Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bafana

0 bejegyzést írt és 1777 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Isten veled Jobbik, ennyi volt… Nagy eséllyel rövid időn belül a magyar radikális jobboldal hajdan volt zászlóshajója, a politikai viharok, zátonyok és a katasztrofális kormányos, kapitány és matróz teljesítménynek köszönhetően örökre hullámsírba merül.     Forrás:Jakab Péter, Facebook. Láttunk…..
Adolf Hitler már eldöntötte, hogy öngyilkos lesz. Tábornokai előtt már beismerte a vereséget. A szovjet csapatok már körülvették Berlint. Elkezdődött a végső ostrom. A Harmadik Birodalom napjai meg voltak számlálva. Nem volt élelem,  nem volt fegyver, gyerekek és öregek, szétesett egységek…..
Bafana 2022.05.16 09:48:41
@Igazamvanvagyigazamvan?: Ajánlom figyelmedbe a leghitelesebb forrást! Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter néhány kijelentését érdemes elolvasni.
Bafana 2022.05.16 10:13:21
@Igazamvanvagyigazamvan?: És még egy fontos dolog: egy háború SOHA nem akkor kezdődik, amikor az első katona kilövi a puskájából az első töltényt. Fizikailag persze ott kezdődik, de soha nem akkor indul. A világ most azon rugózik, hogy az első lövést Iván adta le. Szegény, maszületett báránylelkű ártatlan ukrán pedig csak önvédekezik. Bizony!
Bafana 2022.05.16 10:44:05
@birkamenet:
1.: Nagyon távol áll tőlem a Fidesz.
2.: Jó tanács neked. Ne csak írj, olvass és tanulj is! Jelen esetben történelmet.
3.: Annyi a közös a magyar 56-ban és az ukrajnai háborúban, hogy az amerikaiaknak vastagon benne volt a keze mindkettőben. "Tartsatok ki, tartsatok ki!" ugye milyen ismerős. Vagy Lloyd Austin elszólásai, miszerint nem az ukránok győzelme a cél, hanem Oroszország meggyengítése. Értsd: BÁRMI ÁRON!
4.: egyben egyetértünk: Nagy Imre valóban bohóc volt.
Új tagokkal, félig új néven folytatja a zenekar. Az eredeti tagok közül csak a dobos marad. Énekesük még nincs, de pár ötletünk nekünk van...
Bafana 2022.05.04 20:28:42
A parlamenti választás ismét sokakban előhozta a külföldre költözés vágyát (ez már nem az első alkalom, hogy aztán némi idő elteltével visszaálljon az alapállapot). Legalább ilyen érdekes, milyennek látják a Magyarországhoz fűződő viszonyukat a már hosszabb ideje külföldön élők. Közéjük tartozik…..
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
Bafana 2022.04.27 20:24:53
@fkv.115: álmodik a nyomor, ha korog a gyomor.
Inkább 8.: Zelenszkíj csuklójára rárohad a műanyag pánt egy moszkvai börtöncella mélyén. Valószínűség: remélem 99 százalék.
9.: A VALÓDI felelősök is bíróság elé állnak majd. Nem arra a szenilis vénemberre gondolok, aki csak pislog, amikor pelenkázzák, hanem az USA tényleges vezetőire, akik Ukrajnát beáldozták saját önös céljaikért. Valószínűség: 1 százalék. Se,
Bafana 2022.04.28 07:33:16
@yerico1: "tényleges NATO beavatkozás mellett, a nyugati részek NATO megszállásával. " Szerényen megjegyzem, hogy a NATO egy VÉDELMI szervezet!
Nem fog sehol beavatkozni meg megszállni. Miért tenné? A NATO-nak mi köze ehhez a háborúhoz? Ukrajna nem NATO ország - remélem soha nem is lesz.
Bafana 2022.04.28 07:50:10
@kenyércsücsök: Fúúú, az a fenenagy ukrán identitás... Az ottani magyarok tudnának mesélni róla. Meg az ott élő összes kisebbség. Egy percig ne bánja senki, ha ezt az identitást Putyin fel akarja számolni.
Sok naiv emberke szerint Putyin halála esetén kitörne a világbéke... Istenem!
A mesterségesen összetákolt országoknak pedig az a sorsa, hogy szétszakadjon - erre a történelemben volt számtalan példa a Római birodalomtól Csehszlovákián és Jugoszlávián át a Szovjetunióig. Ukrajna is így fog járni. Kettészakad, mert a keleti rész soha nem akart nyugathoz tartozni és fordítva.
A következő szétszakadó birodalom pedig remélem, az USA lesz! Texas lesz az első, aztán jönnek a többiek. Erre a birodalmi Amerikára már náluk is egyre kevesebb igény van. Ez a háború erről IS szól.
