Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyisz

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
176         November 25. Szerda Tegnap véget ért az EÜ szabadság, de csak ma vittek szolgálatba.Délelőtt Ferihegy 1-re.Utána egy Ultra Rövid Ugrással. rögtön délutánra beosztottak Transit-őrségbe.Egy szerencsétlen palesztin fickóra vigyáztam. Azzal…..
Roppant érdekes, hogy mire képes egy politikus a hatalom megszerzéséért. Itt van mindjárt Bajnai Gordon, aki képes lenne pereskedni is azért, hogy végre lerázza magáról a Hajdú-Bét-ügy maradványait, de közben van képe Nokia-dobozokat emlegetni a legutóbbi szocialista…..
Egy olyan vicc terjed az interneten, amely szerint a ciprusi tőkekorlátozások csak egy hétig tartanak majd. LOL. Ha a Reuters értesülései helyesek, akkor a 100000 euró feletti, biztosítatlan betétek tulajdonosai sokkal nagyobb veszteséggel számolhatnak mint az korábban lebegtették. A…..
nyisz 2013.04.01 19:28:18
@duggongg: @Khonsu: itt a szabály a betétbiztosításra www.oba.hu/hu/betetvedelem
bankonként és betétesenként értendő.
nyisz 2013.04.01 19:28:19
@duggongg: @Khonsu: itt a szabály a betétbiztosításra www.oba.hu/hu/betetvedelem
bankonként és betétesenként értendő.
Pézsma Születésnapotokra 2013.03.29 18:49:08
Meglepően nagy a szülinapi tolongás a 25.-et titokban ünneplő Fidesz körül. Megemlékező cikkek, holnapi népi zarándoklat a kegyhelyhez. Maguk a szervezők pedig kádár-kori hagyományőrző játékkal kedveskedtek az állampolgároknak. Felelevenítették az „ellenzékbegyűjtősdi”…..
nyisz 2013.03.30 18:51:54
@Sir Galahad: hányinger vagy vén 3/3-as
Bárhova nézek, ott vannak. Rengetegen - de csak első látszatra. Valójában csupán borzasztóan hangosak és aktívak. Nem csodálom: hatalmas, felgyülemlett, tehetetlen dühüket máshol már nem nagyon tudják levezetni, és Opera előtti  csoportos bóvli-skandálás se lehet minden…..
nyisz 2013.02.10 14:17:33
Minap Ungváry Krisztián kijelentette, (köszönjük Yorgnak az ötletet) hogy ő nem liberális, mivel abban hisz, hogy "egy európai országban a kereszténységnek állami szinten is kitüntetett szerepet kell kapnia más vallásokhoz képest".  Ungváry Krisztián magánügye, hogy miért…..
sorok között Néma sikoly 2012.05.05 16:35:00
A Dow Jones IA május elsején 2007-óta nem látott magaslatokba tört, az S&P 500 16 pontot erősített. A munka ünnepe remekül telt a Wall Street-en, és Londonban is. A tőzsdék pozitív eredményei köszönőviszonyban sincsenek napjaink gazdasági valóságával, az Egyesült…..
nyisz 2012.05.05 21:09:13
@Exxit: Miért nem írod inkább, hogy éljen Rákosi, így azért közérthetőbb lenne mondanivalód.
"Még meg sem indult a tényfeltárás, még egy kommünikét sem adhattam ki, az itt ülő képviselők közül néhányan máris megbélyegeztek, csalónak kiáltottak, és lemondásomat követelték." (Schmitt  Pál lemondási beszédéből, 2012. április 2.)"Mondom mindezt…..
A 2006-os választások előtt a Gyurcsány-kormány csökkentette az áfát. A győztes voksolás után nem sokkal visszaemelte a korábbi szintre. A 2010-es választások előtt a Fidesz számtalan alkalommal (példák itt és itt) deklarálta: nincs szükség adóemelésekre és…..
nyisz 2011.09.17 07:18:37
@Kompli: A Nemzeti szép lett.? Kificamodott izlésed van. Ocsmány kivagyi épület 0 ötlettel, elrondította a Duna partot.
Immár 10 hónapja az SZDSZ nélkül tengetjük napjainkat, érdemes számba venni azokat a pontokat, miért is jó ez nekünk, és miért nem sajnáljuk egyáltalán, hogy a történelem egy olyan helyére kerültek, ami igazán méltó hozzájuk. 1., A rendszerváltás elárulása. A 80-as évek…..
Úgy tűnik, a Nemzetgazdasági Minisztérium végre egy támogatható és épkézláb ötlettel állt elő. Heti szavazás-összesítőnk. (Fotó: vezess.hu) Fidesz: magyar beszállítókat a multiknak! c. cikkünkben a Nemzetgazdasági Minisztérium új javaslatáról írtunk, mely szerint a…..
