Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Balázs LMP

31 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hős utcai kerítés és a Kontúr ügye Tavaly októberben a Képviselőtestület megszavazta (én is megszavaztam), hogy épüljön kerítés a Hős utca 15. A-B épület köré. Jobban mondva épüljön vissza, mert régen is volt. Azért szavaztam meg, mert hittem abban, hogy egy ilyen beruházás növelné a…..
A Kőbánya Kertváros és az Akadémiaújtelep közti erdőben tarvágás történik. Az erő(rész) kezelője, a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP) döntött úgy, hogy ezzel a módszerrel "újítja meg" a területet. A Kertvárosi lakosok nagyon mérgesek, joggal. A helyi "vezetőktől" csak annyira futotta, hogy a PP biztosan…..
Mint azt sokan tudják, a Kőbányai Önkormányzat idén kötött szerződést a Segítő Angyalok Állatmentő Nonprofit Kft-vel a kerületi állatvédelmi feladatok ellátására. Azután történt ez, hogy a korábbi szervezettel, a FEMA-val meghiúsult a korábbi együttműködés. Aztán októberben elkezdték letartóztatni…..
A Kőbányai Képviselő-testület egyhangúlag fogadta el, hogy kezdeményezi a Nemzeti Dohányboltok nevének megváltoztatását, a "nemzeti" jelző elhagyását.   Az ülésről készült videóban a 6. napirendi pontra kell kattintani, vagy az 58. perchez görgetni, ha valaki csak erre a részre kíváncsi. Kőbánya…..
Kőbányai Világos Demeter Márta 2018.10.26 16:48:06
Az utóbbi időben magasra csaptak az indulatok Demeter Márta körül. Ezzel kapcsolatban tennék pár észrevételt. Az előzmények röviden: 1.: Demeter Márta elindult az LMP társelnöki tisztségéért 2.: Demeter Márta egy iratbetekintés során katonai missziók iratait nézte át, amelyben azt tapasztalta,…..
Tegnap kezdődött a belső utak felújításának első részlete Újhegyen. Érdekelne az ottaniak véleménye a kialakult helyzetről, mivel korábban kaptam lakossági megkeresést, amiben attól félnek, hogy áldatlan állapotok fognak kialakulni a parkolási gondok miatt. Előre bocsátom, hogy én is támogattam az…..
Tóth Balázs LMP 2018.10.24 17:24:44
@Róbert D. Kovács: Robi, egyhangúlag fogadtuk el a Vagyonkezelő 2018. évi közszolgáltatási szerződését, melynek ez része, tudtommal.
Kőbánya Kertvárost és a 17. kerületi Akadémiaújtelepet elválasztó erdősáv egy része veszélybe került. Az infók alapján tarra akarják vágni egy részét. Erdészetileg ez indokolható, mivel az akácost időnként tarra kell vágni. Azonban az itt élőknek ez a terület nem haszonerdőt jelent, hanem utolsó…..
Vasárnap reggelre ez a látvány fogadta az Óhegy parkba kilátogatókat. Kitört kerítés, kirúgott táblák, "migráns" feliratos kutyagumi tartályok feldöntése és szemét és szemét. Ilyenkor szokták mondani, hogy valakik jót buliztak az éjjel. De ez nem így van. Nekem is volt bulizós korszakom, csináltam…..
Korábbi bejegyzésemben megírtam, azzal a javaslattal éltem a Jegyző és Weeber Tibor alpolgármester felé, hogy a Conti-kápolna alatti alagútrendszerben alakítsunk ki valamilyen kiállító-, illetve bemutató teret és vonjuk be Kőbánya kulturális-, oktatási- és közösségi életébe.   Most megérkezett a…..
Kőbányai Világos Felújít-alak 2017.09.06 11:55:11
Nem emlékszem, pontosan mikor, de a Harmat utca mentén több buszmegállót is megújított a kerületi vezetés. A Harmat-Kada utcai tényleg szép is lett. Erre most a képen látható állapotok fogadják az embert, mivel közműfelújítás zajlik. Nem akarom túldramatizálni, helyre lehet majd állítani a…..
Sziasztok!   Pap László 17. kerületi képviselőtársammal az alábbi videóval köszöntjük a mai Runway Run futóversenyt amelyet szokás szerint a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren tartanak meg, a lezárt 1-es kifutópályán...