Nemigen hiszem, hogy bármi újdonságot tudnék mondani Hofi Gézával kapcsolatban, úgyhogy meg se próbálom. Egy biztos: nincs még egy olyan humorista, aki ekkora hatással lett volna nemzetünkre. Poénjai és gondolatisága generációkat nevettetett meg és gondolkodtatott el, szállóigéi…..
Bafana 2014.12.27 13:15:15
@Szamiz67: Hofi zsenialitását és tehetségét senki nem vonja kétségbe! De a 70-es évek elején nem volt egyszerű nyilvánosan elmondani egy "rendszerkritikus" viccet, ezt azért beláthatod. Nem akárki tehette meg.
Bafana 2014.12.27 14:38:44
@Szamiz67: Hofi minden Szilveszterkor a képernyőn volt és az év során vagy kétszer megismételték. A rádióban sokkal többet szerepelt és lemezeket is kiadhatott.. Ennyit a nem futtatásról.
Politikai vicceket pedig kényes dolog ma csinálni és akinek egy kis esze van, az kerüli is a témát. AZ emberek 30 százaléka írtózik tőle, a maradék 70-et meg megosztja. Ma máshol vannak a törésvonalak, mind Hofi idejében. Akkor az ország 95 százaléka "ellenzéki" volt.
"a magyar politikában, közéletben meglévő csapdákat, tendenciákat" pedig több ember is meglátta (Csurkától Tölgyessyig), csupán az a kérdés, hogy kinek mi volt a forrása. És Hofi bennfentes volt a javából, de ezzel nem a tehetségét vitatom!!!
Azon pedig, hogy Orbán személyisége milyen irányba viszi az országot, nem érdemes vitatkozni, mert valakinek tetszik, valakinek nem (amúgy nekem sem). Viszont eddig háromszor választották meg és kétszer zavarták el.
Lényeg, hogy egyre kevesebben értik és értékelik már Hofi vicceit. Aki abban a korban élt, az nevet rajta. Viszont a helyén kell kezelni őt és nem árt tudni, hogy ki volt ő és mi volt a szerepe.
Soha nem látott sebességre kapcsolt az Orbán-kormány pávatánca, mióta Putyin fővezér parancsot adott Ukrajna lerohanására. Az Európai Unió és a NATO tagjaként Magyarország ugyan szavakban kiáll Ukrajna függetlenségéért, és elítéli a katonai agressziót, ám saját szavazói felé egészen mást kommunikál.…..
Bafana 2022.02.27 15:45:06
@Igazamvanvagyigazamvan?: Nem, emiatt nem jogos a háború, ilyet nem állítottam. Azt viszont állítom, hogy ilyen fasiszta ukrán hozzáállás miatt egy könnycseppet sem ejtek Ukrajna miatt. A háborút Putyin elsősorban a fenyegetettsége miatt indította, amiért az USA teleszórja Ukrajnát támadó fegyverekkel és a NATO tagságot lebegteti nekik. Másodsorban az Európa felé menő gázvezetékről is szól ez a háború, mert ott is kezdték azt hinni, hogy ők fingják a Passzát-szelet.
    Immáron jó ideje megy a találgatás, lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, vagy sem; kell-e egyáltalán, vagy totál felesleges; emeli-e egyik vagy másik oldal népszerűségét, avagy inkább rontja az esélyeket. Bevallom: a magam részéről vitapárti vagyok. Egyszerűen azért, mert ez egy kiváló…..
Sajnos azt, hogy mi lesz, én sem tudom. Viszont azt leírom, hogy a vérzivataros, 20-30%-os esések ellenére miért bízom (egyes) kriptók hosszú távú emelkedésében jobban, mint a hagyományos pénzek vásárlóerejében. ..
Igen. Mutatjuk, mit kell tenni. Rég elfeledett tartozások a múltból, vitatott adósságok, óriási késedelmi kamatokkal terhelt, teljesíthetetlen összegű követelések. Különféle követeléskezelők felszólító levelei kíséretében jelennek meg manapság a felzaklató tartalmú megkeresések a gyanútlan…..
Bafana 2022.01.09 09:35:08
@Herli: "elítélik érte, és ma is szépen röhög a markába" Ez nehezen jön ki. Mert emberünk ügyvédként nem fog tovább dolgozni, megismerkedhet mondjuk az asztalos szakma kihívásaival. Azt a pénzt pedig hamar fel lehet élni, hacsak nem követelik tőle vissza. Mert nem egy egyszerű hagyatéki ügyvéd a legmagasabb fórum. Közte és a Jóisten között vannak még páran.
