Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SacraCorona2010

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szegedi Ítélőtábla bűncselekmény hiányában felmentette Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst, az MNV két korábbi vezetőjét. Ellenük még az előző kormány idején indult koncepciós eljárás, melynek végső célja Gyurcsány Ferenc kriminalizálása volt. A tegnapi ítélet másodfokú, de még nem jogerős, hátra…..
SacraCorona2010 2016.10.30 08:05:33
@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Amit itt tolsz, az tipikus jobbikos propaganda (,,mindenki lop, csak mi nem..."), mégpedig a legaljasabbikból. Az nem zavar, hogy ezzel hozzájárulsz két ártatlan ember meghurcolásához?? A politikai harc leggusztustalanabb módszere az, amikor a büntetőjogot, és a lejárató médiakampányt használja fel egy párt a külső vagy belső ellenzéke ellen. (Az utóbbira is van példa.) Azzal nem törődnek, hogy mi zajlik le az ilyen lejárató kampányok, koncepciós perek elszenvedőiben...
Egy évvel ezelőtt, az ellenem folyó eljárások kezdete után 5 évvel megfogadtam, hogy megpróbálok aránylag normális életet élni, nem foglalkozom folyamatosan a büntetőügyekkel, nem blogolok állandóan, hanem olyan dolgokkal töltöm az időmet, mint a normális emberek :) Nos, ez nem teljesen sikerült,…..
JogÁsz Égszakadás-földindulás 2016.05.05 00:38:37
Egyszer – még az „átkosban” – kollégáimmal azt játszottuk, ki tud több olyan bűncselekményt felsorolni, amelyet egy állam is elkövethet. Ma már látom, milyen szegényes volt a fantáziánk. Én igazán azt sem tudnám most hirtelenjében felsorolni, hogy Matolcsy hány törvényt és EU jogot sértett meg…..
SacraCorona2010 2016.05.05 20:06:28
@sutyerák: Szerintem is azok... Próbáltak provokálni minket, de nem jött össze nekik. :-D Gyenge ma a troll-felhozatal. :-)))
JogÁsz A csörgősipkás 2016.04.24 23:27:52
Néha rá kell jönnöm, hogy túl szegényes a szókincsem. Mert még egy éve sincs annak, hogy a fővárosi főügyész viselkedését etikátlannak és vérlázítónak neveztem. Akkor egy másik ügyben volt kedves úgy nyilatkozni, hogy „a védelem csörgősipkás bohócot csinált a bíróságból”. Kép:…..
SacraCorona2010 2016.04.25 16:12:21
@TanNé: Az ügyészi önkény elleni szerveződésnek több értelme és társadalmi haszna lenne eddigi tapasztalataim alapján. Ízlés dolga, de én - nem is tudom, miért... - jobban szeretem, ha ártatlanokat nem ítélnek el. Biztos nagyon ,,libsi" dolog, de nem vagyok híve annak, ha a bíróságokat a kormány tartja az irányítása alatt. Ja, és képzeld, én is annyira ,,globálkufár" vagyok, hogy a koncepciós pereket sem csípem!. :-D
JogÁsz Jogi áldozatok? 2015.10.31 17:02:41
Védőbeszédekkel folytatódik e héten a vörösiszap-per. A védők az elhangzott vádbeszédre reagálhatnak. Az első- és a másodrendű vádlott védői a katasztrófa áldozatairól való megemlékezéssel és együttérzésük kifejezésével kezdték meg perbeszédüket. Fotó: Láng…..
Négy éve, a vörösiszap-per tárgyalásának kezdetén Bakonyi Zoltán, a MAL Zrt. cégvezetője, az ügy elsőrendű vádlottja mondta nekem a következőket: „Newton törvényeit kéne újra írni ahhoz, hogy ne legyen igazunk.” Fotó: Láng András A Veszprémi Törvényszék négy évvel később mind a tizenöt vádlottat…..
SacraCorona2010 2016.04.19 15:03:24
@Krumpli Bogart: ,,Sanszos, hogy így van ez, mert az ügyészség váderedményességi mutatója elég gyenge bizonyos ügytípusokban. Hagyó, Hunvald, stb."

Szerencsére még azokban az ügytípusokban gyenge az ügyészség váderedményességi mutatója, ahol a vádlottak nem követtek el bűncselekményt. Majd ha egy bizonyos párt hatalomra kerül, akkor láthatunk vérbeli, 50-es évekbeli koncepciós pereket is, ahol a váderedményesség 100 %-os lesz. (Mentse meg Magyarországot ettől a jó Isten...!!)
