Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TamasGM

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          Demeter Szilárd, aki írt pár nem túl izmos novellát és egész életében szolga volt, képes volt a következőt leírni.          "Amikor Palkovics László miniszter elkezdte újjászervezni a magyar tudományos kutatást, diktatúrát kiáltottak, ment a szabadságharc, hisztitünti, jöttek a…..
TamasGM 2020.09.08 20:53:57
@ikaruss: De, persze, vocativus. Rosszul írtam, álmosan, fejfájósan, elnézést. TGM
I. A kapitalizmus világrendszer. Van különbség a bolygó régiói között, beszélhetünk centrumról, perifériáról és köztes, félperifériás területekről, de a gazdasági-társadalmi rendszer minden országban a tőke által irányított árutermelés rendszere. Ezért a rendszer elleni harc mindnyájunk közös…..
TamasGM 2014.12.15 10:05:06
TamasGM 2020.07.28 18:36:02
       Petri Lukács Ádám, Petri György költő fia,  aki mindig az apjából élt, most Mária asszony pincsikutyájaként ír a Mandinerre.  Ez olyan sok szót nem érdemel. De...      Az urban legend szerint az a bizonyos Lukács a nevében Lukács Györgyre utal. Az egykori marxista Petri György ugyanis…..
Valahol logikus, hogy lekéstem a Vincent szülinapot a posztommal, hiszen magát a születést is lekéstem. A Vincent szerzőgárda nagyobb részével szemben én nem egy IRL társaság részeként váltam szerzőtárssá, hanem törzsolvasói pozícióból avanzsáltam. Amikor a közösség befogadott, az nagy pillanat volt…..
A Város Mindenkié csoport nyílt levéllel fordult a Demokratikus Koalíció vezetőihez annak a holnapra kiírt XV. kerületi lakáskiürítésnek az ügyében, amelynek során az önkormányzat egy mély szegénységben élő gyermekes családot akar kialkoltatni egy önkormányzati bérlakásból. A kilakoltatást a párt…..
Tamás Gáspár Miklós írása. Kedden, március 8-án azt írtam, hogy úgy látszik, némelyek a Jobbik, az MSZP és az LMP koalícióját fontolgatják. Többen emlékeztetnek rá, hogy ez az ötlet (más formában) már fölmerült öt évvel ezelőtt, amikor Karácsony Gergely „technikai koalíciót” javasolt az alkotmányos…..
TamasGM 2016.03.10 16:09:40
Időközben befutott az örvendetes hír: az LMP se fog össze a Jobbikkal: mandiner.hu/cikk/20160309_schiffer_andras_baromsagokat_mindannyian_tudunk_irni. Tekintet nélkül Schiffer András írásművészetére & modorára - mindkettőre fütyülök - , ez rendben van. A nyúlnak a bokorból történő kiugrasztása megvalósult. Tehát jegyezzük meg: A SZOCIALISTÁK ÉS A ZÖLDEK NEM, NEM, SOHA NEM FOGNAK POLITIKAILAG EGYÜTTMŰKÖDNI A JOBBIKKAL, ezt ígérték most. Ez a pozitívum persze csak negatívum - de ezeknek a spekulációknak véget kellett vetni. Köszönet a képviselő uraknak. TGM
TamasGM 2016.03.11 11:46:22
@ingyenebed: Ha most nem veszem figyelembe az ön fölösleges & öncélú gorombáskodásait (miért van erre szükség?... - de hát csak rajta, ha mindenki ezt csinálja; ez is a konformizmus egyik formája), akkor világos: ez az, amit Karácsony Gergely javasolt már régen, & senki nem volt rá hajlandó. Attól tartok, h. az ö gyakorlati megfontolásai utópikusabbak, mint az én szkepszisem.
Ez a 2 lépcsős választás aligha jön létre. Mindenesetre köszönöm hozzászólását, & elnézését kérem azért, mert otrombaságait nem viszonzom. Őszinte tisztelettel TGM
TamasGM 2016.03.11 11:47:46
@ingyenebed: Bocs, úgy értem: az ÖN gyakorlatias megfontolásai... stb. Elgépeltem.