Bizonyára sokan elgondolkodtak már azon, hogy mi található a Conti-kápolna alatti ajtók mögött. Hát jelentem egy szerteágazó több száz méter hosszú alagútrendszer, mely behálózza ez egész területet. Még a tél folyamán voltunk lenn többekkel, hogy felmérjük az állapotát. Ahhoz képest meglepően jó és…..
Két hete a Határ úti erdőben voltam, éppen fakivágás zajlott. Levelet írtam a Pilisi Parkerdőnek, hogy tisztázzam a helyzetet. A választ most közlöm: Tisztelt Tóth Balázs Úr,Köszönjük szíves megkeresését, melyre az alábbiakban válaszolunk:1.: Mi célt szolgálnak pontosan jelen fakivágások?A…..
Megint a hó az úr, Kőbányán is. Szerencsére most nem olyan vészes a helyzet, mint egy hete, de március vége felé már akkor is rosszul esik havat lapátolni. Egy héttel ezelőtt sokkal súlyosabb volt a helyzet. A Kőbányán is megtapasztalható kellemetlenségek eltörpültek az…..
Tisztelt kőbányaiak! Maradok az LMP-ben. Bár a pártelit egy jelentős – főleg budapesti - része távozott én mégis a maradás mellett döntöttem. Igazából ez a döntés nem most született meg bennem, hanem még akkor, amikor párt sem volt a Lehet Más a Politika nevű civil…..
Az ügy előzménye, hogy az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a hajléktalan emberek közterületen élésének törvényi tiltását. Ezzel kapcsolatban jelent meg a Wolf Polgárőrség parancsnokának bejegyzése a Facebookon „Orosz Tibor:…..
Tóth Balázs LMP 2012.11.23 08:59:58
Azt már megszokhattuk, hogy az önkormányzat pénzéből kiadott Kőbányai Hírek minden oldaláról Kovács Róbert polgármester és György István főpolgármester-helyettes képe köszön a kedves olvasóra. Igaz ez például olyan szakmai konferenciák esetében is, amikor sokkal a többet…..
LMP-s politikusként, de pártzászló és kitűzők nélkül én magam is részt vettem a Milla szervezte tüntetésen. Csak egy nemzeti lobogó volt nálam, amiből meg kell mondanom, sajnos elég kevés volt a tüntetőknél. A közelemben csak LMP-snél láttam ilyet. Most nem térnék ki a…..
A helyhatóságok munkájának átláthatósága nagyon fontos, így tudjuk munkánkat bemutatni és közelebb hozni a lakosságot az önkormányzathoz. Ennek egyik fontos eleme lenne, hogy az érdeklődő állampolgárok gyorsan és könnyen érdemi információkhoz jussanak az önkormányzat…..
2012. október 26-án Arcpirító közöny címmel megjelent bejegyzésünkre az LMP egyházügyi és nemzetpolitikai tanácsadója, Szűcs Balázs válaszolt. A továbbiakban a levelét tesszük közzé: Tisztelt blogger! Tegnapi posztjával teljesen egyetértettünk, ki is adtuk…..
Nálam a szerda a rendezvényeké volt. Két eltérő terület kerület a menübe, de mindegyik nagyon érdekes és tanulságos volt a számomra. Az első 10:00 órakor kezdődött, címe "Földet a helyi gazdáknak?" volt. Egy európai zöld politikus José Bové, Ángyán József volt…..
Tegnap látogatást tettünk a kőbányai LÉLEK Központban. Fővárosi képviselőnk, Somfai Ági és egyik parlamenti frakciónknál dolgozó szakértőnk, Kanász-Nagy Máté is elkísértek. A megnyitása óta még nem jártam az intézményben. Ez részemről nem hanyagság miatt történ…..
A 2012. szeptember 20-i képviselő testületi ülés a költségvetés és az oktatás körül forgott. Mégsem ezzel kezdem, hanem egy kellemetlen eseménnyel, mely az ülés elején történt. A Jobbik szerette volna két bizottságban kicserélni az embereit. Az ezt előkészítő napirendi…..
Az önkormányzatok munkájának átláthatósága nagyon fontos, így tudjuk munkánkat bemutatni és közelebb vonni a lakosságot az Önkormányzathoz. Ennek egyik fontos eleme lenne, hogy az érdeklődő állampolgárok gyorsan és könnyen érdemi információkhoz jussanak az önkormányzat…..