Érdekesség és elemzés 1919 karakterben Hollywood soha nem volt szűkmarkú, ha a nagy profit reményében látványfilmek készítéséről volt szó. A világ legdrágább filmje címéért több alkotás is versenyben van, így mindjárt három Marvel-produkció: a Bosszúállók: Ultron kora (2015), a Bosszúállók:…..
Rövid betegség után, 78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes énekese. A zenész pár hete feküdt kórházban, ahová koronavírus fertőzés miatt szállították. Halálhírét a zenekar facebook oldalán tette közzé. Nyugodjék békében!..
A Fidesz egy unalmas párt. Kétévente ugyan tartanak kongresszust, és olykor vezetőséget is választanak, de minden egy előre megírt forgatókönyv alapján történik, és soha nincs egy váratlan fordulat, ami egy kis csavart vinne a dolgok menetébe. Pedig a kormánypártban sincs minden rendben, csak hát a…..
Bafana 2021.11.16 15:04:46
@ulpius66: "Csak a tiszta kéz lehet erős!"
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
A pasi elhanyagolva érzi magát egy bulin, majd köszönés nélkül távozik. A barátnő azonban csak három nap múlva csörög rá. Az érvei egyszerre megdöbbentőek és elfogadhatatlanok.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó…..
fáymiklós Verne Gyula bosszúja 2021.09.18 07:49:00
Azt hiszem, gyerekkorom óta foglalkoztatott, hogy vajon mi lehet a Sándor Mátyás eredeti címe. Mert ha magyar is a főszereplő, azt azért az ember (gyereke) érezte, hogy olyan nincs. Egy francia regény címében nem lehet három rendes magyar á betű, valami trükknek kell lennie. Nem mintha nagyon…..
A Bitcoin (BTC) május 15 óta először nézte meg újra az 50 000 dolláros szintet,  2:41-kor (UTC) a Bitstamp tőzsdén. A CoinMarketCap adatai szerint a legnagyobb kriptovaluta piaci kapitalizációja  most közelebb került az 1 billió dolláros szinthez, jelenleg 943 milliárd dollárnál jár.  A Bitcoin jó…..
Vannak azok a klasszikus marketing sztorik, amelyek a szerencsétlen névválasztásokról szólnak. Majdnem minden területen előfordul ilyesmi, talán a legismertebbek a gépjárművek névválasztásával kapcsolatos történetek. Sokan azt gondolják, hogy a marketingesek vicces cigarettákat, esetleg valami…..
Bafana 2021.08.15 17:19:34
Munkáim során összehozott a sors – a hétköznapi – “Csillagszemű” Kiss Zoltánnal, a Karthago basszusgitárosával, akit a számmisztikusok “Zéro” néven ismernek. Sokat beszélgettünk munkáinkról, életről és persze a Zenekarról. Érdekes volt hallani, hogy pl. azon történetek, amelyeket nagyon csinos és…..
A 20. és 21. század diktátorait bemutató sorozatunk ötödik epizódjában végre ellátogatunk az öreg kontinensre, hogy megismerkedjünk azzal a katonatiszttel, akinek tevékenysége meghatározó volt Spanyolország közelmúltbeli történelme szempontjából. A Caudillo, azaz a Vezér portréja. (forrás:…..
STOP STD Megtörtént 2021.07.09 12:51:05
– Anya, apa, lejönnétek egy percre a konyhába? Szeretnék nektek mondani valamit. – A szülők összenéztek. „Már megint mi baj történhetett?” – gondolták, de azért csak papucsot húztak és követték Petit. Ő némán baktatott, kissé leszegett fejjel, de azért határozott léptekkel. Látszott, hogy valami…..
Leclerc és Bottas lettek a monacói verseny tragikus hősei – a Ferrari és a Mercedes a leintés után rávilágított arra, mi is történt velük...
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
Bafana 2021.05.11 08:59:54
@Nancsibacsi: Ezt a butaságot honnan szedted? Nem minden magánszemély skandináv. Ha egy állapotvizsgálatra elviszed, lekérdezed az előéletet, akkor meglepetés nem érhet. Ezt magánemberként is megteheti bárki. Viszont van olyan kereskedő, aki csak a forgalmit viszi vizsgáztatni...
A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy 61 éves törökszentmiklósi nővel és a 40 éves fiával szemben, akik 2020 szeptemberében fizikálisan bántalmaztak egy iskolásfiút. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője, Nagy Lajos elmondta, hogy a…..
Tészta, kávé, heves gesztikuláció, La Famiglia – az olaszokról is számos előítélet él az emberekben. Most 10 olyat szedtünk össze Nadia segítségével, melyek jórészt igazak...
Bafana 2021.04.23 11:53:24