Kiss Tibor Noé jegyzete. Mit lehet elhinni annak a pártszóvivőnek, aki szerint tökmindegy, hogy a magyarországi nyomort ábrázoló videón román nyomortelepekről készült felvételek szerepelnek? Magyarázza már el nekem valaki, hogy Gréczy Zsolt miben különbözik bármelyik kormánypárti „médiasátántól”.…..
TamasGM 2016.02.26 07:06:07
Kiss Tibor Noénak igaza van: ezek a propagandamanőverek visszataszítóak. Abban viszont téved, h. ez a manőver akárcsak idézőjelesen "baloldali" párttól érkeznék. A Gyurcsány vezette DK nem baloldali & nem is "baloldali" szervezet, amint már volt alkalmam épp a Dinamón bebizonyítanom: dinamo.blog.hu/2015/11/02/a_pont_a_gyurcsany-fejezet_vegen. @ipartelep: Épp ezért nincs remény semmiféle "baloldali fordulatra", akkor se, ha "populista" módszereket használnának az ún. demokratikus ellenzéki pártok - a POPULISTA itt különben is helytelen szóhasználat (vö. hvg.hu/velemeny/20160106_TGM_Populizmus_nincs). A "baloldal" Magyarországon & az egész szerencsétlen Kelet-Európában vagy az 1980-as évek rég elavult "terv v. piac" dilemmájába ragadt bele, v. az 1960/70-es évek nyugat-európai szociáldemokrata/zöld újraelosztási retorikájába, amelynek egyetlen értelmes fordítása a progresszív adó (& a neoliberális Gyurcsány még ezt is elveti, egyetértve Orbánnal & Vonával; mellesleg Orbán gazdaságpolitikája is neoliberális, amint kimutattam a MAGYAR NEMZETben: mno.hu/velemeny/visszanezve-a-liberalizmusra-1327656; gyanezt megerősítette a konzervatív közgazdász Mellár Tamás, a KSH volt elnöke az ÉS-ben). Baloldali alternatíva a parlamenti erők között nem mutatkozik, ha egyes kósza ötletektől eltekintünk (mint pl. az MSZP önmagában helyes közalkalmazotti béremelés-javaslatától). A "mélyszegénység" erkölcsi botrányának fölemlegetése - a részvét & együttérzés szemszögéből - nem baloldali kiváltság. Ma nálunk ez (őszintén) a liberális szellemű karitatív-szolidáris akciókban mutatkozik meg, vagy (őszintétlenül) a Kiss Tibor Noé által joggal kifogásolt demagóg propagandában. Az ellenzéki "közélet" fekete doboznak tekinti a kapitalizmust, amelyet kívülről kell szabályozni, miközben bensőleg érintetlen marad, majd föl kell díszíteni a teljesen tartalmatlanná vált "demokratikus" retorikával, amelynek "ragyogó" eredményeit az egész világon megszemlélhetjük a züllés & összeomlás tetszőleges formaváltozataiban.
A késő-kapitalista társadalom az élet tagadása, egy olyan tagadás, amely ennek ellenére megalkotja saját vizuális formáját: ez a spektákulum. Ebből az élettelenségből nincs kiút, „a jelen nem kínál menekülési utat.” A jelentől eltérő jövő víziójának meglelését lehetetlenné teszi „a jövő…..
Aki az állami kiterjedt ellenőrzésben csak és kizárólag nemzetállami Guantánamókat lát, és könnyeket sirat az olyan haza (USA)- és világárulók miatt, mint a Putyin ölében pihengető Edward Snowden, az nem tudja csillapítani a terror logikáját, az csak erősíti a „bármi…..
TamasGM 2015.11.20 13:43:27
@Poszt 0lok001: Pont ellenkezőleg. Én ugyan nem vagyok "ballib", de világos, h. a francia rendőrállam további militarizálását el kell ítélni, & az ilyesmit mindenütt. Nagyon igaz: nemcsak Magyarországon v. másutt Kelet-Európában, hanem mindenütt. TGM
TamasGM 2015.11.20 13:45:33
@jágör68: Már csak a konteós elmebeteg Paul Craig Roberts hiányzott. Minden szemetet honosítani kell. Michel Houllebecq, anyone?
