Regisztráció Blogot indítok
Adatok
safiati

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2. rész : Bányavasutak Ezzel a névvel tudnám legjobban jellemezni az előzőekhez képest egy szinttel komolyabb szetteket. Az idei évvel bezárólag ez az ’adag’ rendelkezik a legtöbb fajta készlettel (hattal, míg a többi csak öttel). Talán erre a vonalra jellemző a…..
safiati 2012.03.09 10:08:07
Mondhat bárki bármit, szerintem nem éppen álomstart a cuusoonak, hogy rögtön az elején beadta a derekát egy a legóhoz sehogyan sem köthető közösség kiváló mozgósító erejének. Nyilván abban bíznak Billundban, hogy majd ezek a Minecraftes gémer srácok majd mind jól…..
safiati 2012.02.07 21:36:23
"hacsak éppen nem valami extrajó magyar cuccért lehet küzdeni"

Van felrakva magyar cucc:
lego.cuusoo.com/ideas/view/8709

Az extrajó kategóriát simán teljesíti :-)
Sőt, szerintem leginkább a vasztaszentségit osztályba sorolható! :-))))
safiati 2012.02.08 08:50:48
@tutuka: :-))))
Ha máshol nem, akkor itt megtalálod az alkotót: www.malug.hu/comxs/viewtopic.php?f=35&t=2411
A Gyerekszemle blog kicsit jobban körbejárta a Friends-vonallal összefüggésben feltett leggyakoribb kérdést: szexista a LEGO. Egy kis előzetes a Super Heroes Marvel Minifigurákból. Lego Aragorn - még csak poszteren. Határ a csillagos ég. (via Legózz!) Intergalaktikus körhinta. A…..
Ahogy tavaly, én idén sem úsztam meg a karácsonyi legótlanságot. Remélem ti kaptatok ném műanyagot! Jöhetnek kommentben az ajándékok, irigykedni szeretnék! ..
safiati 2011.12.27 16:41:01
...hogy te is álmodtál gyerekkorodban egy ilyen útról! Masinisztának lenni egy legó-vonaton. Mi lehet ennél jobb? Talán pilótának lenni egy legó-űrhajón! Nem megy valaki mostanában forgatni az űrbe?Én konkrétan ennek a szettnek a levehető, és kis űrhajóként önállóan…..
safiati 2011.11.14 21:35:54
@SomyTomy: Erre megoldásként szoktuk a fényképezőgépet videóüzemmódban ráépíteni egy pőrekocsira és körbeküldeni.
Barna a saját autójáról: Lego-kerék méretarányra kinyomtatott blueprint-ek alapján készült, dekockahiány miatt sajnos csak kétajtós lett. A hátsó kerekek eredetileg rugózottak, végül túl nehéz lett az építmény, így aztán leült, - ki kellett támasztani belül a…..
6894eske cuccaira eddig is csak hatalmasra meresztett szemekkel bámultam (mozdonyból Nohabot, traktorból Dutrát épített, kritikát meg a legjobb elfogultsággal írt), és a legújabb alkotása miatt sem kell szégyenkeznie, sőt. Ki mondta, hogy nem lehet szép kamiont építeni 4…..
Lássuk miből élünk jövőre! Bár egyre rondábbak a személyautók, azért ezek közül keveset utasítanék vissza: Ez az új rendőrségi vonal, hát ez valami elképesztően klassz. még az sem érdekel, hogy az autók (kivéve a bordó dzsipet, ami szuper) már-már undorítóak. És…..
Nem kell különösebben szofisztikáltan olvasni a blog sorai közt, hogy kiderüljön, vannak averzióim a legós építési trendeket szép lassan szinte kizárólagosan alakító The Brothers Brick-kel szemben. Ahogy a cizellált szűrőiken átjutó alkotások mind kifinomultabbak, sterilebbek,…..
safiati 2011.10.14 21:33:12
Neked melyik postai stílus jön be jobban? Tudtátok, hogy ma van a posta világnapja? Pedig illene, mert van, ahol ez majdnem fontosabb ünnep, mint a karácsony. (Nem.) A helyzet komolyságára tekintettel úgy döntöttünk, mi is megemlékezünk a jeles napról.   Számomra…..
Az Apple alapítójának halála többeket is megihletett: Steve Jobs - hommage des LEGO!R.I.P.Lehet, hétvégén már havazni fog? Igazi téli hangulat van már a postán, kukkantsatok be!Most már biztos, hogy be kell szereznem. Két végigjátszás a VW T1-ről. Ez a kisebb verzió sem rossz.Új…..
Szerintem Sebő Ferenc is megirigyelné. Mi egész biztosan. Diósgyőr Bob Carney-től.    | még több kép |  Kicsit kisebb, kicsit sem rosszabb. | DARKspawn munkája | Mindig vágytam egy jó legó gyárra. Hát tessék. (Jön még ennél jobb is, de az majd külön posztban.)…..
Rendkívüli ez a poszt a blog történetében főleg azért, mert a blog gazdája mit sem sejt róla, de amikor majd elolvassa, reméljük, nagy öröm éri, és nem haragszik majd a huncutságért.Drága tutuka!Nagyon boldog születésnapot kívánunk és sok-sok legózásban és kockagyáros…..
Vonatfanok, nyolcvanas évek-, town- és city-rajongók! Készül valaki indulni közületek az 1980-ban megjelent 7777 Trains Idea Book újragondolására kiírt versenyen?  Csak azért kérdem, mert ha valamiből, hát ebből szinte biztosan csak jó sülhet ki. Az erdeti könyv úgy…..
Nem az Ikarus volt az egyetlen gépjárműgyár a KGST piacon, amely úgy húzta ki a rendszerváltásig, hogy évtizedek óta szinte változatlan formában ontotta termékeit, valymi kevés energiát fektetve olyan imperialista passiókba, mint a kutatás-fejlesztés. Ugyanolyan Trabantot,…..
Sanchonak köszönhetően ha lemaradtál (mert már nem látható), sem maradtál le az Árkád bevásárlóközpont kiállításáról. ..
safiati 2011.08.29 23:26:44
@rozsamarci: Aki börzézni szeretne az jöjjön el a Klauzálba szeptember 24.-én
www.klauzalhaz.hu/kepek/terkep1.jpg