    Most, hogy talán kezd elülni a médiatörvény okozta csatazaj, készülhetünk az újabb kulturkampfra. Jön ugyanis az alkotmányozás, és lesz abban minden szép és jó, amitől egy magára valamit is adó balos felhorgadhat. A Szent Korona említése, és az álegyházak…..
nyisz 2011.02.09 21:17:31
@Tapogatott Kukorica: néhány ballibsi válasz
Választható lenne a külhoni állampolgár is? igen Lehetne mondjuk egy Romániában született és élő magyar a miniszterelnök? igen
Ahhoz Magyarországra kellene költöznie, vagy elég lenne csak bejárni néha a parlamentbe, ahogy teszi mondjuk most Orbán is Felcsútról? elég bejárnia.
Ha közben megtámadja egy gonosz erő -történetesen pont- Románia Magyarországot, akkor elképzelhető, hogy a góré pont szabad hétvégéjét tölti Bukarestben? igen

Ha éppen Magyarországon tartózkodnék a választások ideje alatt, akkor hol szavaznék? kijejölt helyeken.
Az országom nagykövetségén (mondjuk az ukrán nagykövetségen)? nem, erre kialakított magyar helyeken (a nagykövetség idegen terület)
Vagy kisorsolnak nekem egy falvat/várost? többet, és szabadon választhatsz

Vagy én bökhetek egy szimpatikusra? igen a listából
Az én voksom ilyenkor egy külön ládába kerülne (mivel nem ott élek, nem szavazhatnék mondjuk a pécsi jelöltre, hiszen ő nem engem képviselne) vagy csak simán összekeverik a többivel? külön szavazólap-listás, egy láda
Mi lenne, ha egy nagy párt alakulna "külhonban", ahova minden külhoni egy jelöltre adja szavazatát? indulna a választásokon
Lehetne egy Magyarországon még nem/vagy ritkán járt emberekből álló közösség az ország vezetője? igen Megadóztathatná-e az anyahonban élő embereket ez a közösség, majd a pénzt kiutalhatná-e a külhoniak megsegítésére? igen, de gyorsan elzavarnák.
Milyen felelősséggel járna ez számunkra, azaz hogyan panaszkodhatna egy anyahoni, ha nem tetszik neki valami? úgyanúgy, mint ma.
Felgyújtaná a -mondjuk- horvát nagykövetséget? A jobbos csőcselék valószínüleg igen, ballibsik legfeléjebb csandben tüntetgetnének.
Az EU-hoz fordulna? talán, joga megvan.
Az EU hogyan segíthetne, hiszen a külhoniak által vezetett Magyarország miniszterelnöke -mondjuk- Kínában született és él? Az él marhaság, mert akkor nem tudna miniszterelnökösködni. Az EU meg lesz@rja hol született (lásd Orbán és cenzúratörvénye)
"Minden résztvevőnek azt üzenném, hogy ha lehet, fogja vissza magában a vadállatot, és próbálja a civilizált arcát mutatni a vendégeknek" - üzent Szőcs Géza kulturális államtitkár a Szigetre, és oké, nem vagyok ugyan a Szigeten, de igyekszem visszafogni a mélyen bennem…..
A Magyaridiotizmus Ellenesség Nyilatkozata "...és legyen világbéke"   Múlt, jelen, eljövendő, habala babala. Zavaros múlt, tiszta jelen, fényes jövő, hohohohó, nyennyere. Szar volt régen, pocsék most is, demajjólesz, zibriznyi. Forradalmak, kotmány, gusztus…..
Magyarország nem attól lesz szar hely, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerez az új parlamentben, hanem attól, amitől eddig is az volt, az elmúlt húsz évben, és előtte is. Ez pedig az állami felelősségvállalás és gondoskodás igénye és preferenciája az egyéni…..
Az elmúlt év gazdasági szempontból különösen rossz volt. Olyannyira, hogy azt a máskor is gyakran hallható búsmagyarkodást – miszerint mindig mi szívjuk a legnagyobbat – ezúttal mintha az objektív statisztikai adatok is megerősítenék. Bolond az, aki magában keresi a…..
  Van valami megragadó az összeomlás előtti utolsó pillanatokban. Egyesek még fenn akarják tartani a látszatot, Jerjerrod (aki nem ismerné kedvencemet: link) úgy tesz mintha minden rendben lenne, de hát az oroszok már Pankow-nál vannak, a Halálcsillag generátorát pedig…..
Adott itt egy választás, amiről az emberek többsége nem tud semmit. Azt már sokan tudják, hogy nem megyek szavazni, mert tegnap este, egész éjszaka és még reggel is emiatt anyáztak engem, mert „miaz, hogy nem megyek?”.Alap problémám a szavazással, hogy –bár…..
A héten megkaptam a kis borítékomat és a kopogtató cédulát. Közelegnek az EP választások. Kibontottam, kicsit informálódtam, majd széttéptem és kidobtam a kukába. Az első szavazásomon nem veszek részt, két okból:1,) Nem szavazok, mert nincs kire. Azért nem fogok az egyik szar…..
nyisz 2009.04.13 22:27:24
@Tib: Elmész Te a p...