1. A november 13-i párizsi terrortámadásokkal Európa biztonsági helyzete nem először rendült meg. Madrid, London és Charlie Hebdo után vagyunk (nem beszélve az erőszakos hatvanas évekről). Akik azt állítják, hogy a lényeges változás most történt, azoknak ezzel céljuk van. 2.…..
Az érzelmek uralásáért folytatott harc ezért aztán semmi esetre sem a „politikai cselekvés ellehetetlenítése”, hanem teljes értékű, telivér politikai küzdelem. Sajnos a közbeszéd vitái nem testetlen intellektusok űrben lebegő társaságában zajlanak, hanem olyan hatalmi…..
TamasGM 2015.11.13 00:10:44
@WiteNoir: Ki az ördög tagadta az osztályelnyomás realitását? Kapelner Zsolt egészen biztosan nem. Az, h. a II. Internacionálé a XIX. szd. végén elkövette azt a hibát, h. másodrendűnek tartotta a nemzetiségi elnyomást (amelynek olyan hatalmas szerepe volt & pláne még lett a világtörténelemben), ez nem válik enyhébb tévedéssé attól, hogy RÉGI hiba, & nem mai. Akkor is volt pl. a régi Magyarországon meglehetős hatalmú & jómódú román v. szerb ügyvéd v. vállalkozó, akinek jobb volt a pozíciója, mint valamelyik alföldi színmagyar földművesnek - de ki merné állítani, h. politikailag, kulturálisan, sőt: gazdaságilag nem nyomták el a nemzeti kisebbségeket (majd 1919/20 után a magyar kisebbségeket az utódállamokban), h. nem különböztették meg hátrányosan a görögkeleti (ortodox) egyházat? (Majd utóbb a magyar jellegű r. kat. & ref. egyházat?) Azért, mert voltak zsidó nagytőkések, talán nem igaz a numerus clausus, v. nem voltak "zsidótörvények", zsidóüldözés & még gonoszabb dolgok? Egyszerűen: többféle elnyomás van, & igen, a fehér munkások - mint elnyomottak - valszeg TÖBBEN vannak, mint a hátrányos helyzetű, rejtőzködésre kényszerített transzneműek pl. Ez MÁSFAJTA diszkrimináció, & sztem valamennyit helyes volna ellenezni, nem látok közöttük sorrendet.
A 300 magyar liberális Leonidásza ezúttal sajnos tájékozatlanságát tudatlansággal ötvözi saját boncasztalán. Tájékozatlansága abból fakad, hogy nem olvas mást, mint egy a főként a tengeri vidrák életéről tudományos ismeretterjesztő cikkeket író hölgy nagy karriert…..
Nyugaton, főleg az USA liberális magánegyetemein, továbbá a baloldali újságokban is kezdik felismerni, hogy ami az érzékenység és érzékenyítés nevében történik, az sérti a szólásszabadságot és ellehetetleníti mindenféle vita lehetőségét. Nem fogom itt felsorolni, hogyan…..
TamasGM 2015.11.12 23:37:04
@Tamás Nagypál: Nem tudhatom, h. vannak-e ilyen kalkulációk, de nem hinném. Ez inkább csak korhangulat. (És annak elég rossz.) Ami az eklektikát illeti, hát persze. Volt a TAT-csoport (amelynek Németh Lászlón keresztül máig hatása van itt), nacionálbolsevizmus, Roberto Michels, a kései Georges Sorel, "konzervatív forradalom", Ernst Jünger: DER ARBEITER. Stb. Igen, ez nem ismeretlen, de nem biztos, h. most is jelentős. Ha netán van valami igazság a posztfasizmus-hipotézisemben, akkor ez egyebekre utal. (Plusz még fölhívnám a figyelmedet rá, h. most a militarista elem mintha hiányoznék.) De az egész bizonytalan. Kösz a hozzászólásaidért. Üdv. TGM
Gulyás, Puskás, aranycsapat, Rubik-kocka – ezek a legvulgárisabb, legbutább, legkocsmaibb magyar sovinizmus szólamai („na meg például…” – „vagy éppen Bartók…”, édes Istenem…). Ezt a pasast, ezekkel az ótvaros hülyeségekkel és reakciós előítéletekkel, ezt tartják…..