Egyébként készülnek a játékboltokban az ilyen plázás LEGO kiállításokra, volt, hogy fel is emelték az árakat 10-15 százalékkal, hogy minnél nagyobbat szakítsanak.
Szeretnéd tudni, hogy visszatér-e a nyár? Kérdezd meg a jósnőt, kártyából megmondja.Lehet, hogy a hétvégére szobakockázás lesz a program, lehet lámpát építeni vagy rajzolni - legalábbis úgy tenni. (via Greg36)Ti is így sarkalljátok rendrakásra a családot legózás után?Csak…..
Ebben a hőségben egy kis hűsölésre, no meg LEGO-nézegetésre/építésre érdemes betérni a debreceni Fórum bevásárlóközpontba. Longeye kedvcsináló képeit itt találjátok, a július 31-ig tartó programról részletek itt olvashatók. Július 22-én pénteken a Cartoon Networkön…..
Kedden megismerhettétek a beszámolómból a nyíregyházi LEGO® gyárat, mostantól pedig még több információt kaphattok az üzem mindennapjairól. Drigo ugyanis ott végzi a szakmai gyakorlatát és volt olyan jófej, hogy vállalta, hogy a következő néhány hétben időnként…..
safiati 2011.07.11 07:11:30
@BorZol: Na ezek azok a kérdések amikre valószínűleg nem fogjuk megkapni a válasz :-)
Hát van az úgy, hogy a blog gazdája éjt nappalá téve dolgozik. Na ilyenkor ha más sem aktív, nincs poszt. Vagyis mégis van, hiszn még vagy 2 óra van a napból. Szóval. Hihetetlen jó hangulatú járgány. Valamiért engem gyerekkorom fémépítőire emlékeztet. Ne kérdezzétek…..
safiati 2011.06.30 09:41:49
@Konstans: Köszi :-)

Szabályok? Tiszta kéz és tiszta szándék, enni-inni a kiállításra szánt építményeim közelében tilos.

A gyerek még kicsi ahhoz, hogy magától LEGO-t vegyen a kezébe. Majd ha nagyobb lesz akkor lesz saját LEGO-ja, azt úgy fogja meg ahogy akarja, majd viseli a következményeket.
Az Asszony nem nagyon nyúl a LEGO-hoz. Amikor először levert egy komplett nyergesvontatót az asztalról, akkor tök kétségbeesetten nézett, hogy most valami főbenjáró bűnt követett el. :-)
Aztán megnyugtattam, hogy az nembaj, ha szétesik. Az a baj, ha eltörik-tönkremegy-elveszik valami ritka alkatrész.

Állat nincsen és nem is lesz a LEGO közelében!
Ez a "kakukkos" óra kell nekem, nem is kérdés! És még mielőtt ornitológiai fejtegetésekbe keverednénk, többek között a bagoly miatt. Egy nagyon szép tűzoltó autó 1950-ből. És egy betonkeverő nem 1950-ből. Van ebben a sok-sok-sok-sok bütyökben valami báj!…..
safiati 2011.06.29 07:52:58
@zsok: Én sem semmisítettem volna meg kalapáccsal, ha valami LEGO utánzat lett volna benne. Rá pár hétre az egyik klubtárssal kibontottunk még kettőt, de abban már LEGO utánzat építőelemek voltak.
Míg áprilisban még csak találgattuk, milyen is lesz pontosan a 10221 Super Star Destroyer Executor, most már szinte mindent tudunk róla, épp csak a kezünkben nem volt még. Vader nagyúr hajójáról a máig feltűnt gyakorlatilag összes képet, illetve az alkotóval készült…..
Emlékeztek még? A 2010-es Technic zászlóshajó, a 8043 Motorized Excavator igazi ciki történettel nyitott a piacon. Egy ún. linear actuator vevők által tömegesen jelzett problémája miatt a készletek visszahívására kényszerült a LEGO, hogy aztán egy áttervezett darabbal…..
Míg 2009-ben Dunechaser a Ryan közlegény megmentése című filmből is ismert Omaha partszakaszt öntötte legóba, Lego Junkie a ránézésre alacsonyabb fekvésű Utah Beach műanyag verziójával bíbelődött egy ideig. Sok újat nem hoz a dioráma a két évvel ezelőttihez képest, de hát…..