JogÁsz Ég az arcom 2016.02.08 11:34:38
"Ég az arcom, mert az igazságszolgáltatás érezhetően a politika befolyása alá került”. Bárándy Péter ügyvéd még az első Orbán-kormány idején mondta elhíresült szavait. De ki emlékszik ma már a Schlecht Csaba ügyre, a 88 millió forintos adótartozással megszüntetett 13 cégre? Ma már a 168 óra sem…..
SacraCorona2010 2016.02.10 08:56:37
@SacraCorona2010: Ezt még kiegészíteném azzal, hogy hazaáuló és nemzetellenes az, aki saját hazájában a jogállamiság alapintézményeit, köztük a bírói függetlenséget akarja lerombolni, és gyűlölködő eszmékkel mérgezi a magyarság lelkét, egy bizonyos, az ellenzékét politikai gyilkosságokkal megfélemlítő, diktatórikus berendezkedésű nagyhatalom, Oroszország politikai és gazdasági támogatásáért.
SacraCorona2010 2016.02.12 10:01:19
@jog-ász: Egyetértek, mert aki a jobboldali média általi eredményes agymosáson átesett, azt bármilyen tökéletes, logikus érveken alapuló kommunikáció sem győzi meg az igazságról. Ennek a népbutításnak, és a gyűlölet jól megszervezett szításának az egyik végterméke (a szó minden értelmében) az, hogy valaki (nyilván egy ,,spontán felháborodó" :-)) egy falragaszon így fenyegette meg a veszprémi bíróság elnökét: a belednél fogva kéne fellógatni!"
SacraCorona2010 2016.02.12 15:41:49
@jog-ász: Igen, a kollégiumvezetőt. Elnézést a tévedésért! Szerintem leginkább a Jobbik az, aki szítja a gyűlöletet MAL-vezetők ellen, és támadja a bíróság ítéletét. Ők a baloldal, és az Orbán-kormány elleni fegyvert egyaránt látnak az bíróság lejáratásában.
JogÁsz Börtöntöltelékek 2016.01.10 17:44:03
A strasbourgi bíróság a minap a rossz börtönviszonyok elszenvedése miatt mintegy ötmillió forintot ítélt meg Zuschlag Jánosnak. Ez a döntés mélységesen felháborította az internetes kommentelőket. No persze nem a börtönviszonyokon háborodtak fel, hanem azon, hogy „egy ilyen börtöntöltelék” milliókat…..
JogÁsz Megint elmeszeltek 2015.12.07 17:51:14
Hol is meszelték volna el újfent Magyarországot, ha nem Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságán. Nem először. És félek, nem is utoljára. De ami a most kihirdetett ítéletben igazán szégyellni való, az az, hogy a magyar hatóságok ismét megszegték a diszkrimináció,…..
JogÁsz Tévedések végjátéka 2015.08.23 20:04:25
Mindeddig úgy hittük, hogy a vörösiszap perben befejeződött a bizonyítási eljárás. A bíróság eddig mintegy 170 tárgyalási napot tartott. Ez alatt a 15 vádlott vallomásán kívül tanúk és szakértők garmadát hallgatta meg, iratok ezreit ismertette, pótolva ezáltal számos…..
SacraCorona2010 2015.10.10 20:42:41
@László Kozéky: Ijesztő, hogy így működik ma a ,,demokrácia", és ennyire ,,hozzáértő" emberekből állt a vizsgáló bizottság! Megdöbbentő, hogy ennyire megalapozatlan gyanúsításra, hiányos bizonyítékokra építve vádat lehet emelni, és emberek sorsáról dönteni! Gondolom, az áldozatok hozzátartozóinak, a károsultaknak sem jelent elégtételt, ha olyan embert büntetnek (pontosabban: állítanak bűnbaknak), aki a vádiratban szereplő bűncselekményekben nem bűnös.
SacraCorona2010 2015.10.11 11:41:31
@László Kozéky: Teljesen egyetértek önnel. Kár, hogy ennek a problémának a kezelését (nem hízelegni akarok) nem olyan kreatív, és valóban hozzáértő szakemberekre bízták, mint Ön. Sajnálom, hogy így viszonyult a szakértői bizottság az ön szakértelemről tanúskodó, az igazság feltárására irányuló szakvéleményéhez! Az igazságszolgáltatással kapcsolatban nekem is vannak személyes rossz tapasztalataim (polgári perben az ügy elhúzódása miatti gondok), de bízom benne, hogy létezik még politikától független jog, az igazságosságra és méltányosságra törekvő bíráskodás, és az újságírók között is vannak becsületes, a valós tényekhez ragaszkodó, objektív tájékoztatásra törekvő emberek. Hiszek abban is, hogy a bíróság végül mindezek ellenére igazságosan fog dönteni.