TamasGM 2015.11.02 12:03:31
A hétfői, november 2-ai NÉPSZABADSÁGban (nol.hu/belfold/gyurcsany-szabad-hasznalni-az-erot-1572645) ahol a nagy szellemesi eseménynek kijáró ünnepi interjút ad gyurcsány, ezt mondja:
"Baloldaliként progresszívadó-párti vagyok. De érzékelem, hogy az egykulcsos adó mennyire belemászott az emberek fejébe, azokéba is, akiknek nem kedvez. Az a dilemma, hogy lehet-e szembemenni a többséggel az igazságosságra hivatkozva. Ma óvatosabb lennék ebben, mint a tavalyi választási kampányban. Azért, mert úgy látom: a választók többségének a fejében a többkulcsos adó adóemelést jelent.
[...]
- A programunkban azt fogják látni februárban, hogy érzékeljük a közhangulat változását. Ezért vitát javaslunk arról, hogy a mai egykulcsos és a progresszív adórendszer között van-e olyan megoldás, amely igazságosabb helyzetet teremt, és a többség is el tudja fogadni."
Tehát:
Gyurcsány Ferenc kimondja, h. meggyőződése ellenére azt az adórendszert támogatja, amelyről tudja, h. igazságtalan. Azt is beismeri, h. "a nép" fejében az a TÉVEDÉS él, amely szerint a progresszív adó adóemelést (!) jelent. (Amúgy szerintem nem sok ilyen buta ember lehet.) Így hát Gy. F. TÉVEDÉSre, általa is hamisnak tartott gondolatra tervezi alapozni a politikáját.
Nem tudom, milyen szó használható erre, de bizonyosan nem az "őszinte", a "tisztességes", az "elvszerű", a "következetes", a "világos".
Utána pedig tervbe veszi, h. létrehoz valaminő közbülső megoldást a progresszív adó & az egykulcsos adó (flat tax) között. Milyen közbülső van a kettő között? Semmilyen. Az adó v. egykulcsos, v. többkulcsos (progr.). A kettő között nincs semmi. Gy. F. éppen a nagy semmit javasolja.
Az őszödi beszédben Gy. F. azt mondta kb.: eddig hazudott, ezentúl nem fog hazudni.
Most bejelenti, ünnepélyesen & nyilvánosan: "EZENTÚL - a közvélemény (föltételezett) óhajaihoz igazodva
- HAZUDNI FOGOK". Ez a pasas ön- & közveszélyes.
És még evvel együtt is "színvonalat" jelent a mai kínálatban sok (bullshit-hoz szoktatott) honfitársunk számára.
TamasGM 2015.11.02 12:04:26
@TamasGM: Bocs: természetesen "szellemi" eseménynek.
TamasGM 2015.11.02 13:10:39
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Hát ezt nehéz kvantifikálni. Mindketten "kiszolgálták" (melyik polgári kormány nem? hisz ez a lényegük...). Melyikük inkább? A nagy multikkal kötött különszerződések, a TTIP... Nehéz megmondani. Különben se kiszolgálásról, inkább engedelmességről van szó - & ami még fontosabb: a burzsoá politikusok őszinte meggyőződéséről. (NEM nemzetközi nagytőke pedig nincs.) TGM
Dinamó Műhely Eörsi Istvánról 2015.10.13 06:45:08
Vonakodó liberális volt (vagy lett) Eörsi István, akiben azért folyton dolgozott a kommunista vírus. Leküzdötte, kigyógyult belőle, de rá is érvényes a régi mondás, hogy két dolgot nem lehet eltitkolni: a köhögést és azt, hogy kommunista az ember.Eörsi a maga módján nagy ember…..
