabályozza,hogy minden próbamunkára kell fizetni.
Ma Hollandia az úticélunk, ám Zeeuws Meisje posztjaival ellentétben most nem az egyetemi életről lesz szó, hanem a munkás hétköznapokról. Főhősünk, Viktor a családot hátrahagyva vágott neki a (majdnem) ismeretlennek, és nem csekély hányattatás (és azt gondolom, mindenki…..
star70 2013.02.17 19:41:19
@szaszo71:

Kedves Szaszo!
Küldtem üzenetet a nyelvtanfolyammal kapcsolatban:-)Remélem tudsz segíteni:-)

Amúgy én megértem a posztírót..a férjem 4 hónapja van kint,igaz Németországban...én itthon 2 gyerekkel..nagyon nehéz,de tudja,hogy ki kell tartania,és az első év kőkemény!!!
Nekem itthon viszonylag jó állásom van(MÉG) ,de bizonytalan minden:-(((Nehéz 40 fölött más országban élni..de nyugodtabb életre vágyik mindenki..remélem pár hónap múlva már csomagolunk...
 Pont olyan mese, mint az, hogy lehet 25e-ért eredeti Gucci táskát venni, hogy a 3 napos diétával beleférsz a farmeredbe és nemcsak a melled lesz kisebb, ivagy hogy a tartós rúzs nem szárítja a szádat. Mese habbal. A gyerekemnek soha nem lesz foga. Ez azonban nem…..
bulit tartottunk szombat éjjel. Ózdra mentünk, mert a nagypapám 80 éves lett, úgyhogy kiscsalád apukám nagy kocsijába be, irány Ózd (2 és fél óra), ott hejehuja, köszöntés, ebéd, aztán huss haza (újabb 2 és fél óra).Ekkor még semmi nem látszott a viharból.Medvi elment…..