SacraCorona2010 2015.10.11 11:43:20
@Dr. Sándor Zsuzsa: Örülök neki, hogy azonos véleményen vagyunk! Szerencse, hogy vannak még olyan emberek, mint Ön, aki nem elvakultan ítélkezik, hanem a tényekhez, az igazsághoz való hűségre törekszik.
JogÁsz Öt éve 2015.10.08 21:05:57
Öt éve szakadt ki az Ajkai Tímföldgyár gátja és majd egymillió köbméter lúgos vörösiszap öntötte el Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet, 8 ember halálát, kétszáznál több személy sérülését, óriási anyagi és természeti kárt okozva. Fotó: Láng András Öt…..
Van akinek az édesapja élete, van akinek a szíve, az egészsége ment rá a 2010 tavaszán történtekre. A BKV-ügy érintettjei máris sokat veszítettek, holott még elsőfokú ítélet sem született. Voltak ugyan, akik kártérítést kaptak a jogtalanul elszenvedett megpróbáltatások…..
SacraCorona2010 2015.05.29 23:31:54
@lutria: Szerintem ne pazarold erre a ,,Tudományos libsizmus" néven bérkommentelő idiótára az idődet! Neki inkább az ,,Áltudományos nácizmus" nevet kellett volna választania. Ha ennyit értett meg összesen a cikkből, akkor az igazságérzete a béka s..gge alatt fulladozik éppen. :-D Neki mindenki bűnös, akit a Jobbik-nyalonc média annak kiált ki. Pont úgy, mint a sok hülye az ötvenes években. Gondolkodni nem kell, csak beszopni, amit a ,,cuki" nácik diktálta média el akar velünk hitetni.
Mottó:Igazgató elvtárs: Hát gratulálok, magát rehabilitálni fogják.Pelikán: Inkább tessék akasztani. A nyomozás Most, amikor ezeket a sorokat írjuk, már öt év eltelt a kezdetekhez képest, és akkoriban még senki sem gondolta volna, hogy a mottó talán egyszer igaz lesz. Ma már…..
Ha Gyurcsányt kell ütni, akkor a Vitézy klán házilapja, a Helyi Téma mindig hálásan beáll a sorba. A lap hiteles közéleti információforrásként definiálja magát, de a legfrissebb szám mindenhova ingyen bedobált címlapjával sikerült a Móricka szintjére süllyedniük: Legalább…..
Sok mindenről szó esik a Bajnai Gordonnal készült tegnapi, közel háromnegyed órás videóinterjúban. Felmerült témaként 2006 ősze is többek között, de most mégse ezt emelném ki (az erről elhangzottakat jól visszaadja a a Haza és Haladás blog szintén tegnapi…..
A Hunvald-ügy 46. Elment a Verók 2012.09.26 14:58:19
Elhunyt Verók István szocialista politikus szerda hajnalban. Terézváros korábbi polgármestere 62 éves volt. Ennyi a szomorú hír. Innen – remélhetőleg ezzel nem bántunk meg senkit - folytatnánk Rózsa Mihály Facebook-on megjelent búcsúztatójával. Mert emberi. Mert sokan gondoljuk…..
SacraCorona2010 2012.10.20 20:38:20
@gergelyjózsef:
Egyetértek Önnel. Hozzáteszem azt is, hogy mindezt a könyörtelen lejárató kampányt egy olyan kormány megrendelésére folytatják, amely a kereszténységre és a Szent Korona-tanra hivatkozik, amely elvileg kizárná a zsarnokság minden formáját és azt a kegyetlenséget, amely az ,,elszámoltatás"-t kísérő sajtóhadjáratot jellemzi.
A Sukoró-ügyben a nyomozást április 7-én zárta le az ügyészség. A Büntetőeljárásról szóló törvény szerint  "216. §(1) Az ügyész, ha a 193. § (1) bekezdése szerinti eljárási cselekményt maga végezte, ennek megtörténte után, ha pedig azt a nyomozó hatóság végezte,…..