TamasGM 2015.10.13 14:48:26
@Eörsi László: Rosszindulatról szó sincs, s még az is lehet, h. rosszul értettem valamit. S hogy némi joggal nyugtalankodtam a reklám miatt... - nézd meg, kérlek, a mai NÉPSZABADSÁGot, hogyan számol be a megemlékezésekről az "IRODALOM ÉS DISZNÓSAJT" c. cikkben: "...anekdotázós borozásra és disznósajtos-malackolbászos-pálinkás Eörsi-emlékszatyor árusítására számíthat, aki belemártózik az Eörsi-ünnepbe." (!) Tovább: "Az erős humorú Eörsi valószínűleg azt se vette volna rossz néven, hogy meztelen seggre pacsival énekelték el [a Himnuszt]." Az egyik szereplő azt mesélte el, h. "...egy ezredben szolgált katonaként Orbán Viktorral, Fodor Gáborral meg Simicska Lajossal." (Szenzációs.) A cikket természetesen Eörsi & Orbán Viktor fejelős fotója illusztrálja, majd 1 Orbán Viktorról szóló Eörsi-idézet zárja. - Gondolom, nem éppen ez volt a megemlékezések szerzőinek szándéka, de én a reklámból megsejtettem, h. ez lehet belőle. Mindez persze végső soron mellékes, a legfontosabb, h. sokaknak eszükbe jusson Eörsi István, & olvassák a könyveit. Te meg ne haragudj, mulassatok jól. Minden jót, baráti szeretettel üdv. TGM
TamasGM 2015.10.13 14:50:47
@Eörsi László: Bocs, elgépeltem: úgy értem, a megemlékezések szerVEzőinek szándéka... Elnézést. TGM
Többen kifogásolták, hogy a TGM cikkében található "férfiak felül, nők alul" kijelentést tágabb, társadalmi értelemben cáfoltam, holott lehetséges, hogy ő azt kizárólag a párkapcsolatokra értette. Oké. Bár szerintem az egész cikk társadalmi problémákat feszeget, amiben…..
Dinamó Műhely Lelkük mélyén 2015.08.24 01:22:23
Az ellenzéki menet a Keleti pályaudvarról a Nyugati pályaudvarra vonul, hogy tartsa a jó irányt. Evvel azt szimbolizálja, hogy a keleties zsarnokságból a nyugatias „nyitott társadalom” felé tart, a keleties elmaradottságból a nyugatias haladás felé. Normálisnak, azaz…..
TamasGM 2015.08.28 08:31:42
@zriff: Köszönöm, h. ezt tisztázta. Arra nem tud rávenni, h. viszonozzam udvariatlanságát & modortalanságát - mint ahogy arra se, h. az enyémtől eltérő politikai beállítottsága miatt durváskodjam önnel. Csakugyan: mi itt a Dinamó Műhely blogon lelkesedünk a polkorrekt (vö. tgm.transindex.ro/?cikk=1137), jogvédős, komcsi, gender, anarchista, feminista "őrületért" & őszintén örülünk, h. ön olvassa írásainkat. Még ha nem is sikerül meggyőznünk önt még csak a SZABADSÁG, EGYENLŐSÉG & TESTVÉRISÉG szépségéről, ami bennünket már nem elégít ki (hiszen ez polgári álláspont), de ebben mint közös kiindulási alapban ideiglenesen kiegyeznénk önnel. És még menekülteket is befogadnánk, bizony. Isten áldja, kedves uram, minden jót kívánok önnek. Üdv. TGM
TamasGM 2015.08.30 08:54:58
@Tamás Nagypál: Az etnicizmus a nacionalizmus ellentéte (tehát nem szinonima, hanem antonima). Erről többször írtam, de most rendesen összefoglaltam: G. M. Tamás: "Ethnicism After Nationalism", SOCIALIST REGISTER (London/Toronto/New York), sajtó alatt.