Ilyen szöveget amit te írsz, csak diktátorok írnak, utoljára 90 előtt hallottam hasonlót.

Egyébként ha nem szavazok attól még dolgozhatok hatszor olyan keményen, mint az összes nyálverő együttvéve. És a boldogulásom 90%-ban nem a politikusok függvénye. Ez az egész szavazás azoknak ennyire fontos akik semmire sem képesek maguktól.
nyisz 2009.04.13 22:51:18
@Tib: Sző sincs lesz@romról, ez egy alapvető félreértés.
Aki így tiltakozik eleve nem sz@rja le, hanem nagyon is tudatosan cselekszik.
Akit meg nem érdekel, az se sz@rja le, hanem egyszerűen nem érdekli.
Képzelje el egy hegedűművészt, aki egész nap gyakorol, időnként fellép. Napi 16 órát mondjuk a hegedűjével tölt, azt se tudja mi zajlik a zenén kívül a világban, nem érdekli. Nem lesz@rja, egyszerűen nem érdekli! Van fontosabb dolga, gyakorolni kell.
És ugyanezt el lehet képzelni bárkiről, mondjuk egy teherautó sofőrről, aki agyongürizi magát, szabadidejében a kertjét műveli, eltartja a családját, segít a szüleinek, időnként eljár focizni, utána lehajt egy korsó sört. Ez érdekli, semmi más, ki is fordúl a kocsmából ha haverjai elkezdenek politizálni. Nem sz@rja le, nem érdekli! Van fontosabb dolga, kapálni kell.
nyisz 2009.04.13 23:24:11
@Tib: Nem vagy Te átverve? Én az elmúlt években csak olyat hallottam, a Fidesztől, hogy ne emeljenek gázárat, csökkentsék a távfűtés adóját, csökkentsék az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját, ne kelljen fizetni egészségügyért, növeljék a családok támogatását. Csupa-csupa baloldali jelszó. Ezek jobboldaliak? Na ne má!
Majd ha ennek az ellenkezőjét elkezdik hirdetni fogom Őket jobboldalinak nevezni, és majd akkor talán meggondolom, hogy rájuk szavazok.
Mert én egy konzervatív jobboldali pártra szeretnék szvazazni (Ilyen programot egyelőre csak az MDF hírdet, csak bennük még nem nagyon bízom)
Egy önmagát közlekedésmérnöknek definiáló szakértő úr egy profinak tűnő (mert jó sok számot tartalmazó) cikket írt az index-re, amely röviden arról szól, hogy járjon a legtöbb helyen a vasút helyett inkább busz, mert a vasúti személyszállítás drága. És attól majd jó…..
nyisz 2009.03.01 08:42:49
A cikkírónak közgazdaságtanból 1-es.
1. A fix költségeket úgy lehet csökkenteni, hogy létesítményeket szüntetek meg. Ha megszűnnek a mellékvonalak hatalmas fix költségek szűnnének meg, ráadásul nem csak a közvetlen fix költségek (a konkrét vonalhoz kapcsolódóan kimutatott karbantartási, működtetési költségek), hanem a csökkentés végigvonulna a teljes irányítási vonalon. Csökkenthető lenne a helyi központok létszáma épp úgy, mint a pesti közponzé, de valószínűleg még a vasúttal foglalkozó hatóságok létszáma is. És csökkenthető lenne a pályahasználati díjon kívüli fix költség is, a kalauzok létszáma, a mozdonyvezetők létszáma, az elszámolásokat intézők létszáma, stb.
2. Nagyon szép és látványos az amit az autóhasználat és a vasút költségei közötti különbségként említ a cikk, csak egy dologról feledkezik meg. Az üzemanyagba épített fogyasztási adóról. Az autósok, beleértve a fuvarozókat ezen keresztül eltartják a teljes autópálya/út fenntartási költségeket, sőt jut még belőle a vasútnak is.
A vasutat nem azért kell fenntartani, mert mondva csinált számításokkal valaki azt hazudja, hogy gazdaságosabb (ezt személyszállítás vonatkozásában sehol a világon nem tudják kimutatni), hanem azért mert környezetkímélőbb (ha villamosított!!!), és mert nagy tömegek (áru és ember) mozgatásakor talán olcsóbb, de csak nagy tömegeknél!
A Homár már hallott olyanról, amikor a rendőrség egy néhány hónappal korábban befizetett bírságot próbált börtönnel fenyegtve újra behajtani (fogalmuk sincs, mi van), de ez azért viccesebb. Helgához ugyanis reggel 5-kor csengetett be két kolléga, hogy akkor most mehet letölteni…..
nyisz 2007.12.22 16:01:12
Besz@rok a kommentek többségén. Egy ekkora hazugságot, mint a cikk milyen sokan besz@pnak, elképesztő.