Kösz. TGM
TamasGM 2015.08.30 18:57:51
@sshbb: Ilyen szintézis nincs. A szocdem pártok megszavazták a hadihiteleket 1914 augusztusában, de az nem szintézis volt, hanem árulás. A baloldali nacionalizmusok (amelyek kétségtelenül léteznek) nem marxisták. A marxisták ellenezték a nacionalizmust (mert az osztálykonfliktus a primér), de ma ez nem aktuális, mert - tézisem szerint - a nacionalizmus (a szó voltaképpeni értelmében) halott, helyét az etnicizmus vette át. (Ennek népszerű ismertetése: magyarnarancs.hu/publicisztika/nacionalizmus-kontra-etnicizmus-87321 vagy: tgm.transindex.ro/?cikk=1050.) A marxizmus nem ellenez v. helyesel semmit automatikusan, hiszen élő szellemi mozgalom, ennek folytán változik, urambocsá fejlődik. Kösz. TGM
Mint ismeretes a politikai kékharisnyák számára, egy nyílt levél-váltás eredményeként a miniszterelnök egyszer meghívta Tamás Gáspár Miklóst egy kávéra, aki szerencsére azóta sem élt a lehetőséggel -- feltehetően a jó ízlése volt az, ami nem engedte. Ennek ellenére TGM…..
TamasGM 2015.07.26 16:54:45
@panellburzsij: Érdeklődném, h. vajon ön tudna nekem BIZTOS EGZISZTENCIÁT szerezni valahogy? Mivelhogy helyzetem a szellemi szabadúszó & a munkanélküli között lebeg valahol (ezt nevezik értelmiségi prekariátusnak), ezt jó néven venném. Egyébként csakugyan becsülöm Béndek Pétert - üdvözlet! - , & ezt az írását is fölöttébb érdekesnek találom. További jó vitatkozást mindenkinek, baráti (& barátságos) üdvözlet, TGM
Tamás Gáspár Miklós írása. Megszoktuk, hogy amikor közügyekről beszélünk, akkor fejtegetéseink közvetve vagy közvetlenül Magyarországra vonatkoznak. Természetesen csak olyasmiről érdemes szólni, ami érinti annak a közösségnek a sorsát, amelyhez tartozunk – s ez az írás…..
TamasGM 2015.06.12 19:47:17
@31/48: Magam is ilyesféléket gondolok. Csak egyetlen megj.: az udvarban senki nem képviselte saját magát(v. mást), az udvar ideája maga ellentétes a képviselettel. harcoltak is a dinasztiák eleget a nemesi önrendelkezéssel (pl. vármegyei autonómiával, nemesi gyűlésekkel, nem beszélve a nemesi adómentességről...).Azért nem véletlen, h. ma is csak évente egyetlenegyszer léphet be a királynő a parlamentbe a trónbeszéd (The Queen's Speech) alkalmával: a rendek & a trón szemben álltak egymással. Innen a monarchiák szövetsége a polgársággal a nemesség ellen (egész Európában) & í. t. - Ennek mai párhuzama: bizonyos bürokratikus apparátusok szövetsége az alkalmazottakkal a nagytőkével szemben (ezt nevezik manapság "szociáldemokráciának" Ny.-Európában... Üdv. TGM
TamasGM 2015.06.12 19:52:17
@31/48: Bocsánat a bosszantó elütésekért & a bezáratlan zárójelekért. A hőség...
Dinamó Műhely Internacionálé 2015.04.30 08:39:29
A proletariátus – a tőketulajdon nélküli, munkaidejük és munkaerejük eladásából élő személyek univerzuma – fönnáll. A proletariátus – beleértve a munkanélkülieket, a prekariátust, az underclass-t, a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, a megözvegyült…..
TamasGM 2015.05.01 10:05:42
@MiklósA: Elnézést kérek, de furcsa, hogy láthatólag értelmes ember nem azt bírálja meg, ami előtte fekszik (a szöveget), hanem azt a képzelt személyt (straw man, homme de paille), akit az előítélete teremt meg. Azt írom, hogy a régi munkásosztály eltűnt - amire t. kritikusom azt válaszolja: NEM, NEM, a régi munkásosztály eltűnt. - A "commodity" szó árut jelent, és az üzem maga is áru természetesen, veszik & eladják. - A "kizsákmányolás" szót bírálóm abban a homályos érzelmi jelentésében használja, mint a bulvársajtó (mintha a kizsákmányolás valamiféle visszaélés lenne), holott a kizsákmányolás tudományos szakkifejezés, terminus technicus (az értéktöbblet elsajátítását jelenti), ami független attól, hogy a munkás (alkalmazott) jól vagy rosszul keres-e (bár a kizsákmányolási ráta változik: főleg gazdasági okokból, ritkábban a bérharcok következtében). Súlyos fogalmi tévedés az is, hogy a szellemi (netán "kreatív") munka - bár nyilván kellemesebb, mint a régimódi bányászat - nem munka. A marxizmus (még a régebbi változatai se, hát még a mai) soha nem volt & nem is lesz, mert nem is lehet "munkaközpontú", hiszen az elidegenült munkát tartja a legfőbb rossznak, az emancipáció ellenlábasának. (Nyilván itt nem az olyan primitív szocdem & bolsevik propagandáról beszélek, mint amilyet "a munka ünnepén" az elidegenült munkát (tehát közvetve a kizsákmányolást magát) dicsőítő plakátok, transzparensek, szavalatok testesítenek meg (pl. Váci Mihály & baranyi Ferenc szellemében...). Szóval félreértés az egész. De azért a hozzászólást köszönöm, mégis fordított rá bírálóm pár percet. Tisztelettel üdvözli TGM
Európában azt kérik a Szirizától hogy ne legyen többé Sziriza. Hiszen ahogyan a Financial Times egyik publicistája fogalmazott egyszer: „az euró-zóna leggyengébb láncsszemei a választók”...hát igen. De mindez mit sem számít: igazi fanatikusokkal van dolgunk. A sokat és olyan…..
Auschwitz, a zsidók kiirtása tehát miként a múltban, úgy a jelenben is egyetemes üzenetet hordozott és hordoz: egyfelől a (német) nagytőke korlátozatlan profitéhségét, egyáltalán az üzlet és a profit korlátozatlan nemzeti szabadságát reprezentálta, másfelől a félelemtől, a…..
TamasGM 2015.01.29 00:02:15
@Éhes ló: Holoszeánsz? Célszerűbbnek tartanám, ha az ilyen bejegyzésekkel a hozzászólók talán máshová fordulnának. A holokausztról szóló írások semmilyen esetleges hibája, zsidó v. zsidóbarát szerzők semmilyen tévedése nem igazolja az antiszemitizmust, amely tökéletes szövegek esetén pontosan így funkcionálna. tessék írni a kuruc.info blogra, ott otthonosabban tetszenék érezni magukat. Szégyen, gyalázat. TGM
                      Az osztályharcot, amely a Marxon nevelkedett                       történésznek a szeme előtt lebeg, ama durva és                       materiális dolgokért vívják, amelyek…..
TamasGM 2015.01.25 19:00:09
Most kaptam 1 barátomtól. A Sziriza kormányprogramjának összefoglalása: links.org.au/node/4209.
Ugyancsak őtőle:
Es a hideg zuhany, a berlini gorog Communist In Situ elvtarsunktol (nem KKE!): "I would suggest certain key points in any discussion about Syriza, which I find more useful in explaining the situation in Greece (because the international left hype about Syriza is breathtakingly misleading). 1) Syriza started getting increased support (from 4% to 17%) in 2012. That means, AFTER the failure of the social movements against austerity and the practical disappearance of street level politics. As such, its success now (it is more than certain that Syriza will be government on monday, with an overwhelming majority) is not a result of influence from the movement, but a lack of one altogether. 2) Syriza should not be judged with radicalism or anti-capitalism or even "socialism" as a criterion. It never was radical, anti-capitalist or socialist. It should be judged strictly according to what is says it will do and there is no pretense of radicalism there. 3) Syriza was putting all its bets on any kind of economic revival (or simply catching a breath) on Draghi's QE plans. The announcements today by the head of the ECB make it clear that Syriza was betting on the wrong horse. The situation is very simple: Syriza needs 12 billion euros until August to repay loans, plus 3billion euros which missing from the budget in order to balance it. It also needs another 12billion to implement its program (new jobs, increase in minimum wage, bla bla). It does not have this money. It could only potentially get this money by a rather significant re-distribution program in Greece. It has no such clause in its economic policy."